כנס חזרה לשירות

rodsh

New member
ודרך אגב....

סוף סוף חז"לתי....

J3di

New member
רגע

הנדסת מחשבים זה מסלול במדעי המחשב (או בהנדסת חשמל, בטכניון) שאתה נרשם לעתודה אתה בוחר מדעי המחשב, ואז אתה בוחר תמסלול בלי קשר לצבא, לא ?

שמש27

New member
לא

בגלל שהביקוש למסלולים של הנדסת מחשבים והנדסת תוכנה והנדסת מערכות מידע הם גבוהים מאד, אתה צריך לבקש אותם עוד בשלב המועמדות, ולהתקבל אליהם פרטנית. אח"כ אתה עובר בטכניון מסלול (נדמה לי אחרי שנה של לימודים) כמו שהטכניון רוצה - אבל אצל הצבא אתה "מסודר". לעומת זאת, אם תתקבל להנדסת חשמל - לא תוכל (כמעט) לעבור למסלולים המצוינים מעלה. לפני שנתיים, הפסיכומטרי המינימלי להנדסת מש\חשבים היה... 750. לתשומת ליבך.

J3di

New member
הממ לגבי מערכות מידע

אני כרגע נמצא במסלול למערכות מידע במדעי המחשב (בטכניון), אז לפי מה שאתה אומר אם הבנתי נכון, אם הטכניון מסכים להעביר אותי להנדסת מחשבים אחרי שנה בערך אני לא צריך אישור מהצבא לעבור ?! (="מסודר" ?) אגב (יכול להיות שאתה כבר יודע את זה אבל אני ארשום בכל זאת
)ספציפית למסלול הזה המעבר בינו לשאר המסלולים (בשני הכיוונים*) במדעי המחשב (הנדסת מחשבים / הנ´ תוכנה וכו...) או בפקולטה לתעשייה וניהול (שגם שם המסלול קיים ומעבר ממנו/אליו למסלולים אחרים כרוך ב..) דורשת הפעלת פרוצדורה מעבר פקולטה (למרות שתכלס אתה נשאר במדעי המחשב) בניגוד למעבר ממסלול הנדסת מחשבים להנדסת תוכנה כרוך רק בעניין רישומי ובחירת מערכת אחרת לא בודקים ציונים/סכ"ם, מעצבן קצת אבל לא נורא. נ.ב יש לך מושג מה עושה מהנדס מערכות מידע בצה"ל ? האמת שבחרתי תמסלול בתור עדיפות שלישית אחרי הנדסת מחשבים ואחרי הנדסת חשמל, כי אני פחות בקטע של הצד הניהולי לא מפריע לי ללמוד אותו זה כמה קורסים שיכולים להיות מענינים סה"כ והתואר הוא טוב ואת קורסי הבחירה אני אקח מתחמי המחשבים המעניינים אותי יותר מה גם שהיום מצב התכנתים בחוץ עגום אז לא מזיק גם צד ניהולי במקצוע שלך... אני מקווה שלא יבואו פה במטח טענות "אז למה בחרת תמסלול הזה היית צריך לבחור או הנדסת מחשבים או כלום ! אל תלך לעתודה ! תבטל אתה תהרוס לעצמך תחיים ! אתה לא יודע מה אתה עושה עם החיים שלך גם אחרי 90 שנה לא תדע רק אחרי שתמות תגיד אוי שיט למה הלכתי לעתודה !" ושאר דברים (מוקצנים)
על התגובה

שמש27

New member
מה לא היה מובן, מה ??? ../images/Emo8.gif

אמרתי שאם הצבא מקבל אותך לאחד המסלולים ספיציצית - אז אתה "מסודר" מבחינתו לאותו מסלול, ולא צריך לבקש שוב כאשר אתה מבצע את המעבר בפועל בטכניון. יותר פשוט: גש למדור עתודה - וברר מה רשום לך במחשב בשדה של "מגמת לימודים". זהו. מה שכתוב שם - עם התואר הזה אתה אמור לבוא למדור עוד ארבע שנים. כתוב "מערכות מידע" ואתה במערכות מידע -יופי. כתוב "הנדסת מחשבים" ואתה במערכות מידע - אתה חייב לעבור - או לבקש אישור ל"עבור" למערכות מידע - מבחינת הצבא ! כתוב "מערכות מידע" ואתה רוצה "הנדסת מחשבים" - צריך להגיש בקשה. ברור ??? התאמה מלאה בינך לבין הצבא - בלי "בערך" ו"לא ידעתי". את הצבא לא מעניין תחת איזה פקולטה אתה, מי חתום על התעודה, ואיך קוראים לאמא של הדיקן. אתה מביא תואר - לפי הסיכום עם הצבא. בוקר אור.

J3di

New member
אה אוקי

חשבתי משהו אחר אבל תודה על ההסבר אני רשום גם בצבא וגם בטכניון במערכות מידע אז כך שאין בעיה. אגב, יש לך מושג מה עושה מהנדס מערכות מידע בצה"ל ?

MishaB7

New member
חז"לת ?

אם יש לך את הזמן/כח/רצון , אשמח אם תפרט לגבי החז"ל שלך. עוד מעט יש כנס חז"ל , הייתי רוצה לדעת איזה שאלות לשאול את נציגי החיילות. השתבצת במקצוע (באמת) ? או "במקצוע" מבחינת הצבא ? ספר , ספר...

rodsh

New member
אני בתהליך חז"ל...../images/Emo36.gif

קשה לחז"ול ביום חמישי....
בכל מקרה, בעניין הכנס... בסך הכל זה אירוע נחמד, מגיעים ושומעים הרצאות משעממות מכל מיני בעלי תפקידים מכל מיני חילות לגבי אפשרות השיבוץ. כל אחד מנסה לשכנע אתכם למה אצלו טוב יותר ולמה אצל מישהו אחר טוב פחות... (משום מה הרבה מהם טענו שדווקא אצלם האוכל טוב יותר... לא יודע למי להאמין אבל כנראה שזה פרמטר חשוב...) אח"ז יש מעין תערוכה ובא אתה יכול לחלק קורות חיים ולשאות שאלות חשובות שלך כמו למשל שעות העבודה, איזורי העבודה, תחומי התעסוקה, תחזוה מול פיתוח ועוד כל מיני דברים שונים. באופן אישי לא חייבים להישאר בחלק השני בכלל (לי היה בוחן באותו יום והייתי צריך לחזור לטכניון אז ככה שרק עשיתי סיבוב מהיר, פיזרתי קורות חיים ל-3 חיילים נחמדים, מילאתי טפסים אצל 3 אחרים ולקחתי את המתנות... כמו בירידי תעסוקה בטכניון) בגדול, החיילות הקטנים משקיעים מאוד וממש לוקחים פרטים מכל אחד. השאר יותר סנובים ואתה צריך לפנות אליהם ככל שהם נחשבים "יוקרתיים" יותר. כך את זה בקלות.... אתה יכול לאחר חצי שעה... ממילא מחכים לכל אלה שמגיעים מרחוק. תקשיב לסיפורים של החיילים שנמצאים שם (ואם זה משעמם אותך, חכה למישהו אחר שיעמוד לידך ואז תפעיל מסלול התחמקות אומגה... ותעשה את זה בנימוס....
). בהצלחה בכנס... אני יודע שבמדור כבר עובדים על זה... (ראיתי את כל גלויות האישור שלכם על השולחן של קמ"ט חז"ל שאתם בטח מכירים את שמה...) ומבחינת האגון אתם יכולים להיות בטוחים שיהיה אחלה (יכינו לכם ארוחת צהריים והכל יהיה בסדר). אתם עוד תתגעגעו ליכולת האגור של מדור עתודה (תאמינו לי... אני יודע!). ולאלו שלומדים/לומדות ארכיטקטורה... בבקשה בבקשה... תעבדו טוב על תל השומר!
אני אמשיך לעדכן ולספר לכם מה קורה. בעניין השיבוץ האישי אני לא יודע כמה אוכל לספר אבל אני יכול רק לקוות שאכן זה מקצועי לחלוטין... לסיום, רק תודה לשמש
שכבר פניתי אליו במסר אישי, על עזרתו ועזרת הפורום במידע לגביי המסלול. בהצלחה לכולם והלוואי הלוואי שיבואו שנים שאולי לא נזדקק בהם עתודאים או צבא כלל וכלל.... (אולי רק לטכסים...) שבוע טוב ומבורך, ה´ יהיה בעזרכם (טוף... אני הולך לישון קצת... בכל זה צריך לעלות רכבת מוקדם בבוקר) ר.ש.

MishaB7

New member
../images/Emo42.gif

לדעתי ההודעה הנ"ל חשובה , כדאי שאנשים יקראו אותה, אני יודע שרוב האנשים כאן קצת רחוקים מזה כרגע אבל יום יבוא.... תודה לrodsh על הפירוט, אשמח אם תשאיר אותנו בעניינים לגבי מה קורה לך ובקשר לכל התהליך ממקור ראשון. בקשר לקורות חיים, מה אני אמור לכתוב שם ?! שם, ת.ז. , תואר ראשון ו... ? לא עבדתי בשום מקום למרות הנסיונות לעבוד במקצוע, אף אחד לא רוצה לקחת עתודאים בשנים האחרונות לתואר. כנ"ל סעיף ההמלצות. מה לכתוב בקורות חיים
כל מה שיהיה להם עלי זה גיליון הציונים שלי (שלדעתי לא כלכך משקף את הידע שלי).

rodsh

New member
קורות חיים....

יש עתודאים שכן עובדים ואז הם כן יכולים לפרט על מקום עבודתם... אחרת, פשוט תרשום, מידע כללי, פרטים אישיים, דרכים ליצור איתך קשר, השכלה (תואר וכו´), תפרט על נושאים שמעניינים אותך, פרוייקטים שעשית או עושה במסגרת התואר הראשון, שאיפות מהשביוץ וכו´. תשתדל שלא יהיה יותר מדי ארוך (עמוד או שניים זה בהחלט מספיק). ציין תארי הצטיינות אם קיבלת (מצטיין דיקן, נשיא וכו´) ואתה יכול להוסיף גם תחביבים או דברים על אישיותך (העצה של קמ"ט חז"ל בשנה שעברה הייתה שבבואך לראיון ובעומדך בפני השאלה האם ברצונך להיות קצין.... השב בהתלהבות יתרה ובקול ברור: כמובן!) חוץ מזה, באמת אין מה להתרגש יותר מדי ואסור לזלזל בשום חיל שמראיין אותך (אולי עוד תגיע אליו....). לפעמים עדיף אולי להגיע לחיל שלא נראה לך נוצץ אבל שהתפקיד יהיה טוב מאשר להיות בורג במכונה גדולה.... אני מבטיח להמשיך לעדכן! (בינתיים כואבות לי הרגליים בגלל הנעליים האלה... אני מנסה להשיג פטור!) עוד סעיה שנתקלתי בה! אחרי שחוז"לים, מחליפים לכם את החוגרים לחוגר סדיר במקום הדח"ש, מה שקרה לי זה שכנראה בחלוף 4 שנים מרגע ההוצאה שלו, הפס המגנטי כנראה הלך פייפן.... ואני אצטרך לנדוד לאיזשהו חור כדי לתקן את זה. אז להבא, מי שמתכוון להשתמש ברכבת, שידאג שיבדקו לו את הכרטיס במשרד של ריקי ואז אוליי יפתרו לו את הבעיה שם.... טוף... אני קצת עייף... לילה טוב! (אולי נתראה בטקס מצטייני נשיא או דיקן בטכניון עוד חודש.... אני אהיה על מדים
) ר.ש.

MishaB7

New member
../images/Emo45.gif תודה ../images/Emo70.gif

צריך לפרט גם על תיכון, תארי הצטיינות מהתיכון... ? לפרט להם מהלידה והלאה או שמספיק להם לדעת מה קורה איתי אחרי התיכון ? לגבי ציונים , יש עוד שנה שלמה ללמוד ועדיין אין את כל הציונים. השאלה היא, מתי מחליטים על השיבוץ
האם הם יחליטו על השיבוץ אחרי שיגיעו כל הציונים או שזה לא כלכך משנה להם ? תודה !

rodsh

New member
שמש כבר כתב הודעה מפורטת על זה....

ואני יכול להוסיף שתפרט גם קצת על התיכון, על המגמות לימוד, פרוייקטים מיוחדים וכד´. כעיקרון מספיק רק מימי התיכון לפרט, מעבר לכך אתה יכול לציין אולי איפה למדת או דברים חשובים. על השיבוץ מחליטים לקראת סוף השנה הרביעית ולאחר שרוב הציונים כבר בידהם ובידך. יש עתודאים שחוז"לים ממש בסמוך למבחני מועד א´ של הסמסטר האחרון והשיבוץ בוודאי כבר נקבע כחודש לפני.... שים לב גם שבדרך כלל מה שחסר זה בסך הכל ציונים של סמסטר אחד ומאחר ולא הציונים זה הדבר הכי חשוב בחיים אז הם בהחלט יכולים להגיע להחלטה על שיבוץ כבר קודם לכן. עוד נקודה. אתה לא חייב לתת להם קורות חיים בכנס. הם ממילא ידרשו שתשלח אותם למדור עתודה... היתרון בלתת להם פרטים בנס זה בגלל המתנות
אני יצאתי משם עם סטיקרים, עטים, פנקסים, פליירים עם מידע על החילות השונים, כרטיסי ביקור של ראשי כוח אדם ואפילו דיסק מידע של חיל שנורא נורא התאמץ והשקיע (כנראה בגלל התדמית שלו...). אני סחוט.... אחרי יומיים של המתנה מורטת עצבים החלפתי סוף סוף את כומתת הבקום (זה לא נעים שמסתכלים עליך כמו איזה טירון...) בכומתת החיל עם תג יחידה ולפחות אני לא נראה כמו בשר טרי.... שמש
שאלה... את התג יחידה... צריך לחתוך למטה את החצאי עיגול? או שאפשר להשאיר את זה מלבני? בהצלחה לך

שמש27

New member
לחתוך. רק לגולני יש תג מרובע, כי

הם לא יודעים להשתמש במספריים... חחחחחחחחח סתם, בדיחות קרש של קרבי...

bodas18

New member
"אני מבקשת!" (יצפאן בלימור לבנת)

אני מבקש לא לרדת על יחידתי לעתיד

bodas18

New member
מה באמת?

שינו לגבעתי את השם?... טוב לדעת...
אם טרם הבנת - אני רציני לגבי יום רביעי... אחריו אני כבר לא יהיה בעתודה...

La Bamba

New member
למה אתה לא מאשר אותי באיציק?

וכבר סיפרתי לך את הסיפור שלי... עתודה רצו אותי לעדיפות שנייה, אני לא רציתי. נסעתי, חתמתי ויתור. ניסיתי להקדים בכל דרך אפשרית (חוץ מלהשתלט על מדור תנועה), לא עזר ואני הולך להתגייס במרץ 03 לתותחנים. ומה עושים בינתיים? עובדים בשביל צ´ופר לאחרי גיוס.

למעלה