כפיית דעות ההורים על הרך הנולד

לאה2707

New member
חרות האדם היא להחליט בעצמו אם

לחתוך לעצמו איבר מגופו. ובאשר לאתרוג, מוטב שתקשיבו לו כלכם. אין חכם כבעל נסיון, כך אמרו חכמינו...

לאה2707

New member
גם כשרופא מנתח מחליט שצריך לקטוע

איבר מגופו של אדם מסיבה רפואית, הוא זקוק לחתימתו והסכמתו לפעולה זו.

חרות אתרוג נשמעה בקשב רב

נע עייני בתגובתי אלייך בנושא בתחתית שירשור זה דרך אגב לפי הבנתי אתרוג לא שולל ברית מילה ..אלא טוען שצריכה להתבצע בהרדמה

אתרוג

New member
סבא אליעזר, בהסכמת הנימול

תורת אתרוג? חבר´ה קצת נסחפתם. בכל מקרהאני רוצה להקדיש לסבא אליעזר לציפי ג´ לעוד אחת ולאמפרסיוניסטית את השיר של נתן זך (כל החלב והדבש ``עם עובד`` ע` 53) זו הפעם הראשונה אני מתחיל להטיל ספק אם אמנם אזכה כאן למה שביני לבין עצמי כניתי בשם אשר. מעולם לא הטחתי ספק, אבל ערב ריק ממשאלה מגניב ללבי את הספק. כמוהו ידעו בודאי גם מטפסי ההרים הגדולים בראותם את הפסגה הלבנה המשלגת וחזם ריק מטפוס, ריק מהרים.

_יובלל_

New member
נו, תגיד את זה כבר!

אתה לא מסוגל להגיד את זה? אתה מוביל כל הזמן לכך שיש דברים שיותר חשובים מזכותו של האדם על גופו, אז למה אתה לא פשוט אומר את זה? אולי כשמנסחים את זה בצורה מפורשת זה נשמע בעייתי?

_יובלל_

New member
השלמה עם עובדה

בחיי שניסיתי בכל כוחי להבין את דבריך.. אבל אני לא מצליח. לא נורא אדם צריך להכיר במגבלותיו
שבת שלום ובהצלחה עם הגזר!

האם שאלת את עצמך פעם?

אני יודע שקשה להודות בעובדה שכפית את דעתך על בנך האם שהחלטת לא למול את בנך ..שאלת אותו? קראתי בעיון רב את הלינק בו כתבת את התלבטויותך לגבי אי המילה לא ראיתי שם שום התייחסות לאישיות הילד חוץ משאלות ששאלת את עצמך..רק את עצמך קצת אגואיסטיות ...לא?

אורית ג.

New member
זוית שונה - לסבא אליעזר

אני מסכימה עם אתרוג ועם ובלל בעניין זכות הילד על גופו וגם בעניין זה שמי ששונה בגופו הוא עדיין שווה בחברה. ואותך סבא אני שואלת : האם ישראלים או יהודים שחיים בחו"ל , בתוך חברה שלא מלה את בניה עושים לילד עוול? (הרי הם מכריחים אותו להיות שונה)

ירון@ר

New member
איפה בדיוק הכפייה ?

הרי אם אני חוצה היום את הכביש עם הבן שלי, הרי שכפיתי עליו משהו לעתיד.

_יובלל_

New member
ולמרות שכבר נפרדנו כידידים...

ואף ברכנו זה את זה בברכת שבת שלום, אני אגיב: 1. סבא אליעזר: "אני יודע שקשה להודות בעובדה שכפית את דעתך על בנך האם שהחלטת לא למול את בנך .." ברור שכפיתי את דעתי. כבר דיברנו על זה. ראה הודעתי בקבוצת ההודעות הנוכחית תחת הכותרת: "החלטות הורים." 2. סבא אליעזר: "קראתי בעיון רב את הלינק בו כתבת את התלבטויותך לגבי אי המילה לא ראיתי שם שום התייחסות לאישיות הילד חוץ משאלות ששאלת את עצמך.." כנראה שלא קראת בעיון מספיק, או שפשוט לא הבנת. א. הכאב והסיכון שרציתי לחסוך הם לילד, לא לעצמי. ב. אם הייתי חושב שברית זה דבר נכון הייתי עומד באקט עצמו בקלילות. לא ניסיתי לחסוך מעצמי את אי הנעימות שבאקט. ג. הגוף עליו אני רוצה לשמור והזכויות שעליהן אני רוצה לשמור הם שלו, לא שלי. לי חתכו כבר, לא יעזור.. ד. את הפגיעה בהנאה המינית אני רוצה לחסוך לילד, לא לי. ה. לגבי השיקול החברתי, בלינק הנ"ל פרטתי ארוכות את השיקולים - שכולם מתייחסים להתמודדות שלו ולאישיות שלו. 3. סבא אליעזר: "אגואיסטיות ...לא? " לא. רק הרבה איכפתיות, מחשבה ו
אינסופית וללא תנאים. ושוב, שבת שלום.

יובלל שבת שלום פעמיים

עוד תחזור בתשובה ..מרוב שבת שלום
מכבד את מחשבתך.... היות שבחרת בשונות ילדך... זכותך חבל שמי שיתמודד עם כך בחיי היום יום...זה רק ילדך ממני סבא

תיקון כתיב..שתלטן

במשך יומיים לא שמעתי את דעתך בנושא עכשיו את מוציאה אמרת שפר ועוד בטעות כתיב אכן זה מצטרף לתגובתך המרשימה הקודמת כ"נאד נפוח" נו...אז תגידי את...איך להתייחס אלייך? חבל סבתא לאה שבערוב שנותייך זה מה שיש לך לומר

לאה2707

New member
קודם כל סליחה על טעות הכתיב. קורה..

וזה יכול לקרות לכל אחד. בדרך כלל אני נקייה משגיאות כתיב. אשר להמשך, תודה על המחמאה לגבי "אמרי השפר", אני לא רואה בהם כאלה, וחבל שבכלל סוטים מהנושא. חוץ מזה, אולי אתה מרגיש בערוב שנותיך, אך אני בהחלט בצהריהם... ואינך צריך בכלל להתייחס אלי, תתיחס עניינית לנושא החשוב שעומד כאן על הפרק. ואם אתה לא ש ת ל ט ן, אז מה אתה ?

לאה2707

New member
והנה הצלחת באופן לגיטימי לשם שינוי ../images/Emo8.gif ../images/Emo8.gif ../images/Emo8.gif

לעלות למעלה

לאה ...הפכת למנתחת אופי?

קטונת לנתח אופיי אני נוהג להתייחס בכבוד לתגובות האנשים אך לצערי תגובתייך משופעות בכינויים "פלספן" "שתלטן" "נאד נפוח" אני מבין ששפתך אינה עשירה ומוחך אינו מחודד במיוחד לכל דעה שלי את נשארת חסרת מילים אך זה אינו נותן לך לגטימציה לניבול הפה הבנת אני מניח שהבנת מזמן שאם ברצוני להפוך אותך לליצן החצר אני יכול לעשות בהבל פה אני נמנע בגלל כבודך.. אנא אל תנסי אותי

למעלה