כמה שנאה

Vrock

New member
כן, אבל עדיין

מדובר בארגון שתומך ברצח תינוקות, ולכן כל מי שתומך בו-לעזאזל- תומך ברצח תינוקות. האספקט הזה של הארגון הוא קצת מרכזי מדי מכדי להתעלם ממנו.

iRoNBaLLz

New member
זה גם מה שאני טוען...

בבחירות דמוקרטיות מצביעים לחבילה השלמה.. לכל מה שהמפלגה מייצגת ולא רק בגלל משהו ספציפי בה. זה נראה כאילו מתיחסים לכך שלפלסתינאים יש רק בעיות סוציאליות והשאר הכל בסדר. סלוניק אמר שנעשו סקרים בשטחים שטענו שהרוב אכן תמכו בחמאס בגלל המצע הסוציאלי שלו. אלו גם סקרים שמשקפים אחוז קטן מהעם וגם יכול להיות שהחמאס ביקש / דרש / גרם מהמצביעים להצביע כך או אחרת. להתעלם מהשיקול המדיני ולהתיחס רק למצב הסוציאלי בסיבה להצבעה בחמאס נראה כמו תירוץ ללמה בחרו הפלסתינאים בהנהגת טרור שאפילו העולם לא מכיר בה כהנהגה דמוקרטית.

מעולם לא הצדקתי את החמאס

ומעולם לא הצדקתי את ההצעה אליו, אך מעולם, בכל העולם, לא בוחרים ע"פ כל החבילה.... בישראל לדוגמא, בוחרים כמעט רק ע"פ המצע המדיני, ומתעלמים מהמצע הכלכלי כמעט לגמרי....זה גם הסיבה מדוע מעמד הפועלים ותושבי עיירות הפיתוח מצביעים שוב ושוב כל הזמן לאותם אלו שמזיקים להם כלכלית..... בבחירות האחרונות קרה אבל דבר מעניין אצלנו, כשהעבודה ניסתה לשנות את העיניין המרכזי בבחירות, וזה גם כנראה היה מצליח לה אילולה החמאס היה נבחר, מה שהחזיר מהר מאוד את העיניין למצע הביטחוני... אבל ההשפעה לא נעלמה לגמרי, ולמרות שקדימה ניצחו אך ורק בגלל המצע היטחוני שלהם, המפלגות החברתיות קיבלו די הרבה קולות....(לא מספיק, אבל יותר משנים עברו) בכל מקרה, אתה אף פעם לא מצביע למפלגה שתואמת את דיעותיך ב100%, כי אף פעם לא תמצא כזאת... אתה מצביע למפלגה שהכי תקדם, לדעתך, את האינטרס שלך, כאשר ברוב המקרים, אותו אינטרס הוא המצע העומד במרכז מערכת הבחירות הנוכחית... להגיד שהחמאס דרש מהמצביעים לשקר על הסיבה, עם כל הכבוד, נשמע באמת עלוב... אני אישית שמחתי שהחמאס נבחר, שכן ידעתי שזה יוריד אותה מקיצוניותה במשך הזמן, שכן היא לא יכולה להשאר קיצונית, ולהשאר בשלטון.... ידעתי שיהיה 2 אפשרויות- או שהם יתמתנו, ואז הרווחנו, או שהם ישארו קיצוניים, העולם יעשה בעייות ולא יתן תרומות, ובגלל שלא יהיה כסף ברשות- הם יודחו מהשלטון... ובפועל, במבחן הזמן, נראה שאני צודק (למרות שהייתי מעדיף את האפשרות הראשונה)-הם מתעקשים להשאר בנתיים קיצוניים, והדבר גורם למהומות ענקיות שם. מה שיקרה זה שעכשיו יש לחץ ענקי על החמאס להתמתן (האולטימטום של אבו מאזן והכל), או שהם ישארו ככה, ואבו מאזן יפרק את הממשלה ויקרא לבחירות חדשות (יש לו את הכח לעשות זאת).

iRoNBaLLz

New member
איך אתה יודע למה מצביעים תושבי

עיירות הפיתוח ו"מעמד הפועלים"? בדרך כלל ימין מדיני הוא גם ימין כלכלי וכנ"ל לשמאל. אני מודע לכך שיש לא מעט אנשים שיכולים להיות שמאל מדיני אבל ימין כלכלי ולהפך. העבודה לא הייתה משיגה יותר מנדטים עם או בלי עליית החמאס. הרבה רואים במספר המנדטים של העבודה כהישג... אבל שוכחים שזהו הכישלון ה2 הכי חמור של מפלגת העבודה בבחירות מאז ומעולם אחרי הניסיון הכושל ביותר של מצנע. אני משוכנע שרבים סלדו בכלל מהעובדה שפרץ נבחר לראש המפלגה ובחרו בקדימה. ברור שאין מפלגה שתייצג את השקפתי ב100% אבל תמיד מחפשים את מה שהכי קרוב לזה. כשאתה אומר שהמפלגה שאני אבחר תייצג יותר את האינטרס האישי.. האינטרס הוא בדרך כלל כלכלי ( כן זה נראה שאני מפיל את עצמי עכשיו ), אבל האינטרס הזה תלוי לא רק במצע החברתי של המפלגה אלא גם במה שהיא תעשה כלפי חוץ במצע המדיני. כישלון מדיני יגרור איתו כישלון כלכלי. מה גם.. שגם אם נניח שמרבית הפלסתינאים שהצביעו לחמאס, הצביעו לו בגלל מצעו החברתי.. אז אתה אומר שהם לא לקחו בחשבון את העובדה שהחמאס הוא ארגון שנוא על רוב העולם ושהעולם לא ייתן להם תרומות כמו שנהג לתת ( מה שבדיעבד קרה )? ושעדיין, כמעט חצי שנה אחרי הבחירות ברשות, החמאס לא שינה בצורה משמעותית את דרכו ועדיין לא קיבל כספים,המצב הזה לא היה אמור לעורר זעם בקרב מצביעיו? ובעצם הבלאגן היחיד שמתרחש הוא הבלאגן הצפוי שהפתח היה עושה בכל מקרה? המצביעים, כמו שזה נראה כלפי חוץ ( לחמאס בעצם אין כמעט איך לממן את מצעו החברתי בלי התרומות מחו"ל ), לא קיבלו כל כך את מבוקשם החברתי שב"זכותו" הצביעו לחמאס. אבל זה לא נראה כל כך שזה מפריע להם שכן ההפגנות היחידות, כמו שציינתי מקודם, הם ההפגנות הידועות מראש של הפתח. אני לא יודע אם אני שמח שהחמאס נבחר או לא.. אני עדיין לא יודע איך לאכול אותו, כי זה גם טוב וגם רע שהחמאס היא תנועת טרור.. בקשר לאבו מאזן... אני בספק כמה כוח יש לו.. הוא נראה לי דיי פאסיבי ולא משמעותי במיוחד.. מה גם שרוצים להפיל אותו ואף להתנקש בו.. כוח על הנייר זה משהו אחד.. כוח בפועל זה קובע.. ואני בספק כמה כוח יש לאבו מאזן בפועל..

iRoNBaLLz

New member
זה כמו שהגבת להודעה שלי. אל תסתכל

בצורה מקובעת רק על ההודעה שאתה מגיב אלייה. תסתכל למה היא הוגבה. רוני הפתיע גם אותי בתגובה שהייתה במקום... אסף שאל אותו עם כל הערבים בוגדים. אז הוא שאל את אסף עם כל החרדים בוגדים... כי אסף טען בשרשור הזה שכמעט כל החרדים בוגדים.

רוני13

New member
כי אני לא יודע איך הבנת...

שהחרדים בוגדים? חוץ מהנוטורי קרתא או איך שלא קוראים להם אני לא מוצא עוד...ואם את החרדים אפשר להאשים בבגידה סתם ככה אז גם את הערבים! כי אין לך הוכחה שהם לא מסייעים לארגוני טרור!(וזה קצת ברור מדי מי מסיע טרוריסטים למקום שבו הם נשלחים ל72 ה"בתולות שלהם")

Fleddermaus

New member
לא רק נטורי קרתא...

כל מי שנכלל ב"עדה החרדית" (תולדות אהרון, סאטמר, חלק מהיישוב הישן בירושלים, חלק מקרלין וכמה ליטאים קיצוניים וחסידויות קטנות) מחרים את המדינה היהודית ואת הציונות ברמה כזו או אחרת.

Fleddermaus

New member
לא יודע, יש לי בעייה עם המילה הזו

הם מחרימים את המדינה. בוגדים? הם לא ממש מסייעים לאוייב, אז לא.

סלוניק

New member
משה הירש

היה שר בממשלת הרש"פ. ולמרבה האירוניה היה גם השר היחיד שהתנגד לביטול האמנה הקוראת להשמדת ישראל ב-1996.

בעייתי,

שכן הם עושים מעשיים לא כל כך מועילים בואי נגיד, אך אין הגדרה ברורה למהי בגידה.... אני לא חושב שמדובר בבגידה, אלא רק בהחרמה, אך גם זה דבר די חמור לדעתי (שאין מה לעשות איתו)

Vrock

New member
לדעתי, יש מה לעשות איתו

הפתרון הוא הצהרת הנאמנות למדינה. ואם הם לא יצהירו נאמנות, המדינה תפסיק לספק להם גישה למוסדות מדינה. אין שום סיבה לבזבז את כספנו על מי שתומך בהשמדתנו.

למעלה