כמה שאלות

Anabol

New member
כמה שאלות

אהלן :) אני די חדש בפורום וראיתי שיש פה ידע טוב אז רציתי לשאול כמ דברים. אני בשנה האחרונה של השירות הצבאי שלי ואני אתחיל שנה הבאה (ישר אחרי השחרור) ללמוד משפטים בעברית. אני בטוח שאתעסק בסופו של דבר בתחום כלשהו במגזר המסחרי. אבל, כמו כל סטודנט למשפטים, יש לי חששות לגבי אפשרויות התעסוקה בעתיד. אז, אני מחפש דרכים להבטיח או להעלות את הסיכויים שלי. כי בסופו של דבר אני אגיש ק"ח שאין בהם ממש. הרי הבנתי שמחפשים התמחות כבר בשנה השנייה - וזה שנה אחרי השחרור שלי - איזה נסיון/המלצות כבר יהיו לי?! אז רציתי לשאול אתכם בכנות כמה שאלות: 1) האם כדאי להירשם לתוכנית הדו-חוגית בשביל לקבל יתרון כלשהו? ואם כן כמה זה מועיל? יותר או פחות מההשקעה הרבה בלמודים? 2) מה הסיכויים הריאליים שלי לקבל התמחות נורמלית במצב שאני מציג? (נגיד עם ציונים מעל הממוצע, אבל בלי קשרים או נסיון רלוונטי). 3) איזה דברים אני יכול לעשות (אקדמית וגם לא) כדי להעלות את הסיכויים שלי? ובעצם במה כרוך קבלת התמחות טובה? (ציונים בעיקר/נסיון/או שבתכל'ס הרוב זה בכלל קשרים וכו'). אודה לכם מאוד על תשובה כנה. תודה, אלי.

silverhawk

New member
דבר ראשון

תסיים את שנה א' עם ממוצע גבוה. אם אתה חושב שהוספת מקצוע נוסף תפגע בזה - אולי כדאי לך לשקול שנית את הנושא. לגבי העלאת הסיכויים, סביר להניח שתואר משולב, עם ציונים גבוהים בשני התארים, אכן יתן לך יתרון. אני מאמין שהדבר נכון גם לגבי פעילויות התנדבותיות עם ערך מוסף, אבל אני אשאיר את זה למומחים (או לפחות לאלו עם ניסיון אקדמי של למעלה מ-12 שעות לימוד.
). בנוגע לקשרים, בטוח שהם לא מזיקים (כמו בכל דבר אחר במדינה), אבל אפשר להסתדר גם בלעדיהם. איך שלא יהיה, קודם תתחיל ללמוד, אח"כ אלוהים גדול.

כמה תשובות../images/Emo9.gif

לגבי דו-חוגי, כמו שחברי המלומד אמר, זה יכול להעלות את הסיכויים. אולם, שנה א' היא הלחוצה ביותר (אא"כ יש שביתה
) ועל סמך הציונים שלה נקבעים הסטאז'ים, לכן אולי כדאי לשלב בשנה א' בצורה מינימלית, כך שיווצר כמה שפחות עומס. לגבי שאר השאלות, אני מצפה שאנשים משנה ב' ואילך יענו לך ביתר דיוק. בהצלחה
העברית רולז!

הייבי

New member
תוספת לתשובות

נראה לי שעל רוב השאלות עניתי לך בשאלה הקודמת ששאלת- להבא, בבקשה לאחד הכל לכדי שאלה אחת או לפחות לשרשר את עצמך. חוץ מזה, אפשר למצוא סטאז' טוב מאוד בלי קשרים ובלי ניסיון תעסוקתי. אני התחלתי ללמוד מיד אחרי השירות הלאומי (השתחררתי באוגוסט ובאוקטובר כבר למדתי). לא היה לי ניסיון תעסוקתי רלוונטי (או לא רלוונטי, לצורך העניין) מלפני השירות ולא עסקתי בעבודה משפטית במהלך שנה א'. למעשה, היו לי קו"ח מסכנים שכללו: תיכון, שירות, שנה א' (תואר משולב משפטים+כלכלה) והייתי בעיצומה של התנדבות בפר"ח בשנה ב'. ולא, אין לי אבאמא/סבא-סבתא עו"ד כדי להפעיל קשרים. סגרתי סטאז' ב-1 מחמשת המשרדים הגדולים, אם זה טוב או לא קשה לי לומר, זה בהחלט מה שעונה להגדרה הסטודנטיאלית של "סטאז' יוקרתי". בסה"כ הצגתי ממוצע ציונים טוב (לא 90 אבל מספיק טוב) וממוצע סביר בתואר הנוסף. כדי לסגור סטאז' טוב צריך לבוא ממוסד לימודים טוב, עם ממוצע ציונים טוב מאוד או ממוצע ציונים טוב ועוד משהו שיגרום להם לרצות לזמן אותך (התנדבות משפטית/עבודה/קצין בצבא/תואר נוסף/ או כל גימיק אחר שיבדל את הקו"ח שלך). ברגע שזומנת יש משמעות מאוד מאוד מאוד גדולה לאיך אתה עובר ראיון, הכימיה עם המראיין וכיצד אתה נראה למראיין כמתאים לאופי המשרד. מקווה שזה עונה על הכל. לגבי התוכניות המשולבות אני ממליצה -שוב- בחום לחפש בדפי הפורום הקודמים.

Anabol

New member
תודה רבה לכולם!

הורדתם לי את הדאגות קצת. אני יודע שאני נשמע בטח קצת ניורוטי כמישהו שעוד לא התחיל את הלמודים, אבל כל התשובות שלכם עוזרות לי לגבש את הכיוון. בעיקרון אני חושב שאלך ללמוד בחד חוגי כי אני ישר אחרי השירות ואני בספק שאני יוכל להתמודד עם דו-חוגי. אני מעדיף לחרוש רק על משפטים ולהוציא ציונים טובים.

למעלה