כמה אתם אנטי?

sharon29wow

New member
אני לא יודעת מה אתם..

אבל מרגע שעזבתי את העולם החרדי הם אינם נוגעים לי עוד... אין לי כל שנאה למשהו שאיני מאמינה בו -מה נקרא אלוהים. אין לי כעס על החרדים ואורחותיהם- אני לא שם. זכותם לחיות כך כמו שזכותי לחיות כפי שאני חיה היום! אני יכולה לרחם על מי שכלוא שם בעל כורחו ולא מוצא את דרכו החוצה מסיבות כאלו ואחרות. יש להם את הכללים שלהם והחוקים שלהם והם נלחמים למען זה בדיוק כמו שאנחנו נלחמים למען מטרותנו אנו. הם לא מכבדים אותי ואני לא מכבדת אותם! הם טועים - זה מה שאני מאמינה לכן עברתי הלאה, למקום טוב יותר לדעתי. אם כבר לכעוס על מישהו זה על הממשלה היפה שלנו שנכנעת לגחמותיהם.נכנעת חופשי. על מי שאנחנו סומכים שידאג לנו ומפחד לאבד את הקולות... כשאני מסתובבת בבני ברק(לעיתים ממש נדירות) אני גאה! זו התחושה היחידה שיש לי. באופן כללי, אנשים - כעס לא מקדם אותנו לאף מקום. חיו את חייכם!! אל תחבקו את העבר תפרסו זרועות לעתיד!!!

שונא שנאה נוראה את המימסד החרדי בלבד!!!

איך אפשר לשנוא את החרדים כבני אדם? הלא אם הם חרדים מלידה הם תינוקות שנשבו ואם הם חוזרים בתשובה הם שטופי מוח שבמקרים רבים אין להם מחשבה עצמאית אמיתית. מי שאשם באסון הנורא שמתרחש בעולם החרדי וימוטט בסוף את כל החברה הישראלית זה המימסד החרדי המושחת, הכוחני והאטום. המימסד החרדי עושה הכל על מנת להפוך את צאן מרעיתו לאנשים בורים וחסרי כישורים שיהיו תלויים חברתית וכלכלית במימסד החרדי. לשמחתי יש שביב תקווה מעצם העובדה שבשנים האחרונות קמו אנשים מתוך הממסד או מחוצה לו והתחילו ליזום שינויים. אם זה אותם גורמים שמעודדים בגלוי או בסתר את ההתגייסות לצבא ואם אלה שבונים מסגרות לימוד אקדמאיות לחרדים. מי שאני ממש מעריץ היא עדינה בר שלום, בתו של הרב עובדיה שעשתה מהפכה אמיתית בנושא השכלת נשים. היא גם מעיזה לדבר בצורה זהירה על הצורך בתכנון משפחה, בעיקר במשפחות לא מתפקדות.

אני שונא גם "צדיקים " חרדים היושבים בכלא

אין דבר מבחיל יותר בעיני מעברייני מין וגילו עריות חרדיים היושבים בכלא ומקפידים על קוצו של יוד בכל הקשור למצוות פולחניות, אבל מכחישים את העבירה שלהם, או גרוע מזה, מצדיקים אותה.

בטח - "הוא כזה ילד חמוווד,

מה, זה אשמתי שהוא בא לייעוץ בדיוק כשהיינו בדרך למקווה? מה אני עשוי מפלסטיק?" ...

אכן יש כאלה

במחקר שהייתי מעורב בו בצורה מסויימת, רואיינו כמה עברייני גילוי עריות שחלקם היו חרדים. הדבר הנורא היה ההכחשה של רובם או הנסיון הנורא לטעון שהילדה פיתתתה אותו או שהיא נהנתה. האדם היחיד שלקח על עצמו את מלוא האשמה והביע חרטה עמוקה, היה אדם (לא חרדי) שעשה את המעשה הכי פחות חמור מכולם ולכן גם נשפט לשנתיים בלבד. אחד החרדים הסביר במלוא הרצינות שמבחינתו מה שקובע זה שבע מצוות בני נוח ומכייוון שאיסור על גילוי עריות לא קיים שם, הוא לא רואה בעייה במה עשה.

בדקתי ואכן ההסבר שלו היה דפוק יותר

הוא טען ש- 7 מצוות בני נח הומצאו אחרי אברהם אבינו ולכן מבחינתו זה לא תופס כי הוא יהודי בדרך של אברהם אבינו. אני מסכים שהטיעון של היא פיתתה או נהנתה אינו מאפיין דווקא את החרדים, אבל האחרים לפחות לא צבועים כל כך ולא משגעים את שלטונות הכלא עם אינסוף דרישות פולחניות. אחד הדברים הכי מאוסים בעיני הוא שרבים מהם לא משתפים פעולה עם גורמי הטיפול ולא לוקחים כל אחריות. הבעייה היא שהרבנים שעובדים איתם, לא עוסקים בהרבה מקרים בהתמודדות המוסרית שלהם עם מעשיהם, אלא רק בלימוד תורה והקפדה על על מצוות פולחניות. מה שמבזה במיוחד את הדת היא ההתגייסות של רבנים ומנהיגים בכירים בעולם החרדי למען בן האדמור שאנס את אחייניתו ונשפט ל- 17 שנה.

ועוד משהו

פיתתה/נהנתה זה מנטרה שחוזרת על עצמה בכל סיפור אונס /גילוי עריות. בלי קשר לגודל הכיפה או קיומה.

הנה את רואה

עוד כמה התדיינויות כאלה עם אנשים שהחרדים מביאים להם ת'סעיף אפילו יותר מאשר לך, ותרגישי פתאום אוהבת אדם ליברלית וסובלנית.

לומד100

New member
תלוי איך אתה מסתכל

מבחינת האופי שלי אני יכול הגיד שלא היה הבדל משמעותי מכשהייתי חרדי ואחרי שיצאתי, וגם אז הייתי בדעה שזה לא עניין של חרדים אלא לבנאדם עצמו ואין לייחס את זה להיותו חרדי אפילו שהוא מנסה לחפות על זה ע"י הדת שזה בפני עצמו מגעיל. ז"א, אין לנו להכליל "חרדים" ולהכליל אותם במעשים מסוימים, כמו שאני לא יכליל "מוסלמים" ולא כל דבר אחר.

למעלה