כמעט שפספסתם

תודה לך

מודטחדש

New member
כנראה שישנתי בשיעורי לשון

כי אני רואה במלים "להבחין" ו-"להגיע" שתי מלים שונות. אתה יכול "להבחין" בפסגת ההר. זה לא אומר שהגעת אליו או אפילו שאתה יכול להגיע לשם. אם הציטוט היה "
מדריך יכול לסייע לך להגיע לרובד זה שבך
", הוא היה לגמרי מקובל עלי.
כן. התנסתי פעם פעמיים במוחלט לפני שהמורה שלי לימד אותי. וזה היה כל כך מתסכל. כי חשבתי שאת ההתנסות הנפלאה הזו לא אחווה כבר יותר לעולם. אז מה הטעם לחיים? במדיטציה הראשונה שלי, חוויתי את זה שוב, ועוד פעם, ועוד... ידעתי שהגעתי למקום הנכון.

מודטחדש

New member
אכן ענית.

אבל לא אמרת כלום. ניקח רק את המלה "מודעות". האם זה לא רמת התפיסה שלנו בכל מצב בו אנחנו לא ישנים שינה ללא חלום? כי אם כן (שוב לפי איך שאני מבין את זה) יש הבדל עצום בין זה לבין עדות. עדות מופיעה גם בשינה, למשל.

lightflake

New member
לא

נסה עד שתקלוט בעצמך
אז לא תצטרך הסברים מאף אחד
אפילו לא מהמהרישי פישי קיש קיש קריא
הייה אדון לעצמך פעם ראשונה בחייך

מודטחדש

New member
אוקיי. הראה לי בבקשה

איך אני "קולט בעצמי". משתמשים כאן במושגים שיכול להיות שאני משתמש במלים אחרות לגבי אותם מושגים. אז הראה לי בבקשה איך נעשית "התבוננות". מה צריך לעשות כדי לחוות "התבוננות"?

אין הבדל

נוכחות זה להיות במקום בו אתה נמצא.
התבוננות זה לראות את המקום בו אתה נמצא.
פשוט לשים לב למה שקורה עכשיו, זה הכל.

מודטחדש

New member
אז מה כל כך מיוחד באלה?

האם מישהו אי פעם לא נמצא "במקום בו הוא נמצא"? האם יכול להיות שמישהו לא רואה "את המקום בו הוא נמצא"? ברור, מתחים יכולים להסיח את הדעת. האם פשוט תשומת לב נקייה, בלי מחשבות שמסיחות את הדעת זו "
לשים לב למה שקורה עכשיו
", זו התבוננות וזו גם נוכחות?

s i s u

New member
מה זה משנה באיזה מילים משתמשים כשמבינים שהן מביעות אותו דבר?

לפעמים כך ולפעמים אחרת.

"רק שוטה ינסה להגדיר מהי נוכחות", אמר פעם מישהו, אני מאמין.
יש משהו שהינו מעבר לכל הגדרה, לכל מחשבה, לכל קונספציה אנושית.
למעשה, זה לא משהו כלל.
הנה אתה כאן, מול הטקסט הזה.

מודטחדש

New member
אני מניח שיש בינכם מי שמלמד, אולי אתה

נוכחות/עירנות/מודעות. איך מתבצע הלימוד של זה. או שזה משהו שאו שאדם נולד איתו או שלא? רק בודדים יחידי סגולה יכולים לחוות את זה. או שזה משהו שמישהו מכם מלמד. אם כן, למדו אותי בבקשה. לא מבקש הגדרה של "נוכחות/עי..." אלא הדרך איך מגיעים לזה.

מודטחדש

New member
האם אתה מלמד את זה?

איך מתבצע הלימוד? במה זה כרוך? אם אתה לא מלמד, אתה מכיר מישהו טוב שמלמד?

כן.

עושים שיעור אחד להתנסות.
ואם רוצים, ממשיכים לשיעורים נוספים.
זהו תהליך אישי של כל אחד עם עצמו.

מודטחדש

New member
כמה שעורים אתה מעריך שצריך?

כמה פעמים בחודש/שבוע? האם זה קבוצתי או פרטני? מהו המשך של כל שיעור? יחד עם זה, זה נראה לי קצת יקר...

צריך למה?

שיעור אחד בחינם.
לא כולם ממשיכים לאחריו.
יש המדווחים שהוא ממשיך להדהד, לתמוך ולסייע להם גם שנים אחרי.

יש שיעור אחת לשבוע, אולם זהו החלק המישני של הלימוד. החלק העיקרי הוא התרגול היומיומי האישי של כל אחד, שעשוי להשתנות מאד מאחד לשני ולערב אנשים נוספים.

זה קבוצתי ופרטני כאחד. קבוצה שבתוכה כל אחד מקבל את מה שהוא צריך, החל משיעור פרטי וכלה בפעילות שמערבת אנשים נוספים.

אורכו של השיעור משתנה בהתאם לשיעור, לשלב, לרמה.

מודטחדש

New member
תודה

אתה עושה את זה גם סופ"ש? בשעות מאוחרות (לרוב אני מסיים את העבודה לפחות ב-9 בערב)?

בשמחה

אני מלמד כל השבוע, אולם התאריך הקרוב בו אפשר לעשות שיעור ראשון ("התנסות") הוא 20.11, יום שישי, בצהריים. אחת לכמה שבועות, ביום שישי, יש שיעור כזה. אז לא, אין שיעור התנסות שאפשר לעשות בשעות מאוחרות בסופ"ש.

למעלה