כמה מחשבות

שילכו לעזאזל כולם פה, מתנהגים לא יפה, צועקים, מקללים ומאיימים, שילך לעזאזל כל הכפר הארור הזה. נורא לחיות כאן.

in bal1

Well-known member
צודקת, אני במקומו הייתי עוזב מיד וחוזר הביתה.
נראה לך סבא? לא הוא לא יכול לחזור הביתה.פילוסוף תרשה לי בבקשה לספר לקוראים מה היחסים בינינו.
פילוסוף ואני מתכתבים לפעמים באופן פרטי.הוריו אינם מסוגלים לטפל בו.כבר מבוגרים. ופילוסוף זקוק למסגרת הזו.אי אפשר לומר לו לחזור הביתה.
אתה לא רוצה להשלות אותו בדבר שלא ייקרה.
סבא אתה יודע שאני מאד אוהבת את הכתיבה שלך והרוב אני די מסכימה למה שאתה כותב.
אבל להציע לאדם כמו פילסוף הצעות, שאולי בעינך הן טובות אבל לא ברות ביצוע.בפרט שאנו לא מכירים בדיוק את הנפשות הפועלות. כמו הוריו למשל. או כמו האנשים בכפר.
אני מבינה סבא שאתה בא מכוונה טובה.אבל זה הרבה יותר מסובך ממה שאתה חושב.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
נראה לך סבא? לא הוא לא יכול לחזור הביתה.פילוסוף תרשה לי בבקשה לספר לקוראים מה היחסים בינינו.
פילוסוף ואני מתכתבים לפעמים באופן פרטי.הוריו אינם מסוגלים לטפל בו.כבר מבוגרים. ופילוסוף זקוק למסגרת הזו.אי אפשר לומר לו לחזור הביתה.
אתה לא רוצה להשלות אותו בדבר שלא ייקרה.
סבא אתה יודע שאני מאד אוהבת את הכתיבה שלך והרוב אני די מסכימה למה שאתה כותב.
אבל להציע לאדם כמו פילסוף הצעות, שאולי בעינך הן טובות אבל לא ברות ביצוע.בפרט שאנו לא מכירים בדיוק את הנפשות הפועלות. כמו הוריו למשל. או כמו האנשים בכפר.
אני מבינה סבא שאתה בא מכוונה טובה.אבל זה הרבה יותר מסובך ממה שאתה חושב.
עינבלי, אני פשוט לא יודע מהיכן להתחיל ואיפה לגמור.
תראי, א' סברתי לתומי שבשל גילו הצעיר יחסית אלינו אז יש לו הורים רגילים שאת יודעת גרים בדירה משלהם וכו'
לכן הצעתי לו לחזור הביתה.
כי אילו הוא היה הבן שלי למשל, אז הייתי הולך לכפר הזה, מעמיס את כל הציוד שלו ומביא אותו הביתה.
הרי לא הייתי נותן לבן שלי שיסבול בכפר כזה שלא אוהבים אותו שם.
אני מבין שהורים אשר שולחים את ילדיהם לכפר המיוחד הזה, עושים זאת כדי שירכוש מיומנויות והרגלים של ניהול אורח חיים עצמאי ליום שחלילה ההורים ילכו לעולמם.
אני זוכר לקוחה שלי שגרה ברמת אביב הם קנו לבנם דירה חדשה באיזור אבל הבן פשוט לא הסתדר ואז לא קרה כלום.
הם פשוט החזירו אותו הביתה והשכירו את הדירה.
האם סיפרה לי בזמנו שהיא שלחה אותו בזמנו למקום שמתאים לו עם מדריכים צמודים ויתר הדברים שהם צריכים, אבל גם זה לא הסתדר.
עינבלי, את לא צריכה לכעוס עלי שהצעתי לו לחזור הביתה.
הרי לא הצעתי לו להצטרף לכנופיית הפשע של אברג'יל. :cool:
האם יש מקום יותר בטוח שקט וטוב לאדם מאשר ביתו? :-):
אני כולי אך ורק כוונה טובה.
אבל את יודעת, אומרים שהדרך אל הג'הנם רצופה בכוונות טובות. |פנים|

נערך לאחרונה ב:

in bal1

Well-known member
תראי, א' סברתי לתומי שבשל גילו הצעיר יחסית אלינו אז יש לו הורים רגילים שאת יודעת גרים בדירה משלהם וכו'
כי אילו הוא היה הבן שלי למשל, אז הייתי הולך לכפר הזה, מעמיס את כל הציוד שלו ומביא אותו הביתה.
אני מבין שהורים אשר שולחים את ילדיהם לכפר המיוחד הזה, עושים זאת כדי שירכוש מיומנויות והרגלים של ניהול אורח חיים עצמאי ליום שחלילה ההורים ילכו לעולמם.
אני זוכר לקוחה שלי שגרה ברמת אביב הם קנו לבנם דירה חדשה באיזור אבל הבן פשוט לא הסתדר ואז לא קרה כלום.
האם סיפרה לי בזמנו שהיא שלחה אותו בזמנו למקום שמתאים לו עם מדריכים צמודים ויתר הדברים שהם צריכים, אבל גם זה לא הסתדר.
הרי לא הצעתי לו להצטרף לכנופיית הפשע של אברג'יל.
סבא יקירי ממש לא כועסת עלייך.אם זה הרושם שהעברתי אני מצרה על כך.לא זו הייתה כוונתי. פילוסוף כבר לא צעיר במיוחד.
אתה יודע סבא יש משפחות שיכולות עד גבול מסוים להתמודד עם ילד עם צרכים מיוחדים.אספר לך משהו טיפה אישי.לגיסי (אח של בעלי) יש ילדה עם צרכים מיוחדים.רק שתבין משהו היא בת 21 והיא מתפקדת כמו ילדה בת שנתיים.כל הזמן אנו אומרים להם שהם צריכים להכניס אותה למקום שיתאים לצרכים שלה.והם רק עכשיו עושים את זה.ובינתיים מה אומר לך סבא,המשפחה הרוסה! האמא לא מתפקדת כמעט התאשפזה במוסד פסיכיטארי.(הוא פשוט מנע ממנה להכנס לשם) היא בקושי עובדת.היא כמובן לוקחת כדורים פסיכיאטרים להרגעה.(האמא)
הכל נפל עליו.גם לפרנס את המשפחה,גם לטפל בילדה שלמעשה היא כבר לא ילדה.זו לדעתך משפחה מתפקדת?
לא תמיד מתאים לגדל ילד כזה בבית.לא תמיד ההורים יכולים לתת מה שצריך.וזה ששמים ילד באיזו מסגרת מחוץ לבית זה לא בהכרח רע.זה אפילו טוב.
אנשים כמו פילוסוף מאד יכולים להתפס לכל מילה שמישהו אומר להם.והם לא ירפו.ולכן אני מאד שמחה שיש את הפורום בו פילוסוף יכול להביע את מה שהוא מרגיש.
אבל אנו מאד צריכים להזהר בהצעות שאנו מציעים לו.כי זה פשוט לא יקרה.ןלא אתה ולא אני נצטרך להתמודד עם התיסכול שלו.מי שמתמודד אלה ההורים שלו,האנשים בכפר איתם הוא חי והמדריכים שלו.
עכשיו משהו לפילסוף עצמו.אני יודעת שלא קל לקרוא מה שכתבתי.אני רק רוצה שאנשים יכירו אותך כפי שאני מכירה אותך.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
סבא יקירי ממש לא כועסת עלייך.אם זה הרושם שהעברתי אני מצרה על כך.לא זו הייתה כוונתי. פילוסוף כבר לא צעיר במיוחד.
אתה יודע סבא יש משפחות שיכולות עד גבול מסוים להתמודד עם ילד עם צרכים מיוחדים.אספר לך משהו טיפה אישי.לגיסי (אח של בעלי) יש ילדה עם צרכים מיוחדים.רק שתבין משהו היא בת 21 והיא מתפקדת כמו ילדה בת שנתיים.כל הזמן אנו אומרים להם שהם צריכים להכניס אותה למקום שיתאים לצרכים שלה.והם רק עכשיו עושים את זה.ובינתיים מה אומר לך סבא,המשפחה הרוסה! האמא לא מתפקדת כמעט התאשפזה במוסד פסיכיטארי.(הוא פשוט מנע ממנה להכנס לשם) היא בקושי עובדת.היא כמובן לוקחת כדורים פסיכיאטרים להרגעה.(האמא)
הכל נפל עליו.גם לפרנס את המשפחה,גם לטפל בילדה שלמעשה היא כבר לא ילדה.זו לדעתך משפחה מתפקדת?
לא תמיד מתאים לגדל ילד כזה בבית.לא תמיד ההורים יכולים לתת מה שצריך.וזה ששמים ילד באיזו מסגרת מחוץ לבית זה לא בהכרח רע.זה אפילו טוב.
אנשים כמו פילוסוף מאד יכולים להתפס לכל מילה שמישהו אומר להם.והם לא ירפו.ולכן אני מאד שמחה שיש את הפורום בו פילוסוף יכול להביע את מה שהוא מרגיש.
אבל אנו מאד צריכים להזהר בהצעות שאנו מציעים לו.כי זה פשוט לא יקרה.ןלא אתה ולא אני נצטרך להתמודד עם התיסכול שלו.מי שמתמודד אלה ההורים שלו,האנשים בכפר איתם הוא חי והמדריכים שלו.
עכשיו משהו לפילסוף עצמו.אני יודעת שלא קל לקרוא מה שכתבתי.אני רק רוצה שאנשים יכירו אותך כפי שאני מכירה אותך.
את מבינה?
לפני שהיגעת לכאן אני עוד הצעתי לו כל מיני הצעות..רציתי להיות לו סוג של מנטור.
לא ידעתי את המורכבות של העניין.
אבל טוב שאת מעירה/מאירה/מהירה. |4U|

in bal1

Well-known member
את מבינה?
לפני שהיגעת לכאן אני עוד הצעתי לו כל מיני הצעות..רציתי להיות לו סוג של מנטור.
לא ידעתי את המורכבות של העניין.
אבל טוב שאת מעירה/מאירה/מהירה. |4U|
בשמחה סבא.אני מאמנת אנשים כמו פילוסוף.עם השנים למדתי להכיר אותם טוב יותר.

SupermanZW

Well-known member
הרי לא הצעתי לו להצטרף לכנופיית הפשע של אברג'יל. :cool:
אני כולי אך ורק כוונה טובה.
אבל את יודעת, אומרים שהדרך אל הג'הנם רצופה בכוונות טובות. |פנים|
גילו, אם אינני טועה למעלה מ50. גם הדוגמה של עינבלי לא דומה אפילו במעט לפילוסוף, הוא לא סובל מפיגור או עיכוב התפתחותי אלא מאספרגר. הוא לא קיבל הכוונה נכונה בשנות ילדותו ונערותו ולכן אינו עצמאי (והיה לו פוטנציאל להיות כזה). רוב האנשים עם אספרגר הם עצמאים ולא זקוקים למסגרת מיוחדת בבגרותם, דווקא פילוסוף הוא היוצא דופן מבחינה זו.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
גילו, אם אינני טועה למעלה מ50. גם הדוגמה של עינבלי לא דומה אפילו במעט לפילוסוף, הוא לא סובל מפיגור או עיכוב התפתחותי אלא מאספרגר. הוא לא קיבל הכוונה נכונה בשנות ילדותו ונערותו ולכן אינו עצמאי (והיה לו פוטנציאל להיות כזה). רוב האנשים עם אספרגר הם עצמאים ולא זקוקים למסגרת מיוחדת בבגרותם, דווקא פילוסוף הוא היוצא דופן מבחינה זו.
אני שמח שיש כאן אנשים שמבינים לעומק את פני הדברים.
אני מודה שהיחס שלי כלפיו היה עד כה כמו אל כל אחד כאן
אבל עדיין אני רוצה להתייחס אליו כאל כל אחד.

in bal1

Well-known member
לא חלילה התכוונתי לעשות השוואה בינהם.רק להסביר כמה זה לא תמיד פשוט לגדל/להיות עם ילד כזה.
אגב המתאמן שלי שגילו מעל 40 הסביר לי שמתי שהוא היה ילד ואף גדל להיות נער ואדם בוגר לא ידעו מה זה אספרגר. רק אחרי גיל 30 התחילו להבין מה זה.
ברגע שאתה מבין מה הבעיה אולי אתה יכול לנסות להתחיל לתת פתרונות.

אני עוד מעט בן 50. הוריי מבוגרים ועייפים וחולים, ולא יכולים לשכן אדם בביתם. הם קנו לי בהמון כסף בית בכפר טיפולי ואני אמור לחיות בו עד שאהיה עצמאי לגמרי, כי אם אעזוב אולי לא אוכל לחזור ולא יהיה לי איפה לגור. אם אגור בדיור מוגן, יהיה לי עוד יותר קשה. האנשים פה לא נחמדים אליי אבל לפחות תנאי הטיפול טובים.

אבי בן 1231

Well-known member
אני עוד מעט בן 50. הוריי מבוגרים ועייפים וחולים, ולא יכולים לשכן אדם בביתם. הם קנו לי בהמון כסף בית בכפר טיפולי ואני אמור לחיות בו עד שאהיה עצמאי לגמרי, כי אם אעזוב אולי לא אוכל לחזור ולא יהיה לי איפה לגור. אם אגור בדיור מוגן, יהיה לי עוד יותר קשה. האנשים פה לא נחמדים אליי אבל לפחות תנאי הטיפול טובים.
מפעם לפעם אתה מעלה פה שאנשים לא נחמדים אליך, מאידך אתה גם כותב לא פעם שאתה צועק על אנשים וגם כן לפעמים מתנהג לא יפה לאחרים.
למה שלא תשב עם היועצת ותחפשו יחד מה הבעיה, היכן הבעיה וכיצד ניתן לפתור אותה.
אל תקבל זאת שאני מפנה אצבע מאשימה אליך חלילה!!!

זה מה שאני מנסה לעשות אבל אני לא מצליח להבין מה קורה. אני צועק כי תוקפים אותי. אומרים לי שאני עושה מבטים מאיימים לאנשים אבל זה כשהם עושים לי מבטים מאיימים או לא נעימים. אומרים שאני עושה קולות מפחידים ונושף על אנשים אבל אני לא שולט בזה ולא מודע לזה. אולי אני צריך יותר להתעלם מהתנהגויות, לחייך ולהביע שמחה ולא לאיים. אבל אתמול אחרי שיצאתי מבידוד הייתי ממש עדין, חייכתי ולא עשיתי רע לאיש ואנשים התנפלו עליי במלים מכוערות מאוד ובאיומים.

נערך לאחרונה ב:

SupermanZW

Well-known member
זה מה שאני מנסה לעשות אבל אני לא מצליח להבין מה קורה. אני צועק כי תוקפים אותי. אומרים לי שאני עושה מבטים מאיימים לאנשים אבל זה כשהם עושים לי מבטים מאיימים או לא נעימים. אומרים שאני עושה קולות מפחידים ונושף על אנשים אבל אני לא שולט בזה ולא מודע לזה.
המשפט האחרון אומר הכל. תפסיק לעשות קולות מפחידים ולנשוף על אנשים. אתה כן מודע למה שאתה עושה וכן שולט בזה.

הפה שלך נפתח וצועק באופן אקראי ללא שליטתך? לא. מכאן נובע שאתה כן שולט בזה.
הפה שלך נפתח ונושף (בחוזקה) באופן אקראי ללא שליטתך? לא. מכאן נובע שאתה כן שולט בזה.

אתה טוען שאתה לא מודע, אבל זה לא יכול להיות, מכיוון שהאינטיליגנציה שלך תקינה, לכן הטענה ״לא מודע לזה״ היא שקר.

אני בטוח שאתה עושה קולות מפחידים ונושף על אנשים מתוך כעס עליהם, אבל זה לא משיג את המטרה בה אתה מעוניין. במקום לעשות קולות מפחידים ולנשוף נסה להתעלם מהם ולדווח על כל דבר רע שעושים לך. אם תוקפים אותך פיזית הכה חזרה, זכותך להגן על עצמך.

אני חלש פיזית ולא כדאי לי להכות בחזרה. יש לי התנהגויות אובססיביות. אני מניח שאני יכול לשלוט אבל אני לא לגמרי מודע לזה, זה בא לי בטבעיות כמו הרגל. פעם הייתי עושה את זה יותר במודע בתור מחאה נגד החברה, היום אני בקושי מבחין כשזה קורה. אני גם לא נושף חזק ולא פותח את הפה, אני נושף חלש מאוד.

SupermanZW

Well-known member
אני חלש פיזית ולא כדאי לי להכות בחזרה. יש לי התנהגויות אובססיביות. אני מניח שאני יכול לשלוט אבל אני לא לגמרי מודע לזה, זה בא לי בטבעיות כמו הרגל. פעם הייתי עושה את זה יותר במודע בתור מחאה נגד החברה, היום אני בקושי מבחין כשזה קורה. אני גם לא נושף חזק ולא פותח את הפה, אני נושף חלש מאוד.
תמיד כדאי להכות חזרה. מי שלא מכה חזרה משדר פחד וכל בריון רוצה לתקוף את מי שהכי מפחד ממנו. הבריון תמיד יעדיף להכות את מי שלא מחזיר לו לעומת מי שמחזיר לו. דווקא אם תחזיר מכות יתקפו אותך פחות.

כן אבל זה לא יעזור בהרבה. אני חלש ולא אוכל להתגבר בעזרת כוח פיזי על מישהו חזק שיתקוף אותי. צריך סדר שיגן עליי ויעניש את התוקפים.

SupermanZW

Well-known member
כן אבל זה לא יעזור בהרבה. אני חלש ולא אוכל להתגבר בעזרת כוח פיזי על מישהו חזק שיתקוף אותי. צריך סדר שיגן עליי ויעניש את התוקפים.
אם לא תחזיר תחטוף יותר מכות. תמיד עוזר להראות שאינך מפחד (גם אם אתה מפחד, אסור לך להראות פחד ואם אינך מחזיר אתה מוכיח לתוקף שאתה מפחד וזה מעודד אותו להכות אותך יותר).

למעלה