כן כן פרוגרסיב

HelterSkelter1

New member
תעשה לעצמך טובה

ותמשיך עם קרימזון גם לדיסיפלין וצפונה. להפסיד את דיסיפלין זה חבל מאוד... NP - J. Coltrane - A Love Supreme

Gregor Power

New member
אני בכלל הגעתי דרך חבר

שהכניס אותי לעניינים, כי הוא רצה שאני אנגן איתו בלהקה שמנגנת סוג של רוק סימפוני... פינק פלויד היא להקה שגוררת הרבה אנשים לתוך הרוק המתקדם, כי היא להקת רוק מתקדם שנמצאת במיינסטרים. ואם מישהו מגלה לבד את הרוק המתקדם זה אומר שהוא בן אדם מיוחד כי לא כל אחד מסוגל להקשיב למוסיקה כזאת. לרוב אלה אנשים שגם יכולים להאזין למוסיקה קלאסית.

epitaph

New member
כמו שהלטר סקלטר כבר אמר...

עם קרימזון כדאי להמשיך, במיוחד בשביל האלבום דיספליין ות'ראק המעולים. אותו הדבר גם עם קאמל, לRain Dances יש כמה פנינות ויש גם את אלבום ההופעה שאני אישית מאוד אוהב A Live Record. ובכלל, קאמל של אחרי מונמדנס היא אולי לא אותה קאמל, אבל יש להם עדיין הרבה פנינות ודברים מומלצים גם אחרי.

Nadavcat

New member
רשמתי לעצמי... אבל

למה ממשיכים לקטלג את הפינק פלויד כ"רוק מתקדם" ? הם ממש לא.. לדעתי

epitaph

New member
היו להם אלבומים מתקדמים יותר מאחרים

כמו Atom Heart Mother וWYWH.

kurush

New member
כן, איפה ברייטמן?

Nadavcat

New member
אני עדיין לא מסכים...!

אי אפשר לקטלג להקה שלמה על פי אולי איזה כמה קטעים שיש להם ב"אטום" ולהגיד שהם רוק מתקדם... נעשה את זה ככה... הראשון שלהם- לא מתקדם השני שלהם - לא הפסקול More - גם לא אומגומה ואטום- אולי יש משהו ביצירות הארוכות וזהו Meddle - לא Obscured - לא הצד האפל - לא Wish You Were Here - גם לא (למרות הקטעים הארוכים) Animals - זה באמת לא ברור לי (אולי אני לא יודע מה זה רוק מתקדם) אבל האלבום הזה הוא ל א ! החומה ושאר האלבומים עד היום - גם לא (!!) אז... מה יצא ? ל א ! ! !

Nadavcat

New member
ועוד דבר...

לדעתי אי אפשר להגיד על שיר אחד שהוא "מתקדם" (למרות שאני עושה את זה על השירים שלי בבמה)... כי שיר אחד בפני עצמו לא יכול להיות פרוג... דוגמא... רדיוהד- פאראנויד אנדרוייד.. השיר מאד מזכיר אלמנטים פרוגרסיביים אבל הוא עומד בפני עצמו, ולבד (בתוך אלבום שלם) ולכן לדעתי הוא לא יכול להקרא פרוגרסיב בשביל להיות פרוג.. צריך אלבום שלם.. אופי שלם... לא סתם שיר אחד ארוך עם שינויים ומקצבים מעניינים ולחן פסיכי... זהו

מורנא007

New member
Meddle

שם יש שני קטעים ( אקוז 1 ו 2 ) שניתן לשייכם לפרוג, וברייטמן כותב על כך בסיפרו.

מורנא007

New member
הלהקה אינה להקת פרוג

לפי מה שצ'יף (מנהלת פורום פינק פלויד) אמרה. לפי שיר הלהקה היא ניאו פרוג. בכל מקרה היו להם "יציאות" פרוגיות.

דווקא אחד מהחלוים במשנוקת

אבל שיהיה
האלבום עם המבנים הכי מעניינים, לפחות, לדעתי.

Bardogo14

New member
../images/Emo45.gif

גם לדעתי. למרות שרובו ארבעה רבעים, הליריקה מעניינת וגם המוסיקה.

dpascal2

New member
../images/Emo109.gif Animals../images/Emo107.gif

היה האלבום האהוב עלי ביותר בגיל העשרה

Bardogo14

New member
לא תמיד,

אני לא מכיר אישית ילדים ששומעים פרוג. יש קצת בשכבה ששומעים פינק פלויד אבל לא נכנסו לזה יותר מדי. במקרה שלי התחלתי ללמוד מוזיקה/גיטרה בגיל 12, ופשוט הבנתי שהרוק ששמעתי לא מורכב מספיק ולא מעניין ועברתי לדברים מעניינים יותר. ונראה לי, שאני שמעתי את אין דה קורט בגיל 13 :)

cut2

New member
האמת היא, שזה ממש נכון

עכשיו כשאתה אומר את זה, גם כשאני התחלתי לנגן (גיל 14) השתעממתי די מהר מהרמוניות בנאליות, וכל הזמן ניסיתי לשבור את זה בכוח (ידעתי שזה לא 'זה', אבל הייתה לי תחושה שזה הכיוון). הדברים היחידים שהכרתי אז ונשמעו דומה, איכשהו, היו פרוגרסיב וג'אז. ג'אז שנאתי (וגם היום אני לא אוהב במיוחד, אם כבר אז פיוז'ן), ומה שנשאר זה הפרוג. צודק, אם כן.

למעלה