כמה שאלות בנוגע לmac

se7en7

New member
כל אחד וצרכיו , אדם ששולח מסמכים , פרזנטציות

לאנשים נוספים , חברים ללימודים , מרצים , עמיתים לעבודה , לקחות לא צריך להכין מסמכים בכמה פורמטים והפורמט הנפוץ מה לעשות זה doc ולכן רוב האנשים והחברות משתמשים בו , דרישת הקהל קובעת.

אני לא סטודנט וכדומה , היה מבצע וקניתי , כמו שקניתי מספר תוכנות בבלאק פרידיי , ישירות מארה"ב.
ניתן למצוא גם רשיונות מחברות שפשטו רגל או שמוכרים באינטרנט .

noa_f

New member
זו ממש תפיסת עולם שגויה

אנשים שולחים מסמכי וורד לאנשים אחרים, בלי להבין שמסמך וורד הוא בר-עריכה.
לא תמיד אתה רוצה שאפשר יהיה לערוך את המסמך שלך. מה יפריע לי לשנות מסמך חוזה, למשל? והאם אתה תבדוק שזה לא נעשה?
מה יפריע לי להריץ את תכונת ה"הצג שינויים" ולראות את כל השטויות שכתבת לפני שערכת את המסמך? לשנות פונטים, גדלים, סגנונות, שעמלת עליהם?

כשאתה שולח מסמכים ומצגות הלאה, צריך לבחור בפורמט שמצד אחד יהיה נפוץ מאוד או אפילו תקן (ומסמכי אופיס אינם תקניים) ומצד שני יהיה ניתן לצפיה על מבחר גדול ביותר של מכשירים ותצוגות.
היום, בעולם הפוסט פיסי - זה אפילו עוד יותר חשוב.
לדוגמא: אתה רוצה לשלוח למישהו טופס, אבל אם הטופס כתוב בפורמט אופיס, הוא לא יוכל למלא אותו במהירות בטלפון שלו ולהחזיר לך. בוודאי לא לחתום עליו.

ועוד ועוד.

הכתיבה והעריכה צריכות להתבצע באפליקציה הנוחה לך ואח"כ ההפצה צריכה להתבצע בפורמטים כמו pdf. למצגות: ממילא ההפצה הכי טובה שלהם היא אונליין בסליידשר וכד'.
ובינינו, רוב האנשים - גם אם הם צריכים להפיץ הלאה לעריכה ע"י מישהו נוסף - יכולים להסתפק באפשרויות של RTF. הם לא יודעים ליצור משהו יותר מורכב מזה באופיס (או שהמסמך לא דורש יותר)...

se7en7

New member
ומי החליט שהיא שגויה ????

יש מסמכים שרוצים שיערכו ויש שלא , כל אדם עושה את הבחירה שלו אבל מה לעשות שאת הממנים מבקשים בפורמט מסויים כדי שלמרצים יהיה קל לפתוח ולרשום שינויים ואת המצגות צריך להראות על מחשב מסויים שתומך ב-x או שרוצים להעביר הצעת מחיר שאפשר לכתוב בה שינויים.
יש מה שנקרא מקובל וזה word 2003 או adobe pdf וכדומה.

noa_f

New member
רוב מי שחי בקופסת הקרטון המייקרוסופטית פשוט

לא יודע על אפשרויות אחרות.
יתכן מאוד שאם יכיר, יבין שיש עולם אחר שאולי יענה על צרכיו טוב יותר ובפחות משאבים.

מתלוננים על אייטיונז מפה ועד הודעה חדשה, אבל אופיס של מייקרוסופט היא ממותה! גדולה, מסורבלת, רוב התכונות שלה לא חשובות בכלל למשתמש הרגיל.

Y. Welis

New member
אם היו מוציאים מתחרה ב-OneNote, היתה תחרות

כי אין תחליף (עבורי) לתוכנה הזו (ולגיבוי שלה בסקיידרייב). מבחינתי היא המחשב והשאר זה עודפים.

גוגל היתה יכולה לקנות את אופן אופיס (או אחת מגירסאותיה; יש שתיים כבר), לשלב אותה עם ג'י דרייב ולהוציא חבילה מנצחת. פיתוח של שנה וזהו. השאלה למה הם לא עושים את זה. אולי דרופבוקס יעשו.

העניין הוא שכאשר אין תחרות אז קשה לנטוש.

BravoMan

Active member
אני יכול לחשוב על כמה סיבות:

א) OpenOffice ו-LibreOffice אינן למכירה.
(לא ש-Google צריכה לרכוש אותן כדי לפתח אותן - הן תוכנה חופשית!)
ב) Google לא עוסקת בתוכנות שולחניות אלא בשירותי רשת.
זה מה שהיא טובה בו, וזה מה שהיא משקיע בו.

למעשה, באופן רשמי Google מאמינים ששולחן העבודה המסורתי עומד להיכחד ממש בקרוב. ראה Chrome OS שלהם.

Y. Welis

New member
אפילו - עדיין אין אפ' ל-DOCS.

כדי להציג מסמכים צריך דפדפן, ואם משתמשים בכרום יש הודעה שהוא לא תואם...

מה מחזיק את הסרפס של MS? אופיס. זו הסיבה העיקרית שהוא נמכר, וכן היחידה שבגללה הם דחו את יציאת אופיס ל-IOS ואנדרואיד לשנה הבאה.

אם כל אחד יוכל להכין מסמך על טאבלט, שיהיה שווה ערך למה שניתן על PC, הטאבלטים יעקפו תוך שנה וקצת את ה-PC. זה די ברור (לי לפחות).
למה שתחזיק ארגז על השולחן, כשתוכל לקחת טאבלט בכף היד?

מוזר שזה לא ברור לגוגל. אבל מי יודע מה הם עושים היום. חוץ מגימיקים כמו המשקפיים, לא נראה שיש להם משהו באמת חדש. כל מה שיש להם היום קיים כבר שלוש שנים פלוס.

BravoMan

Active member
למה שתהיה?

שוב, אתה מפספס את כל הרעיון:
Google אומרים: "אתה לא צריך אפליקציה! אפליקציה זה שלשום!".
ב-Chrome השולחני שלהם יש חנות, שזו למעשה גרסה משודרגת ל-Bookmarks.
הם עובדים קשה כדי לטשטש את הקו בין "אתר" ל-"אפליקציה".

הם בנו מערכת הפעלה שלמה שהיישום היחיד שרץ בה הוא דפדפן.
והם לא היחידים.

לגבי ה-Surface, לא יודע כמה הוא נמכר...
לצערי הרב, iPad עדיין שולט בשוק הטאבלטים למרות מחסור באופיס "מקורי \ רשמי".

בסופו של יום, טאבלט הוא לא בדיוק הצורה הנוחה לכתוב מסמכים.
בשביל זה יישארו המסכים והמקלדות על השולחן במשרד עוד שנים רבות, גם אם הקופסה הפיזית עליה הם מחוברים תיעלם.

בינתיים, הניסיונות של MS ליצור בן כלאיים בין טאבלט למחשב, שנמשכים כבר שנים (ה-Surfice הוא רק הניסיון האחרון) לא ממש פוגעים באף מטרה.

כך למשל, הרבה מתלוננים ש-Surfice Pro סובל מחיי סוללה קצרים ביחס לטאבלטים מבוססי ARM, אז עדיף כבר נייד רגיל, ומצד שני Surfice RT לא מריץ יישומים שולחניים ולא מקיים את ההבטחה של "Windows אמתי".

noa_f

New member
למעשה יש אפליקצית כתבן מצויינת לאייפד

יש את pages של אפל ואפילו יש one note. שתיהן לא תומכות בעברית כמו שצריך, אבל רוב העולם כידוע לא בדיוק כותב עברית... אנחנו המוזרים.

Y. Welis

New member
והאם הם מצליחים? מי מכר יותר - הסרפיס או

הכרומיום (או כרום בוק)?

ומה המשיכה שאמורה להיות בכרום-בוק - איזו אפ' תצדיק את קנייתו? ומה בדיוק יש בו, שאין בנייד רגיל (הרי הכל בג'י דרייב מבוסס כרום גם ככה).

לצערך האייפאד נמכר. נו, האנושות כנראה מסרבת להישמע לחוקים שקבעת.... אני כצרכן, לא רואה סיבה לקנות נייד שאין בו משהו שאין לי כבר בארגז או בנייד רגיל.

באייפאד לעומת זאת יש לי *חוויה*, שהיא ערך בפני עצמו. הערך הזה במידה רבה מבטיח את המיליארדים של אפל.

כך שניתן לראות שהאנושות מחפשת משהו, שגוגל עדיין לא מספקת לה (חוץ ממנוע חיפוש ופירסומות).

BravoMan

Active member
אני חושב שלא הבנת:

אין לי שום עניין למכור לך (או למישהו אחר) Chrome book.
אני אפילו לא אוהב את הרעיון של "דפדפן בלבד".

אבל זה הכיוון ש-Google בחרה, ואם אתה הולך לתהות לגבי התנהגותה, אתה צריך לקחת את זה בחשבון.

אני יכול לספר לך, שאחת מנקודות המכירה של הכרום בוק היא לא "מה אין ב-PC", אלה מה יש יש בו: הצורך להתקין ולעדכן תוכנות.
הכרום בוק אמור לחסוך לך את זה, ולהיות תמיד מעודכן ונקי (לפחות זו התאוריה).

ולמיטב הבנתי, בניגוד ל-PC ובדומה לטאבלטים, המערכת שלו נעולה לשינויים.

באשר ל-"חוויה" של ה-iPad, תודה, אבל אני כבר יודע שלמכשיר הזה אין אף יתרון על המתחרים שלו כך שהמשתמשים צריכים להמציא יתרונות שרק הם רואים ומבינים. בגדי המלך החדשים, מישהו?

AYELET1

New member
הפוסל במומו פוסל

(לגבי הפסקה האחרונה והאייפד שלא השתמשת בו מימיך, גם אם שיחקת עם מכשירך של חלבריך 2 שניות...)

noa_f

New member
אני רוצה להגיד שגם ms אופיס לא תואמת לעצמה

אבל את הח@א הזה אתה מוכן לבלוע.

noa_f

New member
ממש ממש לא. לא קדימה, לא אחורה ולא הצידה

ביחוד אם אתה לא משתמש בשפות לטיניות בסיסיות.
ונתתי שני תיאורי מקרים כדוגמא.

Lepton

New member
לא קרה לי שנתקלתי בחוסר תאימות אחורה

אני משתמש באופיס כבר יותר שנים ממה שאני רוצה לחשוב, ומעולם לא קרה לי שמסמך אופיס שנכתב במהדורה קודמת (וורד, פאוארפוינט, אקסל) לא נראה בדיוק אותו דבר במהדורה חדשה יותר. אני מודה שלא היו לי מסמכים בשילוב של יפנית, רק עברית ואנגלית, והמון כאלה (עד היום אני פותח לפעמים מסמכים בני 10 שנים ויותר).

amitp

New member
מוזר, לי זה דווקא קרה (וקורה) המון

אם לשפוט לפי הגיל בכרטיס האישי אני משתמש באופיס לפחות אותו מספר שנים (אם לא יותר). עדיין לא מצאתי מהדורה אחת של MS OFFICE שתאמה לאחור באופן מושלם. כן - המסמכים נפתחים, אבל כמעט תמיד החלוקה לעמודים או משהו אחר נדפק. הציק לי במיוחד כשכתבתי את התיזה לMD ועבדתי בבית, בביה"ח ועל מחשבים שונים באוניברסיטה (על כל אחד כמובן גירסה שונה של וורד...).
בשבוע שעבר עזרתי קצת לחבר עם תיזה לPhD, שם הייתי צריך לעבוד גם עם אופיס למק - וזה כבר בכלל היה סרט רע. מזל שעברית לא הייתה מעורבת בעניין.

למעלה