כל כך עצוב - סרוגים

פרינז

New member
לפני אלפי שנים ביוון

הומואים לא חיו בארון וזה היה ידוע ומקובל בחברה לפני אלפי שנים בבעמים סביב שבטי ישראל היו כהני דתות שהיו הומואים. לפני אלפי שנים היו הומואים. וכל מה שאמרת על סאדו קצת לא קשור בהשוואה להומוסקסואליות

רפפם

New member
קודם כל אני מדבר על תקופות בהיסטוריה

שזה לא היה מקובל, כמו במאות שנים האחרונות, ומבחינת החברה השמרנית אין הבדל בין נטיה לסאדו קיצוני לבין הומוסקסואליות, זה לא מקובל ולכן מתייג את הבנאדם כחולה

אין ספק שפרה שמחה להיות פרה ולא בן אדם...

אבל הקב"ה לא ברא אותך פרה, אלא בן אדם, ויש לו דרישות מבני אדם. אחת מהן זה להניח תפילין כל יום. אחרת זה להפריש תרומות ומעשרות מכל דבר שגדל בארץ ישראל. עוד אחת זה לא לקיים יחסי מין בין שני גברים. זה שחלק מהדרישות לא מוצאות חן בעיניך, או שהן לא נוחות לך, זו בעיה שלך. אבל האידיאולוגיה היחידה שקיימת לאי-קיום עקרוני של דרישות הקב"ה זו הכפירה, ולא משנה באיזו "מעטפת מוסרית" היא מגיעה...

DannyDinn

New member
אתה מערב פה נושאי אמונה

שקיימת או לא קיימת אצל כל אחד ואחד. לפי האמונה שלי, הבריאה היתה הפוכה - האדם ברא את הקב"ה. אבל זה לא נושא עינייננו פה. וגם למי שכן מאמין באלוהים ובתורתו, יש גם דרכים להסתדר עם זה...

רפפם

New member
לפי היהדות האורתודוקסית אין דרך

"להסתדר" עם זה, אני זוכר ששמעתי המון פעמים מת"ח שאם אתה אומר דבר כמו: ה', אני מקבל את כל המצוות שלך חוץ מזה וזה (במקרה דנן, משכב זכר/אוננות) אז אתה נחשב מורד ורשע וכו' זה מה שעצוב בדתות האורתודוקסיות, זה לא מתאים לחיים בשום צורה הגיונית, אם לפחות ביהדות היתה אפשרות להתנזר, אז כמו כל הכמרים ההומואים היתה לדתיים מאמינים אדוקים עם נטיות כאלו אפשרות להמשיך להאמין, אבל הדת מאלצת אותם להדחיק לחלוטין את היצר, מה שכן, אני לא יודע איך הם מסוגלים לשכב עם האישה כ"כ הרבה פעמים במשך החיים אם הם לא נמשכים אליה

DannyDinn

New member
אני חושב שדוקא יש

כבר כתבתי את זה כמה פעמים בעבר פה... אמנם לי זה כבר לא משנה כי איני בין המאמינים, אבל בכל אופן - השלילה המוחלטת הקיימת היום הינה בעצם תוצר חברתי מובהק, והליכה אחרי הנצרות, שתרגמה את משכב זכר ותועבה בצורה מוחלטת ובלתי מתפשרת לחלוטין. לצערי היהודים של היום, והדתיים, אינם יודעים אפילו לזהות את התהליכים ההיסטוריים והפסיכולוגים האלה.... אם תסתכל על איך חז"ל פרשו את משכב זכר תראה שלא אסרו הכל אלה אקט אחד מסוים... לא אסרו כלל אהבה או מגורים משותפים או אקט מיני אחר... ולעניין שז"ל כבר דנו פה רבות על מידת החומרה שלו שאינה זהה לזו של משכב זכר, וכן על הגדרת ה"אנוס" כיוון שאיננו יכול להיות עם אישה (אם זה מטעם חוסר משיכה, דחיה, או משיכה לגבר). יש הרבה אחרים שיוכלו להסביר את הדברים טוב ממני.... אבל, היכן שאני עומד היום, ברור לי שמקור הצרות של ההומואים זה מהדת....

סליחה. חשבתי שזה פורום "הומואים דתיים".

בפעם הבאה אני אשים לב טוב יותר אם המילה "דתיים" מופיעה בשם הפורום לפני שאני כותב הודעה שקשורה לדת... נ.ב אני מדבר בציניות, למקרה שהשנאה לדת אטמה את מוחך מלהבין גם דברים כל כך ברורים...

DannyDinn

New member
טוב אתה כנראה חדש פה

ברוך הבא אכן הומואים דתיים, אבל לא אמורה להיות פה צנזורה דתית, למרות שדוקא יש (ראה מקרה קוניטו\dkey), אבל אתה בטח לא מכיר אותו... לא משנה אז הנה חידוש בשבילך - אנחנו מדברים פה ומתקשרים כבר זמן רב, כך שאי אפשר בכל הודעה לכתוב את כל ההיסטוריה של כל אחד ואחד מאיתנו, וזו אחת מבעיות ה"עיצוב" של כל הפורומים למינהם. כך שלפעמים נראים הדברים בצורה שונה ובעצם הוצאו מהקשרם. לא שאני כופר בעמדה שכתבתי קודם (אני עדיין כופר בדת), אבל דבריך שמוחי נאטם בגלל "שנאתי" לדת זה פשוט הסקת מסקנות בלי שום רקע וידע עלי או על הפורום הזה. אבל אם תשאר פה קצת זמן אולי תלמד....

"צנזורה דתית"... אתה בטח מרגיש נורא ליברלי...

כשאני כותב על ההשקפה הדתית בנושא, אז אתה כותב לי שהפורום לא נועד לדעות שלי, ואני נהייתי "צנזור דתי". כמה כיף לחיות בבועה שבה רק הדעה שלך מותרת, והדעה של כל אחד אחר היא רק "צנזורה"... רק חבל לראות עד כמה אתה, כמו כל חילוני ממוצע למען האמת, אטום לחלוטין לכל דעה שאינה שייכת לך, ושולל את הזכות של אחרים להביע את דעתם, כל זה כשאתה בטוח שאתה הוא זה שיש לו ראש פתוח...

DannyDinn

New member
לא דיברתי עליך

אלא על מקרים אחרים פה של צנזורה וחסימת משתמשים ומחיקה של הודעות שלהם. אין לי שום מטרה להרגיש נורא ליברלי. עצם העניין שאתה מעלה רעיון זה רק מראה עד כמה כואב לך שאתה לא יכול להיות ליברלי, אז אתה "מוציא" את זה עלי. כי במסגרת הנוקשה של הדת שלך אין מקום לליברליזם או חשיבה עצמית, אלא רק שאלת רב (שבמקרה, ובטח שלא בידיעתך, יכול גם להיות נואף שמנצל קטינים מינית...) ולגבי היותי חילוני ממוצע - הפעם באמת הצחקת אותי. אם תראה אותי ברחוב אני לא בטוח שתחשוב שאני חילוני ממוצע....

אה, אתה לא חילוני ממוצע?

סליחה, שוב טעות שלי. כנראה יש כאן מישהו נוכל שהתחזה לך וכתב: "לפי האמונה שלי, הבריאה היתה הפוכה - האדם ברא את הקב"ה" וגם "אמנם לי זה כבר לא משנה כי איני בין המאמינים" וגם "אני עדיין כופר בדת". אולי כדאי שתגיש תלונה במשטרה, כי מהדברים שהמתחזה כתב כאן בשמך, עלולים אנשים "טיפשים וחשוכים" כמוני להסיק בטעות גמורה ונוראית שאתה חילוני.... נ.ב עיין בנ.ב קודם

DannyDinn

New member
אכן אתה חשוך וטיפש

כי אתה מסיק מסקנות ממילים בודדות בלי לדעת דבר על הרקע שלי. אבל זו בעיה שלך, לא שלי. "חילוני ממוצע" מוגדר כתינוק שנשבה, מושג שבטח ידוע לך. אני ממש לא תינוק שנשבה, להיפך, אם תרצה נוכל גם לשבת וללמוד ביחד כמה דפי גמרא. האמת היא שדוקא אתה הוא התינוק שנשבה. ודי לחכימא ברמיזא.

פרינז

New member
עוד אחת מהדרישות...

היא להרוג מי שלא שומר שבת, "שֵׁשֶׁת יָמִים, יֵעָשֶׂה מְלָאכָה, וּבַיּוֹם הַשְּׁבִיעִי שַׁבַּת שַׁבָּתוֹן קֹדֶשׁ, לַיהוָה; כָּל-הָעֹשֶׂה מְלָאכָה בְּיוֹם הַשַּׁבָּת, מוֹת יוּמָת." (שמות ל”א, 15) אתה מקפיד על זה? רוצה לעבור יחד את התנ"ך ונבדוק איזה עוד דברים כתובים שלא ממש מקפידים עליהם ביהדות היום? ואני לא באמת מצפה ממך לתשובה והסבר למה לא מקיימם אם זה כי אני כבר יודע

הנה, עוד דוגמא נפלאה ל"פתיחות" של החילונים...

מביא לי "הוכחה" לכך שלא מקפידים כיום ביהדות על הכל, ואומר לי לא לענות כי הוא "כבר יודע"... תגידו, חילונים, אין לכם איזה כנס של "ראשים פתוחים" להשתתף בו? נ.ב וכן, למי שהראש שלו "פתוח" מכדי להבין, אני שוב מדבר בציניות...

DannyDinn

New member
לא הייתי קורא למה שכתבתי "כתבה"

אבל שיהיה. סך הכל הדברים פנו בכאב רב להרבה צעירים שפגשתי ודיברתי עימם פה, המשכנעים את עצמם שיהיה להם טוב אם יכנעו ללחצי החברה, המשפחה והדת. כאחד שעבר ועדיין עובר זאת על בשרו, אני יודע עד כמה הדברים קשים ונפיצים, ובמקרים רבים מסכנים בריאות, חיי אדם, ומשפחות שלמות. אז למה לא לשנות? ותחשוב על זה

פרינז

New member
אני קורא צללים בפורום כבר כמה זמן

ואני רק רוצה לומר שלפחות במקרה הזה אני מסכים אותך. חשבתי להגיב על זה גם לפני כל הרעש שנוצר כשזה הועלה לראשי אבל לא מרגיש לי נוח בפורום להגיב כל כך

DannyDinn

New member
שמח שהרגשת נח להגיב

אני בכלל חושב לעוף מפה לצמיתות, ואכן הרבה זמן בכלל לא הייתי פה (גם לא כקורא), אבל נסיבות החיים לפעמים מחזירות אותנו גם למקומות אלה... לא שרע פה חלילה, אבל היו תקופות שפשוט לא עשה לי טוב להיות פה....

יש לי שאלהמותר לגנוב.?

תראו כמו שיש יצר לגבר להיותעם גבר יש אנשים שיש להם יצרלגנוב לאחרים יש יצר לרצוח לאחרים יש יצר לקלל לחלק יש יצר לשנוא לחלק יש יצר להתעצבן,? אם השנים העמים האחרים החליטו שגבר וגבר זה לא אסור וזה נורמה חברתית,אז חלק מאיתנו החליטו שגםפה זה תקין? אני לא חושב שלהיות הומו זה מחלה אני חושב שזה יצר בדיוק כמו היצר לגנוב בדיוק כמו היצר לקלל בדיוק כמו היצר לכל דבר אחר אז אתה אומר שאתה לא יכול להיות אם אישה תפלל על זה, אחרי הכול זה פורום שמגדיר את עצמו דתי איפה ניכנסת פה הדת אם בן אדם נופל ליאוש שיש לו יצר לגברים ? אתה דתי זה אומר שאתה מאמין תבקש מבורא עולם אבא יש בי יצר שנוגד את תורתך הקדושה תעזור להפטר מימנו ולעשות רצונך מובא שאין תפילה שחוזרת ריקן אז למה תסבירו לי להמ הפגם באמונה הזה ? היה איש חכם וצדיק בשם רבי נחמן שאמר אם אתה חושב שאפשר לקל תחשוב שגם אפשר לתקן באתם לפה לתקן משהו זה התיקון לבקשו המתקת דינים תפנו לאבא שבשמים במקום להוציא תיסכול בפורום ולעשות חילול השם שמגיע לעמוד הראשי בתפוז

למעלה