כמה שירים שכתבתי

ינוקא1

New member
זה טוב באמת שיש לך מקום

שהתחברת אליו , ושאתה מרגיש שמקדם אותך.

בסופו של דבר , זה פחות משנה מה אני אומר , הבחירה בידיך.

ואם לדעתך זה עושה לך טוב , אז לך על זה.

neophile

New member
אני הולך

אני מקווה שגם אתה תמצא קבוצה ובית ספר .

neophile

New member
הנקודה שלי זה שהוא לא המציא את הגישה הכישופית

ואני לא יודע כמה אתה קורא את ההודעות שלך עצמך אבל הרטוריקה שלך מלאה במשפטים ששייכים ל"דרך היד השמאלית" כפי שהיא נתפסת במערב .

לי יש רצון , אני בוחר , תיקח החלטה ותעשה אותה וכו' וכו'

גם אני נמשכתי לרטוריקה מהסוג הזה , למעשה זה זרם שהולך במקביל ל"דרך היד הימנית" כפי שהיא נתפסת במערב שזאת הגישה הניו אייג'ית של האור ואהבה ...שמושפעת יותר מהתיאוסופיה .

זה כל מה שיש במערב - תיאוסופיה ובנייה חופשית .

גורדייף למד ופית

ינוקא1

New member
הגישה שלו כלל איננה "כישופית"

ולגבי הנטיה שלך "לקטלג" דרכים ולהתאימן אוטומטית למה שאתה מכיר , אולי תעצור רגע ותניח את הדרכים "ללא קטלוג" ?

לחסום לרגע את הנטיה "זה כמו זה וכמו ההוא " ?

אין שום קשר בין תיאוסופיה ובניה חופשית או הדרך הרביעית , לבין דון חואן למיטב ידיעתי.

וקראתי את הספר של אוסופנסקי , ואת "פגישות עם אנשים מיוחדים" (וגם חלק מ"סיפורי בעל זבוב לנכדו" - אך לא החזקתי עד הסוף).

לגבי הנטיות שלי -

אני לא מכיר ידיים ימניות ושמאליות , אני אומר את האמת כפי שאני מבין אותה.

האמת היא שאדם צריך להכיר בהיותו בוחר ואחראי ולא "מכונה" או קורבן של נסיבות.

זה הכל.

אני לא חושב שזה סותר "אור ואהבה" - זה פשוט לא קשור.

neophile

New member
בסופו של דבר אני לא חושב שאנחנו לא מסכימים

אתה אומר שאדם צריך להכיר בהיותו בוחר ואחראי - אני אומר שעד שאתה לא יודע מתוך נסיון איך אתה לא בוחר ואיך אתה לא אחראי אין לך שום סיכוי לטפח את התכונות האלה ..כי אלו תכונות שמאפיינות אדם בעל אני לא מחולק .
כרגע אנחנו לא אדם כזה עם אני בלתי מחולק ..אנחנו עם אניים מרובים.
מי שבוחר זה לא מי שצריך להתמודד עם הבחירה ברוב המקרים ..

זה בגלל שרובנו חיים בראש ולא בגוף . בראש אנחנו יכולים לחשוב הרבה דברים ...בראש אנחנו יכולים להגיע להחלטות אבל ברגע האמת אנחנו מגיבים ממקום אחר לגמרי .. לא מהראש שעשה את החלטה הזאת שהיא כלל לא החלטה אמיתית ...

ינוקא1

New member
אני חושב שכן אנחנו לא מסכימים , וזה בסדר.

אני חושב שכל אדם בוחר ואחראי במידה כלשהיא.

וכמה תהיה בוחר , אחראי , ועצמאי , לא קשור לכל התיאוריות הללו על היותך בעל "אגו לא מחולק" , אלא כפי שהבאתי בציטוט מויקטור פרנקל -

"בסופו של חשבון מתברר, כי האסיר נהפך למה שהיה מתוך הכרעה פנימית, ולא רק עקב השפעות המחנה. מכאן שביסודם של דברים יכול כל אדם אף בנסיבות אלה, להכריע בעצמו, מה הוא יהיה - מן הבחינה הנפשית והרוחנית גם יחד. יכול הוא לקיים את הדרת כבוד האדם שלו גם במחנה ריכוז."

הכל תלוי אך ורק בהכרעה פנימית שלך.

אתה יכול לראות את עצמך כמכונה וכקורבן של נסיבות ,
ואתה יכול לראות את עצמך כאדם בוחר ועצמאי שלוקח אחריות על חייו.

הכל תלוי בדבר אחד פשוט -
רצון לראות את עצמך ככזה.
שום דבר חוץ מזה.

אני מסכים איתך שרוב האנשים רוצים לראות את עצמם כקרבנות וכמכונות , כי כך הם יכולים להצדיק את חולשותיהם , לכן רוב האנשים כולל אתה רואים את עצמם כ"מכונות" , והם אכן מכונות.

neophile

New member
אתה טועה לחשוב שזה או זה או זה

להיות אדם בוחר ועצמאי זה אידאל . לא יעזור לך לדמיין שאתה ככה כשאתה לא ... ואני לא מתכוון לומר לגביך ספציפית שום דבר, אני מדבר בכלליות לאורך כל השירשור .

זיש אנשים שמבקרים את אנשי השמאל כי הם כלכך מאמינים בשלום וסומכים על הרצון הטוב ששוכן בלבבות השכנים שלנו ... זה דוגמה ממש טובה וחיה לאמונה שכזאת כמו שאתה מדבר עליה .

אין כאן שום עניין של לראות את עצמך כקורבן , כמו כן ראוי לציין שיש פעילויות מכאניות נחוצות ויש פעולות מכאניות מיותרות - האמונה שלך בהיותך בעל רצון וכו' לא משנה כלום . היא לא מפסיקה את הפעולות המכאניות הבלתי נחוצות .

אתה יכול להאמין בהיותך בעל רצון רגע אחד וברגע הבא לתהות למה אחרים לא רואים אותך ככזה ... לא מכבדים אותך מספיק וכו'

ינוקא1

New member
אין צורך לדמיין , כי זה ככה.

אני בעל בחירה .

שוב -
בחירה ומכניות אינם ערכים "מוחלטים" אלא יחסיים.

האבן למשל , היא מכנית לעומתך - האבן כפופה לתנאים חיצוניים , היא פאסיבית ותלויה לגמרי בסביבתה. אין לה יכולת לעשות כלום מתוכה.
לעומת האבן , התנועות שלנו באות מתוכינו.
לעומת האבן אתה בוחר ואני בוחר.

כך גם לעומת הצמחים ובעלי החיים - גם הם נחשבים כ"בוחרים" לעומת האבן , אך התנועות שלהם עדיין יותר מכניות משלך.

כך שבשורה תחתונה , אתה אדם בוחר , אתה שונה מהאבן איך שלא תסתכל על זה.

זה נכון שלעומת "רמות גבוהות" יותר , אנחנו "מכניים" בדיוק כמו האבן.

אך הבחירה בידך היא על מה להסתכל -
האם להסתכל על "מעט הבחירה" שלך , שהתפתחה במהלך מליארדי שנות אבולוציה.
או להסתכל על המכניות שלך.

אין כאן שקר ולא דמיון באף צד , כי שני הצדדים קיימים בך
אתה גם מכני וגם בוחר

אך ההבדל "על מה להסתכל" הוא קריטי

כי אם תראה את עצמך "מכני" בדומה לאבן , אתה תהפוך בהדרגה להיות מכני לגמרי ותאבד את מעט הבחירה שבידיך.
ואם תראה את עצמך "לא מכני" , אתה תמשיך להתפתח והבחירה שלך תגדל.

אין כאן שום "דמיון מודרך" - שני הצדדים קיימים בך , רק שאתה בוחר על מה להסתכל.
צד אחד של הסתכלות - ההסתכלות על המכניות , זו הבחירה במוות.
וצד שני של הסתכלות - ההסתכלות עליך כאדם בוחר , זו הבחירה בחיים.

neophile

New member
אני מכיר את הגישה הזאת הייטב

לא שירתה אותי בכלל ..לא נראה לי שהיא גם משרתת אותך .
לעומת זאת הגישה שאוספנסקי מביא היא שעבור אדם אבולוציה מכאנית היא לא אפשרית ושהתנאי לאבולוציה אצל האדם הוא רצון לנוכחות עמוקה יותר .

אני לא אומר לך אל תרצה ושאין טעם לרצות ... אלה שאסור לאשלות את עצמנו.

מבחינתי להיות נוכח דורש רצון , זה לא קורה מעצמו אבל קל מאוד להכנס למצב שבו אותה חולם על נוכחות ורצון .
אם אתה לא מודע לכייצד השינה הזאת פועלת בך או כייצד את פועל בשינה אין לך שום סיכוי להתעורר ... להאמין שאתה ער ולהתעלם מהשינה שלך זאת שטות .

ינוקא1

New member
משל להבהרת הרעיון :

נניח ואתה נמצא בכלא.
ובכל יום יש לך שעתיים ביום , בהם אתה חופשי יחסית לשאר היום :
יש לך שעתיים בהם אתה יכול להסתובב בחצר הכלא כאוות נפשך.

אז מבחינה מסוימת , אינך חופשי - כי אתה עדיין בכלא איך שלא תסתכל על זה.
מבחינה אחרת , במשך השעתיים הללו אתה הרבה יותר חופשי באופן יחסי מאשר בשאר הזמן.

עכשיו , בכלא הזה יש חוקים מאוד מענינים.
והחוק אומר כך :

אם במשך השעתיים הללו שבהם אתה מסתובב , אתה מתלונן "כמה אני כלוא ו"מכני"" , לוקחים ממך את השעתיים הללו , ובסוף אפילו משליכים אותך לצינוק.
כלומר - לוקחים ממך גם את מעט החופש שנשאר לך והופכים אותך להיות יותר כלוא.

אך אם במשך השעתיים הללו בהם אתה מסתובב , אתה אומר "תודה שיש לי שעתיים חופש
" , מוסיפים לך על השעתיים הללו , עד שכל היום תוכל להסתובב בחצר.
ובסוף אפילו מוציאים אותך מהכלא לגמרי.

neophile

New member
זאת דוגמה משעשעת

אתה מניח כאן שמישהו מעניק לך חופש ... אין אף אחד כזה .
ושוב כמו שאני מנסה להסביר לך שוב ושוב ואתה ממשיך להתעלם - מה שחשוב זאת ההתבוננות העצמית והנסיון להיות נוכח .

את העניין הזה של המכאניות אתה צריך לראות ולוודא בהתחלה כי זה משנה לגמרי את האופן שבו אתה חושב על עצמך ועל אופן הפעולה שלך . זאת לא איזה מנטרה שצריך לשנן , זאת לא דוגמא דתית .

עצם המחשבה הזאת כבר יוצרת איזה שהוא ספייס בין הרצונות שלך להתפתחות לבין התשוקה לתוצאות מהירות שנובעות ישירות מהחלטה שלך .

להיות בעל רצון להתפתחות זה חשוב מאוד ... אבל אם זה בא ביחד עם תשוקה לתוצאות מהירות שיוכיחו לך שאתה בעל רצון אז זה חסר סיכוי ונועד לכישלון - כי כל זה קורה בראש שלך .

יש תהליכים במכונה שאתה יכול להשפיע עליהם באופן ישיר ויש תהליכים שאתה יכול להשפיע עליהם רק באופן עקיף .
אם תהיה שוטה ולא ערמומי ותאמין שאתה יכול להשיג את כל השינויים בעצמך באופן ישיר אני מבטיח לך שלא תשיג שום דבר .

מתוך המקום הקטן הזה של השכל החושב אנחנו בטוחים שאנחנו מסוגלים לבצע שינויים מרחיקי לכת ... אבל במה זה שונה מאדם שנניח קורא כתבה על דיאטה ומחליט מהיום אני בדיאטה ! רק כדי שאחרי 2 עמודים הוא ייתקל בפרסומת למסעדה וריר ימלא את פיו ... זאת הכוונה במכאניות , שהכל קורה .
הרצון הזה שבא מהשכל החושב הוא חלש מאוד .

מה שכן - ניתן מתוך השכל לגבש גישה אבל אם אתה ישר גורם להתנגשות בין הגישה הזאת לבין האינסטיקנטים שלך לצורך הדוגמה - האינסטינקטים ינצחו .. בגלל זה יש צורך בערמומיות , בדרכים עקיפות .

neophile

New member
מעבר לזה אין לי מה להוסיף

אני מנסה להעמיק את הדיון אבל אתה כל הזמן מחזיר אותו לדואליות של או שאתה מאמין ברצון או שאתה מאמין שאתה בכלא ...

ינוקא1

New member
דווקא הערכתי את הספרים של גורדייף

למרות שהוא די ננס בהשוואה לדון חואן.

בוא ונאמר ככה , אצל גורדייף הייתי מגיע להבנה משמעותית כל 40 עמודים , אצל דון חואן זה כל שני עמודים ....

אבל כשאני רואה בפורום את ההבנות שהגיעו אליהם ממשיכיו , אני לא בטוח אפילו שהם בשיטה של גורדייף ....

אתה מכיר את הספרים שכתב גורדייף?

או שאתה מתכוון לספרים שכתב אוספנסקי?
מדובר בשני עולמות שונים לחלוטין ובדרגות אחרות.

אגב, אני מבין בהחלט את מה שכתבת.
ודון חואן מאטוס ושושלתו מייצגים בהחלט רמה אחרת לגמרי מכל יתר הדברים.

אישית, בלי השפעתם המקיפה, המדוייקת, המופלאה ומלאת החסד של גורדייף ואוספנסקי, יתכן שלא היה לי סיכוי לעשות שימוש ברמה באמת, באמת, גבוהה, בדברים רבים אחרים, ביניהם ההשפעות הבלתי-ניתנות לתפישה כמעט שמגולמות בדבר שאפשר לכנותו, בזהירות, "חואן מאטוס ושושלתו".

ינוקא1

New member
חוץ מהחיפוש אחר המופלא של אוס'

קראתי את "פגישות עם אנשים מיוחדים" , וחלק מ"סיפורי בעל זבוב לנכדו".

ינוקא1

New member
יש הסבורים שקיים מקור קדמון

לכל הרוחניות בעולם ... אולי הם צודקים. אני בספק בעניין הזה.

אינני מכיר תורה רוחנית הדומה למשנתו של דון חואן , אני מכיר תורה רוחנית שלהערכתי דומה מאוד למקורות של דון חואן. מה שדון חואן קורא לו "המכשפים הקדומים" - הדאואיזם.

אך דון חואן והם זה באמת שני עולמות שונים , כך שאפילו אינני יכול להשוות את דון חואן עם מקורותיו הוא.

אינני חושב שיש בפורום רמת בשלות להכיל את תורתו של דון חואן , גם לי אישית לא היתה רמת בשלות כזו עד לשנתיים האחרונות.
מעבר להסברה של מושגים פה ושם , אני לא חושב שניתן לתת מבט אמיתי בפורום על התורה הזו בכללותה , ומבט חלקי יעשה לה עוול.

לגבי גורדייף , אני חושב שיש כאן כאלו המשתדלים לתת את נקודת מבטו , ואותי זה בעיקר הרחיק ממנו יותר.

למעלה