כפיית דעות ההורים על הרך הנולד

לאה2707

New member
פלספן ושתלטן אינם ניבול פה ואילו

לגבי התואר השלישי, אמרתי "בלון נפוח" וגם זה איננו נחשב ניבול פה, זה רק דעה אישית...

../images/Emo42.gif לאה משהו קטן ../images/Emo42.gif

תנסי לא לחפש את הרוע יש גם טוב בעולם אף על פי חילוקי הדעות בנינו

לאה2707

New member
אני רואה רק את חצי הכוס המלאה בדרך

כלל, אך איני יכולה להתעלם כשרוצים לפגוע בעוללים חסרי ישע ובנכדי הקטנים. זה רע בעיני, רע מאד !!!

רצונך כבודך

אין רע בכך להיפך רק על תאשימי אותי עכשיו בתגובתי זו בהקפצת ההודעה והנושא לראש העמוד שבת שלום

אופסס...תשובה לאורית

גם יהודים שחיים בחו"ל הם "חברה יהודית" על כל המשמעות אין ספק שחלה התבוללות במשך השנים בגלל הרצון להיות "דומה" לאחרים

אורית ג.

New member
כבר אענה על הכפיה... אבל...

ראשית - לא ענית לי על שאלתי לגבי יהודים החיים בחו"ל. מי שחי בתוך שכונה יהודית-בית ספר יהודי-הולך לבריכה יהודית ולרופא יהודי אין השאלה הזו חלה עליו. לגבי ישראלים שחיים בחו"ל בחברה לא-תמיד-יהודית. בית ספר אנגלי, רופא צרפתי , מרחצאות חמים בפינלנד או סתם גן לא-יהודי באוסטרליה. הרי לא סוד הוא שיהודים רבים נתקלו בגילויי רתיעה בשל השוני החיצוני שלהם . אפילו לא רק לברית מילה אך גם אליה כוונתי (וגם אולי כיפה, או לבוש חרדי, ציצית משתלשלת - ואלה דברים הפיכים). האם הורים יהודים החיים בחו"ל וחשופים לסביבה לאו דוקא יהודית עושים עוול לבנים כשהם מלים אותו?

החיים כשונה

אנחנו חיים כאן במדינת ישראל ואנחנו שונים. אני גרה בעיר בה 40% דתים ואנחנו שונים. ילדי חטפו לא פעם מכות היות והם דתים ורק בשל היותם דתים. חמי עד היום לא הולך עם כפה כי קשה להיות איש עסקים דתי, וגם אחיו כך. חמי גם לא מבין למה נכדיו הולכים עם פאות עד הכתפים. למה להבליט את השוני. אני נכנסת למקומות ומיד יודעים שאני דתיה, ואפילו משיכים אותי להתנחלות לפי מראי החצוני. השונות שלנו בולטת וברורה ובאה לתת הצהרה חד משמעית - אני אחרת ואני גאה בשונותי. דווקא היהודים החלונים בתחלית דרכם היו אלו שהתנגדו לשונות. לכן הם התנגדו ללבוש היהודי המסורתי, ולכן הם פרקו עול ומצוות ולא תמיד מתוך אפיקורסיות מוחלטת. הם רצו להיות עם ככל העמים, לא עם שונה ונבדל. אבל היות והשונות שלנו היא יחסית נרחבת כאן אז אנחנו מתגודדים סביב עצמנו, וחיים יחד כקבוצה, שבה אנחנו מרגישים לא שונים. הילדים הערלים, אין להם את קבוצת התמיכה הנרחבת הזו. אני לא חושבת דרך אגב שזה שקול לכאן או לכאן. אני חושבת שהשקול למול את הילד לאדם יהודי צריך להיות אך ורק במשור הדתי - לאומי. אבל היות ויש כאן מספיק יהודים, שאינם יודעים אפילו אם יהדות זה עם, או סתם קבוצה ספורדית של שבטים שהתקבצו ביחד וממלמלים תפילות משותפות, אז כנראה זה מסביר את אי ההתלבטות בכלל במשור הזה.

אורית ..עניתי

אכן...בגלל שונות זו התבוללו יהודים אבל...הנושא העיקרי שהעלתי הוא כפיית דעת ההורים על הילד הרך נושא בעל משמעות עמוקה בעולם החדש וה"נאור"

אורית ג.

New member
ובאשר לכפיה -

המילה "כפיה" ההקשר של תינוק שרק נולד היא לא במקום. תסכים איתי שתינוק - שיש לו וודאי רצונות אך לא כאלה הקשורים לברית מילה ובוודאי שאין לנו דרך לברר אם הוא רוצה להמול - לא בטוח ש"ירצה" בברית. אם כך למול אותו אינה כפיה אלא לקיחת החלטה בשבילו, ההחלטה גורמת לו להיות שונה בחברה שהוא חי בה . באותה מידה אם אתה מחליט בשבילו שהוא יהיה נימול - אתה מחליט בשבילו ולא כופה עליו . (אתה כן כופה עליו את העתיד - כלומר את הרגע שבו כן יהיה לו רצון ודעה בעניין והוא כבר לא יוכל להחזיר את עורלתו האבודה.) אתה גם מחליט בשבילו להיות כמו כולם במובן הזה - ולא בטוח שזה יותר טוב. אתה גם מחליט בשבילו שיחיה את חייו המיניים בלי עורלה - ולא בטוח שזה יותר טוב. אתה גם מחליט בשבילו שאם הוא יגור בחו"ל הוא יהיה שונה מהסביבה - וגם זה לא בטוח שטוב. וכו´ וכו´. ומעל הכל - אתה מחליט בשבילו משהו שאין לא כל יתרון מלבד (אם זה יתרון) להיות דומה לכולם באיבר זה (אין זה מונע את ההתמודדות עם שונויות אחרות) ואתה מחליט בשבילו משהו לא הפיך. זה לעניין כפיה. לעניין הברית ככלל - אני לא עשיתי כי זה לא מוסרי בעיני לחתוך איבר מתינוק בן יומו כשאין לכך יתרון ברור או כורח המצדיק זאת ועוד לא אמרתי כלום על החסרונות (כלומר גם אילו לא היו סיכונים, פגיעה במיניות , או כל נגזרת אחרת של ניתוח זה).

_יובלל_

New member
../images/Emo45.gif

ושוב, הסבריך העניניים והרהוטים הם כמוזיקה ערבה לאוזני...
(חנפן)

הייתי רוצה להתייחס דווקא ל....

אענה אחת לאחת 1. מוסריות= מה מוסרי או לא, רק אנחנו קובעים במסגרת הנורמה 2.מיניות= מין מתחיל ונגמר בראש ..אורגזמה טובה באה רק מראש עם תשוקה 3.בריאות= יש דעות לכאן או לכאן..חירור או קיעקוע מסוכנים יותר מ"מילה" 4. החלטה בשביל בנך= ילדים אפשר לחנך או ללמד ..אבל להחליט בשבילו? קצת יומרני לאמא בעולם המודרני...לא? 5.כפייה= כל דבר שנעשה ללא הסכמת האדם ממני סבא...בעל אורגזמות אדירות

אם כבר נגענו במיניות

הטיעון כי חיי המין טובים יותר לכאלה שאינם נימולים הוא טיעון פזיולוגי בלבד אך ..חיי מין אינם תלויים בעובי הפין אורכו "המדהים" או עורלתו חיי המין תלויים במערכת הזוגית, בפתיחות ובתשוקה רוחנית בקיצור...הכל מגיע מהראש..ללא שום קשר לעורלה יש בעלי עורלה אם ריגושים זעומים ונימולים עם ריגושים עזים אז בחייאת ...הטיעון הזה קלוש ביותר

_יובלל_

New member
בקשר למיניות

כמובן שאתה צודק לגבי זה שסיפוק מחיי מין הוא יותר מהעניין הפיזיולוגי, ואני מאחל לעצמי שגם לי כשאהיה סבא יהיו אורגזמות מדהימות כמו שלך, אבל העובדה שאנחנו מסוגלים להנות גם כשפוגעים לנו בצורה משמעותית בתחושה באבר המין עדיין לא מהווה נימוק לעשות את זה! בטהובן כתב יצירות מדהימות גם כשהיה חרש, האם זה שיקול בעד ניקור עור התוף? לי אישית יש סיפוק גדול מחיי המין שלי, ועם זאת יכול בקלות לדמיין איך זה היה יכול להשתפר בהרבה עם עדיין היה לי את המנגנון המופלא שהטבע העניק לי והאדם בחכמתו האינסופית גזל ממני.

יובלל....אני מת על בטהובן

בטהובן רק מוכיח שלא הכל פזיולגי כפי שאמרתי ...הכל בראש זה מחזק את דעתי כי טיעון השארת העורלה אינה שייכת לתענוג ממני סבא... ששם דיסק עם בטהובן ברקע

אתרוג

New member
תהנה מבטהובן

העובדה שהמין מתחיל במוח לא שוללת את העובדה שמי שיש לו איברי מין יכול להנות יותר ממי שאין לו. ומי שיש לו איבר שלם יכול להנות יותר ממי שיש לו איבר חלקי.

אתרוג ...אין שלמות בחיים ..זו עובדה

וכפי שכתבתי...גם לבעלי פין "מושלם" כולל עורלה לא מובטחת הנאה במין וכעובדה...כמות הסקסולוגים שמטפלים בבעיות מין בחו"ל גדולה ביותר

למעלה