רוצה להתייחס לדברים שלא קל להגיד
למקרה שההודעה תחתך בגלל אורכה צירפתי אותה גם כקובץ וורד גם אני הייתי וסיפרתי. לא פחות מההזדמנות המרגשת להשתתף בפסטיבל שכזה הייתה חדווה גדולה בעבודה ובלמידה המשותפת בתוך קבוצת המספרים והתחושה שיש משהו בקבוצה הזו, אולי בגלל נגיעתה בעולם הסיפורים שהוא בסופו של דבר עולם של גוף נפש ורוח בעיני, או בגלל סיבות אחרות, שהרגיש מאוד מקבל, מחבק, ולא שיפוטי. יוצר ביחד מתוך חדוות היצירה וחדוות הביחד. אחת השאלות שעלתה בינינו אחרי הייתה מדוע כל כך מעט מספרים התייחסו להודעות על כך בפורום ומעט כל כך באו. נראה לי שכדי לקיים על כך דיון אמיתי צריך לגעת באיזושהי אמת שצריכה להאמר וצריכה להיות גלויה. אני אינני מחשיב את עצמי מבכירי המספרים, ועל כן אני חש בר מזל במיוחד על כך שנזדמן לי להצטרף למעגל המספרים שיצר את הפסטיבלון בעמק חפר. דוקא מנקודת המבט הזו, שממנה איני חש מעל או יותר מחברי הפורום שיצא לי לראותם בפעולה כמספרים, אני יכול להבין את הקושי הגדול שהמצב מעורר. מחד קבוצה שהתגבשה לה, מאמינה בדרכה, ורוצה ליצור חדש ויש מאין בתחום עולם מספרי הספורים בארץ. ומאידך מרגע שמעגל נוצר, כל כמה שבמהותו הוא ביטוי של האינסוף הוא מייד מייצר פנים וחוץ. וזה ממש לא נעים להיות בחוץ. וזה עוד פחות נעים להיות בחוץ אם אתה מרגיש שמקומך בפנים, ובאופן טבעי אולי שמקומך בפנים לא פחות, אם לא יותר, ממישהו שכן בפנים. ועל כן אני מתלבט - מה אפשר להגיד כאן שיעביר הלאה את הרוח הכל כך טובה, רוח מספר הסיפורים שנכחה במפגש שלנו. איך אפשר לעשות מקום לתחושות הפחות טובות, המבטאות אולי תחושת דחיה, או משהו ממשפחת הדחיה, כדאי שיתחיל הדיאלוג שצריך להתחיל וממנו תהיה צמיחה שתהיה לטובת עולם הסיפור והמספרים. אולי דבר אחד שצריך להדגיש זו התחושה שהקבוצה שנוצרה, הרבה בזכות וברוח ומתוך בחירותיה של לימור רוצה בטוב הזה לא לעצמה אלא לטוב של עולם שכולנו שותפים לו. שהמעגל הראשון הזה שנוצר מבקש להוציא מתוכו רעיונות ומעשים ומעגלים נוספים שבסוף התהליך יקיף מעגלים נוספים רבים ומתוך כך כך את כל מי שהסיפור חי בליבו -מה שכל כך ברור שנכון לגבי כל השותפים לפורום. ואולי עכשיו זה עוד קשה, והתחושה של להיות מחוץ מחניקה או מעצבנת או מעליבה, כל הדברים שהיא יכולה בקלות לעשות, ואינני מדבר כאן על אף אחד אחר חוץ מאשר על עצמי. אני חושב שתגובתי הראשונית במצב כזה של פנים וחוץ, של שייכים לכאורה ולא שייכים לכאורה היה מייצר אצלי תחושות מהמשפחה הזו. ומנגד ניצבת האמת האחרת - דברים יכולים להתחיל רק ממקום של קבוצה קטנה. המעגל שהתחיל עם הפסטיבל איננו מקרי אבל יש בו גם מהאקראיות. לפחות לגבי עצמי אני יודע שיש רבים שיכולים היו לבוא במקומי. אינני מבטל בזה לא את יכולותיי ולא את איכותיי אבל בקרב אוהבי הסיפור יש רבים בעלי איכויות שאינן נופלות משלי ואולי עולות עליהן. זה רק טבעי שמצב כזה יעלה שאלות ותהיות, אז בואו נעשה להן מקום ונדבר מהלב ואת הלב. אישית כמי שהיה שותף לחוויה הנפלאה של עמק חפר אני כמובן מזדהה בקלות עם ההתרגשות, אבל אם הייתי מבחוץ זה לא היה לי כל כך קל להתרגש. אולי הייתי מרגיש צביטה או יותר מצביטה בלב. קשה לי לחשוב איך זה יכול להיות אחרת. לא מפני שבמקום הזה הדברים צריכים להישאר אלא מפני שכך הם לרוב מתחילים מול סיטואציה שכזו. מה שאני רוצה להגיד בפשטות הוא שחבל לי שלא כל מי שרוצה יכול פשוט להיות כרגע ליטול חלק ישיר בעשייה המסויימת הזו, ושאני חש שהמקום הבאמת אנושי וטוב שממנו יצרנו את המפגש בפסטיבל הוא טוב שלא מופנה רק פנימה לתוך מעגל מסוים של מספרים אלא לעולם של מספרים שהוא איננו תחום במרחב או בזמן. ומה שאני רוצה להגיד כאן עוד, בלשון סיפורית הפעם, קשור בסיפור הבא - A beautiful girl in the village was pregnant. Her angry parents demanded to know who was the father. At first resistant to confess, the anxious and embarrassed girl finally pointed to Hakuin, the Zen master whom everyone previously revered for living such a pure life. When the outraged parents confronted Hakuin with their daughter's accusation, he simply replied "Is that so?" When the child was born, the parents brought it to the Hakuin, who now was viewed as a pariah by the whole village. They demanded that he take care of the child since it was his responsibility. "Is that so?" Hakuin said calmly as he accepted the child. For many months he took very good care of the child until the daughter could no longer withstand the lie she had told. She confessed that the real father was a young man in the village whom she had tried to protect. The parents immediately went to Hakuin to see if he would return the baby. With profuse apologies they explained what had happened. "Is that so?" Hakuin said as he handed them the child. הסיפור הזה מתקשר לי להודעה מפני שגם כלפי מי שהיו שותפים וגם כלפי מי שלא זה אולי נכון לשאול - האומנם מי שבפנים בפנים ? האומנם מי שבחוץ בחוץ ? אלון