כן עוד שאלת התמחות

c o p d

New member
כן עוד שאלת התמחות

ברור לי שאני רוצה לעסוק במשפט מסחרי ורצוי במשרד משפטי גדול. עכשיו לעניין הסטאז' הרושם שקיבלתי הוא שאם עושים אותו במשרד גדול לרוב מעמדך יהיה טיפה מעל מכונת צילום כי אתה יודע לעשות גם הגהה, רוצה לומר שהרוב יסתכם בעבודה שחורה (שליחויות והגהות). מאידך אם אני אעשה אותו במגזר ציבורי לרבות פרקליטות אני מאמין שאוכל ללמוד יותר, מפני ההיתר לעסוק בליטגציה עוד בעודך מתמחה כלומר אתה מקבל אחריות יותר גדולה ואתה לומד על הפרקטיקה על בשרך. מכאן השאלה המתבקשת, איפה לעשות סטאז' (אם אני אעסוק במגזר הציבורי אני אתעסק פחות אם בכלל במסחרי)? זאת ועוד אם אני הולך למגזר הציבורי הדבר יקטין\יגדיל את סיכויי להתקבל במשרד מסחרי כעו"ד מן המניין?

PIonit

New member
המשרדים הגדולים

דווקא מדגישים את זה שהם לוקחים אותך בשביל עבודה משפטית (בכולם כמעט יש פה ושם, פעם בחודש/חודשיים/שלושה תורנויות הגשה לטאבו וכו') ושלתיוקים וצילומים נועדו המזכירות ולא המתמחה.. כמו שכתבתי בהודעה אחרת, אתה צריך לחשוב איפה אתה רואה את עצמך בהמשך, אחרי ההתמחות. אמנם אני כולי סטודנטית צעירה, אבל להבנתי- סה"כ ההתמחות היא שנה של התמקצעות, וברגע שאתה מתמחה במשרד מסוים או מגזר מסוים אתה מכיר אותו ומתנסה בעבודה, ואח"כ אם תשנה ב180 מעלות את התחום, אז בעצם תצטרך ללמוד הרבה דברים מחדש- זה גם מייגע, גם יכול לגרום להתמחות להרגיש מבוזבזת וגם המשרד מאבד זמן בהכשרה שהוא יכל במקום זאת לקחת מישהו שכבר מתמצה בעניינים, ואז מראש הוא יכול לקחת את זה כשיקול להעדיף מישהו שהתמחה במשרד עם אופי דומה... יחד עם זאת, יש משרדים מסחריים שמתעסקים בלטיגציה ואז אם התמחית במגזר הציבורי זה כן יכול לסייע כי פשוט ראית בדיוק את הצד השני.. או נניח התמחית במשרד התקשורת ואז תלך למשרד מסחרי שמתעסק בחברות תקשורת זה כן מתקשר ויכול להוות ניסיון והבנה טובים להמשך.. חוצמזה שאם אתה רוצה משהו כלכלי- בציבורי יש במשרד המשפטים את רשות ההגבלים העסקיים ועוד משהו שקשור לתאגידים (אני לא זוכרת את השם המלא.). וגם יש בפרקליטות המדינה מחלקה כלכלית וגם בפרקליטות מחוז ת"א.. סה"כ אבל לא חסרים עו"ד שעושים שינויים, הכל אפשרי..

B L I M P

New member
המחלקה הכלכלית היא בעקרון פלילי

זה עבירות צווארון לבן.

indigo3688

New member
אם זה כזה ברור...

תראה, השמועות על מכונת הצילום- בולשיט. משרד גדול באמת מעסיק עשרות אנשים שעושים שליחויות, צילומים, קפה, מסג'ים ומה לא. אם אתה יודע מראש שאתה רוצה ללכת למשרד מסחרי גדול, לך למשרד מסחרי גדול. זה יקרב אותך למטרה הרבה יותר מציבורי, ומקסימום, אם תשנא את המשרד בסוף- יש לך שם גדול בקו"ח, מה שפותח הרבה דלתות.

למעלה