איזו הנחה בדיוק?
לא אמרתי שהוא יאמין בכל הערכים שאני מנסה ללמד אותו. אמרתי, ואתה יכול לבדוק, שאם הוא ירצה לאכול בשר אז סבבה לו ואם הוא ירצה להיות צמחוני הוא כבר ידע למה כי אני אחנך אותו לזה. ההורים של בערך כל אחד מאיתנו, לימדו אותנו, לרוב בדרך עקיפה, שרצח, אונס, גנבה, אלימות מילולית ופיזית וכו' הם דברים רעים שיש להמנע מהם. אני רועה בצמחונות משהו שמתקשר באופן ישיר עם הערכים הנ"ל. האם אתה באמת חושב שזה טוב לתת לילד להחליט בעצמו אם הוא רוצה לרצוח או לא? כי האינסטינקט הבסיסי, לפחות אצלי, כשילד מסויים הלך נגדי, אני הולך נגדו. את הגבולות קיבלתי מהסביבה. אז נכון שהסביבה החיצונית לא חייבת להיות תומכת בצמחונות. אך הסביבה הפנימית, והחשובה יותר לדעתי, בהחלט תהיה תומכת. אני לא הבנתי מה זאת הבחירה בין התענוגות להרג. צמחונות זה תענוגות? אם כן למה לא כל האנשים הם צמחונים? בכל אופן, הבחירה בין מוסריות להנאה מאוכל מסויים, כרוכה גם בבחירה בין ללכת קצת נגד הזרם לכיוון צד שנראה נכון, או ללכת עם הזרם, לעצום עיניים ולהמשיך להנות מנורמות חברתיות מעוותות. בלי האנשים שהולכים נגד הזרם, החברה היום הייתה מלאה בגזענות, שובניזם ודיקטטורה הרבה יותר מהיום. אך עדיין היום יש את הדברים האלה. אחת הסיבות היא שעדיין אצלנו בחברה יש יצורים המופלים לרעה בגלל תכונה פיזית. האם אתה מעדיף חברה כמו אז? האם אתה לא מעדיף לשפר את העולם כיום? עמית