כתבה לא מפרגרנת

• פותח הנושא TAFD
  • פורסם בתאריך

Amitg

New member
קצת מספרים בשביל לעזור לכם להבין...

מה היה באירוע.. בצופי אש ת"א-יפו יש כרגע כ 30 מתנדבים. בצופי אש ת"א-יפו יש לנו כרגע 9 קסדות כחולות מסוג "בולארד" כל שאר הקסדות הם קסדות מיושנות ביותר שבהם השתמשו לפני כעשור (הקסדות שבהם הפלשתינאים משתמשים). בצופי אש ת"א-יפו יש כ 12 מעילי תקיפה. אני אישית ראיתי שני כבאים שלנו שהגיעו לאירוע עם הציוד מגן שלנו הצופים (אל תשאלו אותי למה). לרוב המתנבים של התחנה שלנו אין ציוד מגן אישי כך שכשהם הגיעו לאירוע הם גם השתמשו בציוד מגן שלנו. עכשיו תעשה חשבון... 6 קסדות (2 לכבאים 1 לפחות למתנדב שהגיע), 30 צופי אש, איך לעזאזל אמורים כל הצופי אש להתמגן באירוע הזה?!? אז אפשר להגיד שלא כל הצופים הגיעו באותו זמן אז נכון...15- 20 צופים באותו זמן- עדיין אין מספיק ציוד מגן! וגם אני לא מאמין שאחרי שמישהו לבש כמה שעות טובות מעיל תקיפה והזיע בו אתה תבוא ותלבש אותו ישר... עכשיו בקשר לצחוקים שאומרים שהיו- יש לנו מתנדב אחד עומר לבון (שהיה אחראי צופים לפני) שפשוט עלה לי על העצבים בעיקר באירוע הזה, הוא הגיע עם ציוד של צופים (שאת זה אני עוד מבין) ואני לתומי חשבתי שהוא מגיע לעזור אבל לא! כל מה שהוא בא לעשות זה להצטלם עם מר דימה חברנו בפורום! ובמקום לעזור (ותאמינו לי שהיה הרבה מה לעזור) הוא לקח את הצופים שהיו איתי ופשוט הצטלמו על הרקע של העבודות של שאר הכבאים, וכשבאתי ואמרתי לו "עומר צריך עזרה בלארגן את הזרנוקים" היה לו דבר אחד להגיד לי "את זה הצופים יעשו" שלא נדבר על כך שכל האירוע הוא הסתובב עם המעיל פתוח (וגם ראו אותו ככה בטלויזיה) וקסדה לא סגורה. ודבר אחרון, עומר הוא בנאדם שהחיוך לא נמחק לו לעולם מהפרצוף (ואני לא מתכוון למובן הטוב בעניין) גם כשחבר שלנו נפצע ונמצא במצב קשה בבית חולים הוא מחייך ושמח כאילו אין מחר. אז עומר תשנה את הגישה המטומטמת שלך!

IאביעדI

New member
כל מה שאמרת כאן

זה מבחינתי תירוץ לא מוצלח. זה אירוע עם דרגת סיכון גבוהה מאוד (והתוצאות היו דומות), באירוע כזה לא צריכים להסתובב צופים בלי ציוד מגן, אני בכלל לא מדבר על עניין התדמית. במידה ואין לכם מספיק ציוד (גם אצלנו יש בעיה דומה), אז שהצופים הותיקים יותר יקחו את הציוד בעוד האחרים ישארו בתחנה ולאחר מכן תהיה תחלופה, אני מאמין שהייתה הרבה עבודה. גם אצלנו דרך אגב יש בעיה כזאת וכשצריך אנחנו גם יוצאים לאירועים עם הקסדות הישנות. בקשר למתנדב שהגיע, אני לא מאשים אותך בעניין הזה בכלל אבל אני ראיתי גם צופים אחרים שהצטלמו באותו אופן בדיוק. מבחינתי הדיון הזה הסתיים אני אמרתי את מה שיש לי להגיד ואפילו נתתי כמה עצות אם אתם רוצים לאמץ אותן אני אשמח מאוד אם לא אז חבל. ושוב זאת ביקורת בונה לפי מה שאני ראיתי דרך תמונות יכול להיות שאני טועה.

IאביעדI

New member
דרך אגב

הביקורת לא מופנית רק כלפי הצופים של תל-אביב. היא מופנית כלפי כל אחד שהפך את האירוע הזה לטיול.

Max M

New member
בקשר לטיול אתה צודק

חלק מהזמן של האירוע זה באמת נירא כמו טיול

את האמת...

אני בצופי אש בת-ים כבר 6 חודשים, ועם כל הכנות... מעולם לא ראיתי מעילים לצופים, רק את הקסדות ממלחמת המפרץ הראשונה... שהם עשויים מפלסיטיק של ילדים משחקים...

לנו אין כמוכם קסדות כבאים

קיבלנו קסדות מאפנות שאנחנו תיקנו אותם בעצמנו ואני אישית לא הייתי נותן לרדת לצופה מהרכב ברגע שהוא לא ממוגן מצידיב שישאר בתחנה. אבל עזבו אותכם אין לכם מה להגיד אתם רק מתרצים אז זהו סיימנו רק פעם הבאה תלמדו לקח , ותפיקו לקחים. עמית עצה קטנה: אחרי כל אירוע דרגה 4 אני עושה הפקת לקחים לצופים , גם על טעויות שלנו וגם של הכבאים ומזה לומדים לוקח את כל הצופים שהיו באירוע ועושה להם ישיבה על האירוע ושואל כל אחד על דעתו , וזה עוזר , כל אחד לומד מהשני וככה מסיק מסקנות ומגדיל ראש להבא.

ESU Boscorelli

New member
../images/Emo4.gif

רק לנו יש קסדות??? אצלנו בכל תיק של צופה אש יש קסדה מעיל כפפות ואפודים... הדבר היחיד שחסר עד עכשיו זאת כפפה אחת (מעניין לאן היא נעלמה... והמגן עיניים שעל הקסדה... כנראה שמצבנו טוב

ESU Boscorelli

New member
הציוד שלנו....

אז ככה: המשמרות הן קבועות מראש, על מנת שלא יהיה בלאגן בתחנה קובעים כל סוף חודש לוח משמרות לחודש הבא אחריו. 3-4 מתנדבים בלוד ו 3-4 במודיעין בכל תחנה כרגע יש שלושה תיקים ובעתיד יגיעו עוד... התיקים אורגנו ע"י גיא מנשרוב בתחילת פעילות ההתנדבות שלנו. כל תיק כולל: קסדה מעיל תקיפה כפפות אפודה זוהרת רק בתיק אחד חסר כפפות שנראה לי כבר הושלמו מהמחסן ביום של התרגיל "הבהלה לזהב". התיקים מאוחסנים בארון משלנו לצד התיקים של הכבאים על מנת לא ליצור בלבול התיקים שלנו בצבע כחול כהה. חלק מהצופים קיבלו גם נעליים שהיו מיותרות (חמישה נראה לי) כל כמה זמן משתכללים, כרגע חושבים על מציאת ארון שיהיה משלנו לאיחסון ציוד ובעתיד (כך הכוונה) להגדיל את מספר התיקים. מפליא אותי לשמוע שבתיק שהוא הדבר הכרחי לפעולה יש ציוד חסר בתחנות אחרות כמו קסדות או משהו אחד... זה נשמע לי מוזר ואף סיכון עצמי גם על המתנדב\כבאי הפועל וגם על הממונים עליו שצריכים לקחת אחריות...

fireman

New member
לגבי המגן קסדה

עד כמה שידוע לי מפרקים את המגן עינים של הקסדה לצופי אש מאחר והוא עשויי מחומר שאינו מוגן התפוצצות ובמקרה של פיצוץ הוא עלול להתפוץ לך בפנים, לגבי כבאים זה לא כל כך קריטי כי אמורים להשתמש במסכה של המנ"פ שבה בשונה מהקסדה המשקף עשוי מחומר מוגן התפוצצות.

ESU Boscorelli

New member
סיוון....

נו בטח... תיקים מודל 2003

firerez

New member
כן

גם לנו הובטח תיקי ציוד מתישהו בין כול שאר הבטחות וכמו רובן הן לא בוצעו

S e l e c t o R

New member
גם לנו הבטיחו

תיקים לצופים.. כולל קסדה,כפפות ושאר הדברים.. אבל אני עוד לא ראיתי דבר כזה .... גם אמרו לנו שיביאו לנו כרטיסי צופי אש ועדיין לא הביאו... לכם יש כאלה?

firerez

New member
כרטיסים

יש לדור הבכיר שאני כולל אותו לדורות היותר צעירים זה עדיין תקוע איפשהו

ESU Boscorelli

New member
אההה

תיקים אפילו לא הובטחו פשוט איך שהגענו הם היו.... כרטיסים? זה לא נקרא תעודות? ואמרו שזה יגיע... אבל לא אמרו שנה...

למעלה