כמה שאלות

unagy

New member
כמה שאלות

הי, אני עושה מבחנים מבגרויות 4 יח"ל ונתקלתי בכמה בעיות: איך מראים את הנדרש בשאלה? מצאתי את ערך ה-m, אבל לא ברור לי מה לעשות הלאה. מהו ההיגיון של מציאת ה-m? תודה!

unagy

New member
שאלה שניה

לגבי א´, לא ברור לי איך מראים את הנדרש (כמו בשאלה הקודמת). את ב´ כלל לא הצלחתי... תודה!

unagy

New member
שאלה שלישית

לגבי ב´, איך מוודאים שצדקתי? האם יש איזושהי בדיקה שתעזור לי לבדוק את זה? תודה!

תשובה לשאלה השלישית

כדי לבדוק את תשובתך, בחר m כלשהוא מתוך התחום שיצא לך בתשובה, והצב אותו בפרבולה. בדוק שאכן הפרבולה שהתקבלה נמצאת כולה מתחת לציר ה x (כלומר ש a ו Δ שליליים). תוכל ליתר ביטחון לבדוק עוד m מהתחום, או ההפך - m מחוץ לתחום, שייתן פרבולה שאיננה עונה על הדרישות.

הדרכה לשאלה השנייה

סעיף א´ - כמו בשאלה הראשונה, איננו צריכים למצוא את m , אלא להראות שלכל m יש פתרונות ממשיים. כלומר להוכיח שדלתא גדולה או שווה לאפס. סעיף ב´ - כאן כבר עלינו למצוא את x , כי שואלים על נקודת החיתוך עם ציר ה x . שים לב להבדל בין סעיף זה לשאלות הקודמות ! לא שואלים "לאילו ערכי m " קורה כך וכך ... אלא ממש צריך למצוא את נקודת ה x ולהוכיח עליה משהו... לכן כאן נעשה נוסחת שורשים מלאה, ולא רק דלתא. נסה להציב בנוסחת השורשים ותקבל הפתעה לגבי ה x שייצא לך !

propilea

New member
לא הבנתי...../images/Emo4.gif

אתה יכול להסביר שוב בבקשה את סעיף ב´? תודה מראש...

propilea

New member
צריך להראות ש...

שאחד משורשי המשוואה אינו תלוי ב - m . למה הכוונה?

נירש

New member
הכוונה היא שהוא לא כופל את m

כלומר, מספר כמו 2,3 ולא 2m. כמו שרון הסביר יש למצוא את הפתרון לפי הנוסחה הרגילה:
[-b+-(b^2-4ac)^0.5]/2a​
במקרה שלנו זה יוצא:
{1+-[1+m(m-2)]^0.5}/2m​
כי הארבע מצטמצם, וכשתפתח את השורש תראה שאחד מהפתרונות מצטמצם עם הפרמטר מהמכנה, כלומר - מתקבל מספר רגיל, ולא תלוי בפרמטר, כדרוש. מקווה שהבהרתי את עצמי...

הדרכה לפתרון

כדי למצוא נקודות חיתןך עם ציר ה x נשווה את y לאפס. כדי להראות שאכן יש פתרון עבור כל m , עלינו להראות שהדלתא (דיסקרימיננטה) של הפונקציה גדולה או שווה לאפס. כי אם הביטוי מתחת לשורש גדול או שווה לאפס, יהיו תמיד פתרונות ממשיים. נסה לסיים, בתור בדיקה עליך לקבל שהדלתא היא m+10)²) . לשאלתך - שים לב שאיננו מוצאים את ה m כפי שהתנסחת ! אנחנו רק מראים שלכל ערך של m יש פתרון למשוואה.

למעלה