אז המטרה שלך ומה שאתה רואה כטוב הוא
שרידה ארוכה ביותק של הגנים האנושיים? אם כן אז אין ספק שהכדאי הוא אנרכיה. הדבר שיכול להביא לשרידה ארוכה יותר, ומה שאני מאמין בו גם, הוא פיתוח של חברה אנושית בעלת כך וכך מאפיניים, שדת שגורמת למלחמות, להתעקבות בפיתוח הנדסה גנטית, ולבזבוז משאבים וחיי אנשים, אינה אחת מהם. 1) זה נכון, אך מה שמייחד את האדם, זה שהוא יכול לדמיין ולחשוב על מה יקרה לו אם הוא יפול מצוק. לא צריך 50 בני אדם, ש49 מהם יפלו מצוק, והאחד שישרוד הוא זה שימשיך. גם אם הדת הוכיחה את עצמה כיעילה עד עכשיו, איני צריך לחכות עד שדת חדשה וטובה תיווצר, מה גם שזה יכול להיות מאוחר מדי, אין לנו עוד אנושות (כיודע לי) על פלנטות אחרות, אשר בהן יכולה במקרה להווצר דת אחרת. 2) שוב, אני מסכים שהדת יכולה להוות כלי לממש את מה שהוגדר כטוב. העניין הוא שמה שהדתות עושות לא תואם את מה שאני מגדיר כטוב. לא יודע מה ההגדרה שלך, אבל אם היא שרידה ארוכה של האונושות כבר עניתי לך למעלה. גם תופעת כמו לקיחת סמים עתיקה מהדמוקרטיה ומשמרת עאת עצמה. האם לפי מבחן התוצאה שלך היא שיטה טובה לחיות? (יכול להיות שכן ואני לא פוסל את זה, אבל אז מאוד לא ברורה לי הגדרת הטוב שלך).