כנסו....

• פותח הנושא mael
  • פורסם בתאריך

mael

New member
כנסו....

כידוע לכם ה"טלנובלות" נחשבות לז'אנר שהוא תת-רמה כי הם לא ממש סדרות דרמה איכותיות אלא יותר סדרות שמטרתם להצחיק לבדר ולמכר, אבל הייתה טלנובלה אחת שהצליחה להיות גם דרמה איכותית שמה היה "מיכאלה" היא הצליחה להיות גם טלנובלה גם דרמה וגם קצת אפלה. "מיכאלה" הייתה גם טלנובלה מאוד חדשנית הרי כל הטלנובלות של פעם היו כך או אחרת אותו הדבר אבל "מיכאלה" חידשה אם טווסטים וסיפורי עלילה רציניים ולא הייתה מצחיקה אפילו לא לרגע לעומת טלנובלות אחרות, שהקטעים המצחיקים הם אולי חביבים בהם אבל הם אלא שדירדרו אותם לתת-ז'אנר יחד אם המנהג הקבוע של לקחת שחקנים גרועים רק בגלל היופי שלהם אך ב"מיכאלה" זה לא היה כך, ל"מיכאלה" לקחו רק שחקנים טובים גם אם הם לא היו יפים.והחדשנות שסיפקה "מיכאלה" היו למי שלא זוכר: 1) "מיכאלה" הייתה הטלנובלה הראשונה שבה הגיבורה הראשית הייתה בקומה ולא קמה כבר בפרקים הראשונים. 2) "מיכאלה" הייתה הטלנובלה הראשונה שסיפקה גם דרמה איכותית אם שחקנים טובים. והטווסטים היו: 1) כל הפרקים חשבנו שרענן הוא אח של מיכאלה ושהיא קמה הם פיתאום התנשקו, ואז אני הייתי כזה
בהחלט הטווסיט הכי מפתיע שראיתי בטלנולבה אי פעם. 2) שבעצם אסי הייתה האחות של מיכאלה
. 3) שאסי לא הרגה את הקירח הזה ששכחתי איך קוראים לו
. 4) שרענן ומיכאלה שהוצגו כטובים בעצם היו רוצחים חולי נפש
. 5) שהמאפיונר הזה ששכחתי איך קוראים לו והיה אחד מהדמויות הראשיות מת פתאום באמצע הסדרה
. חבל שהטלנובלות שבאו אחרי "מיכאלה" לא חידשו כלום וזנחו את הטווסטים כמעט לגמרי (בטלנובלה בע''מ היו בסך הכל שתי טווסטים ולא כאלה מפתיעים, באלופה היה רק טווסיט אחד קטן וזה שאבא של מיטל היה חי, ובשיר שלנו היו כמה טווסטים אבל אף אחד מהם לא היה מפתיע במיוחד, לעומת זאת במיכאלה לא הפסיקו לצוץ טווסטים מפתיעים מכל פינה) אני לא אומר שהטלנובלות שהיו אחרי "מיכאלה" לא היו טובות אלא ש"מיכאלה" פשוט הייתה יותר טובה, הרבה יותר טובה. יאללה כבר חפרתי

shirkan21

New member
אם הבנתי נכון אז ניסית

לומר שהאלופה לא מגיעה לקרסול של מיכאלה. אני לא חושבת שיש מישהו שיתווכח איתך רק בגלל שפשוט כולנו פה(רובנו) ראינו את מיכאלהףואין ספק שלראשוניות יש בהחלט משהו שאין אחר כך. אבל אין מה לעשות גם לאלופה יש את הגוון והקסם שלה. אני אישית מאוד אהבתי מיכאלה,אבל האלופה גם נחמד

Tinkit16

New member
מקבלת את דעתך../images/Emo8.gif

אבל לא מסכימה איתה. אני כותבת בתור אחת שראתה את כל הטלנובלות של הוט- מלחיי האהבה, משחק החיים, מיכאלה, טב"ע ועד האלופה. וגם לפני זה את לגעת באושר, אבל זה נחשב של ויוה. כל טלנובלה שונה לכשעצמה, לחיי האהבה הייתה על בסיס תככים מזימות ופשע תחתון, משחק החיים עולם התאטרון, מיכאלה בדומה ללחיי האהבה על קצת פשע וקומה וכו', טלנובלה בע"מ על טלנובלות, והאלופה - על כדורגל; ככה שלדעתי? אין סיבה להשוואות, כל אחת בז'אנר שלה :)

mael

New member
רגע! אז אתה לא מסכים איתי שלוקחים..

לטלנובלות הרבה שחקנים רק בגלל היופי שלהם ולא בגלל הכישורי משחק?!?! לדעתך לקחו את עדי הימלבלוי מייקל לואיס דנה פרידר ורוני דאוני בגלל יכולות המשחק שלהם?!?!

Tinkit16

New member
בזה אני כן מסכימה. מאידך, לכל

משהו קע יש גם טוב: רוני לא יודעת לשחק (לדעתי ולפי מה שהבנתי לדעת הרבה שראו את הפרק הראשון), אבל מצחיק לראות אותה מנסה, וזה.

ילד רע 15

New member
שימי לב, הוא לא השווה מבחינת

העלילה. זה שהעלילות שונות - לא אומר שלא ניתן להשוות. מבחינת תוכן אין דברים דומים, אבל מכל תוכן/רעיון אפשר לעשות - מפתיע, טוויסטים בעלילה ואפשר גם למרוח, לא להשקיע ולעשות - מפתיע בקושי, טלנובלה צולעת הכוונה. את הפרטים הטכניים אפשר להשוות. אני מסכים עם כותב ההודעה, השחקנים ב"מיכאלה" היו טובים ורציניים, אמנם יש לי yes ואני צופה ב"השיר שלנו", אבל ממש אתמול - בשיעור תקשורת - למדנו את מאפייני אופרות הסבון והטלנובלה וצפינו בפרק מוקלט של "מיכאלה", שהביאה ילדה מהכיתה - ונהניתי מכל רגע, על אף שלא צפיתי בזה קודם. יכול להיות שבגלל שלא הכרתי את הסיפור/לא צפיתי בזה קודם/שזה היה אחד מפרקי הסיום (פרק 113 - שהם בד"כ פרקים טובים מאוד) - אהבתי. בכל מקרה, יש משהו טוב במיכאלה - שלא היה בהרבה טלנובלות. ועם "השיר שלנו" בכלל אי אפשר להשוות, היא ממש אבל ממש ל=א טלנובלה. יש לה מאפיינים טלנובליים, מספר פרקים מוקצב, מספר זמן מוקצב לכל פרק, הייצוגיות בתקשורת שעולה בטלנובלה, הסיום - שיהיה בד"כ ההצלחה/הנישואים - אבל ב"שיר שלנו" הכל עשוי בצורה אחרת ושונה לגמרי. היא כוללת המון מאפיינים טלנובליים, אבל היא מאוד מאוד רחוקה מלהיות טלנובלה. היא המציאה תת-ז'אנר חדש, ועל זה (כמדומני) אפשר להתווכח שנים... "טלנובלה בע"מ" גם הייתה טובה לדעתי, אם כי השחקנים היו לא טובים (בלשון המעטה), ניסוח יותר טוב זה: גרועים. חוץ מטלי שרון, שרון אלכסנדר ושרון מלכי שמש - אף אחד לא עשה את התפקיד שלו כמו שצריך.

mael

New member
הדבר הכי טוב ב"מיכאלה" היה...

שב"מיכאלה" כל הדמויות היו מורכבות ומשוחקות מעולה על ידי שחקנים מוכשרים (אפילו הילדה שיחקה טוב), בטלנובלות אחרות לעומת זאת! החליטו לעשות דמויות שטחיות שכל הזמן מתנהגות אותו דבר, זאת אומרת שיש דמויות שהן רק מצחיקות ודמויות שהן רק משתוללות או דמויות שהן רק חננות או דמויות שהן רק רעות וכ'ו...וזה הרס אותן, זאת אומרת הטלנובלות עדיין היו טובות אבל הן כבר איבדו את הדרמתיות והטווסטים וגלשו לזא'נרים כמו קומדיות וכ'ו, והם לא היו צריכות לעשות את זה כי טלנובלות צריכות להיות דרמתיות ולא מצחיקות, הרי בשביל זה יש קומדיות, הכותבים לא יכולים לעשות דמויות מצחיקות רק כידי שהטלנולבה תהיה מגוונת יותר אלא צריכים ללכת בכיוון אחד כמו "מיכאלה" שהלכה רק בכיוון של "דרמה".

mael

New member
אה, שחכתי לכתוב ש....

"מיכאלה" הצליחה להיות יותר שנונה ומעניינת מ"טלנובלה בע''מ" ו"האלופה" למרות שלא היו בה שום קטעים מצחיקים.

הילדה ממיכאלה היא בבצפר שלי!!

קוראים לה נועה פורט...היא שנה מעלי...בכיתה ט'... היא נראת קטנה יחסית לחברות שהיא מסתובבת איתן...

מה הקשר?

המאפיינים של טלנובלה הם בד"כ התחלה, אמצע וסוף מה שמבדיל את הטלנובלה מאופרת סבון. מה שהצגת זה אולי המאפיינים של הטלנובלות בארץ, אבל הצלחה? נישואין? למשל, בטלנובלה רובי, היא גם לא התחתנה עם מי שרדפה אחריו כל הסדרה וגם לא הצליחה.

ילד רע 15

New member
תתווכח? ../images/Emo13.gif

הטלנובלות שהגיעו מדרום אמריקה - כולן מאותו הסגנון, קווי דמיון מרובים וברורים מאוד וביותר. ההצלחה שהצגתי מתבטאת בנישואים בד"כ - של הגיבורים הראשיים (שניים במספר) - כשהם הדמויות הטובות. כשיש חלוקה דיכוטמית לשניים - של דמויות טובות/רעות. רובי אמנם הייתה הדמות הראשית, אפשר אולי לכנותה גיבורה - אבל היא לא נכנסת לרשימת הדמויות ה"טובות". ולא השוויתי בין טלנובלות לאופרות סבון, סתם אמרתי שלמדנו את זה בכיתה - ועשינו השוואה בין 2 הז'אנרים שהם שונים בהחלט - מהבחינה הזו של התחלה, אמצע, סוף. הסוף בטלנובלה מתבטא בשיא- בנקודה גבוהה שהיא ההצלחה. בטלנובלה בע"מ לדוגמא הייתה חתונה, הסוף אמנם לא היה הכי טוב שיש - אבל זה לא נוגד את המאפיינים (מהבחינה הזאת). חוץ מזה - אין זה חכמה ואין בזה שום טעם לקחת סדרה X ולהשליך עליה את מה שההיפך ממאפייני הטלנובלה. יש מספיק אמצעים ב"רובי" כדי שתהייה טלנובלה. יש מס' מוגדר של פרקים, כשלכל פרק מוקצב X דק' ומסתיים ומתחיל באותה הנק' המותחת והדרמטית. יש חלוקה של דמויות טובות ודמויות רעות, והכל סובב תחת קנאויות, מזימות, תככים וקונספירציות. אין ילדים בטלנובלה, יש התחלה ברורה, אמצע וסוף. אמנם חתונה לא הייתה (לא שראיתי את הסדרה, אתה אמרת) אבל החתונה היא בד"כ. ראיתי אמנם רק חלק מהטלנובלה, אבל מצפייה אישית רובי לא הייתה דמות שמגיעה לה הצלחה, במובן הזה. הטלנובלות בארץ - מקורן מדרום אמריקה, אין שום מאפיינים יחודיים.

mael

New member
שתי דברים:

1) בסוף של "רובי" כן הייתה חתונה. 2) יש משהו שמעצבן אותי וזה שהרבה אנשים לא מבינים שגם אם דמויות כמו רובי ודנה בלום הן רעות זה לא אומר שהן לא השחקניות הראשיות או ה"גיבורות" הרי דמות ראשית לא חייבת להיות טובה, דמות ראשית היא הדמות שכל צירי העלילה מסתובבים סביבה ושהעלילה הראשית היא עליה.

ילד רע 15

New member
א. לא ידעתי, זה רק מוכיח את מה

שכתבתי. או את מאפייני הטלנובלה, שלא אני המצאתי. ב. לא יודע אם התכוונת גם אליי - אבל ציינתי את החלוקה של הרעות והטובות - ברור שדמויות ראשיות יכולות להיות גם רעות. התכוונתי שרובי לא הייתה דמות טובה (מבחינת הגדרת הדמויות) - כדי שתבוא אל הצלחתה\נישואיה בסוף הטלנובלה, וזה לתגובת סנופ בוי. ברוב הטלנובלות הפרק האחרון הוא החתונה, לא תמיד.

rockarin

New member
אתה צודק שמקורן../images/Emo29.gif

של הטלנובלות הן מדרום אמריקה. ידעתם ש"האלופה" זו בכלל לא המצאה מקורית
זה לקוח מסדרה אחרת לגמרי שבה יש את אותה העלילה בדיוק. אבל(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)- זה לא מונע ממני לראות ולאהוב "האלופה"

Dark chocolate

New member
התגעגענו אליך מיידלע!../images/Emo24.gif

אחחחחחחחחח זה מזכיר לי את ניחוח הימים הפעילים של הפורום, כשטרולים מרובי משתמשים הגיעו ובירכו אותנו בנוכחותם.. הימים הטובים!

danit1234

New member
ואתה אומר את זה שאף אחד לא עשה את

התפקיד שלו כמו שצריך בטב"ע בתור הבמאי? התסריטאי? מבקר טלוויזיה? ממש לא מסכימה

danit1234

New member
ומשהו שהצחיק אותי

השיר שלנו לא טלנובלה? השיר שלנו זה הכי טלנובלה כאילו מה זה דרמה איכותית? נו דרמה יומית דרמה מוזיקלית קרא לזה איך שתרצה זו טלנובלה... אם היא לא הייתה טלנובלה אתה בעצמך לא היית משווה אותה לז'אנר הטלנובלות -טלנובלה בע"מ וכיוצא בזאת..

אני מסכימה.../images/Emo45.gif

אלה הסיבות שאני ממש אוהבת את הטלנובלה מיכאלה.

danit1234

New member
מסכימה חלקית

מיכאלה לדעתי כן הייתה טובה, איכותית מעניינת וקצת הרחיקה לכת יותר משאר הטלנובלות במיוחד בקטע שאנשים מתו שם על ימין ועל שמאל, והם יצרו את המוות הכי מרגש שהיה בעייני בטלנובלה -של משה בחיי שהם גרמו לי לבכות. ובאמת ששם השחקנים היו ליהוקי אמת ולא בגלל יופי פרסום -לא היה שם את זה כמעט בכלל. ובטלונבלה בע"מ היו ליהוקים שכן רצו להביא באז אבל מצד שני המשחק של כמעט כל השחקנים היה מעולה , והשילוב של ההומור הוסיף בעייני. האלופה היא טובה היא מעניינת אבל היא שונה מטב"ע ומיכאלה, למשל בליהוקים בטב"ע כמו שאמרתי הביאו באמת פרצופים יפים -אבל עם יכולת משחק טובה באלופה היו כמה כאלו שלא. אבל בכל זאת היא עשתה מה שטלנובלה אמורה לעשות וגרמה לי להתמכר אליה, היא הייתה טובה היו בה כן גם שחקנים טובים הומור ועלילה אבל משהו קצת השתנה...

למעלה