כמה שאלות בנוגע לmac

CrazyBoi

New member
כמה שאלות בנוגע לmac

אני סטודנט ושוקל לקנות מאק
רציתי לדעת המלצות על איזה דגם ואיזה גודל כדאי לקחת
אם מישו יודע איפה הכי זול לקנות?

ואני מתאר שבטוח יש אבל בכל זאת שואל
תוכנות מקבילות לאלה של ווינדוס לוורד/אקסל/פאור פויינט???

Lepton

New member
למה מק? מחייבים אתכם בלימודים?

מחשבי חלונות לא רק זולים הרבה יותר אלא גם מערכת ההפעלה הרבה יותר נוחה ומתקדמת (גם אם קצת פחות "יפה") ומספר התוכנות רב יותר. העולם (ובעיקר ישראל) יוצר קבצי אופיס ועדיף לעבוד איתם באופיס ולא במוצרים אחרים.

noa_f

New member
אם כ"כ בא לך, תתחיל בללמוד לכתוב "מק" ולא מאק

אחרי זה:
יש שני פורומים גדולים למק. האחד בתפוז, פורום מס' 603
השני פה: http://forum.mac-it.co.il/index.php

כדאי יותר לשאול שם.
(השני פעיל יותר).

se7en7

New member
הכי זול לקנות בהונג קונג

כעקרון במק המחשב יעבוד ולא משנה איזה דגם , יעבוד טיפה יותר לאט , מערכת ההפעלה עובדת ומותאמת לחומרה שיש במק בלי דרייברים מיוחדים וכדומה , ממליץ לקחת את המק הכי טוב שהכסף שלך יכול לקנות , במידה מיועד להיות מחשב לבית לפחות את הפרו עם המסך הרגיל מפני ששם יש אפשרות להגדיל את ה-hd ,והזכרון במחירים נורמלים.
אין כרגע מקביל לאופיס בעברית במק אולם יש כמה פתרונות שהמוצלחת ביניהם זה להתקין ווינדוס במקביל על המק ולעבוד דרכו ( זה מה שאני עושה ) , ה-osx מערכת מצויינת ואני עובד עם מחשב בן שנתיים שהיום אפילו מחשבים שנמכרים לא מגיעים אליו מבחינת חומרה.
אם תרצה לחסוך כמה שקלים ( 1000 ויותר ) תוכל לקנות מחשב חדש מחנות אבל מאנשים פרטיים שהביאו מחו"ל .
יש כל מיני תוכנות שייתנו לך במק מענה לפרזנטציות ומסמכים אבל אין אופיס למק שתומך בעברית ( יש אופיס אבל לא תומך טוב בעברית ).
מקווה שעזרתי ( אני אחד שעבר למק לפני שנתיים ולא מתחרט ).

noa_f

New member
יש לא מעט תוכנות אופיס במק שתומכות בעברית

באופן מלא לחלוטין.
מה שהן לא תומכות בו באופן מלא הוא אופיס של מייקרוסופט בעברית, כי זו תוכנה קניינית עם פורמט קנייני שאמנפ יש לה גרסה למק, אבל כזו שלא תומכת בעברית באופן מלא.

בנוסף, אני לא מסכימה גם עם ההצהרה הגורפת לבחור באחד הדגמים הישנים יותר של המקבוק פרו. אלו עם מסכי הרטינה אולי לא ניתנים לשדרוג קל, אבל יש להם יתרונות אחרים. הבחירה איננה כזו מובנת מאליה.

se7en7

New member
מותר לך לא להסכים ולרשום את עמדתך

אני כרגע עם מחשב ללא רטינה ולא רואה סיבה להחליף .

se7en7

New member
אופיס יש רק אחת , של מיקרוסופט

יש כל מיני תוכנות אחרות שבחלקן יש את השם אופיס כמו libre אבל זה לא "אופיס" , זה אלטרנטיבה לאופיס.

noa_f

New member
לא, אלו אלטרנטיבות ל-ms office.

אני עוד זוכרת כשהיא היתה חיקוי (כמעט אחד לאחד) של תוכנות אחרות...

MS Office היא אסופת תוכנות משרדיות נפוצה. היא לא "ז'אנר" שעומד בפני עצמו. היו כתבנים/גליונות נתונים וכו' לפניה ויש גם מסביבה. לכל הצרכים פרט לצורך של התממשקות אחד לאחד עם מסמכי מייקרוסופט-אופיס, כל אחת מהתוכנות האחרות מתאימה. ולעתים לתוכנות האחרות יש אפשרויות שאין בזו של מייקרוסופט.

אני למשל, בחרתי בזמנו לפתוח מסמכי גוגל דוקס בזכות אפשרויות השיתוף שלהם (היום יש את האפשרות הזו בגרסה המקוונת של מייקרוסופט אבל אז לא היו).
אני גם זוכרת חבר שסיפר שהתוכנה היחידה שהצליחה לפתוח מסמך וורד מאוד מורכב (עבודת דוקטורט) שהיה כתוב באנגלית, יפנית ועברית היתה רק Neo Office המקית.
וזה קרה למרות שהמסמך נכתב במקור על חלונות ומייקרוסופט אופיס. למה? כי אין תאימות מלאה גם אם אין לך את אותן הגרסאות של מערכת ההפעלה של חלונות: במקרה ההוא הגרסאות שתומכות ביפנית ובעברית היו גרסאות מאוד יחודיות של מערכת ההפעלה והכתבן ולכן גרסאות אחרות של חלונות ואופיס לא הצליחו להתמודד עם המסמך.
אני גם זוכרת חברים שהיו צריכים להגיש באוניברסיטה מצגות ובסוף העמידו שם מספר מחשבים עם צירופים שונים של חלונות ושל אופיס, כי אף צירוף לא הצליח להריץ בתאימות מלאה את כל המצגות של כל הסטודנטים...

אז אם כבר -כדאי לדייק.
אם אתה זקוק לתוכנת אופיס רק כדי לכתוב ויכול ליצא ממנה מסמך הפצה בפורמט אוניברסלי נורמלי, כמו pdf - אין לך שום בעיה לעבוד על מק.
הבעיה היא רק אם אתה חלק מקבוצה שעוברים מסמכים בתוכה וכולם צריכים אפשרויות עריכה ועריכה חוזרת. אז אתה צריך להיות תואם לכולם.
כנ"ל אגב אם התוכנה המרכזית שאתה תעבוד איתה קיימת אך ורק בגרסה לחלונות. למשל כמו חלק מתוכנות ה-CAD או "חשבשבת". אבל אלו מקרים מאוד ספציפיים.

se7en7

New member
זה הכל בלה בלה ושום דבר מסביב

שבנאדם מחפש אופיס , הוא מדבר על ms ולא על דברים אחרים ,

מה את רוצה להגיד בכלל בכל הסיפור שכתבת ??????

AYELET1

New member
מאיפה הבאת את זה???????

אתה סוכן של מיקרוסופט?

אני עצמי עובדת עם ליברה ואופן אופיס.

Lepton

New member
ניסית פעם לפתוח מסמך אופיס באופן אופיס?

אני לא רוצה לראות את המסמך 80% נכון, אני רוצה לראות אותו 100% נכון, כמו שיצרו אותו ולא אינטרפרטציה של איזה תוכניתן עלום. שלא לדבר על ממשק המשתמש של אופן אופיס שנראה כמו משהו שמחזיקים אותו בחיים עם הנשמה מלאכותית.

AYELET1

New member
זה יהיה נחמד אם הוא יציג 100% התאמה

אך בשביל זה לשלם ממון כה רב לתוכנה יקרה מאד, פשוט לא מוצדק!

Lepton

New member
אני משוכנע לחלוטין...

שאם תחברי את המחיר של אופיס (350 ש"ח) למחיר של מחשב חלונות, ותשווי אותו למחיר של מק בתצורה דומה ללא אופיס - הצירוף הראשון יהיה זול יותר. אם את מדברת על הפעלת אופן אופיס בחלונות כתחליף לאופיס, זה אכן חיסכון של 350 ש"ח והוא בהחלט יכול להיות מוצדק אם מוכנים לשלם את המחיר הלא-כספי של שימוש באופן אופיס.

BravoMan

Active member
אתה מתכוון בניגוד לממשק הריבון המהולל שגרם

למליוני מזכירות ברחבי העולם לבכות ולזעוק לשמיים בבקשה לבטל את רוע הגזירה?

Lepton

New member
כן, בהחלט

שיפורים בממשק דורשים לפעמים הסתגלות מסויימת, ויש מי שלא מוכנים להשקיע את שלוש הדקות לצורך הסתגלות. זו לא סיבה למנוע שיפורים. (אני יודע שיש עוד רבים שמשתמשים ב-XP, מערכת הפעלה בת 12 שנה, כי הם מפחדים להסתגל לשיפורים, וכנ"ל יש מי שעדיין מסרבים להכיר ביתרונות של ממשק ה-Ribbon וממשיכים להשתמש בממשק עתיק ומסורבל).

Y. Welis

New member
יש בעיה די מרכזית עם ה'ריבון', שייחודית לו -

שאין בו מיקום ייחודי לאייקון או ל'פקודה' (סמל או טקסט בתפריט).

כי כדי למנוע גלילה למטה, תפריטי הריבון משתמשים באותו המקום (שורה עליונה). לעומת זאת לתפריטים הישנים, יש מיקום קבוע.

לדעתי קל יותר לזכור מיקום קבוע, ויזואלית, מאשר לוגית.

se7en7

New member
היום שאדם שואל שאלה על אופיס אוטומטית

חושבים על ms בלי הצורך להוסיף את המילה ms , ככה שאופיס מתייחס ב-99% ms , כאשר לאדם יש בעיה עם תוכנה אחרת או שהוא עובד עם תוכנה אחרת הוא יציין את שמה המלא ( ליברה או אופן אופיס במקרה שלך )

אני קניתי אופיס ל-3 מחשבים ב-99 ש"ח , פשוט צריך למצוא את המבצע המתאים.

AYELET1

New member
לא מדוייק. אם אתה סטודנט או מורה אז

״פשוט צריך למצוא את המבצע״.
כבר דיברנו על זה.

והיום רבים מאלומשחושבים עלצאופיס= MS הם כאלו שלא מכירים אלטרנטיבות אחרות. וחבל שכך!!!

למעלה