כמה 0תומים יכולים להיות ה0מולנים? 😡 כל פעם מורידים את הרף ...

certified.woke

Well-known member
הקרבה של חייו עולה על הכול, לא כ"א מסכים להקריב את חייו למען בטחון המדינה והחזרת החטופים.
הסיבה העיקרית שעושה זאת היא החינוך והערכים שעליהם גדל שאתה כ"כ מזלזל ולא מעריך (n)
הקרבת קרבנות פסקה עם חורבן בית שני.
כל המתיצב לשרות בטחוני כנדרש בחוק, בלא להתחמק - חונך לערכים.
כל המתיצב לשרות בטחוני ומוצב בתפקיד לחימה, במיוחד בעת מלחמה - מודע לסכון לההרג, גם אם מדחיק זאת, אך אינו חושב כי יקריב עצמו, או מוכן להקריב עצמו, אלא מקווה כי מחנהו ינצח, הודות למאמציו ומאמצי חבריו וכי הוא ישרוד.
אך לא כל המתיצב לשרות בטחוני ומוצב בתפקיד לחימה, במיוחד בעת מלחמה - משתתף, או השתתף מבחירה במעשים מחפירים, בזויים, נפשעים.

יש בי הערכה מועטה ביותר |understated| למבצעי מעשים מחפירים, בזויים, נפשעים, אולם, אני מוּדע לקיום אחרים הרוחשים הערכה עמוקה למבצעי מעשים כאלה...המין האנושי מגוון למדי...

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
הקרבת קרבנות פסקה עם חורבן בית שני.
כל המתיצב לשרות בטחוני כנדרש בחוק, בלא להתחמק - חונך לערכים.
כל המתיצב לשרות בטחוני ומוצב בתפקיד לחימה, במיוחד בעת מלחמה - מודע לסכון לההרג, גם אם מדחיק זאת, אך אינו חושב כי יקריב עצמו, או מוכן להקריב עצמו, אלא מקווה כי מחנהו ינצח, הודות למאמציו ומאמצי חבריו וכי הוא ישרוד.
אך לא כל המתיצב לשרות בטחוני ומוצב בתפקיד לחימה, במיוחד בעת מלחמה - משתתף, או השתתף מבחירה במעשים מחפירים, בזויים, נפשעים.
בוודאי, תראה את כל ה0מולנים שהולכים לקב"ן בכדי להתחמק משירות וזה עוד לפני שאני מתייחס ללחימה.
ברור שהתקווה היא לא לההרג במיוחד אצל חיילים דתיים שמאמינים בהשגחה של ייצור דימיוני.
יש בי הערכה מועטה ביותר |understated| למבצעי מעשים מחפירים, בזויים, נפשעים, אולם, אני מוּדע לקיום אחרים הרוחשים הערכה עמוקה למבצעי מעשים כאלה...המין האנושי מגוון למדי...
אנחנו צריכים חיילים כאלו שלא רואים בעיניים ולא יפי נפש וכאלו שמפחדים על הצל שלהם.

certified.woke

Well-known member
בוודאי, תראה את כל ה0מולנים שהולכים לקב"ן בכדי להתחמק משירות וזה עוד לפני שאני מתייחס ללחימה.
ברור שהתקווה היא לא לההרג במיוחד אצל חיילים דתיים שמאמינים בהשגחה של ייצור דימיוני.

אנחנו צריכים חיילים כאלו שלא רואים בעיניים ולא יפי נפש וכאלו שמפחדים על הצל שלהם.
לא דברתי על משתמטים, אלא על מתגייסים.
מעונין בדיון על משתמטים? - פתח אחד ואפשר שאמצא בו ענין.
ואני לא בטוח שהבנתי מה פרוש "חיילים כאלו שלא רואים בעיניים".
מה פרוש בטוי זה?
האם אתה טוען כי חיילים מאמינים מוכנים להסתכן יותר, מפני שסומכים על אביהם שבשמיהם כי ישגיח עליהם ויחלצם מכל צרה?
אם כן - אפשר שהם נהרגים יותר מכפי חלקם היחסי בצבא עקב הסתמכות-יתר זו, ה"הולכת יחד" דרך כלל עם הקדשת פחות שימת-לב לכללי בטחון וזהירות, שהרי שנינו יודעים כי אין שם איש בשמיהם.
האם אתה ממליץ על התנהלות כזו?

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
לא דברתי על משתמטים, אלא על מתגייסים.
מעונין בדיון על משתמטים? - פתח אחד ואפשר שאמצא בו ענין.
ואני לא בטוח שהבנתי מה פרוש "חיילים כאלו שלא רואים בעיניים".
מה פרוש בטוי זה?
האם אתה טוען כי חיילים מאמינים מוכנים להסתכן יותר, מפני שסומכים על אביהם שבשמיהם כי ישגיח עליהם ויחלצם מכל צרה?
אם כן - אפשר שהם נהרגים יותר מכפי חלקם היחסי בצבא עקב הסתמכות-יתר זו, ה"הולכת יחד" דרך כלל עם הקדשת פחות שימת-לב לכללי בטחון וזהירות, שהרי שנינו יודעים כי אין שם איש בשמיהם.
האם אתה ממליץ על התנהלות כזו?
אני לא מתערב לאדם באמנתו ובמיוחד כאשר זה משרת אותי וכן אני מאמין שיש להם יותר תעוזה בשל אמונתם.
"לא רואה בעיניים" זה בטוי ידוע שמשמעו נחוּש מאוד; לא עוצר בדרכו ליעד שהוצב לו, לא מפסיק עד שמצליח להשיג את מטרתו. או בשפת עמכה: מצוי באטרף.

certified.woke

Well-known member
אני לא מתערב לאדם באמנתו ובמיוחד כאשר זה משרת אותי וכן אני מאמין שיש להם יותר תעוזה בשל אמונתם.
"לא רואה בעיניים" זה בטוי ידוע שמשמעו נחוּש מאוד; לא עוצר בדרכו ליעד שהוצב לו, לא מפסיק עד שמצליח להשיג את מטרתו. או בשפת עמכה: מצוי באטרף.
עמך, לא עמכה.
נו, כן אתה מאמין?
אני, ממש כמוך, אינני מתערב לאדם באמונתו.
לא רואה בעינים הוא לדעתי עיוור.
שורה תחתונה - אינך דוחה את האפשרות שחללים מעלי או מכינת עלי בצעו פשעים בזויים בחסרי-ישע, אך דורש כי ענין זה לא יזקף לחובתם ולא יחשב לרבב.
אגב, כל דעביד רחמנא, לטב עביד (ברכות ס ב).
הרי איננו יודעים את חשבונותיו.
אולי מדובר כאן בתכנית אלהית גדולה, ואביהם שבשמיהם לקחם אליו ברחמיו, ליהנות מלוויתן ושור הבר.
מי לכפי יתקע שלא?!

דיברגנט חדש

Well-known member
עמך, לא עמכה.
נו, כן אתה מאמין?
אני, ממש כמוך, אינני מתערב לאדם באמונתו.
לא רואה בעינים הוא לדעתי עיוור.
שורה תחתונה - אינך דוחה את האפשרות שחללים מעלי או מכינת עלי בצעו פשעים בזויים בחסרי-ישע, אך דורש כי ענין זה לא יזקף לחובתם ולא יחשב לרבב.
אגב, כל דעביד רחמנא, לטב עביד (ברכות ס ב).
הרי איננו יודעים את חשבונותיו.
אולי מדובר כאן בתכנית אלהית גדולה, ואביהם שבשמיהם לקחם אליו ברחמיו, ליהנות מלוויתן ושור הבר.
מי לכפי יתקע שלא?!
אני מאמין שאין שם חסרי ישע, אולי הם כאלו מפחד מהחמאס.
החמאס מנצל נשים, ילדים , חולים ומי שרק יכול ואם אנו רוצים שייפגעו כמה שפחות חיילים, לא ניתן לחוס עליהם.
אני יודע שקשה לך לשמוע, אך דם חיילנו חשוב יותר עבורי מאשר כ"א שם ואם אני יכול למנוע פצוע אחד, אעדיף למנוע אותו עפ"י "חסר ישע" כהגדרתך.

certified.woke

Well-known member
אני מאמין שאין שם חסרי ישע, אולי הם כאלו מפחד מהחמאס.
החמאס מנצל נשים, ילדים , חולים ומי שרק יכול ואם אנו רוצים שייפגעו כמה שפחות חיילים, לא ניתן לחוס עליהם.
אני יודע שקשה לך לשמוע, אך דם חיילנו חשוב יותר עבורי מאשר כ"א שם ואם אני יכול למנוע פצוע אחד, אעדיף למנוע אותו עפ"י "חסר ישע" כהגדרתך.
אינני מתערב באמונות איש, בפרט לא בשלך.
אין חמאסניקים בזנותא או בחירבת אום ד'רית.
יש שם רק כפריים קשי-יום המנסים לשרוד.
לא יצאו משם טרוריסטים כלשהם.
אין קשר בין "דם חיילינו" לבין הכפריים הללו.
הם הותקפו במעין פעולת "תג מחיר" עבריינית נפשעת אך ורק בעקבות פעולת אכיפה במקרקעין של המִנְהל.

הפורעים, ממש כמו חיזבאללונים - על תקיפת מחנה טירונים שלהם בבעל-בק וחיסול עבאס מוסאווי ב- 1992, הגיבו בתקיפת מוסדות יהודים במקום אחר לגמרי, בארגנטינה, ב- 1994.

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
אינני מתערב באמונות איש, בפרט לא בשלך.
זאת אמונה מושכלת.
אין חמאסניקים בזנותא או בחירבת אום ד'רית.
יש שם רק כפריים קשי-יום המנסים לשרוד.
לא יצאו משם טרוריסטים כלשהם.
יש לך נתונים על כך? או חלמת את זה בחלום?
אין קשר בין "דם חיילינו" לבין הכפריים הללו.
הם הותקפו במעין פעולת "תג מחיר" עבריינית נפשעת אך ורק בעקבות פעולת אכיפה במקרקעין של המִנְהל.
לא התקיפו תמימים, רק עשו להם משפט שדה.
הפורעים, ממש כמו חיזבאללונים - על תקיפת מחנה טירונים שלהם בבעל-בק וחיסול עבאס מוסאווי ב- 1992, הגיבו בתקיפת מוסדות יהודים במקום אחר לגמרי, בארגנטינה, ב- 1994.
שמעת פעם על פעולת טרור של יהודים בארגנטינה כלפי ערבים או כלפי מקומיים?
בקיצור, השוואה לא במקום|!|

נערך לאחרונה ב:

certified.woke

Well-known member
את אמונה מושכלת.

יש לך נתונים על כך? או חלמת את זה בחלום?

לא התקיפו תמימים, רק עשו להם משפט שדה.

שמעת פעם על פעולת טרור של יהודים בארגנטינה כלפי ערבים או כלפי מקומיים?
בקיצור, השוואה לא במקום|!|
אין "אמונה מושכלת".
אמונה, בהגדרתה, היא קבלת טענה שאתה יודע כי אינה בת-בחינה והינה נטולת כושר-חזוי.
"אמונה" ו"מושכלת" הם אוקסימורון.

בויכוח בין הטוען טענת "יש" (יש חמאסניקים בזנותא או בחירבת אום ד'רית) לבין הטוען טענת "אין" - נטל ההוכחה על כתפי הטוען טענת "יש" ואתה אמור לדעת זאת.

המותקפים אכן תמימים ולפורעים לא היתה זכות שיפוט.

איש מאנשי זנותא או חירבת אום ד'רית לא הואשם מעולם בפעולה עוינת...

דיברגנט חדש

Well-known member
אין "אמונה מושכלת".
אמונה, בהגדרתה, היא קבלת טענה שאתה יודע כי אינה בת-בחינה והינה נטולת כושר-חזוי.
"אמונה" ו"מושכלת" הם אוקסימורון.
ממש לא, מכיר את המונח 'שערוך פרמטרים'?
אקח את זה לתחום שיהיה יותר ברור לך, כמו דוג': בהשקעה בבורסה, אתה משערך פרמטרים תוך אמונה שזה יביא לך רווח.
בויכוח בין הטוען טענת "יש" (יש חמאסניקים בזנותא או בחירבת אום ד'רית) לבין הטוען טענת "אין" - נטל ההוכחה על כתפי הטוען טענת "יש" ואתה אמור לדעת זאת.
לא תמיד
המותקפים אכן תמימים ולפורעים לא היתה זכות שיפוט.
כשהשופטים לא מתפקדים, נאלצים לקחת את החוק לידיים.
אולי כאשר תהיה רפורמה משפטית, לא יהיה צורך בכך.
איש מאנשי זנותא או חירבת אום ד'רית לא הואשם מעולם בפעולה עוינת...
לא שלא עשה, אלא שלא טרחו בכלל לשפוט אותם בגלל כל מיני סיבות כמו לדוג' קטינים.
גם אני לא בטוח שאף אחד לא הואשם, שהבאת את זה מחלומותך בלילות.

certified.woke

Well-known member
ממש לא, מכיר את המונח 'שערוך פרמטרים'?
אקח את זה לתחום שיהיה יותר ברור לך, כמו דוג': בהשקעה בבורסה, אתה משערך פרמטרים תוך אמונה שזה יביא לך רווח.

לא תמיד

כשהשופטים לא מתפקדים, נאלצים לקחת את החוק לידיים.
אולי כאשר תהיה רפורמה משפטית, לא יהיה צורך בכך.

לא שלא עשה, אלא שלא טרחו בכלל לשפוט אותם בגלל כל מיני סיבות כמו לדוג' קטינים.
גם אני לא בטוח שאף אחד לא הואשם, שהבאת את זה מחלומותך בלילות.
אמונה היא קבלת טענה שאתה יודע כי בעקרון, במהות, אינה בת-בחינה והינה נטולת כושר-חזוי, למשל אמונה בקיום אֵל.
ידיעה היא קבלת טענה שאתה יודע כי בעקרון, במהות, הינה בת-בחינה ואינה נטולת כושר-חזוי, למשל חוק פיסיקלי.

תמיד.

לא היו מעורבים שום שופטים בעניני זנותא וחירבת אום ד'רית והנוטלים את החוק לידיהם הם פושעים. זו היתה פעולת "תג מחיר" נפשעת נגד קרבן אקראי לא קשור.

איש מאנשי זנותא או חירבת אום ד'רית לא הואשם מעולם בפעולה עוינת. הצג ולו ידיעה בודדת על מעורבות איש זנותא או חירבת אום ד'רית בפעולה עוינת.

האם מוכר לך המונח השערות מבטלות?
תחילה מעלים טענה "אנשי זנותא וחירבת אום ד'רית מעורבים בפעילת עוינת" ומשאין מצליחים לאששה טוענים "לא הוגש כתב אישום מפני שמדובר בקטינים"...

דיברגנט חדש

Well-known member
אמונה היא קבלת טענה שאתה יודע כי בעקרון, במהות, אינה בת-בחינה והינה נטולת כושר-חזוי, למשל אמונה בקיום אֵל.
ידיעה היא קבלת טענה שאתה יודע כי בעקרון, במהות, הינה בת-בחינה ואינה נטולת כושר-חזוי, למשל חוק פיסיקלי.
איך אתה מקטלג השקעה בבורסה אשר בניגוד למילוי טופס לוטו, אין לך נוסחא מתמטית לחישוב הסתברות זכייה ובכל זאת, בשניהם יש בך אמונה שתזכה.
אמונה היא לא רק בייצור דימיוני, אלא במגוון רחב של דברים.
אתה טועה.
לא היו מעורבים שום שופטים בעניני זנותא וחירבת אום ד'רית והנוטלים את החוק לידיהם הם פושעים. זו היתה פעולת "תג מחיר" נפשעת נגד קרבן אקראי לא קשור.
אין לך שמץ של מושג מה ההיסטוריה שלהם ואתה סתם פולט לאוויר את משאלות ליבך.
איש מאנשי זנותא או חירבת אום ד'רית לא הואשם מעולם בפעולה עוינת. הצג ולו ידיעה בודדת על מעורבות איש זנותא או חירבת אום ד'רית בפעולה עוינת.
אתה סתם טוען טענה מומצאת ממשלת ליבך שאתה יודע שלא אקדיש זמן להפריך אותה.
האם מוכר לך המונח השערות מבטלות?
תחילה מעלים טענה "אנשי זנותא וחירבת אום ד'רית מעורבים בפעילת עוינת" ומשאין מצליחים לאששה טוענים "לא הוגש כתב אישום מפני שמדובר בקטינים"...
האם מוכר לך המונח השערת האפס?
אם תדחה אותה, תצטרך להשאר עם ההשערה האלטרנטיבית :)
תצטרך גם להכיר את המונח רמת מובהקות.

certified.woke

Well-known member
איך אתה מקטלג השקעה בבורסה אשר בניגוד למילוי טופס לוטו, אין לך נוסחא מתמטית לחישוב הסתברות זכייה ובכל זאת, בשניהם יש בך אמונה שתזכה.
אמונה היא לא רק בייצור דימיוני, אלא במגוון רחב של דברים.

אתה טועה.

אין לך שמץ של מושג מה ההיסטוריה שלהם ואתה סתם פולט לאוויר את משאלות ליבך.

אתה סתם טוען טענה מומצאת ממשלת ליבך שאתה יודע שלא אקדיש זמן להפריך אותה.

האם מוכר לך המונח השערת האפס?
אם תדחה אותה, תצטרך להשאר עם ההשערה האלטרנטיבית :)
תצטרך גם להכיר את המונח רמת מובהקות.
אתה הטועה

אין לך שמץ של יכלת לבסס טענה כי היו מעורבים בפעילות עוינת

אתה סתם טוען טענה מהרהורי לבך ויודע שאינך יכול לאששה

השערת אפס אינה רלבנטית כאן. לא התנהל מחקר כלשהו. העמלקים הזועמים על פעולת אכיפה של המנהל בחוות ינון לוי העמלקי, פשוט התנפלו על שני הכפרים הקרובים ביותר, בפעולת "תג מחיר".

נערך לאחרונה ב:

דיברגנט חדש

Well-known member
...Mary had a little lamb​
ראית שכתבת שטויות, לכן ערכת את תגובתך הקודמת ובמקומה כתבת משפט סתמי? :)
בשורה תחתונה, הכול אפשרי ואין בעיה לבקש מהמשטרה תעודות יושר כהוכחה שלא נפתח להם תיק במשטרה, אך אתה יודע שהסבירות נמוכה שהם נקיי כפיים וללא תיק במשטרה |נחמה|

certified.woke

Well-known member
ראית שכתבת שטויות, לכן ערכת את תגובתך הקודמת ובמקומה כתבת משפט סתמי? :)
בשורה תחתונה, הכול אפשרי ואין בעיה לבקש מהמשטרה תעודות יושר כהוכחה שלא נפתח להם תיק במשטרה, אך אתה יודע שהסבירות נמוכה שהם נקיי כפיים וללא תיק במשטרה |נחמה|
?

נערך לאחרונה ב:

certified.woke

Well-known member
כתבת תשובה שמראה חוסר הבנה מוחלט בסטטיסטיקה, הייתי עסוק בכדי להשיב לך ועד שהשבתי ערכת אותה למשפט ה0תמי שכתבת מעלה בתגובה #113.
אין שום קשר לסטטיסטיקה.
אדם נשפט על פי מעשיו, לא על פי סטטיסטיקת העבריינות בקרב בני קבוצתו האתנית.

אגב, לחצתי על הקישור לתגובה #113, אולם לא הגעתי אליה...

דיברגנט חדש

Well-known member
אין שום קשר לסטטיסטיקה.
אדם נשפט על פי מעשיו, לא על פי סטטיסטיקת העבריינות בקרב בני קבוצתו האתנית.
לא בקרב אוייבנו, הראה לי מי חברך ואגיד לך מי אתה ..., לא סתם אנו הורסים את הבתים של משפחות המחבלים.
אגב, לחצתי על הקישור לתגובה #113, אולם לא הגעתי אליה...
תלונות ל-|תפוז|, לא אליי. אתה יכול לטפס למעלה כמה תגובות ותימצא.

למעלה