כמה דברים

קזאין = חלבון החלב...

והוא מופיע בכל מוצרי הלייטקס. ישנם קונדומים שהם נונ-לייטקס, הם עולים פי שניים-שלושה (תשאל את ג'ון
)

Dool

New member
../images/Emo7.gif

אני לא מבין... ג'לטין מהצומח???? מה זאת אומרת? ג'לטין מיוצר מבעלי חיים?? בבקשה שמישהו יסביר לי! ואיך זה יכול להיות במוצרי חלב? בארץ לא מערבבים בין 2 הדברים.. אני יודע אני נשמע כמו מטומטמם

Neta558

New member
אני אנסה להבהיר...

ג'לטין הוא מהחי, אך בארץ הוא לרוב מעצמות דגים. מאחר שדגים לא נחשבים בשר לפי הכשרות אלא מוגדרים כ"פרווה", אפשר למצוא ג'לטין גם במוצרים חלבים מבלי לפגוע בכשרות. עוד על ג'לטין אפשר למצוא ב"שאלות נפוצות" בפורום.

AmitKar

New member
ג'לטין

ג'לטין בד"כ מיוצר מעצמות של בעלי חיים. הרבנות הראשית לישראל וכל שאר הרבנויות לרוב לא מחשיבים ג'לטין כבשר, אפילו שהוא לפעמים מעצמות של פרות, אם אני לא טועה בטענה שהוא חומר מתחלב. זה שבד"ץ לא מקבלים את זה עדיין לא אומר שכשר בד"ץ אומר שהג'לטין צמחי, כי הוא יכול להיות גם מעצמות של דגים. היום אין הרבה דרכים לדעת אם הג'לטין הוא צמחי או לא ככה שבד"כ כדאי פשוט להמנע מזה. שלך, עמית

למען האמת...

ג'לטין מעצמות יונקים הוא לא כשר ומעצמות דגים כן קשר. שאלה: חומר מתחלב זה צמחוני?

AmitKar

New member
מאוד תלוי מי מעניק את הכשרות

בד"ץ באמת לא מקבל ג'לטין מעצמות של יונקים, אבל הרבנות כן. חומר מתחלב יכול להיות צמחוני ויכול להיות לא (ג'לטין). יש הרבה סוגים. מה שבטוח, לטבעונים זה לא רלוונטי כי זה מגיע רק עם חלב... עמית

Neta558

New member
רק עם חלב? לא לא...

חומר מתחלב קיים במאכלים רבים, לא רק מאכלים חלביים!

Gal-Mo0D

New member
כמה תשובות לכמה דברים

"פרוקטור אנד גמבל" היא החברה בה מנסים להתרכז המתנגדים לניסויים בבעלי חיים מכיוון שהיא החברה הבולטת ביותר בתחום, למרות שאת אותם ניסויים ויותר מבצעים הרבה חברות אחרות. היא פשוט החברה מולה מרכזים את כל המאמצים (וכמובן המנעות מפרינגלס היא חלק ממאבק זה). נעליים מעור = נעליים מעור של חיות. השבוע יצא לי לקנות נעלים צמחוניות (NB) וצריך לבקש שלא יהיה שום עור (מסתבר שזמש לא נכנס בקטגוריה של עור ברוב חנויות הנעליים שהייתי...
) בנעל. ובקש לנימוקים המשעשעים :
מי קבע שפרות נולדו כדי להיאכל ? האנשים שאוכלים אותם ? נהדר. נימוק משכנע ביותר. זה כמו שאני אקבע שפרות לא נועדו להיאכל, מי יכול לשנות את דעתי ?
גם תאים הם חיים. לשמחתנו, לא הוכח שתאים מסוגלים להרגיש כאב. גם צמחים אינם מרגישים כאב. וגם אם כן צמחים היו מרגישים כאב, אל תשכחי שאת הפרות שמגדלים לצורך בשר מאכילים בצמחים ולכן - תזונה בשרית גורמת הרבה יותר "סבל".

למעלה