כנס חזרה לשירות

sepul

New member
אני די חדש ולא מבין הרבה אולי ...

מישהו יכול להסביר לי כמה דברים: א. אני רוצה ללכת לעתודה וקיבלתי חוברות וכו´ עכשיו הציונים שלי בבית הספר לא הכי גבוהים(גם לא נמוכים יש ליממצוע של 80-85) אני רוצה ללמוד הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. איך ומה אני עושה אם הפסיכומטרי? ב. איך אני נרשם לתוכנית בכלל? אם יש מיהו שיכול לתת לי כמה שיותר פרטים אני אשמח icq 78353508 תודה sepul

שמש27

New member
מיני מאמר חדש מבית שמש מאמרים...

מקווה שתאהבו... קשור לשירשור שמודבק כאן... בכיף,

mickeym

New member
תשובה....

ברוך הבא!
דבר ראשון, תקרא בדפים האחרונים של הפורום את השרשור של הנדסת חשמל וזה יענה לך על השאלות... אם לא, תקיש בחיפוש המתקדם את "הנדסת חשמל" וזה כבר אמור לענות לך... ואם זה לא עונה לך על השאלות, אז ששמש ישבור את הראש...
אבל ברצינות, אם תרגיש לא מסופק, אנחנו כאן...

שמש27

New member
ואגב, לכל משאירי השאלות...

רק שתדעו. עברתי על כל הדפים האחרונים בפורום, כמעט שבוע וחצי אחורה, ודאגתי שיש תשובה לכל שאלה, שלי או של חבר פורום אהוב ואדיב אחר. הרבה שואלים לא חזרו לראות את התשובות, וחבל. אז רק תדעו שזה שם, גם אם זה כבר לא קופץ ובעמוד הראשון - לא להתייאש, אפשר ללכת ולראות את התשובות. בשביל זה אנחנו פה.

סייפיי

New member
שמש ממשיך להפתיע (אותי)

ההתלבטויות שעברת בבחירת תחום הלימוד, הן בדיוק ההתלבטויות שאני עובר עכשיו, וההודעה הזו, כאילו היא כתובה במיוחד בשבילי הבהירה לי דברים,

גלילי 21

New member
בקשר לאדריכלות

רק רציתי להגיד שבשנתי האחרונה בלימודי אדריכלות ולמרות המצב הכלכלי הקשה רוב תלמידי האדריכלות (שגם היו בשנתם האחרונה) כבר סגרו עם חברות בקשר לעסקתם.

פלטרון

New member
חשבתי היום על משהו חדש ../images/Emo36.gif

היום חשבתי שוב על המאמר שלך. הנה דוגמא טובה : בן-אדם לוקח אוטובוס לתחנה מרכזית בת"א , הולך לקופה ומבקש כרטיס . הקופאית שואלת : לאן ? הבחור משיב : לא יודע . או ירושלים , או חיפה , או ב"ש . עוד לא החלטתי. הקופאית מחכה חצי דקה ושואלת שוב : נו, אדוני, אז לאיפה ? הבחור משיב : אני צריך עוד זמן לחזוב על זה . הקופאית : כמה זמן ? הבחור : יום - יומיים גג . הקופאית :אז למה באת היום ?? חשבתי על הסיפור הזה, ואמרתי לעצמי - הרי זה בדיוק אותו הדבר . ללכת לעתודה רק בגלל הרצון ללמוד, מבלי לדעת מה רוצים ללמוד משול לרצון לנסוע מבלי לדעת לאיפה . זה מבורך שלבן-אדם יש רצון ללמוד, אבל אם אין לו מושג מה הוא רוצה ללמוד - אפילו לא קלוש , עדיף שיחכה 3 שנים. ואם הוא מתלבט בין 2 מקצועות , ולא מסוגל להחליט , גם-כן עדיף שיחכה 3 שנים. סיפור אישי כשאני הגעתי לטכניון, הייתי בטוח ב-100% שאני רוצה ללמוד פיזיקה ( לא 99.9999% אלא 100% - נשבע לכם, בחיים לא ראיתם מישהו בן 18 כל-כך בטוח במשהו ). היום אני לא חושב ככה. אני לא מצטער שהתחלתי בלימודי פיזיקה, אבל אני יודע שאם הייתי מתקבל היום ללימודים לא הייתי נרשם לפקולטה לפיזיקה - לדעתי זה רק מוכיח שלא תמיד מה שאנו חושבים בביטחון מלא בגיל 18 נשאר זהה 3-4 שנים אחרי. נכון , אין ביטחון שאחרי 3-4 שנים, כולל ההתבגרות של הצבא, תהיו בדיעה מוצקה מה אתם רוצים ללמוד. אבל כך לפחות תתנו לעצמכם את הצ´אנס להתפתח מעט לפני שאתם רוכשים מקצוע לחיים . די בנושא ( אנשים לא נולדים מתוסכלים - הם חותמים בעתודה
בצחוק ...LOL ) פלטרון

J3di

New member
משל נחמד

אבל בכל זאת, אתה רואה בעצמך אפילו האדם הכי בטוח במקצוע שלו (כמוך) יכול לאכול אותה בסוף (לפי מה שהבנתי ממך), אז לפי מה שאתה אומר כל המסלול של העתודה צריך להיות בטל ומבוטל ועל אף אחד לקחת אותו ! מצד שני, אולי אחד שדווקא התלבט יום וליל ובסוף לקח מקצוע שהוא לא שלם איתו אפילו לא ב 80% אבל בסופו של דבר הוא רואה שזה אחלה של דבר והוא שמח שהוא בחר אותו... אגב, יכול להיות מצב שאם היית הולך לשירות רגיל אחרי 3 שנים היית עדיין נעול על פיסיקה ומתאכזב גם כן מי יודע... לפי דעתי המקרה שלך הוא יוצא דופן כי לרוב דווקא אלה שנעולים על מקצוע מסויים לא מתאכזבים ממנו. מאחל לך הצלחה בלימודים, ושיבוץ שיכפר על האכזבה במקצוע
ואם לא כל אלה אז רק בריאות !

פלטרון

New member
הערה לדורות הבאים

נו - כנראה שההודעה הזו לא תקפוץ יותר , אז אני אוסיף משהו קטן לכל אלו שמחפשים משהו בארכיון ... לבסוף עברתי מפיזיקה להנדסת חשמל. אני חושב שהעובדה שבאתי עם יתר ביטחון במה אני רוצה ללמוד, היא אשר מנעה ממני לחפש ולשאול מה זה בעצם תואר ראשון בפיזיקה . אני מודה שהייתה גם מידה של יוהרה בהחלטה שלי לא לברר מידע - כי "פיזיקה זה מה שאני רוצה - ואני בטוח ב100% " ... אז כמובן , לא היום . ובכל מקרה - אני די מוצא שהעובדה שהייתי בטוח בעצמי כל-כך, ולא טרחתי לשאול ולחפש נובעת בעיקר מכך שהייתי צער ופעור בדיעותיי ... ואולי עדיין חחחLOL יאללה מספיק להיום פלטרון

sepul

New member
לא קיבלתי שם מספיק מידע ../images/Emo7.gif

קודם כל אני רוצה לדעת מה אני עושה דבר ראשון איך אני נרשם? איך אני עושה פסיכומטרי (ומה זה בכלל) מה זה לא הבנתי המסכם הזה?חלק כותבים 110 וחלק 83 מה זה אומר? יש אפשרות ללמוד בבאר שבע או לא? וכל מידע שיעזור לי תודה sepul

bodas18

New member
תשובות

איך נרשמים? את טפסי הרישום שהגיעו עם החוברת עלייך לשלוח ללשכת הגיוס פסיכומטרי?!... עלייך להירשם ולבצע את הבחינה עד מועד אפריל (כולל) לכל המאוחר. על-מנת ללמוד הנדסת חשמל עלייך לקבל ציון פסיכומטרי מעל 690 (הנתון מעודכן לשנה הנוכחית ולא בהכרח לשנה הבאה). סה"כ מדובר בפקולטה שהדרישות אליה גבוהות מאוד, מבין הגבוהות מאוד. באר-שבע אני לא בטוח.... יש פקולטה להנדסת חשמל באונ´ ב"ש?... מממ... שווה לבדוק. חפש אתר אינטרנט. כל מידע נוסף שתרצה - תבקש בהצלחה!

sepul

New member
OK ../images/Emo51.gif ומה זה ה ציון מסכם של...

היחידות לא הבנתי את זה לדוגמה אני לומד 5 יחל מטמטיקה פיסיקה אנגלית ומדעי המחשב+כל שאר המקצועות הרגילים זה טוב או לא כל כך בהנחה שיש לי ממוצע80-85 תודה sepul

bodas18

New member
ככה...

אתה מגיע למוסד האקדמאי עם ממוצע בגרות כללי... ממוצע זה הוא שיקלול של הציונים שקיבלת בכל מקצוע פלוס הבונוסים שלהם. כל מקצוע מורחב (4-5 יח"ל) מקבל בונוס בדרגות שונות פיסיקה מקבלת בונוס של 1.3, מחשבים גם לדעתי (או 1.25)... הכוונה היא שאת הציון שקיבלת יכפילו בבונוס והציון שיתקבל הוא זה שיכנס לשיקלול ממוצע הבגרות ( ככה שתיאורטית יכולים להיות לך ציונים מעל 100 ). מה אני רוצה להגיד בכל זה?... שזה לא כל-כך משנה שכרגע יש לך ממוצע של 80-85... לא ככה מחשבים את הממוצע... אני מציע לך להשקיע בבגרויות ובלימודים עד כמה שאתה יכול (בלי להגזים כמובן) ולהגיע לישורת האחרונה מול המוסד האקדמאי אליו תירשם עם הנתונים הגבוהים ביותר, כי לעתודאים בד"כ נוטים להעלות את ספי הקבלה... בהצלחה.

sepul

New member
ok אז עוד שאלונת קטנה טוב?

מה כדי לי ללמוד? יש לי חבר שרוצה ארטיכטורה או אווירונוטיקה אני רוצה הנדסת חשמל האם כדאי לי לבחור באחד המקצועות שלו?

bodas18

New member
שברת את ליבי

טוב לא נגזים... אבל שאלת שאלה שערורייתית! המון פעמים נאמר פה ורבים הסכימו שמסלול העתודה מתאים רק לאלו שיודעים בוודאות מה הם רוצים ללמוד... זה שאתה שואל אותי "מה עדיף?..." זה תנאי מספיק לקביעה שאתה ככל הנראה לא מתאים למסלול... זה לא מסלול כמו קורס... לומדים משהו ומתעסקים איתו 3 שנים בצבא... אתה לומד פה באקדמיה! זה לא תיכון... אתה תלמד 4 שנים ותשרת במקצוע שלמדת עוד כ- 5-6 שנים!!! ואני לא מדבר על זה שאחרי כל-כך הרבה זמן (והוותק והניסיון שבאים איתו) אתה כבר תהפוך את המקצוע שלמדת לקריירה שלך... אני מציע לך לשקול פעמיים את מסלול העתודה ולשאול את עצמך האם יש מקצוע שאתה מוכן בשבילו להתחייב למסלול ללימודים קשים ורציניים ותעסוקה במקצוע...

שמש27

New member
../images/Emo41.gifמיני מאמר:בחירת מקצוע בעתודה../images/Emo41.gif

טוב, אני רוצה להגיד משהו, ברשותכם. לפניכם מיני מאמר בשלושה פרקים: 1) השאלות בנושא בחירת המקצוע בפורום. 2) בחירת המקצוע בתכל´ס - חייבים לדעת מה רוצים ! - האמנם ? 3) מה קורה במציאות ? האם מהנדס מכונות הוא תמיד מהנדס מכונות ? --------------------------------------------------------------------- (רק הערה קטנה לבודס: הבטחת שלא תגיד יותר 5-6 שנים ! זה שלוש שנים בנוסף לשלוש שהן חובה, ואם כבר להגיד שש שנים, אז ככה: שלוש שנים שירות חובה, אתה יודע מראש שתעסוק במקצוע שלך (ב 85%, בסדר ?), ותמורת זאת, אתה "משלם" בעוד שלוש שנים קבע - גם במקצוע שלך (גם ב 85%, שתרגעו). זה הדיל. לוקח או לא ?) --------------------------------------------------------------------- 1) השאלות בנושא בחירת המקצוע בפורום. בזמן האחרון היו כאן הרבה מאד דיונים והודעות חכמות מאד של חכמי וזקני הפורום על הקלות היחסית שבה מחליטים המועמדים הטריים על המקצוע שלהם בעתודה. אז קודם כל, נא להרגע. המועמדים אומנם קוראים חוברת כרומו יפה, ושואבים מידע קלוש מכאן ומשם, ואז באים לפורום ואומרים: " אני רוצה ללמוד הנדסת חשמל או מקרמה. מה עדיף ? " זה לא אומר שהם באמת רוצים את זה, או שהטופס שלהם כבר מלא וחתום ובדואר. לא צריך להתנפל. הם באים לכאן בדיוק כדי לשמוע מה זה כל דבר, וה "רוצה " זאת רק צורת התבטאות. כולי תקווה כי אנו עושים מלאכתינו נאמנה, ונותנים את מירב המידע על כל פקולטה ומקצוע. 2) בחירת המקצוע בתכל´ס - חייבים לדעת מה רוצים ! - האמנם ? כאשר מישהו רושם (כמו ממש בשירשור הזה) שהוא מתלבט בין אווירונאוטיקה לאדריכלות - זה אולי נראה קצת לא רציני - אבל גם בזה יש מעט היגיון. אמנם ידוע כי לרוב האנושות יש אונה אחת גדולה מהשנייה - ועל פי כך האדם יותר "הומני" או יותר "ריאלי" - אבל בהחלט יש אנשים מאד ריאליים, שיש בהם גם צדדים הומניים מאד מפותחים, כמו ציור או מוזיקה. אגב, אם כבר מדברים על אדריכלות, לידיעה בלבד, המקצוע נחשב "הומני" אבל בהחלט לומדים שם המון תחומים ריאליים מאד, שנלקחים מהנדסה פרופר - שהרי האדריכל צריך לבנות לא רק מבנים יפים - אלא גם שיחזיקו מעמד... אבל בוא נדבר על מקרה, שבא מישהו ומתלבט בין שלוש הנדסות שונות ועוד שני מדעים. רבותיי, זה בסדר !!! זה נורמלי ותקין ביותר. הוא לא אמור לדעת איזה מקצוע הוא רוצה ל 60 השנים הבאות, וחס ושלום לטעות בחצי מילימטר. הרי ברור לכולם שמדובר בטיפוס ריאלי. יופי. ברור שהוא למד מתמטיקה ופיזיקה ועוד איזה מקצוע ריאלי מוגבר לבגרות, ואולי למד מחשבים או תקשורת או השד יודע מה. יופי. אז הוא יודע שזה קשור ללימודי התיכון שלו - אבל לא יודע איך. הוא יודע מעט - אבל בעצם לא יודע כלום - זה בסדר ! לא צריך לירות בו ! נכון הוא הדבר, שעליו לברר ולתור אחרי מידע בכל מקום אפשרי, ואני זוכר שעליתי לכל השכנים שלי (חחח) ותיחקרתי אותם מה הם עושים ומה זה הנדסת חשמל/מכונות/אזרחית ולמה ואיך - אבל אם גם בסוף התחקיר הזה לא תהיה למועמד שלנו תשובה ברורה - זה טבעי. ולמי שחושב שבאמצע הלימודים תהיה לו תשובה ברורה - הוא טועה. ולמי שחושב שבסוף הלימודים תהיה לו תשובה ברורה - הוא טועה. ולמי שחושב שתהיה לו תשובה ברורה אחרי עשר שנות ניסיון במקצוע - רק הוא צודק. רבותיי, עם כל הכבוד. הנדסה זה לא דוכן פלאפל. לא לומדים את כל הפטנט בשיעור אחד, וגם לא בעשרה, וגם לא במאה. אז נכון שרצוי לבחור "תוואי" - חובבי המחשב למדעי המחשב, וחובבי הבקטריות להנדסת ביוטכנולוגיה - אבל כל השאר יכולים להמשיך להתלבט - עם אישור ! אני אתן דוגמא את עצמי, ואח"כ סיפורים של חברים שלי. אני זוכר שהתלבטתי בין: חשמל, מכונות, חומרים, אווירונאוטיקה, מחשבים ו... אדריכלות (
). מאדריכלות ירדתי די מהר, אחרי שהבנתי את המהות של מבחן הרישום שנערך למועמדים (צריך לצייר ממש טוב) ואחרי שהסבירו לי שמאד קשה לקבל עבודה בלי פרוטקציה... בשביל אווירונאוטיקה עליתי לטכניון ליום שלם בספריה שלהם, וגיליתי שזה ממש לא רחוק ממכונות - אז "שילבתי" את זה ברצון למכונות, כאשר אני דוחה את ההכרעה למועד מאוחר יותר. חומרים ירד אחרי שהסבירו לי שזה המון-המון-המון פיזיקה (חחח.. טיפש, מה לעשות) ושזה גם קשור מאד למכונות. יפה. וכך נשארתי עם חשמל ומכונות. לא הרגשתי שאני "תלוש מהמציאות" כמו שיורדים כאן על חדשים. ידעתי שאני אלמד הנדסה וחומר מדעי עמוק - ושמחתי בידיעה הזאת. התקבלתי לשניהם (פעם פסיכומטרי 694 ובגרויות 106 היה מספיק כמעט להכל.. איזה דור אתם, אללה יוסתור - כל אחד איינשטיין
). בחרתי מכונות. לא משנה עכשיו למה - משנה האם התחרטתי. לא, ממש לא. היה לי תואר מאד מענין, עסקתי קצת בחומרים בשרשרת חומרים - ולא שכחתי את אהבתי לאלקטרוניקה - ולקחתי פרוייקט גמר במכנטרוניקה - עם מעבד 8088 ותיכנות וכל השאר - ויצאתי מאד מרוצה. אני בטוח שגם אם הייתי הולך על הנדסת חשמל, הייתי יוצא מרוצה, משום שגם שם הייתי מוצא את דרכי המיוחדת ל"בטא" את עצמי (עד כמה שאפשר) ולצאת עם כלים טובים ככל היותר לעתיד. וחבר שלי, שגילה כבר מהסמסטר הראשון משיכה לחברינו באזרחית - הלך והשלים תואר בנוסף בהנדסה אזרחית - ועוסק רק בזה היום, ומצליח מאד. וחבר אחר עבר לאווירונאוטיקה, ואח"כ עשה תואר שני בהנדסה ביו-רפואית, והוא היום כוכב עולה בהיי-טק - כי הוא מהנדס ומדען טוב, לא בגלל שהוא "לא יציב" בבחירות שלו. אז להוא שמתלבט בין כמה הנדסות... תמשיך להתלבט, תאסוף המון מידע, ולך על האפשרות (או האפשרויות) הכי קרובות לליבך. אם רצונך הוא ללמוד, ואם אתה עומד ב"מפרט הטכני" של העתודאי שפירסמתי (חחח) - הכל בסדר. אתה נורמלי. 3) מה קורה במציאות ? האם מהנדס מכונות הוא תמיד מהנדס מכונות ? את הפרק הזה אני רוצה להתחיל במשפט החכם ביותר שאמר לי פרופסור בטכניון, ולא, זאת לא הוכחה של אי-רציפות בנקודת המקסימום. היה לי מעין "פרופסור אבא" כזה בטכניון, אדם יקר וטוב-לב, שעזר לי לאורך כל התואר. לפעמים אתה לא יודע שיש אנשים מסביבך שנשלחו כדי לעזור לך בנושא מסוים בתקופה מסוימת... ולהעלם.
הוא אמר לי כך: " אתה חושב שאתה תהיה מהנדס מכונות כשתצא מכאן ? הצחקת אותי. הרי המכונאי הזקן, הסנילי, והפרימיטיבי ביותר במפעל, ייקח אותך בהליכה בכל נושא - אם תעיז לפתוח את פיך ולצפצף. אתה לא יוצא מכאן שום מהנדס ושום בטיח. אתה לא יודע לבנות כלום, אתה לא יודע לתקן כלום - אתה לא יודע כלום, בפירוש ! (זה היה מאד מפתיע מפיו של נציג של הטכניון, לא ? היי, שילמתי כסף !...
) הטכניון בסה"כ נותן לך כלים. קצת. פותח לך את הראש. מרגיל את המוח שלך לחומר ש-ב-ע-ר-ך מסתובב בחוץ במקצוע שלך. אולי תצליח לקרוא איזה ספר. אולי תבין מה עושים במפעל שתגיע אליו ק-צ-ת יותר מהר מבן תמותה רגיל. אתה בעצמך תרגיש שאתה לא יכול לקרוא לעצמך מהנדס - כי אתה לא, לפחות עד שלא תשלים כמה שנים טובות בעבודה ממשית במקצוע. וכל זה בגלל העובדה הפשוטה, שהטכניון לא מלמד אותך להיות מהנדס מכונות, הטכניון מלמד אותך ללמוד. "
ובזה מתמצה הכל, רבותיי. כל מהנדס, בכל תחום - הוא קודם כל מהנדס, מדען, איש טכני/ריאלי/מחקרי. אני כבר כתבתי פה המון פעמים שבהמון מקרים אין קשר ממשי בין העבודה שלך (באזרחות, לפחות) לתואר המדויק שלמדת. מהנדס מכונות יכול להיות מנהל פרוייקט - כי יש לו ראייה רחבה. מהנדס חשמל יכול להוביל פרוייקט חומרה - כי יש לו את הכלים לדבר עם אנשי הצוות שלו - הוא לא חייב להבין בכל ג´וק וג´וק. מהנדס אווירונאוטיקה יכול לנהל מפעל היי-טק - יש לו רקע רחב מאד במוצרים רב-מערכתיים. ואלה המקרים ה"קלים" - עוד לא דברנו על הסבות מקצועיות, ואנשים ש"נדבקים" לתחום מקביל ועוזבים את ה"מקצוע" שלהם ועוד ועוד... בקיצור. לא באתי להגיד להשאר בבלבלה ובחשכה - ולמלא את הטפסים לעתודה לאור נרות... אבל מכאן ועוד מסע הפחדה לאומי, שאם לא תדע בדיוק של טיל טומהוק לאיזה שרשרת בהנדסת חשמל אתה מתאים - המרחק רחוק. מאד. מקווה שהייתי מובן, ואם לא - אשמח להוסיף ולפרט. תודה על ההקשבה...אה... הקריאה.
שלכם,

פלטרון

New member
עליק מיני מאמר ... יותר נכון ספר !!

יואווו , שמש - לא כואבות לך האצבעות מרוב הקלדה . אתה עוד תשחק את כרית השומן הקטנה הזו שיש לכולנו בקצה האצבע .... ואתה יודע מה הכי הורג אותי - יושב לו איזה בחור , וכותב הודעה שמיועדת לך שאומרת שתיפטר מהחתימה, כי זה ממש מייגע לגלול את החתימה .... לייק הלווווו - 1000 שורות הודעה , 5 שורות חתימה -מייגע אותי לקרוא את הכל ( אבל זה מעניין !! אז אני חייב )
ולתגובה - ( כל מה שנכתב הוא דעתי , ודעתי בלבד. הכותב אינו אחראי לתוכן ההודעה
) : 1) להתלבט זה בסדר, אבל נראה לי שחלק מהאנשים מקבלים את ההכרעה בצורה כזו שאינה מבטיחה קבלת החלטות מיטבית. בקיצור - ההחלטה המתקבלת בסופו של דבר אינה כזו שתרצה אותם להרבה זמן. דוגמא אישית - אני כאשר נרשמתי חשבתי שאני מבין הכל, ואין צורך להתייעץ. לא התייעצתי עם אף אחד בקשר להחלטה שלי , ולא ראיתי שום צורך לשאול אנשים אחרים, ולברר מה אני בעצם הולך ללמוד. מיותר לציין שזו הייתה טעות ! 2) גם אם לא הסכמת עם (1) - עדיין, אני חושב שהבעייה מקורה גם בחוסר הידיעה במה הם רוצים לעסוק. בקיצור - לדעתי מקורה של בעיית ההתלבטות היא בחוסר ידיעה אבל גם בדיעה שאינה מגובשת עדיין . עניין של גיל צעיר מידי. רוצה לומר - גם אם היו יודעים מהו כל מקצוע ובמה הוא עוסק , הייתה להם בעייה לקבל החלטה בנושא . אני יכול לומר מנסיון אישי, שבשנתי האחרונה בטכניון ( יוהוווו) יש בכוונתי לתכנן קורסי בחירה כאלו שיתאימו לאופי של התואר השני שאלמד . הבעייה היא ..... שאי לי מושג במה אני רוצה ללמוד לתואר שני. האמינו לי - אם התואר הראשון נראה לכם בהחלטה קשה, אין לכם מושג כמה התואר השני מהווה החלטה קשה שבעתיים. עניין של צימצום אפשרויות, וחפיפה מועטה יותר בין התארים השונים. פלטרון

פלטרון

New member
ועוד הערה קטנה

אני זוכר שבטירונות, התאספו להם עתודאים מהטכניון ( ןמאוד מקומות ) מכל מיני פקולטות. לימים, כאשר ישבנו על כוס קפה ( עליק קפה - בירה
) ודיברנו לעומק עך תחומי העיסוק שלנו בפקולטה, הגעתי ל-2 מסקנות : 1) הבחירה שלי בפקולטה X נעשתה מתוך רצון למקד את תחום הלימוד שלי סביב נושא מסויים . בפועל , לא רק שלא קרה כך ( כי לומדים במגוון תחומים - אי אפשר ללמוד "אופטיקה ורק אופטיקה" כדוגמא . זה לא עובד ככה ... ) , אלא שגם האחרים , מן הפקולטות האחרות למדו בדיוק או כמעט באותו ההיקף כמוני בתחומים שבהם התעניינתי . 2)שמעתי על תחומי העיסוק שלהם, וראיתי שזה מעניין אותי לא פחות ממה שלמדתי בפקולתטי. המסקנה שהדעתי אליה בסוף היום הייתה : כנראה שהחלטתי מהר מידי על תחום הלימודים שלי בטכניון לתואר ראשון. היו ימים בעתודה ... פלטרון

rodsh

New member
גם לי הייתה התלבטות נורא קשה...

לא ידעתי האם ללמוד מדעי המחשב או הנדסת מחשבים.....
אתם לא מתארים לכם כמה נידנדתי לאיזה חנון מהטכניון כדי שיסביר לי מה ההבדל.... (החנון הזה נדמה לי היה ד"ר קימחי....)

למעלה