כמה דברים

תשובות לתשובות

1. תודה על התשובות 2.כשילדי/אם ילדי יהיו צמחוניים אני רוצה שזה יהיה מתוך בחירתם- ולא כפיה. בנוסף על כך- ילדים לא אוהבים הרבה סוגי מזון לרוב, ויהיה לי קשה לספק להם תזונה מלאה בלי מעט|סדגש בשר.

איכסה

New member
כרגיל, מתן לא מסכים עם עמית...

עמית - אם "תכפה" על הילדים שלך צמחונות בעולם בשרי ברובו, הם ירגישו שונים - ויקחו את זה כמגבלה, דבר שיש לשנותו. בשנים הראשונות לא צריכה להיות דילמה, עד גיל 3 הילד בכלל לא ירגיש בהבדל, אם אני לא טועה ילדים מתחילים לאכול בשר בגיל שנה וחצי,שנתיים - אפשר למשוך את זה עוד שנה בערך בלי לדבר על העניין בכלל, ולתת לו הרגשה שזה טבעי. עד עכשיו, מרכז החיים של הילד היה הבית, אבל עכשיו כשהוא הולך לגנון - צריך להסביר לו למה אמיר אוכל קציצה והוא אוכל מרק, או... למה אין לו פסטרמה בסדויץ'. בנקודה הזאת צריך להציע לו את שתי הדרכים - ולהסביר לו את דעתך, ברור שהוא יבחר בצמחונות, הוא בסה"כ בן 4 ושפוט שלך... עכשיו הוא כבר בכיתה ד', וצוחקים עליו בכיתה על זה שהוא צמחוני, יש כמה נקודות שצריך להתמודד איתן, לתת לו את ההרגשה שהוא בחר להיות צמחוני, למרות שזה לא בדיוק ככה. בסופו של דבר הערכים שבצמחונות לא ייתפסו אצלו, והוא ימצא את עצמו צמחוני כי "ככה אבא ואמא רוצים"

AmitKar

New member
לא הבנת כל כך את מה שאני אומר...

אני לא טוען שילד שהחליט שהוא לא רוצה להיות צמחוני יש לכפות עליו את זה. אני טוען שבתקופה שהוא עוד לא החליט אין לכפות עליו בשר. אם וכאשר יהיו לי ילדים, אני מניח שאני לא אתן להם בשר, וינסה לחנך אותם למוסריות. אם הם יחליטו בכל זאת לאכול בשר, שיהנו... עד גיל מסויים ילד בכלל לא חושב על זה (אצל כל ילד זה שונה), אם אני אתן לו אוכל בריא ומוסרי יותר, הרי שבסה"כ מילאתי את חובתי כלפיו וכלפי סביבתו. אם אני נותן לו בשר אני מרעיל אותו ונותן לו לאכול אוכל שאולי בעתיד הוא ירגיש ייסורי מצפון על התקופה בה הוא אכל אותו. שלך, עמית

AmitKar

New member
ושכחתי לשאול...

בכיתה ד' צחקו עליך כי אתה צמחוני? כנראה הייתה לך כיתה די מגעילה... ויתכן גם שמעט חוש הומור היה פותר את כל העסק. הכל תלוי בסביבה בה אתה חי. היא יכולה להיות תומכת, ויכולה להיות מגעילה. אני אישית הייתי מעדיף להוולד כצמחוני ולחיות בסביבה אוהדת לרעיון, אם כי ככה אי אפשר לדעת איך היו מתפתחים חיי, אז אולי לא כדאי לקחת את הסיכון... עמית

איכסה

New member
אף אחד לא צחק על הצמחוניות שלי

מעולם. אני רק אומר, שאני עשיתי את זה מבחירה - והייתי שלם עם ההחלטה שלי, לכן היה לי את הכח לעמוד מול כל החברה (אני לא מדבר על השפלה, אלא על טיעונים שעולים בפני כל אחד פה בפורום).

AmitKar

New member
אז מה הטענה בעצם?

ברגע שהילד שלי יגיע למצב בו הוא יכול כבר להחליט אני כמובן אסביר לו למה אני לא אוכל בשר ולמה עד עכשיו העדפתי שהוא לא יאכל. אם הוא יחליט שהוא רוצה להמשיך להיות צמחוני, מן הסתם הוא כבר ידע למה. שלך, עמית

איכסה

New member
ההנחה הבסיסית שלך מוטעת

למה אתה חושב שהוא באמת יאמין בכל הערכים שאתה מאמין בהם? כי חינכת אותו לזה? אני לא חושב... אתה מאמין בכבוד הדדי כי ההורים שלך לימדו אותך את זה, אבל לך קל כי יש אחוז נכבד של אנשים שמאמינים בערך זה (ואני לא מדבר על הכנסת), אם אתה תחדיר בו צמחונות בסביבה לא צמחונית - הדילמה תהיה בינך לבין הסביבה, ולא בין התענוגות לבין ההרג. אני באמת חושב שהילד צריך להחליט בעצמו, בלי שום דחיפה מצד ההורים.

AmitKar

New member
איזו הנחה בדיוק?

לא אמרתי שהוא יאמין בכל הערכים שאני מנסה ללמד אותו. אמרתי, ואתה יכול לבדוק, שאם הוא ירצה לאכול בשר אז סבבה לו ואם הוא ירצה להיות צמחוני הוא כבר ידע למה כי אני אחנך אותו לזה. ההורים של בערך כל אחד מאיתנו, לימדו אותנו, לרוב בדרך עקיפה, שרצח, אונס, גנבה, אלימות מילולית ופיזית וכו' הם דברים רעים שיש להמנע מהם. אני רועה בצמחונות משהו שמתקשר באופן ישיר עם הערכים הנ"ל. האם אתה באמת חושב שזה טוב לתת לילד להחליט בעצמו אם הוא רוצה לרצוח או לא? כי האינסטינקט הבסיסי, לפחות אצלי, כשילד מסויים הלך נגדי, אני הולך נגדו. את הגבולות קיבלתי מהסביבה. אז נכון שהסביבה החיצונית לא חייבת להיות תומכת בצמחונות. אך הסביבה הפנימית, והחשובה יותר לדעתי, בהחלט תהיה תומכת. אני לא הבנתי מה זאת הבחירה בין התענוגות להרג. צמחונות זה תענוגות? אם כן למה לא כל האנשים הם צמחונים? בכל אופן, הבחירה בין מוסריות להנאה מאוכל מסויים, כרוכה גם בבחירה בין ללכת קצת נגד הזרם לכיוון צד שנראה נכון, או ללכת עם הזרם, לעצום עיניים ולהמשיך להנות מנורמות חברתיות מעוותות. בלי האנשים שהולכים נגד הזרם, החברה היום הייתה מלאה בגזענות, שובניזם ודיקטטורה הרבה יותר מהיום. אך עדיין היום יש את הדברים האלה. אחת הסיבות היא שעדיין אצלנו בחברה יש יצורים המופלים לרעה בגלל תכונה פיזית. האם אתה מעדיף חברה כמו אז? האם אתה לא מעדיף לשפר את העולם כיום? עמית

הייתי

כותבת לך שכותבים אנסה לחנך אותם לדרך מוסרית (ולא ינסה) אבל אין לי כוח..

איכסה

New member
עוד לא ממש בדקתי את ההודעה...

אבל למצוא טעות כזו אצלי זה ממש נדיר, אני מאוד מקפיד על הכללים האלה. הכרזת מלחמה..

איכסה

New member
אני באמת אדיוט

כתבת את זה לעמית!!! ובכן, קבלי סליחה גדולה ו

לי יש טיעון יותר דבילי

פעם כמה אנשים אמרו לי שכשאני אוכלת פרה אני הופחת אותה רמה, משדרגת אותה לרמה שלי. טיעון דבילי

BLecker

New member
אפשר לנצל"ש?

אממ.. זכור לי פה שמישהו אמר שיש משהו בקונדומים... מה זה היה?

למעלה