כמה שנאה

גם דבר מעוד בעייתי,

שכן מיהו אדם שנאמן למדינה? אדם ציוני? יש המון אנשים לא ציוניים (גם יהודים) שנאמנים למדינה.... אנשים אשר מקבלים את מעשי ישראל? כולם מנסים כל הזמן לשנות את מעשי ישראל, אז כל המדינה לא נאמנה? אדם אשר מתגייס? ישנם אנשים שלא מתגייסים, גם מבחינה אידיאולוגית (וזה מעוגן בחוק), אשר נאמנים למדינה.... נטורי כרתא אינם בעד להשמיד את ישראל, היא בעד שינוי אופייה למדינה לא-יהודית, שכן לטענתם אסור שתהיה מדינה כזאת עדיין....

Vrock

New member
אדם שלא נאמן לקיומה של מדינה

יהודית הומאניסטית בארץ ישראל.

coolit

New member
זה בכלל לא כל מי שנכלל בעדה החרדית

.. דווקא ציינת קבוצות שקשורות לנטורי קרתא יותר. רוב החרדים זה אנשים שמצביעים לש"ס ולאגודה.. וזה אנשים שאין להם בעיה עם המדינה באופן כללי.

CajU9

New member
כן עמדתי במרכז ובגלל זה אני אוכל פה

חרא. על הימנים, שקל יותר להזדהות איתם מבחינת ההיגיון והטבע האנושי (רק אל תתקיפו על זה שאמרתי את זה!$^#) רואים אותי בתור שמאלני עיוור. וכל השמאלנים פה (גם יפי הנפש העיוורים, במלוא מובן המילה), רואים אותי בתור ימני מטומטם. לשני הצדדים- תתעוררו רבאק. ימנים תלמדו להתפשר, כי בלי זה אי אפשר להגיע לכלום. וליפי הנפש, תתחילו גם להתעורר או שתמותו אם לא, זה כבר גובל בפיגור החמלה הזאת לערבים, וחוסר הצדק שנעשה לחלק מהישראלים, תתחילו לשים כבר לב אליו! (לא, לא ההתנתקות). רבאק, צריך להיות עם הרגליים על הקרקע בכל זאת!, לא משנה אם אתה ימני או שמאלני! די לחיות בחלום. ורק נחכה לתגובת הנאצה הבאה שנראה כלפיי =] מרכז.

לשניכם

איילת בתור ימנית, לא אכפת לך להיקרא יפת נפש? אדון מנהל שאין לי מושג איך קוראים לו חח, כפעיל מרצ אני מבין למה זו מחמאה בשבילך, בשבילי זה לא.

Fleddermaus

New member
למה לא?

(ד"א קוראים לי עמרי, נעים מאוד
) מה רע בנפש יפה? אתה מעדיף נפש מכוערת?

נעים מאוד:)

יפה נפש אצל הימין מתייחס למי שאוהב מחבלים ("תפסיקו לאהוב את הערבים") ולא רוצה לפגוע באחרים.

iRoNBaLLz

New member
בטח שעדיף נפש יפה. ורצוי גם שתיהיה

במידות של 90-60-90, חרמנית, אקסוטית ומארחת בדירתה.

סלוניק

New member
"יפה נפש" כפשוטו אינו עלבון,

אבל הפך לביטוי ציני שגור. במובנו המקובל, אני אחוש לא בנוח להקרא 'יפה נפש'.

Vrock

New member
הצדק עמך

זה "סגי נהור" או איך שלא קוראים לזה... בעצם, כשאומרים "יפה נפש" מתכוונים "מגונדר נפש". כזה שרגיש רק לסבל של מי שנראה מסכן, אבל הוא בעצמו לא מסכן בכלל. ואחד שיותר קל לו לתקוף את המחנה שלו מאשר את מחנה האויב ובאופן כללי סובל מלקות מוסרית. אז אני, למשל, לא הייתי רוצה שיקראו לי ככה.

תלוי מה זה בא להגיד

אם זה בא להראות שאני אצילת נפש אז זה מחמאה אבל אם זה בא להגיד שאני חיה בסרט אז לא. הורסים את צמד המילים האילו, שורש הביטוי הזה חיובי אבל הפכו אותו לשלילי וחבל. ובכלל אף פעם לא יגידו עלי את הביטוי יפה נפש אז אין לי את הבעיה הזאת : )

iRoNBaLLz

New member
הוא לא אמור שכולם יפי נפש

וכל השמאלנים פה (גם יפי הנפש העיוורים, במלוא מובן המילה), המילה גם לא מכלילה את כולם אלא מציינת חלק מהשלם. ( סמעק מחר הבגרות במתמטיקה ואני אשכרה משתמש בביטויים שמשומשים הרבה במתמטיקה.. אבוי לי .. )

Dudidud

New member
תפסיקו

להפיל רפש על "יפי נפש". אני יפה נפש וטוב לי עם זה.

למעלה