כמה דברים

כמה דברים

אתמול קניתי פרינגלס. בעודי יושבת במונית, קראתי את המדבקה שעל המכסה יצרן:פרוקטר אנד גמבל אני לא אוכלת יותר פרינגלס! בשרשור של "יעל של תום" עידוז ציין טופי מטופו. יש קשר לג'לטין? התחלתי לקרוא תוויות של מאכלים! (לראות ממה יוצרו) התפלאתי לראות הרבה דברים שעל העטיפה כתוב ג'לטין (ולא ניסו לחפות על זה עם כינוי אחר) הם לא מתביישים בעצמם על שימוש בג'לטין? אגב, מהם השמות הנרדפים לג'לטין? כשלי יהיו ילדים, עד שהם יוכלו להחליט הם יוכלו בשר (.ז.ה קשור להודעה של טלי) כשנ.יס.ית.י להכין את. הכרובית. עם פירורי לחם, חלק מהפירורים נ.שרפו וחל לא הת.בשלו
. מה לעשות? שמעתי שני טיעונים (נימוקים?..) משעשעים בעד בשר: גם תאים הם חיים פרות נועדו להאכל- כשעניתי שאם הורים מביאים תינוק במטרה להאכל (בלי שהוא מחליט). זה בסדר? נעניתי- תינוק יכול לעשות משהו בחיים שלו, לא כמו פרה (וזאת לאחר שבהתחלה חברתי ענתה לטענת התינוק "כן" וריככתי אותה..) מישהו אמר לי שאנ.י כופה (לא קופה...) על אנשים צמחונות. בדיוק לאחר מכן הוא התחיל לנהל איתי דיון על אכילת חיות. אז אמרתי לו שהוא התחיל את השיחה, ושאני רק עונה למה שהוא אומר- זכותי, לא? נעליים מעור זה מעור של חיות, נכון? כי חברה שלי אומרת שהן מעור תעשייתי (כלומר כזה שמייצרים במפעלים..)

punktx

New member
עור תעשייתי

אינו עור. כשכתוב על מוצר כלשהו שהוא עשוי מעור= עור מעובד של בעלי חיים. אין דבר כזה- עור שמייצרים במפעלים.

אני מחכה לעוד תשובות

אני חוזרת: מהם השמות הנרדפים לג'לטין? כשניסיתי להכין את הכרובית עם פירורי לחם, חלק מהפירורים נשרפו וחלק לא התבשלו. מה לעשות?

Neta558

New member
ג'לטין הוא תמיד מהחי!

ישנם חומרים דומים, אך הם לעולם לא נקראים ג'לטין. כשכתוב ג'לטין על מוצר הכוונה תמיד לחומר מן החי!

k hut

New member
איך ג'לטין מהחי נמצא במילקי?

לא רשום שם ג'לטין צמחי, רשום ג'לטין וזהו. אין סיכוי שהמילקי יקבל הכשר רבנות אם יש מרכיב מהחי ("בשרי"). כנ"ל לגבי מרכיבים מהחי באבקות מרק "פרווה", איך יתכן? ("משפרי הטעם") חוק ה"בטל ב-60" לא פועל כאן (עד כמה שאני מבין בחוקי הכשרות..).

Neta558

New member
פירורי לחם לא צריכים להתבשל...

תשרי את הכרובית קצת במים רותחים לפני שאת אופה אותה. ככה גם הפירורים ידבקו טוב יותר עם האדים החמים. ותאפי לפי פירורי הלחם, עד שהם משחימים טיפה, ולפני שהם נשרפים. הם לא צריכים להתבשל, בסה"כ...

MooN aka asdfgh

New member
סליחה על הבורות, אבל...

מה בדיוק הבעיה עם פרוקטר אנד גמבל? למה אנחנו כ"כ שונאים אותם?

למרבה השעשוע

אני מחרים את "פרינגלס", כמו את כל מוצרי פרוקטר עוד לפני שבכלל נהייתי צמחוני.

AmitKar

New member
תשובות...

פרוקטר אנד גמבל היא חברה ענקית. יש לה הרבה מאוד מוצרים נמכרים מאוד שהבולטים שבהם הם פנטן, הד אנד שולדרס, פרינגלס, אריאל, TIDE (האבקת כביסה החדשה. סטנרט חדש של לובן בלה בלה בלה...), פמפרס, אולוויז, אולדייז ובטח עוד איזה שניים-שלושה ששכחתי. ג'לטין יכול להופיע גם כ"מייצבים" וגם כ"E441". הג'לטין הבשרי וג'לטין בכלל לא נמצא בכל כך הרבה דברים, אך הוא בהחלט נמצא בכל מיני סוכריות גומי, מילקי וכל שאר הדברים הג'ליים (כולל ג'לי מן הסתם...) למה כשיהיו לך ילדים עד שהם יוכלו להחליט הם יאכלו בשר? אני דווקא חושב שצריך לבחור בשבילם את האופציה הבריאה והמוסרית יותר, גם מתוך חובה אליהם ועל המצפון שלהם בעתיד, וגם מתוך חובה אל בעלי החיים, שלמרות שהם נהרגים בצורה ממוסדת עדיין אין לאף אחד זכות לעשות זאת. בהחלט טיעונים נפוצים ומשעשעים. הייתה פעם תחרות בפורום זכויות על הטיעונים הכי מצחיקים שהשמיעו לנו. לי זכור במיוחד הטיעון של "מה, ולדעתך זה בסדר להרוג לחם חי?"
כל הקטע הזה של "את כופה את דעתך" זה תירוץ די עלוב להתחמק ממשהו שלא נעים לאנשים לשמוע. מדובר בהבעת דיעה, שהיא זכות בסיסית בכל משטר דמוקרטי. לרוב אנשים על דעת עצמם מתעניינים ומדברים על הנושא, ואז בכלל זה יכול להרגיז מאוד. וגם במידה שזו הייתה כפיית דיעה, עדיין אין בזה פסול. המדינה כופה עלינו לא לרצוח מתוך דיעה שרצח הוא לא מוסרי. אנחנו צריכים לשקול את הרע שבכפיית דיעה אל מול הרע שברצח בעלי החיים ולהחליט מה יותר רע. אני מניח שלכל אחד בפורום התשובה ברורה... בכל אופן, כאשר יש דרך שלישית, שבה שום רע לא נגרם, והיא פשוט שכנוע, יש לפעול לפיה. היא גם דרך הרבה יותר אפקטיבית... נעליים מעור הן מעור של בעלי חיים. לרוב פרות. היום יש גם סוגי עור סינטתי שנראים ממש דומה לעור אך עמידים במים ולפעמים גם יותר חזקים. שלך, עמית

למעלה