כנסו....

• פותח הנושא mael
  • פורסם בתאריך

mael

New member
תודה שהזכרת לי עוד פרט חשוב....

ב"מיכאלה" הרגו דמויות על כל כמה פרקים, זה גם היה מפתיע כי כל דמות הייתה יכולה למות כל רגע וזה הוסיף גם מתח לסדרה, השיא היה שמיכאלה עצמה מתה שלושה פרקים לפני הפרק האחרון
וגם נורא אהבתי את זה שרענן נתפס כבר בפרק הלפני אחרון ושהפרק האחרון היה לסגירת מעגלים, בהחלט טריק מבריק וחבל ששאר הטלנובלות לא משתמשים בו כי אז הם לא היו נגמרים אם מעגלים לא סגורים ועניינים לא פתורים.

טוויסטים זה לא הכל

ומה עם כל השאר? הטקסטים והשחקנים היו משעממים, תפאורה ריקנית, אפרורית ומשעממת. אז כמה טוויסטים טובים היו, אבל איפה הטלנובלה?

mael

New member
כמה דברים....

1) "מיכאלה" בכלל לא הייתה משעממת. 2) השחקנים והטקסטים לא היו משעממים אלא היו מעניינים מאוד. 3) התפאורות לא היו ריקות בכלל
. 4) אתה צודק ש"מיכאלה" ממש לא נראתה כמו טלנובלה וזה בגלל שהיא הייתה הרבה יותר מזה
.

לא יודע מה איתך..

אבל טלנובלה שעוסקת בהיי טק והעולם התחתון לא ממש עניינה אותי.. אותי ובערך הרבה אנשים שדיברתי איתם באותה תקופה, אותי ובערך חצי מדינת ישראל שהצביעה לש"ש עונה 1 במקום למיכאלה במסך הזהב...

לא אמרתי שטבע הייתה טובה..

ולא היה מסך הזהב שנה שעברה, אז גם הש"ש 3 לא ממש זכו...

מסכימה איתך אבל בחלק מהדברים...

כמובן שזאת דעתך ואני מכבדת אותך אבל אני חושבת שטלנובלה בע"מ הייתה הצלחה מסחררת והיא הייתה באמת הטלנובלה הכי איכותית שראיתי. השחקנים התסריט הכל פלוס הכל. זהו אבל זאת דעתך כמובך,וגמאני חושבת שמיכאלה הייתה סדרה באמת איכותית.

mael

New member
טלנובלה בע''מ איכותית?!?!?!

שרון אלכסנדר אמר שהוא בחיים לא יעשה עוד טלנובלה בגלל שטלנובלה בע''מ הייתה תת-רמה והוא התבייש שהוא בכלל השתתף בה. דרור נובלמן אמר שטלנובלה בע''מ הייתה פרודיה וגם שי קפון ו"פרודיה=תת תת תת-רמה". בקיצור טלנובלה בע''מ לא הייתה אפילו טיפה איכותית ואני מתפלא שלא ידעת את זה. ובקשר לזה שאמר שחצי מדינה הצביעה לש''ש עונה 1 ב"מסך הזהב", אז רק רציתי להגיד לך שזה בגלל שמיכאלה הייתה נורא מתוחכמת ואפלה והש''ש לעומת זאת הייתה רק אמורה לבדר, והקהל בבית אוהב בידור ולכן הש''ש זכתה, אבל "מיכאלה" הרבה יותר טובה, והנושאים של היי-טק ועולם תחתון הם נושאים מאוד מעניינים.

Dark chocolate

New member
הממממממממממממממממ

בוא לא נתחיל להתווכח שוב על טב"ע והאלופה, טוב? רק תציין שזאת דעתך וזהו.

ילד רע 15

New member
ראית את העונה הראשונה של השיר

שלנו? אם לא, כדאי ומהר. ובכל מקרה - לא ללכלך ככה
אם כן, כנראה שלא הבנת את הפארודייה המטורפת והחידוש של השיר שלנו. השיר שלנו הביאה משהו שלא היה קיים בכלל, היא המציאה תת ז'אנר שהוא הכי לא-טלנובלי שאפשר. הפארודיה שם הייתה מטורפת, היה הומור בשפע, שחקנים מעולים, טקסטים קולחים ושנונים אבל הכל במידה הטובה והנכונה - ובאופן משובח במיוחד. היו הרבה דברים שהיה צורך להבין כדי לצחוק מהם (בעונה הראשונה). השיר שלנו לא נועדה רק כדי לבדר, עובדה שהיא נשארה במשך 4 עונות, משנת 2004 ועד עכשיו, ואני חושב שזה אומר משהו - נכון שהטלנובלה מספקת בידור ומפיגה את המתחים היומיומיים (וזה כל הזמן) - גם במקרה של השיר שלנו, אבל פה היה משהו מעבר לזה, הרבה מעבר. תראה, על העונה השנייה של השיר שלנו היו מחלוקות וביקורות כי בכל מקרה - זו הייתה עונה שנייה וכן הלאה... על העונה הראשונה היה פשוט באזז עצום וקונצנזוס מטורף. (קונצנזוס = הסכמה-כללית), משהו שלא היה כמוהו. "מיכאלה" לא כזאת מתוחכמת, היא משתמשת קצת בטוויסטים, תסריט נחמד, שחקנים מצויינים (וזה לזכותה. אפרת כהן ונירו לוי
) אבל היא ספגה לא פעם ולא פעמיים ביקורות קשות מאוד. ולא רק ממבקרים (זו דעה של אדם אחד) אלא מהקהל שלה עצמה. "מיכאלה" באמת הייתה אפלה, וזה מה שיפה שם. בלי משחקים, בלי ליצור הרבה באזז, בשקט בשקט ובלי להביא חתיכה מטורפת שתדביק את כל הזכרים וכוסון צמרת שימשוך את כל הבנות - (כשהם בכלל לא יודעים לשחק, כן?) ואת "מיכאלה הייתה הרבה יותר טובה מהש"ש" תשמור לעצמך ולדעותייך.

danit1234

New member
מצד אחד אתה אומר :

"ואת "מיכאלה הייתה הרבה יותר טובה מהש"ש" תשמור לעצמך ולדעותייך." ומצד שני אתה אומר על הש"ש "הפארודיה שם הייתה מטורפת, היה הומור בשפע, שחקנים מעולים, טקסטים קולחים ושנונים אבל הכל במידה הטובה והנכונה - ובאופן משובח במיוחד. היו הרבה דברים שהיה צורך להבין כדי לצחוק מהם" אולי אתה תשמור את הדעות שלך לעצמך... ועוד משהו: "עובדה שהיא נשארה במשך 4 עונות, משנת 2004 ועד עכשיו, ואני חושב שזה אומר משהו - " זה אומר שליוצרים אין רעיונות מקוריים? אם הם כאלו טובים יאללה שיעשו משהו חדש למה אי אפשר לפרוש בשיא? טוב די אני מסיימת פה, אני לא יודעת אפילו למה אני מגיבה אתה לא שווה את זה. מתי תבין ? אתה לא רצוי בפורום הזה ל א ר צ ו י ולא בגלל שיש לך דעות שונות משלנו ממש לא. אלא בגלל היותך עצמך- עדן הטרול. אז למה למה אתה נואש עד כדי להיות במקום שפשוט לא רוצים אותך.

Tinkit16

New member
בפורום הזה אין מקום להקנטות, מקווה

שקיבלת את המסר שלי. הרי היית בחסימה הרבה זמן, התעלמת ממסרים, אתה רוצה שוב אותו סיפור? תראה השיר שלנו, ותהנה מזה. אל תבוא ותקניט בפורום האלופה על זה.

danit1234

New member
אני מצטערת להגיד לך אבל אין לך

מושג על מה שאתה מדבר.. שרון אלכסנדר בחיים לא אמר שטלנובלה בע"מ היא תת רמה בחיים לא הוא לא התבייש בה ספציפית הוא בכללי לא אהב את הז'אנר של הטלנובלות ואגב שרון אלכסנדר הוכחה לכמה איכותית היא היית טלנובלה בע"מ באמת הייתה פארודיה על עולם הטלנובלות ובכלל על עולם הבידור בעיקר הישראלי וזה כל מה שהפך אותה לאיכותית ולא לתת רמה כמו שאמרת . ומסך הזהב זה שטויות הילד הנ"ל לא שווה יחס, וזה סיפור ארווך

mael

New member
כמה דברים:

1) שרון אלכסנדר כן אמר את זה. 2) לא משנה כמה היא מוצלחת או מצליחה "לפגוע במטרה", פארודיה זה ז'אנר לא איכותי, וזה שאמרת שזה כן איכותי רק מוכיח שאתה לא מבין בזה. אה, וגם זה שאמרת שעדי היא שחקנית טובה(היא לא) ושמייקל שחקן טוב(הוא לא) ושלירון היא שחקנית גרועה(היא לא) מוכיח את טענותי.

danit1234

New member
יצרת בלבול ענקXDD

א. אני בת ולגבי הסעיפים הבאים אין לי מושג מאיפה המצאת אותם
ב.לא אמרתי שעדי שחקנית טובה.. אני לא חושבת שהיא גרועה לדעתי בשמינייה היא שיחקה יותר טוב. ג.לא מאמרתי שמייקל שחקן טוב XD ד.לא אמרתי שלירון שחקנית גרועה כי אני ממש לא חושבת ככה ה. גם אם אמרתי את כל הדברים האלה זה לא אומר שאני לא מבינה אלא שיש לי טעם אחר ו.טלנובלה בע"מ לא הייתה ממש כולה פארודיה ממש לא, היא המון פעם הייתה פארודית על עולם הטלנובלות. הייתה בה פארודיה- שנעשתה בצורה גאונית אגב, אבל זה עדיין לא הפך בה את כל הז'אנר , היא נשארה טלנובלה . גם מיכאלה הייתה טלנובלה אחרי הכל זה שהיה בה אקשן לא הפך אותה לסדרה סטייל 24 או משהו... אבל היא עדיין היייתה טובה וזה מוכיח שלא צריך לשפוט סדרה עפ"י הז'אנר שלה אלא כל עניין לגופו . כמו בהרבה מקרים בחיים אל תכליל זה לא טוב באמת..

mael

New member
אופס!!! סליחה....

התבלבתי בינך לבין מישהי אחרת. אבל אני למדתי קולנוע כמה שנים והיו לנו הרבה מאוד שיעורים שהיו קשורים רק לאיכות, אז תאמיני לי שאני יודע על מה אני מדבר. ובקשר למשהו אחר, ראיתי שדרור נובלמן כתב את "מיכאלה" ואז נורא התאכזבתי, למה הוא זנח את הכתיבה של דמויות מורכבות בשביל כתיבה של דמויות שטחיות וחד מימדיות שיש להם רק מטרה אחת?!?! אם זה היה מישהו אחר שרשם את "טלנובלה בע''מ" ו"האלופה" אז הייתי יכול להבין למה הדמויות הם ככה, אבל אותו אחד שכתב את "מיכאלה"?!?! התאכזבתי מאוד

danit1234

New member
ממש לא מסכימה !

היו דמויות מ א ו ד מורכבות בטלנובלה בע"מ והדוגמאות הכי טובות הן ג'ק ורננה שביצעו גם השחקנים הטובים ביותר שם על הצד הטוב ביותר.

mael

New member
ג'ק ורננה באמת היו דמויות מורכבות..

אבל ההבדל הוא שב"מיכאלה" כל הדמויות עד האחרונה שבהם היו מורכבות, והרבה יותר מהדמויות המורכבות ב"טלנובלה בע''מ".

danit1234

New member
לא ממש

כאילו היו שם דמויות לא הכי מורכבות כאילו נניח הילדה הקטנה נגה ויובל [איך אני זוכרת תשמות ?
]היו באותה רמה כמו הרבה דמויות בטב"ע

למעלה