כריסטינה וטי ג'יי

נתי75

New member
כריסטינה וטי ג'יי

לדעתי יש משהו חריג באופן בו כריסטינה מתייחסת לטי ג'יי ויש לי תחושה שיש כאן גם סוג של התעללות נפשית. אני, כבחורה שמזדהה (מאוד) עם תחושותייה של טי ג'יי ועם התנהגותה, מבינה שמאוד קשה לטי ג'יי כאשר מתעלמים ממנה ומבטלים את דבריה או שלא נותנים לה זכות דיבור בכלל לדוגמא, כאשר היא העירה לאליסון הקופה על השתייה. טי ג'יי העירה לה מכוונה טובה ומדאגה לבריאותה וכאשר היא ניסתה להסביר לכריסטינה- כריסטינה התעלמה מדברייה ואמרה שהיא לא רוצה לשמוע (ועשתה תנועה על פייה של מפתח ונעילה..)בלי שום קשר לתוכן דברייה של טי ג'יי- היא ישר ביטלה אותה למרות שטי ג'יי צדקה (וכריסטינה כנראה יודעת זאת). ואז היא ירדה למטה וריכלה עם שאר הבנות על טי ג'יי. פשוט גועל נפש. וזו לא פעם ראשונה שכריסטינה מתייחסת לטי ג'יי בצורה כזאת ונדמה שהיא ממש "מחפשת אותה". גם על זה יש לי תיאוריה... לדעתי היא מחפשת אותה מכיוון שהיא מאוד מקנאה בה. טי ג'יי, למרות בעיותיה, נמצאת בזוגיות מאוד אוהבת ובריאה ויש לה עבודה טובה והיא סה"כ אדם מאוד מוצלח. כריסטינה לעומתה- נערת ליווי, אם חד הורית, יוצאת כחודש (נכון לרגע בו נכנסו לבית מתחילות מחדש) עם איזה ערס שהכירה במועדיון חשפנות.. כריסטינה יודעת ש"בעולם האמיתי"- טי ג'יי הייתה "אוכלת אותה בלי מלח" והיא מנצלת את זה שבבית טי ג'יי חשופה לגמרי, וכך גם חולשותייה, והיא ממש דורכת לה על המקומות הכואבים.

FreshF5

New member
../images/Emo45.gif חלקי

אני לא יודעת מהם מניעיה של כריסטינה בהתנהגותה "הנאותה" כלפי טיג'יי מה שכן, ברור לי שיש לה טינה עמוקה לטיג'יי

t a m i 2 5

New member
וואלה צודקת

כריסטינה פשוט חסרת ביטחון זה ממש שקוף. טיג'יי מתנסחת מצויין ועומדת על שלה ואלה דברים שכריסטינה שואפת להגיע יום אחד אליהם. אם היא הייתה יכולה להחזיר לטיג'יי מילולית היא הייתה עושה זאת ואני חושבת שבאיזשהו מקום זה מתסכל אותה שהיא לא יכולה. טוב אי אפשר לצפות ממנה להרבה היא ילדה ומתנהגת והיא צריכה לצבור ניסיון עם התנהלות עם אנשים נורמאלים שמדברים איתה ולא עליה ולא אליה

א ו ר3

New member
יש משהו מאוד נכון בדברייך

לא ברור לי למה כריסטינה התערבה באמצע ... ואף אחד גם לא ביקש ממנה שתגיב על משהו שטיג'יי אמרה- העניין התנהל בין טיג'יי לאליסון שאמנם אני לא חושבת שהיא "קופה"... כמו שכתבת אבל כן , יש לה בעיות משל עצמה. אני לא יודעת אם כריסטינה מקנאה מה שבטוח אני לא מאמינה לכריסטינה בגרוש!!! אי אפשר לדעת כלום עם הבחורה הזו, היא מסתירה מלא תחת החזות התמימה שלה והיו רגעים מעטים בתוכנית שהיא הייתה כנה . אבל טיג'יי היא לא טלית שכולה תכלת , הריכולים שלה עם ג'יל גם מראים על הסתרה של דברים ועדיין מקומם אותי שבשיחה הקבוצתית עם איאנלה על רכילות היא לא רצתה להשתתף .

rachel1109

New member
הבנתי! הבנתי!

(שתי הודעות, ועוד במהלך הפרק!) כריסטינה - הקליפה מתחילה להסדק ולפול, היא שבר כלי כרגע, בטח, מבחינת עצבים. הרי, בטוח יש לה טונות (כמויות שאנחנו לא מדמיינים) של כעס בתוכה, וזה מתחיל לצאת עכשיו. ברור שטיג'יי תהיה הראשונה, כי היא הכי "אין יור פייס" - וכריסטינה לא מסוגלת להתמודד עם זה עכשיו.... היא מתפוצצת לאט לאט, אני חושבת שזה טוב - שדברים יוצאים. מצד שני, טיג'יי היא הקורבן במקרה הזה. וזה לא טוב להתקדמות שלה...

Thats So Roi

New member
תובנה נבונה...

גם לי זה נשמע הגיוני שכריסטינה כועסת על טי-ג'יי משום הכעס העצום שטמון בה מתקופת הזנות שצריך לצאת איכשהו. רק מה, עדיין יש בה משהו שמעורר חשד. בסוף הפרק היא התנהגה ממש מוזר כשהיא כעסה על פול; אני חושב שמה שג'יל אמרה לה לגביו (שזאת לא אשמתו שהחבר שלו לא מסר לו את ההודעה) הוא נכון, והיא סתם אוהבת "לשחק" כמו שהיא שיחקה בתקופת לאס וגאס.

אני חושבת שטי-ג'יי דווקא לומדת המון

מהעימות עם כריסטינה, וגם הצליחה בסוף הפרק, כשכריסטינה חוטפת קריזה על ג'יל כשהיא לא בסביבה להוכיח את טענתה, שהיא "מסומנת". אבל, וזו נקודת מפתח, טיג'יי היא אחת הדמויות שג'סיקה מתיעצת אתה ומתוודה בפניה. אין ספק שטיג'יי היא דמות אותנטית וחזקה מאוד, כמו ג'יל המופלאה וליסה המטורפת שכמעט "השכיבה" [לו יכלה] את הפועל שעבדה אתו. זה היה מדהים לראות איך היא "משתרללת" לה . ושופטת בית המשפט העליון, כבוד השופטת המעיקה והבלתי נסבלת אליסון, נו טוב אליסון זו אליסון, כיווץ האף, הסבר מצטדק וצדקני. והבית, מכוער מאוד. אבל זו רק דעתי.

Thats So Roi

New member
הבית ממש מכוער

הבתים הקודמים ממש לא היו כאלה, למרות כל הדרמות והמריבות. כנראה ההפקה לא עשתה תחקירים כמו שצריך ובחרה נשים שלא מסורות לתהליך ב-100%, ואפילו לא ב-90%. כל אחת מרכלת על השניה, אין תמיכה, יש דרמות ומריבות, כל אחת לחוצה להעביר את הרעיון שלה ויהי מה, אין התקדמות אצל כל הבנות. מה קורה פה?! אם זה המצב, לא פלא שהסדרה ירדה אחרי העונה הזאת (עם כל הצער שבדבר).

מקלדת2

New member
זה כל כך חבל

כי כל העונות הקודמות היו כל כך מוצלחות בנות עשו שם עבודה עצמית פנימית רצינית נרקמו שם חברויות אמת לכולם תמיד היה נורא קשה להיפרד מעניין איך יראו הפרידות מבנות הבית הפעם

גם אני חושבת

גם אני חושבת שזה הבית הכי מכוער שהיה והבנות ממש רעות אחת לשניה ובקשר לטיגי וכריסטינה טיגי כל כך מאפילה עליה עם החוכמה שלה התובנות שלה ואגב היא פעם כבר פגעה בה על זה שהיא לא גמרה בית ספר והיא יודעת שטיגי חכמה מאוד היא קצת מפחידה אותה אבל אמת היא מתנהגת אליה ממש ברוע וחוסר אמפטיה היא ממש חוזרת להרגלים הישנים שלה כאסקורט

Y. Welis

New member
אני די מסכים - הדינמיקות לא משתפרות

אין היענות מספיקה. ג'יל היתה יכולה להיות יותר טובה (געגועים לריין...) וטי ג'יי היתה יכולה להיות פחות ביקורתית. משום שאין פער בין וותיקות שהשלימו מדרגות לעומת חדשות, קשה ליצור מצבי תמיכה, כי אף אחת לא יכולה לטעון שהיא טובה יותר (לא מול האחרות, ויותר מכך לא מול עצמה), כך שאין דמות שמרכזת סביבה את הקבוצה. הנשים עסוקות בבניה עצמית אחרי שרוסקו (במובן החיובי) ע"י המאמנות, אבל ללא יכולת להבין את התהליך אצל כל אחת. לדעתי צריך היה לשחרר כבר את ג'סיקה ולהביא חדשה. אולי גם עדיף היה להחזיר לשבוע או 2 וותיקה (איימי!) לשיפור הדינמיקה. נראה שזה היה יכול להיות רעיון טוב, כי התקוות שתלו (וגם אנחנו) ב-אליסון לא היתממשו, והיא מסרבת להיות דוגמא אישית.

מקלדת2

New member
אני לא בטוחה שזה עניין של דוגמא אישית

גם אני תהיתי מה יקרה אם אחת הוותיקות תיכנס לבית לתקופה של למידה עצמית ונראה לי שבבית הזה היא פשוט הייתה נישאבת לריכולים ולהסתכסכויות. אני לא בטוחה שהמצב בבית הוא בגלל הקשיים הפנימיים של הבנות. אני חושבת שזה יותר האופי שהן יצרו כבר מההתחלה ואין להן רצון לשנות אותו. אף אחת מהן לא מראה נכונות להיות שם אחת בשביל השניה מבלי לרכל עליה אח"כ. הן מאוד עסוקות בעצמן ובריכולים שלהן במקום לראות איזו זכות עצומה יש להן בלהיות חלק מהבית הזה. הן יצרו קבוצה וביחד מאוד שגוי וזה נורא חבל. אני זוכרת את הבתים הקודמים שממש יצרו קשרים חזקים שיצאו איתם אח"כ לחיים של מחוץ הבית וזה הפסד עצום לבנות הבית בעונה הזאת וזה גם איפשהו עוצר את הלמידה שלהן ואת הצמיחה שלהן מה שקורה בבית נראה בערך כמו צמיחה במקום אחד כשבמקום אחר יש "בריחה" עצומה של כל הצמיחה שאתה עושה. כל הריכולים והתככנות והחוסר דינאמיקה קבוצתית הזאת, הן מאין בריחת כל העבודה העצמית החוצה ממך. זה כמו [בערך כמובן] לגמול מישהו ממשהו ולתת לו להתמכר למשהו אחר במקביל לגמילה.. לא יודעת פספוס של בית אליסון צריכה לצאת מזמן ג'סיקה כנ"ל ליסה מאז החזרה לבית עושה כלום ומאפשרת לעצמה הכל וזה כל כך חבל כריסטינה- לא בטוחה שזה המקום בשבילה עדיין. היא לא מוכנה לדעתי. ג'יל עובדת וכך גם טי ג'יי פספוס. פשוט כך.

Y. Welis

New member
הן אכן עוסקות בדברים לא חיוניים

אולי משום שרובן נהגו לברוח מאחריות כל חייהן - ג'יל, ליסה ו-אליסון בלי ספק; טי ג'יי באופן שונה וכריסטינה גם. לדרוש מהן פתאום אחריות לעצמן יעורר אותן לברוח חזק יותר, וכמו שקשה לתפוס 5 סבונים חלקלקים קשה יותר מלתפוס אחד, כך גם למאמנות קשה יותר 'לתפוס' כל אחת ולהכניס לתלם. אם אליסון תצא עכשיו זו תהיה הודאה בכישלון: חיים של בדידות ובהמשך סרטן נוסף, אולי טרמינלי. כריסטינה קיבלה כלים טובים שיש לקוות שתנצל (כישורים מסחריים יש לה בלי ספק), אבל צריכה 'חפירה' מעמיקה יותר בעברה.

מקלדת2

New member
טי ג'יי אומללה

והן הולכות ומאמללות אותה יותר ויותר וזה ממש כואב לראות היא מגיעה למצבים של חוסר אונים רואים את זה בפנים שלה הבכי שלה [שהופיע בתקציר של פרק קודם שלא ראיתי] ממש קורע לב היא בוכה מעומק הלב ורואים שרצים לה אלפי הלקאות עצמיות בראש ברגעי הבכי האלה הן צודקות בהתעלמות שלהן לגבי האלכוהוליזם של אלי אני יכולה להבין סיטואציה בה ביקשו ממך להניח לזה ולא הנחת אז פשוט מתרחקים אבל הן ממש מגזימות בהפגנתיות שבזה תדברו תגידו שאתן לא רוצות לדבר על זה עכשיו תסבירו שההתבטאות של טיג'יי לא נכונה תדברו איתה היא בנאדם וואי התעלמויות זה אחד הדברים הקשים והן ממש רעות אליה היא אומרת הרבה דברים נכונים זה ההתבטאות שלה ששגוייה מאוד והן פשוט מתרכזות בזה ואך ורק בזה במקום ללמוד ממנה הבחורה עושה עבודה עצמית עצומה נראה לי אפילו שיותר מכל אחת מהבנות הן סתם רעות ומתנכלות לה

המונשרי

New member
לגבי עניין ההתעלמויות שציינת

זאת אחת הצורות להפגין אגרסיביות פאסיבית כלפיה. ובאמת כבר עדיף לשים את כל הקלפים על השולחן מאשר להתעלם.

יסמין@

New member
לטי ג'י יש

ADHD ובעיות בתקשורת: קשה לה לבטא את עצמה וקשה לה להקשיב. היא לא מצליחה גם "לקרוא" סיטואציות חברתית, תגובות של הזולת וכו'. היא שקועה בתוך עולמה הסוער ולעתים הזולת פשוט לא קיים. בקיצור, יש לה בעיות אובייקטיביות, זה לא "באשמתה", אבל מה לעשות - התוצאה לפעמים ממש רחוקה מלהיות מלבבת ונסבלת. יש לה יציאות מאוד פוגעות (זוכרות איך אמרה לג'סיקה שבזמן אסון התאומים היא מייד הרגישה צורך להתקשר לאימא שלה?), מה שניתן לומר במשפט אחד היא אומרת ב-50, היא יותר שקועה בניסיון נואש להתבטא ופחות בלהתבונן במה זה עושה לזולת, לדוגמה: כשרצתה להסביר מדוע בעיניה ליסה יותר מדי מרַצה וכו' היא התחילה להסתבך עם הדימוי של הסוכריה המתוקה והחמוצה וכו', ולא התבוננה בכלל בפרצופים של כל המשתתפות ובעיקר ליסה. היא המשיכה וניסתה לפתח את הדימוי שלה. זוכרות למשל איך אליסון הכינה לה ארוחה כדי להראות שחושבים עליה, ובתגובה טי ג'י פרצה בהרצאה ארוכה ארוכה עם המווון מילים, והמסקנה של כל זה היתה שמאוד לא נוח לה. בקיצור, לטי ג'י יש המון בעיות ובעיקר בעיות חברתיות ותקשורתיות, והנשים בבית שקועות בבעיות שלהן וכנראה פקעה סבלנותן. ואחת מהדרכים להימנע מהרצאות ארוכות ולא רצויות וגם להימנע מויכוחים וריבים היא פשוט לעזוב את הסיטואציה. ואת זה עושה כריסטינה. היא יכלה לעשות זאת בצורה יותר עדינה, כך שטי ג'י לא תרגיש, אבל בעצם זכותה לא לרצות לדבר עם טי ג'י כל הזמן. לא חייבים לדבר כל הזמן... אז טי ג'יי יכולה לחפש לה מישהי שמוכנה יותר לשאת אותה, ג'סיקה למשל. היו כבר לא מעט סצינות שבהן טי ג'יי ישבה וטחנה וטחנה וג'סיקה ישבה ושתקה ושתקה ושתקה ואני חשבתי לעצמי מתי היא תקום ותצרח כמו משוגעת או תחפש איזה תירוץ לצאת מהחדר. מה לעשות, טי ג'יי לפעמים ממש מייגעת. ומבחינה מסוימת היא מזכירה לי את דניז שגם היא מכונת פטפוט בלתי נלאית וגם חסרת טקט בדרגות גבוהות. ההבדל הגדול ביניהן הוא שטי ג'יי לא אגרסיבית, לא מנסה לפגוע - היא פוגעת בלי כוונה, היא מטריחה בלי כוונה. בקיצור, אני מבינה מאוד את כריסטינה שנשבר לה כבר מהפטפטת הבלתי פוסקת של טי ג'יי ומכל הדרמות והרגשות וה"לא מבינים אותי ולא אוהבים אותי" שלה. כריסטינה לא אימא שלה ולא חייבת להכיל את כל הרגשות של טי ג'יי. בקיצור, חוסר כימיה בין שתיהן וזה לגיטימי מאוד שלא רוצים להיות חברה של X ודווקא להתחבר לY.

Y. Welis

New member
וגם אין לה את ההומור של דניס וכן הנאיביות

האינסופית (כי היא עדיין חשבה כמו ילדה). נראה שבפרק האחרון היא נרגעה, כי היא *לא* התערבה בוויכוח בין ליסה לג'יל, ועל זה כמעט מחאתי לה כפיים... נקוה שתמשיך כך. אגב מה עם התקוות שלכן ל-ליסה? לדעתי היא מתנגדת נמרצות לתהליך ומנסה לפגוע בו (פסיבית בעיקר) ומהווה גורם מעכב שהולך ונעשה מורגש יותר, עבור האחרות.

אני נוטה להסכים אתך

אני אמנם אוהבת מאוד את ליסה, אבל היא בהחלט הפכה כוח שלילי בקבוצה מהרגע שהחזירו אותה לבית, מהרגע שסיימה את המשימה בהצלחה. לי גם נראה שהקישור שרונדה עשתה בין ההתעללות בה בילדותה לבין החסימה הרגשית שלה קצת מוגזמת. חסר לי נורא דר' סטן.

Y. Welis

New member
שמתי לב שהוא נעדר. לא בדקתי את שאר פרקי השבוע

וכן חלק מהקודם. מתי הוא נראה לאחרונה?

למעלה