כל הכבוד למיקי

קזרדי

New member
תגובה...

1. חופש הביטוי הוא דבר חשוב, אבל גם לו יש גבולות.
בפרט יש לו גבולות כאשר הגורמים המתווכים את המידע לציבור נשלטים בצורה מוחלטת ע"י קבוצה קטנה והומוגנית והם מאפשרים חופש ביטוי סלקטיבי מאוד ותואם את השקפת עולמם.

2. הדוגמא של המגלומן לא משנה כלום.
אם הוא מאמין בדת שהוא המציא ומעורב בכך אל (יש כתות שאין בעקרונותיהם אלוהות כלשהו), אז הוא לא שונה מהותית ממוחמד.
אם הוא ממציא דת ביודעין בגלל המגלומניה שלו, אז הוא דוגמא נוספת לאדם נבזה.
מבחינה לוגית אין אפשרות שלישית... או שאתה מאמין בדת שהמצאת או שאינך מאמין בה.

אני לא הייתי במעגל של כל דת, אבל רובן מתועדות היטב ואין שום עדות לדת שבה האל מצווה להמציא את מצוותיו.
כן, אפשר להביא תיאוריית קונספירציה לפיה האל ציווה זאת בסוד ואילו נציגו כמובן החביא את הענין.
שוב אתה מניח את ההנחה האתיאיסטית שאותו נביא או כוהן הוא נוכל שואף שררה, שהרי אחרת מדוע שיסתיר את הענין.
(דרך אגב, מה פתאום שהאל יסמוך על אדם כלשהו שימציא דת במקום לצוות בעצמו את עיקרי הפולחן?
אה כן.. הרי מלכתחילה לא היה אל, ולכן אין בעיה שהאל לא סומך על עצמו. שוב גישה אתיאיסטית מתנשאת.)

לא הבנתי מה הפואנטה בטיעונך שאין אדם שלא חוטא.
נכון, גם דתיים חוטאים כי הפיתוי חזק וטבע האדם להתפתות.
זה לא מוכיח דבר וחצי דבר לגבי עצם האמונה.

בטח שלא הבנתי את הקשר הלוגי ליאשיהו.
אתה באמת טוען שהמצאת דת זו סוג של "מעידה" של יאשיהו וכוהניו?
יש הבדל בין לאנוס בחורה או לגנוב את החמור של השכן שהם סוג של מעשה שנעשה בדחף הרגע, לבין איזו קונספירציה שצריך לתכנן ולבצע ביסודיות במשך שנים.
עכשיו נשאר לברר מה יותר סביר:
האם יותר סביר שאתיאיסט יהנדס דת חדשה כאמצעי שליטה, או שאדם מאמין יעשה צחוק מהאל שבו הוא כנראה מאמין ובתור חטא או מעידה יהנדס מחדש את עקרונות האמונה שמוצגים לעם כאמצעי שליטה ציני. איכשהו נראה לי שהתער של אוקם מחייב להניח שמדובר באתיאיסט.
היות וכאמור אין סיבה להניח שיאשיהו היה אתיאיסט, לא סביר שהוא הינדס את הדת מחדש.

BravoMan

Active member
אתה מציג כאן כמה סתירות לדברים שכתבת קודם:

1. מקודם, הצגת חלוקה ברורה לשני סוגים "מאמין תמים" ו-"אתאיסט נבזה".
כעת נראה שאתה מנסה להצדיק חלוקה בין "מאמין" בלבד, ל-"לא מאמין" בלבד.
&nbsp
מה קרה לשאר קומבינציות כגון "אתאיסט תמים" ו-"מאמין נבזה"?
&nbsp
2. "תיעוד של דת" הוא דבר בעייתי. ראה את התורה - היא ניתנה לכל עם ישראל, אבל העם, כבר אלפי שנים לא באמת מבין מה כתוב בה.
כדי שאדם מן השורה יבין מה כתוב בתורה הוא צריך פרושים ע"ג פרושים של חכמים.
לו הפירושים האלה היו מסתדרים בינם לבין עצמם, אפשר היה לטעון שמספיק בלימוד כדי להבין מה כתוב, כמו שקורה עם ספרי מדע של ימינו, אלא שהפירושים לא פעם סותרים זה את זה, ויש וויכוחים גם בין חכמי ישראל.
&nbsp
המצב עם ספרי קודש אחרים לא שונה בהרבה - הנגישות המלאה לכתיבי דת תמיד שמורה משום מה רק לקומץ קטן של "חכמי דור".
&nbsp
3. מצחיק אתי למצוא את עצמי במצב הפוך:
בד"כ האתאיסט הוא ששואל את הדתי: "למה אל עשה כך וכך? זה לא נראה לי הגיוני בכלל!" ואז, אם מדובר באתאיסט דמגוג הוא גם יחזה תשובה מראש: "נסתרות הן דרכי האל".
&nbsp
אלא שהפעם אתה שואל אותי לפשר מעשי ישות עליונה?
אין לי בעיה להמציא תשובה, אבל האם היא תעזור לך במשהו? האם תוכל לקבל אותה על פני זו שכבר המצאת בשמי?
&nbsp
אובכן, אם מדובר באל כל יודע, הרי שהוא לא צריך לסמוך על אף אחד. כשהוא בוחר להתגלות למישהו, הוא יודע בדיוק איך אותו אדם יפעל, והוא יכול לבחור אדם שאין צורך לתת לו הוראות מיותרות.
תשובה אפשרית נוספת היא שזה מבחן - לראות אם אותו אדם הוא מנהיג ראוי, וימציא פולחן טוב שידאג שהעם יתנהג כמו שצריך, או לחלופין הוא מנהיג גרוע וסתם ינצל את העם.
&nbsp
שים לב, ששתי התשובות יוצאות מנקודת הנחה שאכן קיים אל בסיפור!
&nbsp
4. הנקודה שניסיתי להעביר היא שאדם יכול להאמין בישות עליונה, ועדיין להיות אדם רע או פושע.
ואני לא מדבר רק על פשע בלהט הרגע. כמה אנשי פשע מאורגן, במיוחד אלה שמקורם באיטליה, הם אנשים מאמינים?
ואם נחזור למקורות, מה תאמר על סיפור "מגדל בבל"? האם גם זו "מעידה של רגע"?
&nbsp
אבל אפילו מהדברים שלך ברור שאדם מאמין יכול להחליף אמונה.
אמרת שאתה מאמין ביהדות למרות שאינך מוצא סתירות לוגיות באיסלאם, ושמוחמד הוא מאמין תמים.
אם כך, יש שתי אפשרויות:
&nbsp
אם יהדות היא הדת הנכונה, הרי שמוחמד היה מאמין שיצא כנגד דתו, למרות שלא היית מולו התגלות אמתית.
אם האיסלאם נכון, ואתה באמת מאמין שהוא נכון, אז אתה עצמך דוגמה לאדם שיוצא נגד אמונתו.
&nbsp
כך או כך - זה כלל לא בלתי אפשרי לצאת נגד אמונה ולהחליפה באמונה אחרת.
איננו יודעים מה היית דתם של יאשיהו וכהניו לפני שהמירו את כל העם ליהדות. איננו יודעים מה היו, אם בכלל מגבלות של הדת בה הם האמינו, ובעצמך כתבת בהזדמנות אחרת שיש דתות עם מעט מאוד מגבלות.
&nbsp
5. נראה כי אתה מסתכל על אתאיסטים כ-"ארכי פושעים". אתה כנראה מדמיין לעצמך גאון על רשע, שיושב על כיסא מלמעלה, רואה את כל האנשים הקטנים והטיפשים, ומתכנן תוכניות על.
דמיון מפותח בהחלט.
&nbsp
אם נסתכל על המציאות - למה שאתאיסט ינסה לשכנע אנשים אחרים במה שהוא עצמו לא מאמין בו, וחושב שהוא לא הגיוני?
למה שיחשוב ששאר האנשים יאמינו?
&nbsp
במאות השנים האחרונות היו מספר מהפכות "חילוניות" ברחבי העולם, כמו המהפכה הקומוניסטית ברוסיה במאה שעברה, וניתן ללמוד מהם שכאשר קבוצת אתאיסטים רוצה לשלוט על עם, היא מסתדרת נהדר עם אידאולוגיה והבטחות נטולות דת וישויות על טבעיות.
&nbsp
לסיכום - אין כל ראיה או הגיון להצדיק את הנימוק "צריך להיות אתאיסט כדי להמציא דת", ולמרות שהמלל שלי שונה, בכך מסתכם הנימוק שלך.
&nbsp
ועוד נקודה קטנה:
אדם יכול להתחיל מכך שהוא ממציא דת לצרכים שלו, אך עם הזמן להתחיל להאמין בה בעצמו בצורה אמתית.
המוח האנושי הוא בהחלט דבר מדהים...

קזרדי

New member
אין שום סתירה...

1. בהקשר של הדיון שלנו יש רק "מאמין תמים" מול "אתיאיסט נבזה".
מאמין לא ישחק משחקים לגבי דבר האל, מפחד זעמו של האל. לכן המאמין הוא בהכרח תמים.
האתיאיסט בז לדת ולמי שמאמין בקיום האל, ולכן אתיאיסט העוסק בבניית דת עושה זאת בהכרח ממניעים זרים. לכן האתיאיסט הוא בהכרח נבזה.

2. לא הבנתי מה הפואנטה שלך.
תיעוד דת הוא דבר בעייתי, אבל אם אתה בונה תיאוריית קונספירציה מפולפלת - חובת ההוכחה עליך. אני לא צריך להוכיח שתורת הקונספירציה שלך אינה נכונה.

3. אין שום הגיון בכך שהאל יחפש לו אדם שיתאים להמצאת דת, כשהרבה יותר פשוט למצוא מנהיג/נביא ולמסור לו את מצוות הדת.
אני מניח שאתה מכיר את עקרון התער של אוקם.

4. ברור שאדם דתי יכול להיות רע. אלא שהרוע יתבטא בד"כ בפגיעה באחרים (עושק עניים וכו') ולא בללכת "ראש בראש" נגד האל.

מוחמד אכן היה מאמין תמים שיצא נגד הפאגניות שבה האמין בעקבות מה שנתפש אצלו כהתגלות.
לא הבנתי מה הבעיה שאני אאמין ביהדות למרות שהאיסלם אינו סותר לוגית את עצמו (למיטב ידיעתי).

אנחנו כן יודעים מה היתה דתם של כוהני יאשיהו, והם לא "המירו את כל העם ליהדות".
הכוהנים היו כוהניו של האל העברי גם קודם, אם כי יכול להיות שחלקם חילטרו גם ככוהנים של אל כנעני זה או אחר.
גם העם היה יהודי מלכתחילה, וכוהניו של יאשיהו רק נלחמו נגד נטיות לאמץ במקביל פולחנים פגאניים.

5. למה שאתיאיסט ינסה לשכנע אחרים להאמין במה שהוא עצמו לא מאמין בו?
בדיוק מהסיבה שאתה חושד בכוהניו של יאשיהו... כדי לשלוט באותם אחרים בכוח דברי האל שהוא לא מאמין בו.

הקומוניסטים הסתדרו מצוין בלי יישויות על טבעיות כי הם פעלו במאה ה- 20 שבה החילוניות היתה נפוצה.
באלף הראשון לפני הספירה מי שהיה מנסה להשליט אידיאולוגיה אתיאיסטית היה נדחה בבוז ומן הסתם גם מוצא להורג בעוון פגיעה באלים.

לסיכום: ברור לחלוטין שהמצאת דת לצורך שליטה יכולה להיות רק מלאכתו של אתיאיסט.

אתה צודק, אדם יכול להתחיל מהמצאת דת ואחר להתחיל להאמין בה בעצמו.
אלא שכדי להמציא דת אותו אדם צריך מלכתחילה לא לחוש כבוד ויראה לדת, כלומר הוא צריך להיות אתיאיסט.

BravoMan

Active member
מצער מאוד...

מהודעותיך הראשונות חשבתי שניתן לדון איתך בהגיון, אבל נראה כי אתה פשוט רואה באתאיזם אויב שלך, ובמלחמה איתו אפילו לא שם לב שאתה כותב דבר והיפוכו בעצמך.
&nbsp
כתבת: "הכוהנים היו כוהניו של האל העברי גם קודם, אם כי יכול להיות שחלקם חילטרו גם ככוהנים של אל כנעני זה או אחר."
&nbsp
איך כוהן, שאמור להיות בדרגת אמונה חזקה יותר מאדם מן השורה, יכול לזלזל כך בדת שלו ו-"לחלטר" בעבודת אל אחר?
במיוחד כוהן של דת יהודית, שהיא מונותאיסטית ואינה סובלנית כלפי ריבוי אלים בניגוד לדתות פוליתאיסטיות שונות?
&nbsp
לטיעוניך אחד אחד:
1. מאז ומעולם היו פרשנים שונים ומשונים לכל דת. בעוד שאתאיסט יראה בהפיכת משפט "לא תוכל גדי בחלב אימו" ל-"אסור לאכול עוף עם גבינה וצריך גם להפריד כלים אפילו אם שותפים אותם היטב" כמשחק לגבי דברי האל, אתה בתור אדם מאמין אמור לראות בזה פרוש פשוט והגיוני.
&nbsp
אולי חמקה ממך העובדה שיש כאן כברת דרך עצומה, שמשנה לחלוטין את הפרוש?
הרי לא חייבים להמציא דת מ-0...
&nbsp
2. הפואנטה שלי היא שאף אחד לא באמת יודע מה הולך בחדרים הנסתרים של כל דת.
לא אמרתי שיש קונספירציה, אין לי עניין להוכיח אותה, רק אמרתי שאי אפשר לטעון לשקיפות לגבי דתות.
&nbsp
3. אתה באמת רוצה לדון על הגיון בהתנהגות אלים?
אני באמת לא חושב שזה ראיון טוב, אבל אם אתה מתעקש, יש שאלות לגבי ההיגיון בכמה מסיפורי התנ"ך, ואפשר להתחיל עם סיפור עץ הדעת.
&nbsp
4. אתה שוב יוצא מנקודת הנחה שגויה שכפיית התנהגות מסוימת על העם תתפרש כ-"ללכת ראש בראש נגד האל".
למה?
חשבת שאולי אותו אדם חושב שהאל דווקא יהיה מרוצה מזה שהוא יעשה כך? שהכפייה היא תוספת ולא סתירה?
שהוא לוקח יוזמה? שהוא עושה זאת למען העם, כי הם אולי לא מבינים, אבל בסוף יהיה להם טוב יותר תחת שלטונו?
&nbsp
ולהזכירך שוב - אדם וחוה הלכו ראש בראש נגד האל, והוא דיבר איתם ישירות.
&nbsp
5. כנראה שאין לך מושג מה הלך ברוסיה הצארית, כי אתאיסטים רבים לא היו שם.
רוב העם היה דתי, וכמו בכל מלוכה, הכנסייה שלטה לצד הצאר ולמעשה שימרה את כוחו.
&nbsp
אולי היה מיעוט אינטלקטואלי חילוני, אבל רוב העם היה דתי, והרבה ממנו אף לא ידע קרוא וכתוב, מה שאומר שלא יכלו ללמוד לבד, ולרוב פנו לדמות הסמכות הקרובה שכמעת תמיד היה כומר (או איך שלא קראים לזה בכנסייה האורתודוקסית).

קזרדי

New member
תגובה...

קודם לגבי ההקדמה...
מה שהתכוונתי הוא שייתכן שהיו בין כוהניו של יאשיהו כאלה שלא הקפידו על המונותיאיזם ולכן חילטרו אצל אלילים כנעניים.
מן הסתם אלה לא היו אותם כוהנים שעמדו בלב המלחמה של יאשיהו ליישום המונותיאיזם העברי. לתפקיד זה נבחרו הכוהנים היותר קפדנים בנושא.

כעת להערות:
1.צר לי שאתה מפגין בורות בנושא העוף בחלב.
חז"ל מעולם לא טענו שאיסור עוף בגבינה הוא מן התורה, אלא הסבירו בעצמם שזו החמרה ("סייג") כדי שגם אם יעברו אותו בטעות עדיין לא יגיעו לידי עבירה על האיסור המקורי.

2. הפואנטה היא שהאמירה "אנו לא יודעים מה קורה בחדרים הנסתרים של הדת" אינה הופכת את תיאוריית הקונספירציה שלך לסבירה.
אנחנו גם לא יודעים מה קורה בחלל הרחוק, ובכל זאת לא תקבל כסבירה טענה שמפלצת הספגטי או החד קרן חיים שם.

3. קודם כל, לא הבנתי מה הבעיה עם סיפור עץ הדעת מבחינת ההגיון הפנימי שבו.
שנית, מדוע אתה מתעקש להתפלפל על סיפורי התנ"ך? הרי כתבתי כבר אי שם בשירשור קודם שבחלק הסיפורי מה שחשוב הוא הגרעין ולא הפרטים הטכניים.

4. לא. אני יוצא מהנחה שהמצאת דת בשם אל כלשהו היא ללכת "ראש בראש" נגדו.
ברור שכפייה של המצוות שהוא עצמו ציווה תתקבל בברכה על ידו.

להזכירך שאדם וחוה גורשו מגן העדן בגלל שהלכו ראש בראש נגד האל.
הם אפילו לא הלכו ראש בראש אלא סתם הפרו הוראה שלו.
להתיימר לקבוע בשם האל דת חדשה זה הרבה יותר חמור.

5. כנראה שלך אין קצה של מושג מה הלך ברוסיה הצארית ובכלל באירופה בתחילת המאה ה- 20.
מי שהיה דתי היתה האצולה והכפריים.
האוכלוסיה הפרולטרית העירונית היתה חילונית, והיו בה די והותר אתיאיסטים שקיבלו בשמחה את האידיאולוגיה הקומוניסטית.

גם אם נתווכח על האחוזים, אין בכלל ספק שלא ניתן כלל להשוות בין אותו מיעוט חילוני משמעותי ברוסיה הצארית למספר האפסי של חילונים במזרח הקדום של האלף הראשון לפני הספירה.

BravoMan

Active member
אתה מבין, אני מקווה, שכבר במשפט השני

אתה מוכיח את טענתי המקורית ולמעשה מייתר את יתר הסעיפים?
&nbsp
אם אתה מקבל שיכול להיות כהן, שהאמונה שלו ביהדות מעורערת מספיק כדי שיעבוד בו בזמן אלים אחרים, וזאת בלי לפחד מעונש של ה', שהרי ידוע שעבודה זרה היא "ייהרג לבל יעבור", הרי ברור שאדם כזה יכול בקלות להמציא דת משלו.
&nbsp
עובדה - הוא לא פוחד מעונש שמיים על אחת העברות החמורות ביותר - בגידה.
&nbsp
הטענה המקורית שלך היית שכולם באותה תקופה היו מאמינים, והיו מפחדים מעונש ולא יכלו להמציא דת.
אבל כרגע כתבת בעצמך, כבר פעמיים, שכנראה היו כאלה שלא פחדו כלל. אתה אפילו לא רואה את הבעיה???
&nbsp
1. אינני מפגין שום בורות בנושא עוף.
אני יודע שזה "ליתר ביטחון". אני אפילו מכיר מקומות שמחמירים ולא שמים טונה על פיצה, מאותה סיבה.
הנקודה היא, שזה הפך לחלק מההלכה שחובה לשמור, זה חלק בלתי נפרד מהדת שהדתי מקיים.
&nbsp
ועצם זה שזה הגיע מבני אדם, מבלי שהיה ציווי ה', ועדיין הדבר נחשב לתקף כמו הפרדה בין השר וחלב, שאפילו היא גזמה פרועה של המשפט המדובר, והיא בעלת תוקף שווה מבחינת המאמין הממוצע להלכות שהוכתבו (כביכול) ישירות מ-ה' מצביע על כך שהמצאת דת יכולה להתרחש בכל רגע, התרחשה בעבר, וממשיכה להתרחש.
&nbsp
3. יש הרבה בעיות עם סיפור עץ הדעת.
למשל, אם אדם וחווה לא ידעו טוב ורע, איך הם היו אמורים לדעת שלא לציית לאותו קול משמיים זה "רע"?
ולמה ה' שם את העץ שם, אם לא רצה שיכלו ממנו, ויותר מזה - למה הוא שם שם את הנחש, ולמה לא עשה כלום בזמן שהנחש ניסה לשכנע אותם? הרי הוא רואה הכל וודאי היה מודע למתרחש?
&nbsp
ואל תנסה לספר לי שזה היה מבחן, כי גם זה לא הגיוני - מה יש לבחון?
אדם וחווה זה אתה נבראו. הם לא יודעים טוב ורע. אין להם שום "חינוך". על סמך מה הם היו אמורים להחליט עם לציית ל-ה' או לא?
יותר מזה - האיום על אי ציות היה "מות תמות", אלא שלפי פירושים רבים המוות לא היה קיים לפני חטא התפוח.
אז איך אדם וחווה יכלו לדעת מה משמעות האיום? איזה מין דבר זה לאיים במשהו שוודאית לא קיים?
&nbsp
כששמעתי את הסיפור לראשונה כילד, באמת לא היו לי בעיות איתו, קיבלתי אותו כסתם עוד סיפור.
אבל ברגע שהתחלתי לחשוב עליו יותר לעומק, הבנתי שכמעת ואין בו הגיון.
&nbsp
4. הנחה זו דורשת הנחה קודמת שאדם מאמין באותו אל בדיוק לגביו הוא ממציא מצוות.
אם אדם מאמין באל אחר, וכאמור דתות פוליטאיסטיות מאוד גמישות בעניין בד"כ, לא אמורה להיות לו שום בעיה להמציא דת בשם אל אחר כלשהו (יחד עם אותו אל כמובן), בלי ללכת "ראש בראש" עם אף אחד.

קליטו

New member
לפחות תפרט מה הסיפור

מסתבר שלא סתם מיקי חסם. (אם אכן היה סיפור שכזה)
ממה שאני מכיר את מיקי, מדובר באיש שקול וסבלני חבל"ז

pizi33

New member
אם מיקי רוצה

שיחזיר את ההודעות שהוא מחק וכך תוכל לדעת.

קליטו

New member
חזקה

על מיקי שלא מחק סתם.
כשאתה מספר את כל הסיפור, אז אתה מגביר את הסיכוי שמיקי יענה לך, היות וטענת דברים כדורבנות.
ככה אתה עוד מתלונן אחד שלא מדגדג למיקי את קצה הציפורן

pizi33

New member
קודם כל אני אישה

הסיפור הוא ששאלתי מי ברא את (ופה באה המילה שמיקי אסר עליי לכתוב)
מיקי ענה לי תשובה ש
"דבר ראשון הוא מבקש שלא אשתמש בשם המפורש אלא אכתוב השם"
במשך ניסה להסביר לי למה לזה שאסור לכתוב את שמו לא צריך להיות בורא.
מדוע זה שאסור לכתוב את שמו חי מחוץ לחוקים שמי שמאמין הוכיח לפני דקה וחצי שכל היקום כולו חי לפי החוקים האלו.
אני התעקשתי לכתוב שוב את השם המפורש.
וגם להגיד שאני מחפשת תשובה אינטלגנטית יותר.
זה הרגיז את מיקי והוא מחק.
אז עכשיו מכיוון שכבר שאלת, אולי תענה אתה על השאלה שלי?

the ror

New member
אז בעצם...

עברת על חוקי הפורום. הוא ביקש ממך בנימוס לא לעשות זאת.
ניסה להסביר לך את העניין. ולמרות זאת החלטת לעשות את זה שוב ולזלזל בהסבר.
זה נראה לי די מתבקש שהוא ימחק אם הוא ניסה לדבר ולהסביר וזה לא עבד...
וכמו שאני מכיר את מיקי, אני בספק אם הצלחת להרגיז אותו... אולי להטריד...

מיקי*

New member
חחחח חמוד אתה

ואכן צודק...

pizi33

New member
אני עדיין חושבת שחוק מקומי שאוסר עליי

להשתמש במילה מסויימת וכופה עליי להשתמש במילה אחרת הוא נגד חוק חופש הביטוי שהוא חוק כללי.
אבל זה דבר רגיל לכבס מילים בעולם הדתי.
ליחסים גופניים בין גבר לאישה קוראים יחסים אישות או תשמיש מיטה (שזה ביטוי מזעז בעיני).
לפסולת של הגוף קוראים גדולים וקטנים (בהגייה אשכנזית).
ול יוד קוף וו קוף (כפי ששמעתי אנשים מאמינים שנדרשים לשם המפורש) קוראים, באלף שמות שונים העיקר לא לבטא את השם הקצר והברור שגם משמעותו לפי הבנתי מתארת הכי טוב את הישות הזאת שמי שמאמין מאמין בה.
אז אחרי שהצלחתי לכתוב פוסט שלם בלי לכתוב אף האחת מהמילים האסורות אולי אפשר לקבל תשובה אחרת ממה שקיבלתי בעבר לשאלה.
"אם לטענתו של אמנון יצחק לכל דבר ביקום יש בורא, הרי הוא השם, איך ייתכן שלהשם אין בורא?"

מיקי*

New member
כבר ניתנה לך תשובה!

את בוחרת שלא לקבלה. זכותך.
אבל אין טעם להמשיך ולדוש בעניין.

צפוני1983

New member
בכל מקום יש מינימום של חוקים\כללים.

בס"ד.

את יותר ממוזמנת לכתוב ולשאול בפורום בשמחה וחפץ לב אך כמו בכל פורום\אתר\בית ישנם כללים בשביל לכבד ולשמור על המקום והיושבים בו אז אפשר לקבל או לקבל את הבקשה אבל אף אחד לא מכריח לכתוב בפורום והעושה זאת צריך לכבד את כללי הבית גם אם הוא לא מסכים להם.
אז בנקודה הזאת לדעתי מגיע לרבנו מיקי התנצלות ולא התרעמות כי כמו שכבר כתבו בשבחו ולא אוסיף את יכולה לעיין בארכיון ולאות איזה דיונים היו כאן בעבר.

לשאלתך אנחנו לא הפרום של אמנון יצחק ולא יכולים לענות בשמו. אני מבין שכבר קיבלת תשובה והנושא לא חדש לך היות ואת גם נשואה לאדם דתי ובטח כבר ראית את ההרצאות של אמנון יצחק והרב זמיר כהן. אז אני לא יודע מה את רוצה שנחדש לך בשכנועים אנחנו לא עוסקים.

כאנשים מאמינים יש לנו את השלוש עשרה עיקרי האמונה

א) שֶׁהַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא נִמְצָא וּמַשְׁגִּיחַ.
ב) וְהוּא אֶחָד.
ג) וְאֵינוֹ גוּף וְאֵין לוֹ דְמוּת הַגּוּף.
ד) וְהוּא קַדְמוֹן לְכָל-קְדוּמִים.
ה) וְאֵין עֲבוֹדָה לְזוּלָתוֹ.
ו) וְיוֹדֵעָ מַחְשְׁבוֹת בְּנֵי אָדָם.
ז) וּנְבוּאַת מֹשֶׁה רַבֵּנוּ עָלָיו הַשָּׁלוֹם אֶמֶת.
ח) וְשֶׁמֹשׁה רָבֵּנוּ הוּא אָדוֹן לְכָל-הָנְּבִיאִים.
ט) וְשֶׁהַתּוֹרָה כֻלָּה נְתוּנָה מִן הַשָּׁמָיִם.
י) וְשֶׁלֹּא תִּשְׁתַּנֶּה בְשּׁוּם זְמַן חַס וְשָׁלוֹם.
יא) וְשֶׁהַקָּדוֹשׁ בַָּרוּךְ הוּא מַעֲנִישׁ לֳרְשָׁעִים וּמְשַׁלֵּם שָׂכָר טוֹב לַצַּדִּיקִים.
יב) וְשֶׁיָּבֹא מֶלֶךְ הַמָּשִׁיחָ בִּמְהֵרָה בְיָמֵינוּ.
יג) וְשֶׁהַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא עָתִיד לְהַחֲיוֹת אֶת הַמֵּתִים.

יום טוב.

pizi33

New member
אני אתחיל מהסוף

יום טוב והמשך שבוע מצויין גם לך.

לגבי הכללים. נגיד שאני ראש עיר מסויים ואני מחליט שבעיר שלי עוצרים כשהרמזור ירוק ועוברים כשאדום, כאשר החוק בכל הארץ ואולי גם בכל העולם הוא עצור באדום וסע בירוק.
האם זה יעבוד?
האם מותר לי בכלל לעשות דבר כזה?

אם תענה שכן אז הכל בסדר ואין ביננו קרקע לדיון.
אבל אם תגיד שלא אז זה אומר שאי אפשר לחקוק חוקי עזר מקומיים שנוגדים את הוראת החוק הארצי/עולמי.
נכון שיש דברים שמותרים במקום אחד ואסורים באחר (כמו סמים והמתת חסד למשל) אבל לא תמצא באותו בית משפט שופט שיגיד שמותר לעשן סמים ושופט שיגיד שאסור. מה שקבע המחוקק חל על כולם.
אז אם יש חופש הביטוי ואם אנחנו לא משחקים "טאבו" (הגרסא המתקדמת של "כן, לא, שחור, לבן") אני מבקשת שלא יאסרו עליי להשתמש במילים מסויימות.
לא אמרתי שום דבר פוגע על הישות שאתם מאמינים בה (האמן לי אני מתאמצת מאוד לא לכתוב אל , אופס התפלק לי
) חוץ מזה שאני לא מאמינה בקיומה.
יש לי שאלה אליך ואל כל מי שמוכן להשתתף בניסוי קטן.
אני אסביר את נושא הניסוי ומטרתו אחרי שיהיו לי כמה משיבים.
זו רק שאלה אחת, לא מחקר שלם.

השאלה היא
"כמה דורות אחורה אתה יודע את השם המלא (פרטי + משפחה) לפני החתונה של אמהות המשפחה שלך?"
אני יודעת של אמא שלי של אמא שלה וזהו, אני לא יודעת מאיזו משפחה הגיעה האמא של הסבתא שלי.
ואתה?

למעלה