כמה שירים שכתבתי

בבקשה

neophile

New member
תודה על השירים

כמו שכתבתי לך בהודעה אחרת -לרוב הרעיונות של הדרך הרביעית יש הד בכתבים של קסטנדה, גם הבאתי לך לפני כמה זמן ראיון באנגלית עם מורה של הדרך הרביעית שמתאר את המסע שלו , איך הוא התחיל מקסטנדה וסמים עד שהוא גילה את הדרך הרביעית ששם הוא מצא את ההתפתחות הפראקטית של אותם רעיונות .

https://www.youtube.com/watch?v=NtMf_1J2tU8

lightflake

New member
אבל מי זה הגורו הזה?

אולי זה איזה משוגע?
אז הוא מצא את הדרך הרביעית והיא התחברה לו מצויין לשגעון שלו אז עכשיו הוא הפך למורה... מי מה מי אמר למי.... לאף אחד לא אכפת....

neophile

New member
הוא לא גורו , אלה מורה של הדרך הרביעית בארה"ב

אולי אתה משוגע ?

ינוקא1

New member
אין לי כח לראיונות ארוכים באנגלית

אבל אין שום קשר בין הדרך של קסטנדה לדרך הרביעית.
דון חואן לעומת גורדייף זה כמו ענק ליד ננס , ואני קראתי ספרים גם של זה וגם של זה.

וסמים זה משהו שהיה מאוד ראשוני אצל קסטנדה , ונחוץ רק במקרים מאוד מסוימים.
הוא עצמו הבין רק בספר השלישי שלו , שהסמים הם בעצם לא העיקר בשיטה , בניגוד למה שהוא חשב בהתחלה.

אני אישית מעולם לא נגעתי באף סם.

ינוקא1

New member
מי שקסטנדה מתקשר אצלו לסמים

פשוט לא מבין את השיטה.

השיטה שלו מתחילה באמת רק מהספר השלישי ואילך - "המסע לאיכטלאן" , והספרים אחריו.

הסמים היו נחוצים עבורו כי פשוט בהתחלה הוא היה אדם "מקובע" מאוד.

והסמים טובים רק למטרה הזו - להוציא אדם מקיבוע חזק.
אך חוץ מזה הם לא מסייעים לשום התקדמות רוחנית אמיתית.

יש לי הכרות מעמיקה יחסית עם שתי המתנות האלה.

המתנה האינסופית שקרלוס קסטנדה ניסה להנגיש.
והמתנה האינסופית שגיאורג איבאנוביץ' גורדייף ניסה להנגיש.

כאשר פוסעים באופן מעשי מבעד לשני השערים האלה, מגלים דמיון ניכר מאד בין שניהם.
נכון שמדובר בשני שערים שונים ויותר מכך בשני נתיבים שונים לחלוטין, אולם הם מובילים למקומות דומים... ויש להם מקור קדמון משותף.

קריאה בספריו של אוספנסקי, מבחינה זו, עשויה להטעות מאד.
גם קריאה בספריו של קסטנדה.

אם אתה רוצה לדבר על זה פה יותר, אפשר לנסות בשמחה ובכיף.

neophile

New member
אני לא בטוח כמה הם נתיבים שונים

הנקודה העיקרית שפטרסון מעביר בהרצאה הזאת היא שקסטנדה נתן נופח כישופי לשיטה של גורדייף או לפחות לחלקים ממנה שהוא אימץ .

ככל הנראה קסטנדה שאב רבות מהאוקולטיזם של שחר המוזהב שהם אלו שאחראים במידה רבה להפיכה של נושא הכישוף ובכלל התחייה של הפאגאניזם לפופולרים במערב , שזה מסדר שהקימו בונים חופשיים ותיאוסופים.

גורדייף ואוספנסקי לא מצאו אצלהם שום דבר ...

ינוקא1

New member
אין שום קשר

בין קסטנדה לבין השחר המוזהב ושטויות מסוג זה.

ההיפך - דון חואן תיעב את ההקשרות לסמלים ולטקסים ולאסטרולוגיה וכל ההבלים הללו.

גם פגאניזם לא הייתי קורא לשיטה שלו , ואפילו לא כישוף. "התכוונות" זה השם המתאים ביותר.

אינך מכיר את השיטה מספיק.

ינוקא1

New member
שיטתו מצאה חן בעיני

בדיוק מהסיבה הזו.
אין טקסים , אין ריטואלים , ואין סודות.
יש רק שינוי של התפיסה.
והדרך היחידה להשיג זאת , היא אנרגיה מספיקה , התלויה אך ורק ב"התנהגות ללא רבב" - התנהגות ענינית ללא אגו ורחמים עצמיים.

כל הקטעים עם צמחים , ישויות וכו' הם דברים שבסופו של דבר מתבררים כהסחות דעת.
זו האמת הפשוטה.

neophile

New member
זאת גם הדרך שלנו ידידי ...

"הדרך היחידה להשיג זאת , היא אנרגיה מספיקה , התלויה אך ורק ב"התנהגות ללא רבב" - התנהגות ענינית ללא אגו ורחמים עצמיים. "

בגלל זה מרגע שמצאתי את זה אצל האנשים אצלנו ידעתי שהגעתי למקום הנכון ולמרות כל מה שאתה מדמיין ... אני עדיין עושה את דרכי לבד אם כי יש לי גם עזרה ..

כל הדברים האלה שאני מדבר איתך עליהם לגבי השיטה - הזהות,נוכחות, רגש שלילי , חשבון פנימי וחיצוני , דמיון - אני כמעט לא חושב עליהם כי יש להם קיום מוחשי בשבילי , יש להם טעם מוכר וזה מה שחשוב .

כמו כן דבר חשוב נוסף זה שחלק מהטעמים גיליתי לבד וחלק גיליתי רק עם עזרה מאחרים כי הייתי כלכך שקוע בהם וזה אחד היתרונות הגדולים בלעבוד עם אנשים אחרים .

ובדיוק כמו שאני מתעניין בכל מני שיטות ומסורות כך גם אנשים אחרים בבית הספר שלי . אין לנו איזה משטרת מחשבות שמחייבת אותנו לחשוב רק במונחים האלה כי זה לא המונחים שחשובים אלה הטעם של הדברים.

למעלה