כמה שאלות

כמה שאלות

שלום לכולם וחג שמח, אני רוצה להתחיל להביא המלצות ממקום העבודה לקראת הראיונות להתמחות. אני לא ממש רוצה להתמחות אבל לא רוצה לסגור לעצמי את האופציה אז אתראיין. אני רוצה שההמלצות יהיו שמישות גם לגשת מועמדות לתואר בחו"ל, לכן אני רוצה אותן באנגלית. האם מקובל להגיש בראיונות המלצות באנגלית? בין אם באנגלית ובין אם בעברית, אשמח לקבל איזשהו פורמט מקובל, אם קיים, כולו או מקצתו.. כדי שאעביר לממליצים. ואחרי שבניתי את המערכת, אני רואה שהיא די עמוסה. בנוסף אני עובד יומיים בשבוע במשרה די תובענית. אני שוקל להעיף דברים מהמערכת לאחר ההגרלה כי הלחץ של השנה הראשונה לא יכול לחזור על עצמו. מה המינימום נ"זים שניתן לקחת? בחרתי כבר בעיקר את הקורסים שלא עושים בהם הרבה.

יפתח00

New member
לגבי המלצות חו"ל

לכל אוניברסיטה בחו"ל יש את הפורמט המסוים שמועדף עליה. שים לב שבדרך כלל המוסדות האלו דורשים לשלוח את ההמלצות במעטפה חתומה וע"י הממליץ בלבד, כך שאני בספק עד כמה שההמלצות הללו תהיינה שמישות לעתיד. למידע נוסף יש את פורום לומדים בחו"ל (המעולה).

יפתח00

New member
אין דרישה רישמית, ולמען האמת העסק די גמיש

מומלץ שיהיה בהמלצות פן אישי, ולא יותר משתי המלצות לראיון (יותר מזה סתם מעמיס על המראיין, ולעיתים משדר חוסר בטחון). מי הממליצים? לרוב ראיתי אנשים עם המלצות של אנשי אקדמיה (כלומר, מרצים), או לחילופין של המפקד מהצבא/הבוס הקודם (לגבי האחרונים, כתלות כמובן בזהות המפקד/הבוס, לא תמיד זה מומלץ).

למעלה