כמה מחשבות

אני לא יודע מה רוצים מחיי. אולי אני עושה בטעות קולות ונשיפות לפעמים, אבל זו בוודאי לא סיבה להתנהגות המכוערת מאוד של אנשים פה. אפשר להעיר בעדינות על קולות ועל נשיפות. רק עכשיו מישהו עבר לידי ובלי שום סיבה פתאום צעק עלי כמשוגע: לך מפה אידיוט ועוד כל מיני קללות. איזו התנהגות. לא עשיתי שום דבר רע לאף אחד, לא גנבתי, לא אנסתי ולא רצחתי. אני לא רוצה כלום ולא צריך כלום, רק שקט. אולי מקנאים בי שאני חכם. אני מאוד שמח שצעקתי על המציק שעבר לידי וקיללתי אותו קשה, ואני עוד יותר שמח שאמרו לי שיענישו אותו ואת האחרים שמציקים לי. אמרו לי איפשהו שכשמכים אותי כדאי להחזיר במכות כדי להגן, החברה שלי אומרת שלא. אולי צריך רק להדוף, לברוח ולהתלונן.

נערך לאחרונה ב:
לא אתייחס אלייך, כוכבית. סופרמן, תודה רבה שתמכת בי והצדקת אותי. מי ייתן וירבו כמוך. אני חושב שאצטרך ללמוד להתעלם ממי שלא בסדר אתי, ויחד עם זה חשוב להתלונן עליו כדי שייענש.

נערך לאחרונה ב:

כוכבית מצויה

Well-known member
לא אתייחס אלייך, כוכבית. סופרמן, תודה רבה שתמכת בי והצדקת אותי. מי ייתן וירבו כמוך. אני חושב שאצטרך ללמוד להתעלם ממי שלא בסדר אתי, ויחד עם זה חשוב להתלונן עליו כדי שייענש.
זה בסדר, זכותך להיות מנותק מהמציאות ולהתעלם ממנה. אין פלא שאתה לא מצליח ללמוד איך להתנהל בלי אלימות.

זו לא הייתה אלימות כלפיו, זו הייתה תגובה צודקת לאלימותו כלפיי. עברתי לידו ולא אמרתי לו מלה, והתנפל עליי כהרגלו תמיד בצעקות מפחידות ובקללות, ולכן נאלצתי לתקוף אותו בחזרה כדי להרחיק אותו ומגיע לו. נראה שמי שמפעיל כוח כדי להגן על עצמו מעריכים אותו יותר בחברה הזאת.

כוכבית מצויה

Well-known member
זו לא הייתה אלימות כלפיו, זו הייתה תגובה צודקת לאלימותו כלפיי. עברתי לידו ולא אמרתי לו מלה, והתנפל עליי כהרגלו תמיד בצעקות מפחידות ובקללות, ולכן נאלצתי לתקוף אותו בחזרה כדי להרחיק אותו ומגיע לו. נראה שמי שמפעיל כוח כדי להגן על עצמו מעריכים אותו יותר בחברה הזאת.
ואיך זה מסתדר עם הכלל "כשצועקים עלי, אני מתרחק"?
לא "נאלצת" בחרת להיות תוקפן, יכולת להסתלק מהמקום.

כוכבית, אני מבין שהחלטת להקניט אותי אז הנה תשובה לשאלתך:

א. אני מחליט בעצמי מתי להגיב בתוקפנות כדי להתגונן, ומתי עדיף להתרחק.

ב. במקרה כמו אותו בחור שהתנפל עליי מקרוב ברגע שעברתי לידו, אני חושב שהפעולה החכמה הייתה לצעוק עליו בחזרה כי הטריד אותי שצעק עליי לידי.

ג. מעבר לנזיפה, התלוננתי מיד לצוות ואמרו שיטפלו בעניין וישתדלו לטפל גם באנשים השונים שמאיימים עליי בכפר.

ד. אני מטבעי עדין. מתנהגים אליי לא יפה. כשיצאתי מהבידוד חייכתי בשקט ולא עשיתי רע לאיש, והתנפלו עליי בצעקות ובקללות מכוערות.

ה. אני לא מנותק מהמציאות, אני אוהב לחלום לפעמים וזה יפה.

ו. זה שאני עושה לפעמים קולות ונשיפות לא נעימים, זה בטעות ואני לא לגמרי שולט בזה. זו לא סיבה לאלימות מילולית ופיזית.

כוכבית מצויה

Well-known member
כוכבית, אני מבין שהחלטת להקניט אותי אז הנה תשובה לשאלתך:
לא להקניט אלא להראות לך הן את חוסר העקביות והן את זה שאולי יש לך חלק באלימות בכפר עליה אתה מתלונן. אולי זה יגרום לך לך לבדוק את עצמך ולקחת אחריות.
א. אני מחליט בעצמי מתי להגיב בתוקפנות כדי להתגונן, ומתי עדיף להתרחק.
כלומר זה לא כלל להתרחק.
ב. במקרה כמו אותו בחור שהתנפל עליי מקרוב ברגע שעברתי לידו, אני חושב שהפעולה החכמה הייתה לצעוק עליו בחזרה כי הטריד אותי שצעק עליי לידי.
כאמור חרגת מהכלל.
שים לב שגם שינית גרסה של מה שקרה, אין לי סיבה להאמין שדוקא הגרסה השניה נכונה.
ד. אני מטבעי עדין. מתנהגים אליי לא יפה. כשיצאתי מהבידוד חייכתי בשקט ולא עשיתי רע לאיש, והתנפלו עליי בצעקות ובקללות מכוערות.
אז כל הקללות בפורומים נובעות מעדינות?
ה. אני לא מנותק מהמציאות, אני אוהב לחלום לפעמים וזה יפה.
אתה כן, אתה לא קורה את המצבים נכון, הבעיה שגם כשמסבירים לך אתה לא מוכן להקשיב.
ו. זה שאני עושה לפעמים קולות ונשיפות לא נעימים, זה בטעות ואני לא לגמרי שולט בזה. זו לא סיבה לאלימות מילולית ופיזית.
למה אתה חושב שקולות ונשיפות לא נעימים זה בסדר אבל תגובה אליהם בקללות לא? אתה מרשה לעצמך מה שאתה לא מוכן לקבל אצל אחרים.

חשוב לדבר ברור ובמלים פשוטות כדי להעביר מסרים ביעילות. כששופט שואל שאלה, אפשר להגיד "תחליט למה אתה מאמין". אם יגיד שהוא רוצה לדעת, אני לא חייב לענות אלא אפשר לשתוק. אז לא יסבך אותי בשקר. לפושע אפשר להגיד "אם אתה רוצה תאמין" כדי שלא ילך להציק למישהו אחר. אני מאמין בכוח הדיבור, ושאפשר לפתור מריבות בהסברים. חברים צריכים לשוחח על דברים שאוהבים לעשות ושמיטיבים לאדם, כדי להביע אהבה ולחזק את החברות. כשרע לאדם, כדאי לשאול אותו מה עוזר לו להתגבר כדי למצוא פתרון ביחד אתו. צריך להיות שמח. אני שמח על כך שאני יכול להתחיל עם בחורות מסוימות. כששמחים, זה נותן כוח להילחם ולשפר.

איך הוא יחליט במה להאמין אם אתה לא נותן לו גרסה לשקול להאמין בה?
אם אגיד "תאמין לי שלא גנבתי", זה לא יהיה בדיוק כמו להגיד "לא גנבתי" כי זאת לא תהיה אמירה לא נכונה. הוא באמת יכול לבחור להאמין לי גם אם יאמין בשקר. זה יכול למנוע אי הבנות לא כדאיות בין הצדדים השונים, כי הצד שלטובתי לא יאמין לשקר אלא יגן עלי מפני השומע.

Harrington

Well-known member
מנהל
אם אגיד "תאמין לי שלא גנבתי", זה לא יהיה בדיוק כמו להגיד "לא גנבתי" כי זאת לא תהיה אמירה לא נכונה. הוא באמת יכול לבחור להאמין לי גם אם יאמין בשקר. זה יכול למנוע אי הבנות לא כדאיות בין הצדדים השונים, כי הצד שלטובתי לא יאמין לשקר אלא יגן עלי מפני השומע.
אם אמרת שלא גנבת, כבר מסרת גרסה בלי שום קשר לאמירה שהוא יכול להאמין לבחור אם להאמין לך או לא. אגב, סתם להשכלה כללית, השופט יודע שהוא יכול לבחור אם להאמין לך או לא, גם בלי שתאמר לו זאת :).

אם אמרת שלא גנבת, כבר מסרת גרסה בלי שום קשר לאמירה שהוא יכול להאמין לבחור אם להאמין לך או לא. אגב, סתם להשכלה כללית, השופט יודע שהוא יכול לבחור אם להאמין לך או לא, גם בלי שתאמר לו זאת :).
תמיד עדיף לדבר ברור כדי להשיג מטרות ביעילות ולכן עדיף להגיד דברים נכונים. אם אומרים שלא גנבתי כשגנבתי, זה עלול לבלבל. אם אומרים לבחור אם להאמין לי שלא גנבתי, זה יותר ברור כי זה אומר דבר נכון.

SupermanZW

Well-known member
כששופט שואל שאלה אתה חייב לענות. אפשר לשתוק בחקירת משטרה, אפשר לומר ״תחליט למה אתה מאמין״ לכל אחד חוץ מלשופט. אל תשלה את עצמך.

טוב. בקשר לפושעים, אני חושב שלא כדאי לדבר אתם יותר מדי כי לא יקשיבו ולא ינסו להבין את דבריי. צריך לעשות כאילו האמת אחרת כדי שהשומע יבין.

האם לעורך דין בבית המשפט אפשר להגיד "תחליט אם אתה מאמין לי"? אגב, אם אגיד לשופט "תחליט למה להאמין", הדבר היחיד שיישאר לו לעשות הוא לחקור כדי להגיע לאמת, וזה מה שיהיה בכל מקרה.

SupermanZW

Well-known member
האם לעורך דין בבית המשפט אפשר להגיד "תחליט אם אתה מאמין לי"? אגב, אם אגיד לשופט "תחליט למה להאמין", הדבר היחיד שיישאר לו לעשות הוא לחקור כדי להגיע לאמת, וזה מה שיהיה בכל מקרה.
אתה חי בסרט. זו אולי פעם עשירית שאני כותב לך שלשופט אתה חייב לענות ואתה חוזר לטענה השגויה שלך שלא כך. אם תנסה את זה בבית משפט תואשם בבזיון בית המשפט ועל זה לבד אפשר להכניס אותך לכלא.

לגבי לענות לעו״ד בבית המשפט, אתה יכול לנסות להתחמק, אבל אם השופט יורה לך לענות תהיה חייב לענות. בבית המשפט השופט קובע הכל.

אתה חי בסרט. זו אולי פעם עשירית שאני כותב לך שלשופט אתה חייב לענות ואתה חוזר לטענה השגויה שלך שלא כך. אם תנסה את זה בבית משפט תואשם בבזיון בית המשפט ועל זה לבד אפשר להכניס אותך לכלא.

לגבי לענות לעו״ד בבית המשפט, אתה יכול לנסות להתחמק, אבל אם השופט יורה לך לענות תהיה חייב לענות. בבית המשפט השופט קובע הכל.
זה שאכנס לכלא לא יאפשר להם מיד לדעת מה שהם רוצים. גם כשאני משקר ייאלצו לעשות פעולות כדי לדעת מה האמת. גם בבית משפט במדינה לא מוסרית, אם אשתוק יוכלו רק לחקור או לעשות פעולות דומות כדי לדעת מה האמת. כל שאני טוען הוא שכשאדם אומר אמירה, השומע עושה שיקול דעת אם להאמין או לא, ולכן בהיגיון אין צורך לענות בשקר אלא אפשר להגיד שיבחר אם להאמין או לא.

SupermanZW

Well-known member
זה שאכנס לכלא לא יאפשר להם מיד לדעת מה שהם רוצים. גם כשאני משקר ייאלצו לעשות פעולות כדי לדעת מה האמת. גם בבית משפט במדינה לא מוסרית, אם אשתוק יוכלו רק לחקור או לעשות פעולות דומות כדי לדעת מה האמת. כל שאני טוען הוא שכשאדם אומר אמירה, השומע עושה שיקול דעת אם להאמין או לא, ולכן בהיגיון אין צורך לענות בשקר אלא אפשר להגיד שיבחר אם להאמין או לא.
חלומות נעימים. אתה פשוט לא מחובר למציאות.

למעלה