תשובות באיחור
1. אני מעדיף ספרים טובים. לצערי אני מחליט אם הם טובים או לא רק אחרי שאני קורא אותם. אני אוהב חלק מהקלאסיקות (השטן במוסקבה, החטא ועונשו ובכלל כל הרוסים האלה) וחלק אני לא אוהב (טולסטוי, לדוגמא.). אני אוהב חלק מהספרים המודרניים - אבל מה זה מודרני...אלבר קאמי זה כבר קלאסיקה או שזה מודרני? וגבריאלה אביגור רותם? מי יודע? חלק מהספרים שיוצאים עכשיו מוצאים חן בעיני וחלק לא. 2.אני חושב שזה ספר טוב, שיצא בזמן טוב. היום, עם התפיסה הפוסטמודרניסטית, עם הלהג הפשטני פעמים רבות על אנטי גלובליזציה, על השלטון הפולשני וכולי ה"חדשנות" שלו אבדה, וקשה להודות, אבל מבחינה "ספרותית" ולא רעיונית, הספר טוב, לא יותר. 3.זוועה מצד אחד, יצירת מופת מצד שני. בשבילי - זה שעמום טוטאלי, אני לא סובל את זה, אבל אח שלי, שחוגג בר מצווה עוד מעט, המתוק הזה, קורא בשקיקה למרות שהרזומה שלו כולל בעיקר את "צמרמורת". ואח"כ - פתאום הוא קרא גם את "שר הטבעות" ואח"כ הוא מצא את "שבט דב המערות" ועוד איזה שנה שנתיים, אני אתן לו את מלכוד 22, שיהיה לו על מה לחשוב קצת לפני שהוא מתגייס (מתגייס, אללי , אני זוכר את הפעמים שחיתלתי אותו, פעם אחת הוא השתין עלי. אלוהים, כמה שאני זקן...ואני רק בן 20+.) 4. כאמור - אני אוהב ספרים טובים. בינהם נמצאים "חמסין" של גבריאלה אביגור רותם, "סיפור על אהבה וחושך" של עוז, "המאהב" של א.ב. יהושע, עגנון וביאליק (את המסות - לא את השירים) וגם בולגקוב, קפקא, קאמי, דוסטובסקי, מורקמי, מרקס, ועוד היד פתוחה וארון הספרים הגדוש זועק מאחור: "ומה איתי?". ספרים טובים הם טובים. ישראלים או לא. אני מודה שאני קורא בעיקר בעברית, כי אני מרגיש נוח בשפה הזו כמו שלא ארגיש לעולם בשום שפה אחרת. 5. ספר נפלא. בניגוד ל"1984" שאיבד מליחו בגלל שהרעיון שלו התמוסס בים הרעיונות של הזמן הנוכחי, "התפסן" לא מאבד דבר. הוא רגיש ונוגע כמעט לכל בן נעורים, בכל שפה, בכל ארץ. הוא פוגע בול, להמון אנשים, ותמיד יהיו בני 16, שיקראו ויזדהו וירגישו בדיוק את מה שהאנטי גיבור הצעיר האולטימטיבי הזה מרגיש. אבל מה...נראה לי שהוא מתאים לבני הנעורים ולא מעבר לזה. בקריאה לאחר הצבא הרגשתי מחובר הרבה פחות, והרבה יותר הזדהיתי עם ספרים אחרים, "של גדולים". ועדיין הכאב הוא אותו כאב, רק בגיל משתנה.