כמה שאלות חשובות

כמה שאלות חשובות

שלום. יש לי כמה שאלות שאשמח אם מישהו יענה עליהם.
אני מתעניין בלימודי משפטים, ובדקתי כל מיני נושאים שקשורים לכך, בין היתר דרישות לקבלה ללימודים הללו.
אני יודע שבכל מקום הדרישות קצת משתנות לפה ולפה, זה ברור לי, אבל אני רוצה לדעת פחות או יותר מה דרוש מבחינת תעודת בגרות.
למשל, קראתי שאוניברסיטת בר אילן הדרישות הן : ציון פסיכומטרי של 690 ומעלה, וממוצע של 9 בתעודת בגרות ישראלית. האם זה הכל ? פשוט נראה לי קצת מוזר העניין של תעודת הבגרות.
אני למשל לא מצטיין במתמטיקה, למרות שהציונים שלי מעולים בהכל (טפו טפו טפו), (ממוצע של 92 ותעודת בגרות מורחבת במקצוע מסוים) אבל אני 3 יחידות במתמטיקה. באנגלית 4. זה יספיק ? מסתכלים על יחידות במתמטיקה ? רק על ממוצע? ומה בנוגע לאנגלית ? הבנתי שארבע יספיק. (יש לי את האפשרות לנסות להגיע ל5 יחידות, אבל הציון בחמש לא יהיה גבוה כמו הציון בארבע יחידות, אז אעדיף להישאר, כי זה גם פוגע בממוצע, ולא רק בציון הספציפי של אנגלית.)
בקיצור, אשמח אם מישהו יודע בוודאות ויוכל לענות לי במדויק, כי אני צריך וחשוב לי לדעת את כל הפינות מראש.
מחכה לתשובות, תודה רבה.

natilousky

New member
תשובה

לכל אוניברסיטה יש מחשבון שיקלול שאתה יכול להציב את הפסיכומטרי והבגרות שלך ולחשב

יש דרישה רק ל4 יחידות באנגלית(כמו בכל תואר) אין חשיבות למספר היחידות במתמטיקה רק לממוצע

אם יש עוד שאלות אשמח לענות.

תודה, ועוד משהו קטן.

אפשר לתת קישור למחשבון הזה ? נכנסתי למחשבון מסוים ואני לא בטוח שזה המחשבון הנכון.

עוד שאלה שעלתה לי עכשיו

רציתי לשאול בנוסף אם יש צורך לבגרות בפיזיקה לקבלה ללימודי משפטים ? או למקצוע אחר מלבד חשיבות הממוצע ?

כן, ניסיתי את המחשבון הזה וזו הבעיה

רשום שצריך לכתוב ציון בגרות בפיזיקה וכמה יחידות, אין לי בגרות בפיזיקה ואני גם לא אעשה, ואתה אומר שאין צורך בלימודי פיזיקה, אז איך אוכל לבדוק את הסיכוי להתקבל בבר אילן ? (בגלל זה גם שאלתי אם יש צורך בבגרות במקצוע זה)
תודה, וסליחה על הניג'וס

natilousky

New member
תציב שם סתם ציונים

הציון בפיזיקה,מתמטיקה,וציון כמותי בפסיכומטרי נועד בשביל מקצועות ההנדסה והמדעים המדויקים.

natilousky

New member
כמו כן

אתה יכול לעשות בדיקה פשוטה

תציב פיזיקה ציון גבוה עם 5 יחידות תבדוק את הסכם של משפטים על ידי הקלקה על הרובליקה של "משפטים-מורחב"

לאחר מכן תציב ציון אחר או אפילו 3 יחידות ותראה שהסכם לא השתנה בכלל

שיהיה המון בהצלחה.

עוד משהו שאני לא מבין-

באתר של בר אילן רשום :
תנאי קבלה תואר ראשון ללימודי משפטים:
מועמדים בעלי ציון 9 בתעודת בגרות ישראלית
ציון פסיכומטרי של 690 ומעלה

הצבתי את הציונים הללו במחשבון הקבלה ללימודי באונברסיטה, והתשובה שקיבלתי היא שהבקשה ללימודים אלה נדחית בציונים הללו.
אני לא באמת אוכל להתקבל בציונים כאלה? או שמה שציינתי פה שכתוב באתר הוא הנכון ולא המחשבון ?
זה קצת מלחיץ אותי
אם מישהו יודע אני אשמח לשמוע
תודה

עידוdee

New member
יש תנאים מינימליים לקבלה -

ויש תנאים נכון להיום בהתאם להיצע ולביקוש באותו חוג.
המחשבון הוא הנותן את התשובה המדויקת לעניות דעתי.

למעלה