רגע קצת מהגן אחר כך שלום כיתה א´
אני זוכרת עוד ת´גן שלי, היתה ילדה ריבקה בישנית לאלה היתה מורידה ת´ראש כשהגננת פנינה אמרה לה להרים ת´ראש היא היתה בצבע בורדו סגול כזה בפנים. היתה לי גננת בחסד אהבתי אותה לאלה,אני זוכרת אחותי טובה הכלבה היתה אז בערך בת 18 ממהרת לעבודה היא היתה לוקחת אותי לגן פנינה, אמא שלי היתה עסוקה,עם התינוקת רוח´ה ואחותי אילנה היתה בבטן השמנה שלה. אז ככה טובה אחותי הכלבה היתה לוקחת אותי לגן,אני בבאסה לא בא לי ללכת לגן רציתי להישאר בבית עם אחותי רוח´ה,אז בכיתי כל הדרך לגן,ואחותי טובה הכלבה היתה מפוצצת אותי כאפות שאני אכנס לגן פנינה בלי דמעות,חחחחחחחחחח אני התנגדתי רוצה הביתה,אכלתי עוד כאפה וקלרה העוזרת גננת לקחה אותי למיטבח להרגע ונתנה לי להכין סנדוויצים עם ריבה לכל הילדים בגן ככה היתי נירגעת מהבכי והמכות שאחותי טובה הכלבה נתנה לי בוקר בוקר...חחחחחחחחחחחח וואוו כיתה א´ קנו לי תיק כזה מעור חום אני זוכרת שהיו לו סוגרנים כמו כספת של הבנק,חחחחחחח היו לתיק שלוש תאים אחד לקלמר ויומן, אחד למחברות , אחד לספרים,שקית אוכל שאמא שלי תפרה לי כזה עם גומי של תחתונים חחחחחחח אני זוכרת תיום הראשון, שילבו את כל ילדי כיתה א´ לשתי כיתות אותי שילבו לכיתה א´ 1 רק ראיתי ת´מורה חיה התחלתי לבכות שאלו אותי למה את בוכה? אמרתי לא רוצה את המורה חיה, שאלו אותי למה לא לחיה? אז הסתכלתי על המורה חיה מכיתה א´ 1 ועל המורה הדסה מכיתה א´ 2 אמרתי להם שהמורה חיה לא יפה והיא מפחידה יש לה מישקפייםחחחחחחחחחחחחחחחח, שאלו אותי אם אני רוצה למורה הדסה היסתכלתי על המורה הדסה, היא היתה יותר יפה אז העבירו אותי למורה הדסה בכיתה א´ 2 חחחחחח היתה לנו בכיתה ילדה אחת תמר קראו לה היא כל בוקר ינקה בכיתה שוקו מבקבוק ומוצצי,חחחחח ואני זוכרת שדודו היה עומד באמצע הכיתה ואומר המורה בורח לי פיפי ומשתין לעיני כל הילדים, חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח בקיצור היה איז´אק מהכיתה והוא כל יום חילק לילדים השקטים כאפות,אוחחחחח[ אם הוא היה נופל לי בידיים עכשיו היתי הורגת אותו אכלתי ממנו מלא כאפות חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח בקיצור אני זוכרת הרבה ואין כח לספר עוד נשאיר משו לסיבוב אחר...חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח