כשאין כסף

הילהל

New member
כשאין כסף

יושב לי על הלב כבר המון זמן הנושא הזה והשבוע זה מתפוצץ אצלי ממיליון כיוונים שונים. מה עושים כשפשוט אין כסף לתת לו את כל מה שרוצים? אז הבגדים החורף היו טיפונת קטנים, וכובסו המון כי לא היה מבחר? לא נורא. אז יצא שעשינו דברים יחד בבית (ציורים והדבקות, אפיית עוגיות) ופחות השתמשנו בכל מיני צעצועים קנויים? אפילו עדיף! בכוח גירדנו כמה שקלים להצגות בגן (זול יותר, כי לא נדרש כרטיס גם עבור הורה מלווה) ונרשמנו לספרייה במקום לקנות ספרים. אבל עכשיו, כשאני מחפשת גן לשנה הבאה, בעיר חדשה לי וזרה, ואני שומעת ש "500 ש"ח לחודש זה לא סכום שצריך להוות שיקול" ליבי נחמץ בקרבי. כי עבורי סכום כזה, וגם נמוך ממנו, הוא בהחלט שיקול. ובהחלט ייתכן שהגן שייבחר יהיה פחות אידאלי, בגלל סכום כזה. אני מנסה להתנחם במחשבה שיש לו בית חם וחזק ומשקיע. שחלק מהסיבה שאין המון כסף זה שיש המון אמאבא (אם כי, לאחר המעבר, יהיה יותר כסף ופחות שעות-אמא. שעות-אבא ישארו הרבה מעבר למה שרוב הילדים מכירים). אתן חושבות שהיכולת לתת המון בבית מפצה על העובדה שאין כסף לגן קטנטן, יוקרתי, ומלא בתכנים מיוחדים ומעשירים?

קודן כל קבלי ../images/Emo24.gif

הילה, אני חושבת שאת אמא מקסימה ואני בטוחה שגם אבויונתן כזה. 500 שקל זה הרבה כסף, אין ספק. אני בכלל לא בטוחה שגן קטן ויוקרתי הוא יותר טוב מגן קצת יותר גדול ושאין לו שם יוקרתי. הרבה פעמים זה גם להיפך.

אפרתש

New member
../images/Emo24.gif לא אשקר לך.

עדיף להיות גם בית חם ואוהב וגם הגן הכי נפלא בעיר. אבל - נשמע שאת אמא נפלאה, וזה המון. (וגם הילדה שלי לבשה בגדים שקטנים עליה, והלכה רק להצגה אחת עם הסבתא, וכמעט לא משחקת בצעצועים קנויים. ולא כי לא יכולים להרשות לעצמו, אלא מכל מיני סיבות אחרות. אבל אני מבינה שכשזה בא מתוך כורח, זה הרבה יותר קשה). ועוד משהו - גן בכלל בכל לא נמדד בכמות הצעצועים או החוגים שיש בו. אם תמצאי גן עם גננת משקיעה ואוהבת וחכמה - זה מה שאת צריכה. (אני מתארת לעצמי שגם זו בעיה, משום שכנראה הגן היותר זול הוא גם עם יותר ילדים, וכל מיני דברים כאלה). אבל שוב - את צודקת. החיים לא הוגנים. מי שיש לו כסף - יש לו יותר אפשרויות. ומי שאומר ש500 שקל בחודש הם לא שיקול - הוא מאד עשיר ומאד קר לב. כי 500 שקל הם סיפור, גם למי שיש לו.

הילהל

New member
עלית על הבעיה

אכן, הבעיה הגדולה והמטרידה היא מספר הילדים. בגן של נעמ"ת יש בגיל הזה (גיל 3) 35 ילדים!!! בגן פרטי יש בגיל הזה 20 ילדים. אמנם בגן של נעמ"ת יש מספר כפול של נשות צוות (4 במקום שתיים). אבל אחרי מה שנכתב כאן רק היום בנושא - המחשבה על יונתן בין 34 בני 3 אחרים מלחיצה אימים. אני אראה את הגנים בשבוע הבא. וכבר שקלתי לא ללכת לגן הפרטי בכלל, מכיוון שאני חוששת מהכאב לב שייגרם לי אם נחליט שהוא לא אפשרי כלכלית מבחינתנו.

אני לא יודעת אם זו אופציה, אבל

לקחנו הלוואה במיוחד בשביל הגן של הילדים לשנה וחצי הקרובות. ככה 500 ש"ח לחודש נפרש על כפול זמן וזה יותר קל. אבל אני מאד מבינה אותך. גם אני חושבת על זה. בענין הגן מצאנו פתרון ובענין הפעילויות אני עושה כמוך (ואני לא זוכרת מתי קניתי צעצוע או הלכנו להצגה, למעט מתנות מזדמנות מהסבים).

דסי אשר

New member
מאיה, פרופ' אבי שגיא שעשה את המחקר

על "איכות הטיפול הרגשי בתינוקות במעונות היום בישראל" - היה מחבק אותך, ושמח שישנם הורים שלוקחים הלוואות לצורך חינוך ילדיהם. שמעתי אותו בהרצאה על המחקר, והוא טען שאנשים לוקחים משכנתא עבור בית, ליסינג עבור מכונית, אז שיקחו הלוואה עבור מתן טיפול איכותי לילד: שהאם תשאר איתו בבית (ולא תביא כסף הביתה- הכסף יבוא מההלוואה) או שיהיה בטיפול אצל מטפלת אישית(הוא לא חקר את המטפלות האישיות.....).. הבאתי את עמדתו, לא את עמדתי... דסי

כל עוד אני יכולה, למה לא.

אבל אני חייבת לומר לך שזה לוחץ אותנו נפשית עד דק מצד אחד (זה לא שנשאר לי כסף לבלות) והסיבה שאני מוכנה לעמוד בזה היא שאני יודעת שזה רק לשנתיים הקרובות (מזל שהם מרוכזים ככה שזה לא נמשך על פני שנים).

דסי אשר

New member
כאשר שמעתי את הפרופ' מדבר, שאלתי

את עצמי= אותו... "ואתה,פרופ' שגיא - הפסקת את לימודייך באוניברסיטה כדי לגדל את ילדך? ואתה,פרופ'שגיא - היית מסוגל רגשית להשאר בבית ולטפל בילדך במקום לעסוק במחקר?." לא אהבתי שהוא תקף את ההורים בהרצאה (לבעלי מקצוע, שגם הם הורים) וקרא להם: "הורים מאפסנים" . כן, כך קרא להורים דסי

הילהל

New member
גם לי יש שאלות

מעניין אותי מה גובה המשכנתא עליה הוא חושב על איזו רמת דיור (בטח לא זו שלי) ואהם הוא שמע על הורים שנוסעים באוטובוס כמוני? מזכיר לי את הכעס של חברה שלי כשדני יתום אמר שאסור לפחד עקב ההתנקשות ביאסין - היא תהתה איך הוא היה מרגיש לו היה נוסע יום-יום באוטובוסים בי"ם, כמוה, ולא ברכבו הממוגן...

irisgh

New member
מסכימה עם כל מילה !

והייתי מנחשת, שאיכשהו, היה לו בראש 'אמהות', כשהוא דיבר על להשאר בבית... תמיד יותר קל לייעץ למישהו שהוא שונה מאיתנו.

אני חושבת שזה מיותר ולא בריא

להכנס לחובות או ללחצים כלכליים עצומים למען חינוך הפעוטות. לגבי הפרופסור, הוא בטח משחק גולף בשבתות עם הד"ר שאמר שאם בנות עם ADHD מגיעות לציונים 70-80 בלי טיפול, זה מספיק (להן) ולא צריך לטפל בהן. הורים מאפסנים זה ביטוי כ"כ אלים ופטרנליסטי, שחבל"ז.

ב ה י ר

New member
זו בעיה בנעמ"ת עם מספר המטפלות

גם אצלנו אותה הבעיה , יש להם תקן והם לא זזים מילמטר...

אפרתש

New member
4 מטפלות זה כבר משהו אחר

זה לא שתיים. וכנראה זה אומר שהן מפצלות פעילות - חצי מהגן בחצר, והחצי השני בפנים. ואז יונתן כבר עם 17 ילדים ושתי מטפלות. תני צ'אנס, תבקרי במקום.

תגובה

אני לא חושבתש גן פרטי הוא בהכרח גם יקר תלוי בגננת אצלי בגן הפרטי שאני מנהלת המחיר הוא אישי לכל הורה ולפעמים גם זול יותר ממעונות נעמ"ת במצב הכלכלי שיש היום צריך להיות יותר גמיש ולנסות להגיע אם כל הורה לכך שילד יוכל לזכות בחינוך טוב וזאת למרות שלהוריו אין תמיד את התקציב הכי גדול.

ב ה י ר

New member
ללא ספק!

אני מאמינה שאין דבר כזה גן שיפצה על שעות אמא ואבא עם כל החום והעושר שגן יכול להציע לא משתווה לבילוי של הורה עם ילד. ו500 ש"ח גם לדעתי זה הרבה כסף!

Shellylove

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אני יכולה להבין את התסכול שלך. נכון, הרבה יותר קל בחיים (מכל הבחינות) כשיש כסף, כשאפשר לתת בלי חשבון. אבל בבקשה! בבקשה ממך, אל תרגישי אשמה בגלל זה ובעיקר אל תרגישי פחות טובה כאמא, ולו גם בקצת. את יודעת מה? בעצם ההיפך! אולי את טובה יותר, כי את משקיעה מאמץ ומחשבה בלאלתר פתרונות שהורים אחרים רק שולפים ארנק כדי להשיג אותם ומן הסתם יש גם ערכים רבים שיונתן סופג בתהליך הזה. לגבי הגן- יוקרתי ומלא חוגים זה באמת לא מה שחשוב! (ו-500 ש"ח זה ועוד איך שיקול), יחס ילדים-מטפלות כן. אולי תצליחו למצוא פיתרון ביניים? אולי להשיג הנחה בגן הפרטי? ובכל מקרה, שולחת לך הרבה

ליאת +

New member
ללא ספק

לדעתי אם יש אפשרות להוציא את הילד בשעה אחת מהגן- זה עדיף מבחינה איכותית על ילד שנשאר בגן הכי מושקע עם הגננת הכי נהדרת עד שעה חמש. או לחלופין אם מביאים את הילד בנחת, בשעה סבירה בבוקר ולא בשבע ושלושים. בגיל הזה הכי חשוב להיות עם ההורים וצריך לזכור שהגן הוא (בעיני) בעיקר סידור לילד- כי רובנו עובדים. ועדיין- הדבר הכי מבאס בעולם זה להרגיש שאת לא יכולה לתת לילד שלך את כל מה שהוא צריך. ההרגשה הזו- בין אם היא מוצדקת ובין אם לא- ממש קורעת את הלב. אבל: אל תכנסי למרה שחורה כי יש גם דרכי ביניים. אנחנו מצאנו גן "ביניים" לא נעמ"ת (שגם זו לא בחירה פסולה בעיני) וגם לא גן מפונפן. מצאנו גננת שפתחה גן חדש עם מחירים שפויים- והרווחנו מכך במשך שנתיים. אני מניחה שבעוד ערים אפשר למצוא גנים כאלה. אני לא יודעת מי אמרה לך ש- 500 ש"ח לחודש זה לא שיקול- אבל תשתדלי להתרחק מאנשים שגורמים לך להרגיש ככה (או שהם כל כך חסרי רגישות). אצלנו בגם הורים לא התבישו להתנגד גם לחוג נוסף בעוד 100 ש"ח לחודש. פשוט אמרו- זה יותר מידי בשבילנו. ומדובר באזור מבוסס.

למעלה