כמה אתם אנטי?

Jessi Jessica

New member
כמה אתם אנטי?

כמה אתם שונאים דתיים? וחרדים? כי אני לאחרונה מרגישה שהמון המון המון, יותר מדי. לא שזה מעסיק אותי יומם וליל, אבל אתם יודעים איך זה, אנחנו חיים במדינה שגם בחור בו אני גרה היום למשל, נתקלתי בחרדי. זה מעורר בי סלידה משום מה (למישהו יש מושג איך קוראים להפרעה הזו?) וכמעט בכל יום יש איזו ידיעה במדורי החדשות, ברדיו או ברחבי הרשת, על תקרית כלשהי שמקורה ברשלנות / טפשות על רקע אמוני. שזה שילוב של שתי דברים מרגיזים כל אחד לעצמו, וביחד בום.......אם אני נקלעת לעיר התורה והחסידות אני מרגישה איך זה מבעבע... חרדים משוטטים על הכביש כמו עדר תועה וחולפות לי מחשבות ציניות-רצחניות בראש. אם מישהו מדבר איתי על אמונה או זורק איזה וורט (אוף, לאחרונה זה קורה) אני מחפשת איזה שוקולד כדי להרגע (ולזה יש את אחת ההשלכות הגרועות אם לא ה. אמרה קשת ושות') אני יודעת שזה מוגזם, אבל זה המצב. לאשפז את עצמי מחשש לסכנתא דציבורתא ? אם רק הייתי יכולה להקים איזו מפלגת מרץ.... <הארה חשובה: אני כותבת כאן תמיד בניק אחר, אך לא חשתי בנוח לכתוב תוכן הודעה זו בשמי ובמלכותי [כי יש מצב שגם כמה דתיים ממכרי קוראים זאת ואני לא רוצה שהם ישלחו לי מעטפות אנתרקס מחר], וגם רציתי להחליף ניק מזמן, והמזהים - לא, לא תבוא עליהם הברכה>

קטנטונט

New member
לי אין בעיה עם דתיים או עם המסורת

חצי מהמשפחה המורחבת שלי והמשפחה המצומצמת שלי הם דתיים, ואני ממש אוהבת ומכבדת אותם הכי שבעולם. לגבי חרדים, יש לי בעיה עם הפאנטיות שלהם. אבל יש לי בעיות עם פאנטיות בכללי. אני לא חושבת שקיצוניות זה דבר טוב. ובד"כ כשאני פוגשת חילוני קיצוני ששונא את כל הדתיים אני מנסה להראות לו את הצד היפה שבדבר. איך אומרים? לכל מטבע יש שני צדדים...

כמוני כמוך

בדר"כ אני נטול רגש שלילי או חיובי

כלפי אנשים, כל עוד אני לא יודע עליהם דבר. וידיעת כותרת פשטנית (חרדי, ערבי, חשוד במעשה) אינה מספיקה.

Jessi Jessica

New member
יופי לך

לפעמים מספיק לי לדעת על אנשים שהם רק משתייכים לזרם מסויים או חיים על פי השקפת עולם מעוותת בשביל להעריך אותם.

זרם, או השקפת העולם

שנראה לך שלפיה נוהג מישהו, לעולם לא יכולים להספיק כדי להעריך בנאדם.

נכון

לכן לא אתחתן עם מישהו אם יהיה לי רק את המידע הזה, אבל להעריך (=לשער) את נקודות המוצא של החלטותיו ובחירותיו אוכל.

כשתמצאי את המקום שלך זה יעבור לך...

אני גם הייתי פעם שונא/נגעל/חרד מכל דבר שבקדושה. היום זה כל כך לא רלוונטי ולא מעניין. למרות שבמסגרת הביקורים שלי אצל הילד אני כל הזמן בבני ברק, וגם בשבתות אני שומע דברי תורה מהוריי - החרדים כבר לא מזיזים לי רגשית. מבחינתי כמו שאני מטייל בהודו ורואה אנשים מוזרים כך אני מרגיש אל החרדים. אפשר אפילו לצלם תמונה למזכרת... :) הכעס/שנאה/גועל וכו' נובעת מהעובדה שאת עדיין מרגישה רדופה/בורחת מהם. את עסוקה בשלילת החרדיות עדיין. כשתמצאי את המקום שלך בחיים זה יעבור לך. אם בכל זאת כרגע את מרגישה רגשות עזים מדי [השתמשת במילה 'רצחניות'], את יכולה להיעזר זמנית בכדורים הצבעוניים המהממים האלה [כמובן באישור רופא] כדי להרגיע ולהנמיך את גובה הלהבות. זה לא בושה לטפל בעצמך. מאחל לך שתמצאי בקרוב את מקומך ובא לציון גואל...

Jessi Jessica

New member
אמרו לי יעבור לך

אבל בתחילה זה לא היה כך, בתחילה פחות הפריע לי. עם הזמן קלטתי כמה אורח החיים הזה מעוות, מסורס ומטופש... כדורים מהממים? יותר משוקולד?

להפרעה הזו קוראים:גזענות.

וחי ראשי שאני מתעב חרדיות (וו שרוקה) אבל אם קבוצה מעוררת בך סלידה את סובלת ממחלה קשה שכולנו סובלים ממנה והיא הגזענות. הדרך הכי טובה להלחם בתחושה זו זה לראות את החלקים הטובים שלהם ולהבין שגם הם רובם תנוקות שנשבו בכבלי הרע-בנים והדת.

Jessi Jessica

New member
אז אני גזענית

או כמו שאורי קרה לזה אנטישמית. למי אכפת? מה עכשיו לעשות כדי להפסיק לשנוא? לחזור בתשובה? אני שונאת את זה שאני שונאת. לא שאני רוצה לאהוב כל דבר שזז מולי, אבל שנאה זה שריפת אנרגיות נפשיות מיותרות מבחינתי.

Jessi Jessica

New member
ולגבי המלצתך לראות את החלקים הטובים

קשה, אין כמעט... אה, שכחתי את גמ"ח המוצצים.

נו,במ'ת...

מציצות הן אכן גמ"ח חשוב. אבל יש עוד כמה דבים קטנים כמו כבוד להורים,הסתפקות מועט ועוד ועוד.בכל מקרה סכמנו שאת האידאולוגיה והחברה החרדית גם אני מתעב השאלה היא אנשים-אני עובד איתם הרבה והם ככל האנשים מהם רעים ומהם טובים.

Jessi Jessica

New member
לא אמרתי שתקפת

כולם כאן במצב רוח מתקפתי משהו. וגם אם אחרים תקפו, זה בסדר אני בחדר ממוגן. (רוחות)

אם תקראי במתינות תראי שלא תקפתי אותך

רק מיקדתי במה שנראה לי נכון ואף המלצתי לך על דרך להשתחרר מהשנאה המיותרת הזו.אל תשנאי-לא אנשים ולא את העובדה שאת שונאת.א ביסאלע LOVE...

נזדקק בכל זאת לשם האמיתי שלך

ולשם האמא, כדי שנוכל לקרוא כמה פרקי תהילים עליך. אולי זה יעזור...

uri80

New member
איך קוראים לתופעה בה את רואה חרדי ברחוב והוא

מעורר בך סלידה? בדרך כלל אנטישמיות. כלומר זה מה שכולנו היינו אומרים לו זה היה עוד מאמר טיפוסי על משהו שקורה בחו"ל, לא? ניק אחר... תמיד חשבתי שמה שלא הייתי כותב בשמי או שאיני מוכן לעמוד מאחוריו כנראה לא ראוי לבוא מלכתחילה לאויר העולם. לא אנטי בכלל, לא שונא אף אחד. שנאה לא עוזרת בחיים במיוחד.

Jessi Jessica

New member
ניק אחר!

כן אורי, לא כולם מושלמים. ודי הרבה דברים יפים וטובים שנכתבו בחלל הרשת היו ראויים להכתב וטוב שנכתבו בעוד כותביהם לא רואים לנכון לעמוד מאחוריהם בשמם המלא. אבל כאן זו לא הנקודה. כאן כתבתי מפורשות, איני רוצה לעורר חמתם של כמה מקוראי הפורום החרדים והדתיים שמכירים אותי ואת הניק הראשון.

למעלה