כן כן פרוגרסיב

כן כן פרוגרסיב

זה מה שאני אוהבת המלצה חמה שלי: contrappunti של הלהקה האיטלקית המצויינת: le orme אלבום נהדר ונפלא אני מניחה שכולכם חרשתם על קינג קרימזון, יס, ג'נסיס, קאמל, אמרסון לייק אנד פאלמר, וכו' אז יאללה תחדשו קצת עם פרוג איטלקי משובח

epitaph

New member
וואו...גילית לנו את אמריקה...

או לפחות את איטליה. אנשים כאן מכירים קצת יותר מהלהקות שהזכרת, את מוזמנת להישאר קצת בפורום ולהיווכח...

zambush

New member
שלום ענבר ../images/Emo73.gif

תודה רבה על ההמלצה, אך לפני שאני רץ לחנות הדיסקים הקרובה, מעבר להיות האלבום המומלץ אלבום רוק מתקדם, הייתי רוצה לדעת מה כל כך נהדר ונפלא באלבום הזה, למה כדאי לקנות אותו, איזה מוטיבים יש בו ועוד קצת מידע דומה

Nadavcat

New member
איזה מוזר..

אני נחשפתי לרוק מתקדם בערך רק בגיל 18-19 אנשים פה מגיל 14 שומעים ייס וקרימזון...

Bardogo14

New member
כנ"ל

אני בן 15. ושמעתי לפני 3 שנים פינק פלויד, ג'נסיס, יס, קינג קרימזון וכ'ו. מה מוזר פה?

XCLASS

New member
כן גם אני ...מכיתה ה' עם הפלוידים

ומאז המשכתי להקשיב לעוד להקות והכל בזכות אחי הגדול ...

מה מוזר פה?!

אני בגיל 12 קניתי את הדיסק הראשון שלי אי פעם-Scatman's World! באמת אני לא מבין איך ילד בן 12 יכול לאהוב פרוג ובכלל איך נחשפת לזה?

zambush

New member
מה פה מוזר? ../images/Emo73.gif

אני נחשפתי לרוק מתקדם בגיל 18

Nadavcat

New member
המוזר הוא ש...

אנשים שומעים רוק מתקדם מגיל צעיר מאד !!! אני בגיל 14 גם שמעתי דברים מפגרים.. גיל16 שמעתי גרין דיי ונירוונה וכאלה.. נראה לי פשוט מוזר שאנשים מתחברים לרוק מתקדם כל כך מוקדם.. ומישהו פה הזכיר את פינק פלויד... אני לא מבין למה בכל כך הרבה מקומות מתייחסים אליהם כרוק מתקדם... בהתחלה הם היו רוק פסיכדלי וזהו! אני לא מכיר שיר או אלבום אחד שלהם שאפשר להגיד כ"רוק מתקדם". זהו.

cut2

New member
הכל עניין של תרבות וחברה

אם אתה מוקף באנשים שמאתגרים אחד את השני כל הזמן, אוטומטית תהיה האבולוציה התרבותית שלך (ובכללה המוסיקלית) מהירה הרבה יותר מהר. כמו כן, אופי אקצנטרי נמשך לשוֹנוּת. מי שרוצה להרגיש אחר מחפש דברים כאלו, לרוב, ופרוג הוא מייצג לא רע של תפיסה כזו בגיל מסויים (כמו מטאל, או חנוניות, משני קצוות המתרס) אגב, אני שמעתי לראשונה את אין דה קורט בסביבות גיל 14 ומשהו.

cut2

New member
כלומר ../images/Emo13.gif

אין דה קורט כמייצג של פרוג, לא במובן של התרברברות או משהו [-: ...

epitaph

New member
ומצד שני...

יכול להיות שמישהו המליץ לך על אין ת'ה קורט ואהבת ואז התחלת לחפש דברים דומים. לא חייבים להמציא תאוריות לכל דבר. (ואגב, רוב הפרוגרים הם חנונים, זה לא או פרוגריות או חנוניות, זה שניהם ביחד, זו פשוט אמת אוניברסלית... :)

emmily plays

New member
אז דווקא אני החריגה פה

התחלתי לשמוע פרוג בגיל המתקדם (חיחי) של 24.לפני זה שמעתי פלויד אבל רק את הדברים המוכרים יותר, וכשנכנסתי חזק לקע שלהם(גם בגיל 24) המשכתי משם לפרוג.

epitaph

New member
אני התחלתי בגיל 17...

מקינג קרימזון, האהבה הגדולה שלי עד היום. ובקשר לחתימה שלך, צודקת.

cut2

New member
ברור

ניסיתי להציג את המקרה היותר מעניין, שאנשים מגיעים לזה בכוחות עצמם. חוץ מזה, יש גם סוג של שילוב בין השניים. אני למשל קיבלתי המלצה מאחי על אין דה קורט. עד היום, הכי רחוק שהוא מגיע עם פרוגרסיב זה רד, בעוד אצלי הדחף להכיר עוד ועוד התעצם כשהשמעתי את האלבום המיתולוגי לחברים.

epitaph

New member
דומה למקרה שלי...

בנדוד שלי שהמליץ לי עלאין ת'ה קורט היה בטוח שהם התפרקו אחרי האלבום הראשון (דבר שהוא חצי נכון). ולכן הוא לא חקר לעומק, האמת שהוא גם השווה את קרימזון לדורס אז לא היה לו כל כך מושג מה זה פרוגרסיב.

Nadavcat

New member
אני התחלתי בגיל 19 בערך...

לקחתי מאח שלי את Selling England והתאהבתי לגמרי... יום אחרי זה קניתי את כל שאר ג'נסיס (כן ק נ י ת י) בתקופת גבריאל (חוץ מהראשון) ומאז לאט לאט המשכתי לשאר הלהקות... נשארתי כמובן רק בגדר הלהקות הקלאסיות...(ייס, קרימזון, קאמל, ג'נסיס ואמרסון לייק ופלמר) גם בלהקות האלה לא המשכתי עם כל הדיסקים... עם ייס ויתרתי אחרי Going For The One... הם פשוט כבר לא זה אחרי... קרימזון הפסקתי אחרי רד... קאמל הפסקתי אחרי Moon Madness אמרסון הפסקתי אחרי Brain Salad Surgery וזהו קישקשתי מספיק...

למעלה