כשאין כסף

הילה אני מבינה אותך מאוד

גם אנחנו לא בחרנו בגן הכי יוקרתי ממש לא , אלא במעון של ויצ"ו ואנחנו מרוצים יכול להיות שבאמת בגן פרטי היינו יותר מרוצים אבל מה לעשות? אני לא חושבת שהילדה חלילה סובלת , היא חוזרת עם המון דברים חדשים מהגן, לכן את לא צריכה להרגיש כ"כ רע יש תקופות בחיים גם אנחנו עוברים עכשיו תקופה לא קלה, וכן גם אני לקחתי את הילדה ל 2 הצגות כל החורף כי בכל אופן 120 ש"ח זה סכום לא מבוטל, קניתי משחקים אבל הקפדתי לקנות משחקים במבצע 50% הנחה על המשחק השני, בגדים בסוף עונה ולא בתחילת עונה וכל מיני דוגמאות כאלה. לכן תהיי אופטימית שהתקופה הזאת מתי שהוא תסתיים ותתחיל תקופה יותר טובה.

vered4

New member
קל יותר להסתכל על הדברים

כשהם מחולקים לחלקים. כמו שאמרת- צעצועים קנויים מול עבודה בבית- ממש לא נורא. לא ללכת להצגות- ממש לא סיפור ויש הצגות ממש זולות במתנסים שעולות 35 שח' לאמא וילד. ספרים מהסיפריה- ממש נחמד- יש גם סיפריות עם שעת סיפור ב-סכום קטן. לגבי גן- אם יש 4 מטפלות על כפול ילדים- זה גם בסדר גמור. בסך הכל ילדים נפלאים גדלים ככה ולא מחוסר ברירה. חשוב לדעתי לא להתפשר על הצוות- אבל זה כבר לא קשור לכסף. יש מספיק גנים פרטיים עם גננות לא טובות שמרגישות שהן צריכות ל ספק את "הסחורה" להורים, וזה בא על חשבון הילדים. אני בבחירת הגנים, תמיד לקחתי בחשבון שגם אם לא הכל אידיאלי- זה בכל זאת רק לחצי יום ולילד יש המון שעות אמא כתגבור.

חנקת אותי... ולא באופן הרע...

אני לא חושבת שאם אין כסף אין חינוך טוב, אני אישית יכולה להגיד לך שהבת שלי הכי אוהבת לשחק דווא עם הצעצועים ב- 2 ש"ח שהיא מקבלת פרסים בימי הולדת ופחות מתלהבת מכל הצעצועים שסבא וסבתא שלה קונים בהקשעה רבה. גם לי כאב לשמוע ש- 500 ש"ח זה לא כסף... אני לא יודעת איפה היא חייה... אבל נראה לי שרובנו במצב כלכלי לא מזהיר... אל תרגישי רע עם עצמך... אהבה לילד חשובה יותר מכסף... יש להם דימיון רחב,את יודעת, אני אגלה לך שאני גילתי שכילדה לא יחסנו חשיבות לדברים שכבוגרים נראים לנו נוראיים... למשל היום כבוגרת אני מסתכלת על מקומות שגרו בהם חברים שלי והם נראים לי קטנים והמקום מגורים ממש לא מוצלח... ודווקא אני כילדה ראיתי בהם ארמונות... כי לא הקנקנן חשוב אלא מה שיש בו

שירי ל

New member
../images/Emo46.gif הנה איפה היא חיה

1 בעל מפרנס שעובד מבוקר עד לילה כדי לקיים אותנו 1 אמא שלא יכולה לחזור לעבודה כי מבלה פעמיים בשבוע יומיים עם ילדה חולה במחלה גנטית בבית חולים = קצבת נכות של 100 אחוז לילדה. אני לא מרגיש שום צורך לשתף אותך במאיפה אני מורידה את ה-500 ש"ח האלה. זה לא עניינך. אני אמצא את ה-500 ש"ח האלה גם אם אצטרך לגור בדירת 2 חדרים כי זה עומד אצלי בראש סדר העדיפויות. לפעמים עדיף לשתוק.

שירי יקרה

הדגש בתשובה שלך, לפחות מבחינתי, הוא "זה לא עניינך". את לא צריכה להתנצל ולהסביר מאיפה יש לך או מאיפה את מורידה את ה- 500 ש"ח האלה, או למה את לא חוזרת לעבודה. ונניח שיש לך. כי שניכם עובדים במשרות נחשקות ומרוויחים הון כסף, כי ירשת הון מדודה אלמונית בארה"ב או כי נולדת למשפחה עשירה. אז מה?? עשית משהו רע למישהו? גנבת את הכסף הזה? כל עוד הוא שלך ביושר - מותר לך לעשות איתו כראות עיניך!! אני לא חושבת שלכיוון הזה הילה התכוונה (עוד לא קראתי את כל השרשור) וחבל שלכיוון הזה לוקחים אותו.
ענק

ומה שווה הכסף ללא האהבה??

אני חושבת ומאמינה שאת נותנת לו הרבה יותר ממה שהרבה ילדים אחרים היו מקווים לקבל. אתם מעניקים לילד דברים שגם מיליון דולר לא ייקנו - אהבה, תשומת לב, השקעה וכו'. הדבקות, יצירה, עוגיות עם אמא הרבה יותר כייפיים מאשר הצגה באולם. לגבי בגדים אני יכולה להציע לך הרבה חנויות יד שנייה שנפתחו שבהן את יכולה להחליף את הבגדים הקטנים בבגדים יותר גדולים. אני בטוחה שאתם בדרל הנכונה לגדל את ילדכם

mishtal

New member
מצטרפת לכל מה

שנאמר לך עד כה. נדמה לי שכבר דיברנו בעבר כאן על כך שגם מסגרות "בינוניות" לא יכולות לגרום לנזק ועל אחת כמה וכמה לילדים מבתים יציבים, חמים ותומכים. אם הצוות הוא חם אז לא ייגרם לילד שלך נזק בגלל שהוא נמצא בקבוצה גדולה מדי או עם מעט מדי אנשי צוות. אז נכון, שזה לא אידאלי אבל אם יש מציאות כלכלית נתונה אז צריך לעשות את המקסימום במסגרת הזו. לדעתי חשוב רק לבדוק ולשים לב למטפלות גם אם תאלצי להתרחק קצת מאזור המגורים. לגבי הנתינה החומרית אז גם אני מרגישה (בעיקר בחודשים האחרונים) שאני לא מצליחה לקנות לטל דברים שהייתי רוצה שיהיו לה אבל לא נותנת לזה לדכא אותי. אני משתדלת למצוא מבצעים או ללכת לסיטונאים או לדחות הכל ליומולדת שנתיים שמתקרב...(ובונה על מתנות שאקבל
. אם נמאס מכל המשחקים שמיצינו כבר 300 פעם אנחנו מוצאות משחקים אחרים כמו ריצה בבית וצעקות של "הצילו" (טל למדה זאת בגן ולימדה אותי...), מלא חיבוקים ונשיקות וגלגולים על הספות ועוד ועוד. פשוט מגבירים את המינון של כל זה כשכבר עייפים ממשחקי הקופסא למיניהם.

הילהל

New member
חיזקתן אותי../images/Emo51.gif

לכל מי שכתבה - כאן ובמסרים. עודדה וחיזקה ונתנה רעיונות נוספים וכיווני מחשבה. אחרי ששימשתי כן-שיגור לחללית במיטה שלנו, ונחתי כאן מול המחשב כשיונתן שתה שוקו, אני ניגשת בלב מתרונן למלאכת אפיית עוגיות שוקוצ'יפס עם העוזר הנאמן שלי. בהחלט עזרתן לי ברגיעה, שהיא כל-כך חשובה לקראת יום "סיור גנים" שנערוך בשבוע הבא.

לאה_מ

New member
אפשר עוד ../images/Emo24.gif?

הפעילויות שלך עם יונתן נשמעות כיפיות מאד - ממש לא נשמע שחסר לו משהו. ולגבי הגנים - לכי לסיור הגנים שלך, גם לפרטיים, תתרשמי ותחליטי איפה נראה לך שיהיה הכי טוב ליונתן, ואחר כך שבו ותחשבו האם יש בעיה תקציבית. לא בטוח בכלל שהגן שימצא חן בעיניך ביותר יהיה הגן היקר ביותר.

שרי30

New member
מכירה את הבעיה...

רשמנו את דניאל לגן של נעמ"ת בגלל בעיה כספית. הגן סביר אבל דל בצעצועים ולא מושקע. המטפלות מקסימות, אם כי יש הרבה ילדים על מעט מטפלות. להגיד לך שזה האידאל שלי? לא, הייתי מעדיפה גן פרטי מושקע וכיפי כמו שכל האימהות כאן בשכונה רשמו את הילדים שלהן אליהם. אבל זה מה שיש ושמעתי מחברה קרובה שהיא היתה מרוצה מהגן הזה כך שמבחינתי זה בסדר וגם העובדה שזה גן שיש עליו פיקוח מרגיע אותי. אז הילד שלי לא יאכל בגן קציצות בשר, מה לעשות. את בהחלט צודקת שמה שנותנים בבית מפצה על גן ברמה בינונית - אתם הורים משקיענים, המעניקים לבנכם זמן איכות וזה מה שהוא יקח איתו לחיים, לא עוד צעצועי ג'ימבורי וזכרון עמום של מטפלת.

בנעמת

יש למי לפנות ולבקש שיעשירו את מגוון הצעצועים. ולשלוח לגן צעיפים ובגדים ישנים לפינת התחפושות. אני מאילו שרואות בויצו ונעמת מקומות עדיפים בהרבה על כל גן פרטי שהוא.

irisgh

New member
מה איתך, הבית הרבה יותר חשוב

אני מבינה מה שאת אומרת על הגן. גם לי זה היה חורא, כי גם לי נורא נורא חשוב לתת את הכי טוב. אצלנו הסעיף הזה לוקח יותר ממחצית הכנסתנו. אבל, אין בכלל מה להשוות בסדר החשיבות. הורים רבים מוכנים להשקיע המון כסף בזמן טוב, בשביל לשלם על האשמה שהם חשים כי אין להם לא זמן ולא סבלנות להשקיע בילדים. ממה שאני זוכרת, אז אבא אצלכם הוא דמות סופר משמעותית. הרווחתם הרבה יותר מגננת. בגילאים הללו, ציוד בבית אינו שיקול. הבגדים עדיין לא חשובים להם. חשובים לנו, אבל לא להם. ספרייה זה חינוך על הכיפק. גן זו באמת בעיה, אבל הורים ראויים, חמים, ובעלי זמן וסבלנות כל כך הרבה יותר מרכזיים. ישנם גם גנים טובים במחירים סבירים (לא באזור מגורי. אבל כן בחלק מהמקומות. באזור שגרתי בו פעם, למשל, משפחתון, גם טוב, עלה לא יותר מויצו). גן 'יוקרתי ומלא בתכנים מיוחדים ומעשירים' - באמת. זה גן פלצני. ליליה - תגידי לה. זו פשוט שיטת שיווק. לפעמים זה לא יותר מפלופ אחד גדול. צריך מטפלת טובה וחמה. וגם בויצו יש כאלה. זה העיקר. ועל יחס לא אידיאלי של מטפלים לילדים, אפשר לפצות כשלוקחים את הילד יותר מוקדם הביתה. ילד שהמעון הוא הבית שלו, וגם שם אין לו יחס אישי, זה עשוי להיות קשה. אבל ילד שהבית זה הבית שלו, יש לו הרבה יותר כוחות להתמודדות עם הסיטואציה של הגן, שהיא סיטואציה לא אישית. אז אל תאכלי את הלב. תהיי גאה במה שאתם נותנים. הלוואי שרוב הילדים בארץ היו מקבלים את זה.

irisgh

New member
ואגב

לא שזה אידיאלי. אבל זה המצב בארץ. כיתות טרום-טרום הן ביחס הזה של מטפלות או אפילו יותר גרוע (גננת וסייעת על עד 35 ילדים). וזה לילדים שבכניסתם הם בגילאי מרבע לשלוש עד רבע לארבע.

הילהל

New member
הבהרה קטנה וחשובה

קיבלתי הערה במסרים שההודעה שלי נראית כמו "העלאה על המזבח" של מי שאמרה לי בפורום אחר שעבורה 500 ש"ח הם שיקול שולי בבחירת גן. אני חייבת להבהיר - נכון, ההערה הזו עשתה לי יום קשה. אבל אני לא מאשימה לרגע את מי שיש לי מהיכן לקחת סכום כזה או נכבד ממנו על מנת להכניס את ילג\דיה לגן האיאלי מבחינתה. אני שמחה שיש לה כסף להשקיע בבנותיה. ההודעה כאן באה בעצם להבהיר לי 2 דברים: האם זה סביר להתייחס לסכום כזה כאל שיקול לא שולי? או שמא החשיבה שלי מוטעית מאוד? האם לדעתכן ניתן לפצות על חסרונו של סכום כזה ועל גן בינוני בהשקעה בבית? ועל שניהם קיבלתי תשובות. אם עלה באיזשהו אופן מכתיבתי שאני מגנה את מי ששולחת את ילדיה לגן יקר - זו לא היתה הכוונה.

vered4

New member
את כתבת במפורש

"כי עבורי סכום כזה, וגם נמוך ממנו, הוא בהחלט שיקול. ובהחלט ייתכן שהגן שייבחר יהיה פחות אידאלי, בגלל סכום כזה." אני ראיתי בדברייך צער על כך שלא תוכלי לבחור את המקסימום מבחינתך בגלל שיקולי מחיר. אין ספק שלפעמים יש גנים טובים ויקרים. אני למשל מסתכלת על הגנים במערכת הקיבוצית. שמעתי עליהם הרבה מאוד דברים טובים, אבל מבחינת מחיר- זה הרבה יותר יקר.

מי שאומרת אמירה כזו

אומרת אמירה לא רגישה במיוחד אם היא בקונטקסט של דיון עם כאלו שאין להם 500 ש"ח זמינים כ"כ בקלות. מטריף את דעתי, כל פעם מחדש, איך גולשות יכולות לכתוב משהו שהקונטקסט שלו פוגעני במיוחד ואחר כך לעשות SHOW שלם של קורבנות ופגיעה כי הגיבו להן....אבל זו כבר האינטרפרטציה שלי ולא קראתי את המקור לעניין. 500 ש"ח זה המון כסף ובשנה האחרונה למדתי שגם 5 ש"ח לארטיק זה המון כסף - מה שלא עלה אף פעם בדעתי קודם לשנה הקשה הזו. השנה את הארטיקים אחרי בי"ס קונה (לרוב) סבתא וזה ממש שיקול והקלה. אז מי ש- 500 ש"ח עבורה זה לא שיקול, אשריה, ואת האמת: לו הייתי מעלה מצוקה אישית וזו התשובה שהייתי מקבלת, לא הייתי נוטה להתעניין במה שכן מהווה עבורה שיקול.

ענתש

New member
ותגובה לגבי הכסף

אני דווקא הבנתי מה שאמרת - זו לא היתה העלאה על המזבח. מה לעשות אבל כסף זה עניין סובייקטיבי לגמרי. נורא תלוי במה שיש לך ומה זה חוסך ממך... האמירה "500 ש"ח זה לא שיקול" לגיטימית לגמרי עבור מי שיש לה 500 ש"ח להוסיף במאמץ קטן. הרי בשביל הרבה אנשים 20 ש"ח הם לא שיקול ובשביל הרבה אחרים - כן. ויש גם אנשים במדינה שעבורם 5000 ש"ח הם לא שיקול... כך שכן, אני חושבת שלכל אחד יש "סכום שולי" שמבחינתו זה סביר להוסיף והשאלה שלך התייחסה לזה שהסכום השולי שלך הוא אחר. זה מאד מובן.

שירי ל

New member
וכלפי מי שכן צריכה להתאמץ כדי להוצי

להוציא 500 ש"ח אבל כן מתאמצת ומוציאה אותם זה כן לגיטימי? טעה מי שכתב כאן שבית חם מפצה על גן לא טוב. זו טעות איומה. גן רע גורם לילד להיות תוקפני, אלים, עצוב, אומלל. זה שאמא אח"כ מפנקת אותו בבית זה לא עוזר. תאמיני לי אני מדברת מניסיון.

ענתש

New member
בית חם מול גן רע זו אכן דילמה

איומה.אבל זה לא הדיון, מדובר פה על בית חם מול גן שהוא רק "בסדר" ולא "מצויין". וכמו שכתבתי למטה, להתאמץ, גם הוא מושג סובייקטיבי לגמרי.

למעלה