פילוסוף רוחני33
Well-known member
אני לא מדבר על השאלה של מציאות או דמיון, אני מדבר על לוגיקה. מבחינה לוגית, להגיד "תאמין לי שלא גנבתי" שווה ערך לאמירה "לא גנבתי" אבל זה יותר מדויק.
בבית המשפט יש חוקים שאינם תקפים מחוץ לו. לשופט אתה תמיד חייב לענות ואין דרך להתחמק. אם השופט לא מסופק מתשובתך או חושב שאתה מנסה להתחכם תואשם בבזיון בית המשפט.אני לא מדבר על השאלה של מציאות או דמיון, אני מדבר על לוגיקה.
בבית משפט אסור ליצור תחושת התחכמות. בבית משפט חייבים לענות לשופט תמיד, אפשר לנסות להתחמק מלענות לעו״ד אבל אם השופט מורה לענות חייבים לענות. כל מה שהשופט מבקש בבית המשפט לעשות חייבים לעשות.השאלה אם זה רק יוצר תחושת התחכמות או שזה גם לא נכון מבחינה הגיונית של המסר שאני מעביר ותוכן הדברים. זאת השאלה החשובה יותר מבחינה עקרונית. האם בכלל יש צורך לענות על השאלה כדי להגיע למטרה? מי שתמיד אומר דברים נכונים ורק כשהוא אומר "תאמין לי" הוא יכול לשקר, ממילא לא יגיד אף פעם דבר שקר. אם יש לו אפשרות לתת תשובה ישירה שהיא שקר, בכל מקרה יחקרו אותו. אולי לשתוק זה כמו להסתיר את הראיות, כשלא רואים משהו לא יודעים שהוא קיים.
לשתוק זה לא כמו להסתיר ראיות, פשוט בבית המשפט חייבים לעשות מה שהשופט אומר, מחוץ לבית המשפט לא.עכשיו חשבתי אם לשתוק זה כמו להסתיר ראיות, השופט עלול לחשוב שכשאני שותק אני כאילו מסתיר ראיות ואז להאשים אותי בביזיון בית המשפט. אולי יש בזה משהו. בכל מקרה, הוא יצטרך לעשות איזושהי פעולה כדי לדעת מה האמת. לא כדאי לענות על השאלה, יותר כדאי להגיד "תאמין לי". אגב, האם לפושע כמו נרקומן כדאי להגיד "תחליט במה אתה מאמין" או שמוטב לתת לו תשובה ישירה?
צריכה להיות לזה סיבה. אם הסיבה היא פשוט לא ליצור תחושת התחכמות, זה לא סותר את טענתי שמבחינה הגיונית זה נכון.לשתוק זה לא כמו להסתיר ראיות, פשוט בבית המשפט חייבים לעשות מה שהשופט אומר, מחוץ לבית המשפט לא.
עזוב את ההיגיון שלך, בבית המשפט חלים חוקים שאינם חלים מחוץ לו. מחוץ לבית המשפט אתה לא חייב לענות לאף אחד וגם כשאתה עונה אתה יכול לומר מה שאתה רוצה. בבית המשפט אתה חייב לענות כפי שהשופט מבקש, באופן ישיר ומדויק.צריכה להיות לזה סיבה. אם הסיבה היא פשוט לא ליצור תחושת התחכמות, זה לא סותר את טענתי שמבחינה הגיונית זה נכון.
מחוץ לבית המשפט יותר כדאי לומר ״תאמין למה שאתה רוצה״, בבית המשפט חייבים לענות באופן ישיר ומדויק על השאלה.אני שוב שואל: האם בהיגיון יותר כדאי לענות או יותר כדאי להגיד "תאמין למה שאתה רוצה"?
האם לפושע כמו נרקומן שנתקל בך ברחוב ומבקש ממך כסף, כדאי לשקר שאין לך או שעדיף להגיד "תאמין למה שאתה רוצה"?מחוץ לבית המשפט יותר כדאי לומר ״תאמין למה שאתה רוצה״, בבית המשפט חייבים לענות באופן ישיר ומדויק על השאלה.
לנרקומן כדאי לשקר ולומר שאין לך כסף.האם לפושע כמו נרקומן שנתקל בך ברחוב ומבקש ממך כסף, כדאי לשקר שאין לך או שעדיף להגיד "תאמין למה שאתה רוצה"?
תענה ״אמרתי מה שהיה לי לומר״.בכל מקרה, אם אגיד למישהו כלשהו שיאמין למה שהוא רוצה, ויגיד לי שלא שאל למה להאמין אלא הוא רוצה לדעת עובדות ושאענה לו, מה עליי להגיד כדי להיחלץ ממנו?
אל תאמר שאינך רוצה לענות על השאלה, זה החלק שיעצבן את השואל, אמור רק שאמרת את שהיה לך לומר. קצר ולעניין, בלי להוסיף מידע. חוסר הרצון שלך הוא הוספת מידע שתגרום לויכוח בו אינך מעוניין, הימנע מכך.כלומר לענות שאני לא רוצה לענות על השאלה ולא רוצה להגיד יותר משאמרתי, האם זה מסוכן?
המשמעות היא שאמרת מה שהיה לך לומר, פשוטו כמשמעו. אם ישאל למה אתה לא עונה, חזור על תשובתך ״אמרתי מה שהיה לי לומר״, אם תענה ״לא רוצה לענות״ השאלה הבאה תהיה ״למה אתה לא רוצה לענות״ אך אם אתה עקבי בלומר ״אמרתי מה שהיה לי לומר״ תוך זמן קצר יתייאש השואל כי יבין שלא תוסיף מידע חדש והוא מבזבז את זמנו בלנסות.מה המשמעות של "אמרתי מה שהיה לי לומר"? אז הוא ישאל אותי למה אני לא עונה על השאלה, מה אגיד לו? צריך להגיד משהו שתובן ממנו איזושהי משמעות לעניין. הוא יגיד לי שלא שאל במה עליו להאמין אלא מה העובדות עצמן.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.