כשאין כסף

שירי ל

New member
צליבה

"מי שאומר ש500 שקל בחודש הם לא שיקול - הוא מאד עשיר ומאד קר לב. כי 500 שקל הם סיפור, גם למי שיש לו" אפרתש "אני לא יודעת מי אמרה לך ש- 500 ש"ח לחודש זה לא שיקול- אבל תשתדלי להתרחק מאנשים שגורמים לך להרגיש ככה (או שהם כל כך חסרי רגישות)." ליאת+ "גם לי כאב לשמוע ש- 500 ש"ח זה לא כסף... אני לא יודעת איפה היא חייה..." הורים של בר "מי שאומרת אמירה כזו אומרת אמירה לא רגישה במיוחד אם היא בקונטקסט של דיון עם כאלו שאין להם 500 ש"ח זמינים כ"כ בקלות. מטריף את דעתי, כל פעם מחדש, איך גולשות יכולות לכתוב משהו שהקונטקסט שלו פוגעני במיוחד ואחר כך לעשות SHOW שלם של קורבנות ופגיעה כי הגיבו להן....אבל זו כבר האינטרפרטציה שלי ולא קראתי את המקור לעניין." לילה והגמדים "אשרי מי שיכול לבחור גן ללא שיקול כלכלי- אבל אין צורך לנופף בזה מול האחרים כשהם טוענים שלהם זה קשה!" מירי ועוד. נראה לך הוגן? אני מציעה לך לגשת לשירשור המקורי ולקרוא מה כתבתי שם. מעבר לכך שהציטוט אינו מדוייק ומעוות, מה שרציתי להגיד לשאלה שלא היתה קשורה כלכל למצב הכלכלי אלא לשיקולים בבחירת גן.

לאה_מ

New member
שירי, הדברים שציטטת נובעים מאי

ידיעה של המצב ומהשערות לגבי העובדות שלא תואמות את המצב שלך. שום דבר מהאמור לא כוון כלפיך אישית.

שירי ל

New member
תודה לאה,

זו הבעיה עם העברה של חלקי הודעה מפורום לפורום בלי לתת את ההקשר הנכון, ולכן אני כועסת על הילה. אני חושבת שבהחלט היה ניתן לשאול את אותה שאלה בלי תוספת ה"מישהי כתבה לי ש-500 שקל זה לא שיקול". חזרתי בחמש אחר הצהריים אחרי יום מתיש בבית החולים עם הקטנה, נכנסתי לכמה דקות לאינטרנט לנקות את הראש וזה מה שמצאתי. פוגע וכואב. אני לא קרת לב, ולא חסרת רגישות ותאמינו או לא- גם לא עשירה. אני עדיין חושבת שהעצה שנתתי להילה היא עצה טובה. חבל שכל זה התגלגל כך.

על מה המהומה בדיוק?

אף אחת לא העבירה הנה חלקי הודעות אלא נרשמה כאן תגובתה הסובייקטיבית והמאוד רגישה של הילהל לגבי החווייה שלה מול המילים. אם לא היית מזנקת הנה לחולל מהומת אלוהים מהעניין, כוס המים היתה נשארת רגועה ונטולת סערות. אפילו לא ידענו במה ובמי מדובר - התמקדנו כולנו ברגשותיה של הילהל. מציעה בחום לקחת לעיתים רגע לנשות לפני התגובה. לו לקחת (מה שכנראה היה קשה, באופן טבעי אחרי יום בבית חולים), היית מגלה שהנושא הוא הילהל (שמצבה משקף מצב של רבות מאיתנו כאן) ולא את.

שירי ל

New member
סליחה? את את הודעתך פתחת במילים

"מי שאומרת אמירה כזו" - כלומר - אני. מצבה הכלכלי של הילהל משקף גם אותי, למרות שאני ממש לא חייבת לציין זאת בפנייך. אולם ההבדלים בינינו הם בסדרי העדיפויות. יש לי את מלוא הזכות להתגונן כאשר אני רואה כאלה דברים כה רעים שנאמרים, וחבל שאת לא קוראת את השירשור המקורי לפני שאת מקניטה - אגב "רגע לנשום לפני תגובה"- כדאי שתיישמי את עצתך שלך. דווקא משום שהמקרה של הבת שלי הוא קיצוני, כדאי להקשיב לו בתשומת לב רבה במיוחד. לשמוע מאם שהצליחה עם בחירת הגן ש"אפשר להתפשר על הכסף" זו לא חוכמה. כדאי גם להקשיב לתוצאות של פשרה על גן גרוע. עד כאן דברי ליליה. אני מוצאת שדרך ההתבטאות שלך מאוד תוקפנית ומאוד לא נעימה לדיון. חבל.

סליחה על הנדנוד

אבל אני לא רואה שהפשרה שלך הייתה כלכלית. הגן של ביתך היה רע מכל בחינה אחרת. לא רואה איך זה קשור למחיר הנמוך שלו.

שירי ל

New member
לא. בכלל לא.

הדבר היחיד שאני אומרת - הוא לא להתפשר על גן. תראי, בסביבה שלי, משום מה למרות שיש המון ילדים - היצע הגנים הוא מזעזע. אני לא היחידה שטוענת כך. אני מהפנאטיות- כשחיפשתי גן לאופיר בדקתי גנים ברדיוס של 20 קילומטר. גם בערים סמוכות. אבל אז כולם אמרו שאני משוגעת ושאסור לבחור בגן רחוק. אז הלכתי על הגן שהכי המליצו עליו באיזור למרות שידעתי שהוא גן של 40 ילדים. והבת שלי היתה אז בת שנה ו-3 חודשים. התפשרתי על מספר הילדים. לקח לנו יותר משנה להבין שיש בעיה עם הגן, כי הרבה משברים עבר הבית באותה תקופה- לאופיר נולדה אחות, שזה משבר בפני עצמו, והיא גם התגלתה כחולה במחלה גנטית ואני פשוט נעלמתי מהבית עם כל האישפוזים - שזה משבר נוסף. ייחסנו את הכל לזה ולא לגן. הילדה הפכה אלימה יותר ויותר, אגרסיבית בצורה בלתי רגילה. נשכה ילדים עד שכמעט הגיעו לבית חולים. השיא היה שהיא תקפה באותו יום שני ילדים - אחד בגן ואחד אחה"צ בגינה ליד כל ההורים של הגן ולמחרת בבוקר עשו אסיפה לחשוב מה עושים לילדה הזו. וכך אני הגעתי איתה לגן כשכל ההורים עומדים בכניסה. ברחנו. היה לי מאוד קשה להעביר אותה גן, אבל זו היתה ההחלטה הכי נכונה שקיבלתי. רק היום בדיעבד אני יכולה להעריך עד כמה היה לה רע בגן. רק היום כשאני רואה כמה אוהבים אותה אני קולטת כמה דחו אותה בגן הקודם. אז הילה שואלת מהם השיקולים בבחירת גן ומעלה מספר שאלות - האם הגננות? האם החוגים? האם מספר הילדים? האם העלות? ואני אומרת: חשובות הגננות וחשובה כמות הילדים. את כל השאר צריך לשים בתחתית הרשימה.

חוה 1

New member
אני קוראת וחייבת להגיב

גם אני הייתי בסיטואציה שהבן שלי היה בגן שלדעתי היה רע . הבחירה שלי היתה מוטעית. הילד סבל בגן הזה. באותה תקופה הייתי מוכנה להוסיף גם 1000 ש"ח העיקר שהסבל הזה יחסך ממנו. זה ממש לא אומר שהכסף זורם בין האצבעות , אני מבינה את שירי שהיתה בסיטואציה של סבל הבת שלה הפכה לאגרסיבית והיתה מוכנה לשלם כל הון שבעולם כדי שזה יפסק. לעשות ממנה אחת שמנפנפת בכספים שלה הוא מעשה מאד פוגע. אני מבטיחה לך שאם את היית נמצאת באותה סיטואציה היית מחפשת גן אחר ומסתדרת .

שירי ל

New member
תודה חווה ותאמיני לי-

שמאז כבר הוצאתי את ההפרש גם על גן חדש וגם על הטיפול של הפסיכולוגית שאנחנו הולכים עליה עם אופיר כדי למנוע את הנזקים שגרם הגן. והיא עוד לא בת 3.

יעל של 4

New member
מבינה אותך מאוד כי אני עמדתי באותה

סיטואציה, כשאני צריכה להכניס תאומות למסגרת.(בתחילת השנה היו בנות שנה וחצי) אני אומר לך את האמת אצלי חינוך הילדים נמצא בראש סדר העדיפויות. אני אמרתי לעצמי שלא יכול להיות מצב שאני יחזור לעבודה ויזרוק אותן למעון נעמת שראיתי עם 26 ילדים בגלאי שנה וחצי עד שלוש. חשבתי על כך הרבה כי מצד אחד אני ובעלי לא מרויחים הרבה והיתה לי בעיה עם זה מצד שני הילדות נמצאות בגן משעה 7:00 בבוקר ועד 16:00 אחר הצהריים ולא יכול להיות שיהיו בקבוצה כל כך גדולה עם צוות מטפלות כל כך קטן. חשוב היה לי שאת 9 השעות שהן לא בבית יטיילו איתם ויקבלו את הטוב ביותר. ואני יאמר לך את האמת לקחתי הלוואה כדי לממן את השנתיים הללו בקיבוץ. והעיקר שאני יצא לעבוד רגועה. הגעתי למצב שאמרתי לבעלי שאם הילדות לא תהיינה במסגרת טובה אני ישאר איתם בבית. לא יתכן שאני (במקצועי גננת) אתן את הנשמה לילדים אחרים והילדות שלי לא יזכו לטוב ביותר מבחינת חינוך. עשיתי את השיקול, לקחתי הלוואה והעיקר להיות רגועה שהן בידיים טובות. היום אחרי שנה אני יודעת שעשיתי את הצעד הנכון. גם אם זה בא על חשבון המון דברים אחרים. יעל

מירב 007

New member
יחזור = אחזור

יזרוק= אזרוק יאמר= אומר יצא= אצא קשה לקרוא טעיות כאלה .

גם זה היה מיותר- מירב

אם לא מתאים לך וקשה לך לקרא, אל תקראי!!! תחשבי איך את היית מרגישה אם היית כותבת שגיאות כתיב והיו מתקנים לך אותם. חשבתי שהפורום מיועד לכל שכבות העם.

צימעס

New member
בענין י בגוף ראשון, עתיד...

בעלי מדבר ככה. אני לא כ"כ שמתי לב לזה, עד עכשיו - אני שומעת את הילדים מעתיקים ממנו, וזה (טעויות בעברית אצל ילדי - יש נוספות, שהם למדו מאחרים) ממש ממש צורם לי. אין לדעתי טעם לתקן אותם, אלא רק דרך מה שהם שומעים, לכן אני פתחתי במבצע החלפת י' ב א' (החזר י משומשת, קבל א חדשה)

אמאשלנסיכות, אין לך שגיאת כתיב

אלא שימוש לקוי בהטיות השפה, שמאפיין לצערי רבים וטובים מכל שכבות העם. זה לכאורה סלנג, שהייתי מציעה בחום להמנע ממנו. סביר למשל, שלא אקבל לעבודה מישהו שמדבר ככה. למה? כי זה מעצבן אותי. זה סוג של זלזול בעיני. ויש הרבה כמוני כמו שיש הרבה כמוך וגם אנחנו מכל שכבות העם.... לדבר עברית נכונה זו לא שאלה של מעמד סוציואקונומי, אלא רצון והתכוונות. אני חושבת שכאמהות, יש לנו מחוייבות אפילו גדולה יותר לתקינותה של השפה שאנו מדברות. שגיאות "כתיב" בפורומים הן יותר שגיאות הקלדה מכתיב - ואת זה כולנו עושות בשפע וממש לא מעירות אחת לשניה.

Kalla

New member
אני לרוב סובלנית מאוד לטעויות כאלה

אצל אחרים, אך מה שמפריע לי במקרה הזה הוא שמדובר בגננת, כלומר מחנכת הדור הצעיר. אותי אישית זה מטריד ומעציב שלא דורשים מגננות (ומי יודע, אולי גם ממורות) להימנע מטעויות גסות כאלה בשפה. במקרה הזה, המקצוע מחייב. חבל!

אני לא כ"כ סובלנית

למרות שממעיטה להעיר. כנראה שמיעוט הסובלנות זה בגלל שילדי עוד לא הגיעו לגיל העשרה
לגבי גננות ומורות - את צודקת לחלוטין. באותו הקשר יש גם את טעויות ה- PC (פוליטיקלי קורקט). המורה של עומר נתנה בעיות בחשבון לחג. כל הבנות עוזרות לאמא לסדר את שולחן הפסח וכל הבנים סוחרים.

irisgh

New member
למען האמת, גם אנחנו עשינו החלטה דומ

וכמו אצל שירי ל, זה היה אחרי התנסויות לא טובות. לא כאלה שגבלו בהתעללות, אבל על רקע משברים שהילד חווה, ותחושה שהוא בתקופה רגישה, ואין ברירה. יש לנו גב. אז אני לא לוקחת הלוואה. אבל במקום לחסוך לדירה למשל, אנחנו אוכלים את החסכונות שיש. ועדיין, עשיתי שיקול בו שילמתי המון המון יותר. פשוט כי הרגשתי שהילד חייב גן טוב שילך לקראתו. בין היתר זה היה גם יחס יותר סביר של ילדים לצוות. עשיתי עוד דברים שעולים כסף על מנת לעזור לו בתקופת המשבר. לקחתי ביביסיטר שתהיה עם התינוק, כדי שיהיה לי זמן סולו איתו. לא כדי שאוכל לנוח. אלא כדי שאוכל להשקיע. היה לי קשה עם זה, כי זה כאילו לזרוק כסף. בדיעבד, אין ספק שהמשבר חלף. אולי הוא היה חולף גם בלי זה, אבל אי אפשר לדעת. מאידך, לילד שמצבו טוב, אני חושבת שהוא פחות רגיש להבדלים בין הגנים. [אני מדברת על גנים טובים ובינוניים. לא על מקרים של הזנחה והתעללות - אלו כמובן מיצרים פגיעה. יש לי חברה שביתה היתה במשפחתון כזה, שמשום מה לקח חודשים שיפול האסימון על כמה לא טוב המצב שם. זו סיטואציה איומה, שמיצרת המון רגשות אשמה. מקווה בשבילכם, שירי ל, שכוחות החיים החיוביים של ביתך יגברו על אותו נסיון חיים, והיא תבנה את עצמה קדימה. כך התרחש בהמשך אצל אותה חברה. אני בהחלט לא אומרת לשים בגן רע! ממש לא! אבל, כמו שכתבתי, בעברי משפחתון מדהים במחירים דומי ויצו. וראיתי משפחתונים גרועים מאוד, ולא זולים יותר. אז צריך לחפש. רק כשאנחנו מסתכלים, אנחנו לא תמיד יודעים מה לראות, ואיך לעלות על זה בחיפוש.

למעלה