כפיית דעות ההורים על הרך הנולד

אתרוג

New member
ולכן אנחנו חייבים לחתוך

כדי שהוא לא יהנה יותר מידי, לא אני אמרתי את זה, הרמב"ם אמר את זה, שהמילה מלחישה את האיבר. אגב זה צוטט כאן במדוייק.

אחת המעלות של להיות נמול כקטן

היא לא לחוש את ההפסד. אדם לא יכול לדעת אי פעם מה הוא מפסיד. עור לא יודע איך נראית שקיעה, חרש (מלידה) לא יודע איך נשמע קולה של אמא, חסר רגלים לא יודע איך זה ללכת, ונמול קטן, לא יודע איך זה להיות בעל ערלה. זו מעלה ולא חסרון.

אתרוג

New member
גם את לא יודעת על מה את מדברת

אבל לפחות את מודה שזה חיסרון.

Ludwig

New member
ציפי, זה טיעון מאוד מסוכן...

האם את מציע לאסור על ילד לטעום דברים טובים כמו שוקולד על-מנת שלא ידע מה הוא מפסיד כשהוא בדיאטה? ואם להקצין זאת, האם עדיף בעיניך להרוג תינוק כשהוא עוד קטן ואינו מודע לכך כדי שלא יצטרך להתמודד עם סיכונים ואכזבות בעתיד? ובכלל נקודת המוצא שלך היא שבבגרותו יעדיף הבן למול את עצמו, אלא שמאוד יכול להיות שלאור המידע המצטבר בנושא הוא דווקא יעדיף להשאר שלם ושמח בחלקו.

ציפי ג

New member
אני בהחלט חושבת שכחלק מהכנת ילד

לעתיד, הוריו צריכים לתת לו "להתאכזב". הרבה פעמים אני יכולה לתת לילדי דבר מה, ולא עושה זאת רק לשם החנוך. אני לא מאמינה גדולה בכניעה לילד. זה לא טוב לו, ולא טוב להורה, ולא יהיה טוב לחברה.

אתרוג

New member
אין לך תשובה עניינית ולחן אתה עובר

לנושא אחר, סבלה. אינך יודע מה הוא שוויון. אינך יודע את משמעות המילה זכות. אתה חושב שאדם שונה בגופו איננו שווה. ההבחנה שלך בין שונה מהטבע ושונה לא מהטבע אינה מוסברת. מה עם אדם שונה עקב תאונה? טוב לפחות שאתה מתמצא בשירי הזימה של הרמב"ם, אגב יש פורום שירי זימה בתפוז... גם לא הסברת למה לדעתך צריל למול בלי הרדמה, גם משהו קשור לשוויון?

אתרוג...חס וחלילה...הנה תשובות

1.שוויון= כשם המילה ..שווה בכל ...בחברה ,בזכויות,בצורה, וכדומה 2.שונה= כשם המילה ...שונה בתחום מסויים....כמוזכר למעלה 3.טבע= משהו שנוצר והתהווה לא בידי אדם...משהו מולד ,או בראשיתי 4.רמב"ם= חכם יהודי שחיי בימי הביניים..עסק ברפואה ,ביהדות,פילוסופיה, כתב שירה והגות...חלק מחייו היה מנודה בגלל עיסוקו בפילוסופיה 5.למול בהרדמה = אני מניח שאם רפואית היה מומלץ להרדים את הוולד יתכן שהיו עושים זאת,אבל עד כמה שידוע לי בהחלט משתמשים בחומרים שמאלחשים את המקום....אני מסייג ואומר....רופא יוכל לענות טוב יותר על שאלתך ממני סבא

../images/Emo27.gif לסיכום ../images/Emo37.gif

הורים יקרים אל תחשבו רק על עצמכם ו"מה טוב לילדכם" תנו קצת כבוד לרך הנולד לא כל מה שאתם חושבים לטוב.. הוא טוב גם לילדכם בברכת חירות וחופש מחשבה לכל בן אנוש

דיאנה1

New member
טובת ילדי היא שעומדת בראש מעייני

בכל החלטה שקשורה אליהם. כולל ההחלטה לא למול את בני. אנחנו לא יכולים לדעת בודאות אם מה שאנחנו חושבים שיהיה טוב להם באמת יהיה טוב להם. אבל זהו חלק מההורות הורות בעיני: ללמוד בצורה יסודית את הנושא ולקחת החלטה. ולא לעשות בצורה עוורת מה שכולם עושים. זה הכי קל, אבל זה בטח לא תמיד לטובת הילד. בכל נושא שהוא אני מחליטה היום עבור ילדי. עם כל החלטה שלי הוא יצטרך לחיות כל ימי חייו. לכן צריך לחשוב היטב מה יהיה הטוב ביותר בשבילו.

מסכים

מסכים לזה שכל החלטה שלך הוא יצטרך לחיות רוב ימיו לא מסכים שלקחת החלטה שגורמת לו להיות יוצא דופן

דיאנה1

New member
בטח שהוא יהיה יוצא דופן - הוא הבן

שלי!
אה כן וגם איבר המין שלו יהיה שלם כפי שהוא נולד איתו. אני מקווה שזה יהיה הצד הפחות יוצא דופן שלו...
לילה טוב
אחלה סמיילים שמו כאן.

לאה2707

New member
החירות והחופש שלך כנראה מעוותים

כי אחרת איך ניתן להסביר, שאתה בעד פעולה שמשנה את מה שברא הטבע ? אפילו ציפי מודה שכריתת המילה היא "הפסד" רק שהרך הנולד לא ידע זאת לעולם. לכן, עדיף שתקשיבו פעם למי שהיה בשני העולמות. כי אין חכם כבעל נסיון.

לאה ..הקשבתי בקשב רב לאתרוג

אתרוג מל את עצמו בגיל מבוגר ואני מעריך את מעשיו אתרוג טוען כי יש לעשות את המילה בהרדמה אין אני איש רפואה..אך אני בעד אם יש אפשרות לכך במקרה המילה לאה...התייחסתי לנורמות הנהוגות ול"שונות" אנחנו מתחתנים כי זו נורמה... בטבע ..לא קיים מושג שנקרא חתונה

סבא אליעזר ואלצהיימר

לפי דברי סבא אליעזר - להיות שונה זה הדבר הכי גרוע, יותר מנכות, מה אתה מצפה - שאם אגיע למקום שבו לכולם יש אלצהיימר אדאג שגם לי יהיה - כדי להיות כמו כולם? אני בכלל נגד "להיות כמו כולם" כי זה מנוון את המחשבה והיצירתיות ואני ממש בעד "לא להיות כמו כולם-בכל מחיר" אני לא מתכוון שהילד שלי צריך לעשות הכל הפוך מכולם, רק, שצריך להפעיל את השכל, מתי להיות כמו כולם, ומתי לא,

איש מחקר

קשה להבין למה אתה מתכוון היות ויש לי אלצהיימר קשה לי לענות לך ברצינות

למעלה