כתבה לא רעה.

Fleddermaus

New member
ואני לא שונא דת

ובכל זאת בעד קיום מצעד הגאווה בירושלים. אני לא רואה סתירה, אף אחד לא מכריח את החרדים לצעוד.

Continuum

New member
יופי.

גם אף אחד לא מכריח אותך להראות את עכוזך ברחוב, וזה עדיין פשע שמישהו אחר יעשה את זה. בהחלט צריכה להיות התחשבות ברגשות הציבור בכל מעשה.

Continuum

New member
ועכשיו לכל הקטנוניים

"התחשבות ברגשות הציבור" היא לא עקרון דמוקרטי אבל כן עדיף לעשות את זה מפאת מוסר חברתי בסיסי ואם תרצו יעילות, מה גם שזה מעוגן בחוק באופן ברור וגם לחרדים היה קייס לביה"מ.

Fleddermaus

New member
אתה לא חושב שיש הבדל רציני

בין לראות עכוז ברחוב לבין לראות הומו ברחוב? אולי מחר הם יפגעו מלראות שחורים ברחובות? מה ההבדל?

GreatGTM

New member
איי

נסה לחשוב כחרדי ממאה שערים למשך חצי שעה, זה יועיל לך...

Continuum

New member
הנקודה הייתה

שלא חובה להכריח מישהו להשתתף במעשה ע"מ שמעשה זה יפריע לו. אני חושב שזו נקודה מאוד ברורה וטריוויאלית, ושהוכחתי אותה יפה עם הדוגמה של העכוז.

Fleddermaus

New member
אויש, שטויות מה שכתוב שם.

החרדים יכולים להצטרף לחיי מדינה ברגע שירצו, ויש כאלה שגם עושים את זה. אי אפשר להסתגר לך בתוך שכונה או שתיים, להתער מהמדינה, ואז לבוא בטענות שהחיים ממשיכים מעבר לגדר שהם בנו. ירושלים עיר של כולם, לא רק של החרדים. גם לחילונים הירושלמים יש חיי תרבות והווי, וגם פולקלור וערכים, שהם לא פחות חשובים מהערכים החרדיים. שיאכלו את הדייסע שהם בישלו לעצמם, ויפסיקו לנסות לרקוד בשתי החתונות.

GreatGTM

New member
נכון שהיא עיר של כולם

מה גורם לך לחשוב שרק החרדים מתנגדים?

Continuum

New member
?!

סלח לי אבל לחרדים יש זכות מלאה להסתגר בתוך שכונה-שתיים. לא לכבד את רגשותיהם בשל עובדה זו היא לא התנהגות דמוקרטית.

Continuum

New member
לא אמרתי שכן.

התכוונתי שאם אתה בן אדם מתחשב בכללי, אז על פי עקרונות הדמוקרטיה אתה תתחשב באדם בלי קשר למוצאו, דתו או לדרך שבה הוא חי את החיים שלו* - אבל יותר מכך, הטיעון "הם מסתגרים בתוך שכונה-שתיים!" נשמע כמו הסתה ושנאת השונה מימי הביניים. *(כל עוד הוא אינו פוגע באחרים וגם אז החוסר-התחשבות חייב להיות בעל קשר ישיר למניעת הפגיעה)

אתה לא מפסיק לפספס כאן משהו

מהותי. לחרדים אין כל סיבה להעלב ממצעד הגאווה ובעיקר זה ספציפית. הם נעלבים כי המדינה נותנת להם את האופציה הזאת ועל כל פיפס הם מוציאים 50 אלף אנשים לרחוב. הייתי רוצה לראות את היהודונים המסריחים האלו עושים את הפגנות הכח שלהם ב"י או בבריטניה. הגויים כבר עולים עליהם מזמן עם קלשונים. חבורת פרזיטים שחושבים שיש להם זכויות יתר. תוייעבה.

Continuum

New member
אני אוהב אותך, גם כועסת...

אבל תנסי לקרוא את ההודעות הקודמות שלי או נגיד את הכתבה שפירסמתי. יש שני צדדים לכל הסיפור הזה.

niv1990

New member
התנהגות לא דמוקרטית?

יש לך הגדרה שונה משלי לדמוקרטיה לפי דעתי. אם כל מה שגורם למישהו אחר להרגיש שלא בטוב, אך לא פוגע בזכות החירות, החיים או הקניין הוא לא דמוקרטי? זה אולי מאוד טיפשי, ולא יפה מצדם, אבל מה לא דמוקרטי בזה?

Continuum

New member
ראה את התגובה שלי לליתיום

אני מסכים שהניסוח שלי בהודעה הקודמת קצת קלוקל - פשוט ממש מיהרתי לאנשהו. הכוונה הייתה שהאפליה עצמה בין בני אדם (שהוא מתחשב, אבל רק בחלק מהם ובוחר את החלק הזה על פי נתונים כמו דת או מקום מגורים) היא לא דמוקרטית. אבל עזוב לא דמוקרטית, גם סתם טיפשית וחשוכה.

להפך.

אין לך מה להתחשב בבני אדם, כי בחברה דמוקרטית וסבלנית מלכתחילה איש לא היה נעלב ומנסה למנוע את ביטוי האחר. להתחשב באנשים שמנסים לרמוס את הדמוקרטיה, זאת רעה חולה. חולה מאוד. טוב, אולי זאת הסיבה שמדינת ישראל לא דמוקרטית. זה והכיבוש (איטבח אל-יהוד!!1).

iRoNBaLLz

New member
תתפלאי, אבל גם לחרידים יש רגשות

ואם יש מיעוט בי-ם שיפגע ממצעד הגאווה, צריך לקחת את זה בחשבון.

niv1990

New member
אני מרגיש שהדת מחזירה את האנושות

וזה מאוד פוגע בי שאנשים כאלה חיים איתי במדינה, צריך לקחת את זה בחשבון?

למעלה