כל הכבוד למיקי

pizi33

New member
בסדר קיבלתי

לא אכתוב את השם המפורש אשים ק במקום ה אם ארצה לכתוב אלוקים, מה כותבים במקום אל, ביחיד?
מה לגבי השאלה השניה שלי?
מדוע בחרת להתעלם ממנה?

pizi33

New member
תודה.

מעניין שדווקא השומרונים יודעים בדיוק עד לאהרון הכהן את שרשרת הכהנים שלהם ואילו אצל היהודים שכהן זה שם המשפחה הנפוץ ביותר אין לנו מושג מי היה אב אביו של סב סבו של סבי (שהוא כהן אם זה מעניין מישהו). אז אימי כנראה היא נצר לשבט לוי שממנו צמחו הכהנים, אבל אמא שלה? סבתא שלה? האמא של אבי? הסבתא שלו? מי יודע.
אני לא מעוניינת לראות סרטים של זמיר כהן/אמנון יצחק ושות'.
שטיפת מוח יכולה לעבוד על בעלי הדעה החזקים ביותר, לא רוצה שישטפו את מוחי.
טוב לי בדעותי ובדרכי.

pizi33

New member
אם אני אקבל הוכחות ואשוכנע בצורה חד משמעית

וללא צל של ספק שהתורה אמת אעשה מה שעשה בן זוגי כשהחליט שהתורה היא אמת.
אבחר את המצוות שנוח לי איתן ואקיימן ואזיז הצידה את אלו שאינן נוחות לי או לנו.
אחרת נאלץ להיפרד מפני שהוא אינו מוכן לקדש אותי כדת משה וישראל (עד כמה שידוע לי אין אף אחד מאיתנו איסור או מניעה להתחתן זה עם זו) ואם אלך לפי דרך התורה לא אוכל לחיות עם גבר ללא חופה וקידושין.
אז אם המחיר של אמונה בשם הוא לותר על הזוגיות אני כנראה אוותר על מצוות מסויומות.
אבל קודם כל שכנע אותי שהתורה היא אמת, אחר כך נעבור לחלק המעשי של קיום המצוות.
הרי לכל בר דעת ברור שהרבה יותר קל לעשות משהו שמאמינים בו ובסיבות שלו ובתוצאות של המעשים גם אם העשייה עצמה לא תמיד נעימה, מאשר לעשות משהו שלא מאמינים בסיבה ובתוצאה שלו.
מכיר מישהו שישנה תפריט אכילה ויעשה יותר ספורט כאשר הוא לא מאמין שמזון לא נכון וחוסר פעילות הם הגורמים לבעיות הגופניות שלו ושהתוצאה של שינוי התזונה ההגברת הפעילות הגופנית תשפר את מצבו? אני לא, אני כן מכירה אנשים שיודעים שזו האמת ובכל זאת לא משנים כלום ונשארים שמנים וחולים כתוצאה מזה.

pizi33

New member
מה זאת אומרת לקבל החלטה שאני מחפשת את האמת אבל באמת?

כדי שאוכל לקבל את העיקר ש"התורה כולה ניתנה משמים" (שהוא לדעתי העיקר השני שלכם, אחרי יש אלוקים) אני צריכה הוכחות.
אתה אומר לי זה לא עובד ככה?
מה קרה כיוונת את השאלה למקום מסויים. קיבלת תשובה שונה ממה שחשבת וקשה לך להמשיך?
אתה הרי לא תאמין לי, אבל אני באמת מחפשת "הוכחות" שיעזרו לי להאמין בקיומו של אלוקים, אחרי שאאמין בזה, נעבור ל "התורה כולה ניתנה ע"י אלוקים".
יהיה לי הרבה יותר קל לנהל את הזוגיות שלי ואת יחסי עם אחותי שחזרה בתשובה, ולידה בן זוגי הוא כמעט כופר. אם אאמין במה שהם מאמינים.
כן אני מחפשת שיהיה לי נוח בחיים.
בגילי זה כבר מותר.
אז בבקשה אני מוכנה לשמוע את ההוכחות שלך.
אבל בבקשה שלא יהיו מסוג
שאלה: "מי כתב את התורה?"
תשובה: "התורה ניתנה לנו משמים!"
שאלה: "איך אתה יודע?"
תשובה:" זה כתוב בתורה".

זו אינה הוכחה זו טענה מעגלית.
אני צריכה הוכחה רצינית.

התחשבתי ברגשותיכם כתבתי אלוקים למרות שאני רגילה לכתוב את השם המפורש או לפחות לכתוב אלוקים עם ה' במקום הק'.
אנא התחשב ברגשותי וענה לי תשובה רצינית.

pizi33

New member
תודה לנפתלי גרטנר

זצוק"ל שהיה המורה שלי למחשבים לפני קרוב ל30 שנה, אני שולטת ברזי החיפוש בגוגל/ יוטיוב או כל מקום אחר שיש בו חיפוש, לא פחות טוב ממך.
אם הייתי רוצה לשמוע מה יש לזמיר כהן או אמנון יצחק להגיד בנושא הייתי מגיעה לסרטונים האלו בעצמי ממזמן.
רציתי לשמוע את ההוכחות שלך.
ביקשתי בנימוס שלא תפגע ברגשות שלי.
האם התחשבת בבקשה שלי?
מה פתאום?
למה שלמי שאינו מאמין באלוקים שאתה מאמין בו יהיו רגשות, ערכים, דברים שהוא כן מאמין בהם?
רק לכם יש רגשות ממש מפתה לכתוב כאן את השם המפורש ולשלוח אתכם אליו. אבל זה נגד סעיף 173 בפקודת העונשין ולי אין חשק להתעסק עם החוק. אין לי זמן לחקירות ובתי משפט.
אז בבקשה אם ישך לך הוכחות מיד ראשונה אני אשמח לשמוע אם אתה ממחזר את זמיר כהן אז לא תודה.

קזרדי

New member
למה היא צריכה לראות סרט באורך שעתיים של הרב זמיר כהן?

אמת כה פשוטה אמורה להיות מוסברת ומוכחת בצורה שווה לכל נפש.
למה אתה מפחד להציג במספר פיסקאות ובלשון פשוטה את ההוכחות?

קזרדי

New member
למה לעשות "ניסוי" שמטרתו ברורה מראש?

המטרה שלך היא להוכיח שאדם לא יודע פרטים יותר מכמה דורות אחורה, ומכאן שהטענה הידועה על מעמד הר סיני ("אבותינו היו שם וסיפרו לנו מדור לדור") אינה תקפה. לא כל שכן שאין בטחון שהתורה עברה נכון מדור לדור עד לעריכה הסופית.

לפני שאת מתחילה בויכוחים המוכרים בין אתיאיסטים לדתיים, קחי בחשבון שיש בפורום כאלה שניהלו את הויכוחים האלה כשעוד היית ילדה.
לכן כל טיעון שתעלי על הדעת מוכר כבר, ואין שום בעיה לשלוף מהמחסן את טיעוני הנגד.
הבעיה היא שזה משעמם לנהל אותו ויכוח שוב ושוב בכל פעם שאיזה שונא דת חושב שראה את האור ומרגיש צורך להטיף את משנתו.

נ.ב.
השימוש שלך בשם המפורש מנוגד לסעיף 173 בחוק העונשין, ודינך מאסר שנה:
173. העושה אחת מאלה, דינו - מאסר שנה אחת;
(1) מפרסם פרסום שיש בו כדי לפגוע פגיעה גסה באמונתם או ברגשותיהם הדתיים של אחרים;
(2) משמיע במקום ציבורי ובתחום שמיעתו של פלוני מלה או קול שיש בהם כדי לפגוע פגיעה גסה באמונתו או ברגשותיו הדתיים

אולי בית המשפט יקבל את טענתך שהאינטרנט אינו מקום ציבורי, או שהחוק מתייחס לפירסום מודפס ולאמירה בקול ולא בכתב.

pizi33

New member
דבר נוסף

אתה לא ענית לסקר.
שאלתי מה היה שם המשפחה של הסבתא של הסבתא של הסבתא שלך מצד אמך (אם אתה יודע פחות דורות זה גם בסדר).
בחרת להביא לי את דוגמת הכהן הגדול של השומרונים, זה יפה אבל זו לא תשובה לסקר.

קזרדי

New member
אני אעזור לך...

בתור אדם שכן מאמין בקיום האל היהודי, אני מודיע לך בזאת שלא קיימת שום הוכחה לקיום אל זה או לצורך הענין לקיומו או לאי קיומו של אל כלשהו.
כל ה"הוכחות" שמופצות ע"י גורמים חרדיים בנויות מטיעונים לוגיים שגויים או לא שלמים (חלקם אגב לקוחים מטיעונים של תיאולוגים נוצריים).
כפי שציינתי בהודעה קודמת, לאדם יכולות להיות חוויות אישיות שמשכנעות אותו מעל לכל ספק שהאל קיים. אבל זו לא בדיוק הוכחה מדעית.

pizi33

New member
אם האמת כה פשוטה וניתן להציג

במספר פסקאות ובלשון שפטה את ההוכחות, למה אתה לא עושה את זה?

קזרדי

New member
ואני חשבתי שאת הולכת להרצאות של הרב אמנון יצחק ומחפשת תשובות

יפה שיצא המרצע מהשק.
את מיסיונרית לאתיאיזם שמנסה למכור כאן את מרכולתה בעזרת אתרי החזרה בשאלה.

נ.ב.
מרבית הקונטרסים האלה הם שעמומון אחד גדול, והם מתעסקים בפרטים שוליים במקום בעיקר.

אל תטריחי עצמך בקישקושיהם.

תלחצי בגוגל "למה אנשים צוחקים על דתיים" ותמצאי עשרות סרטונים שלוקחים הרצאות של מחזירים בתשובה ומבהירים את הבלוף. מומלץ. (הסרטונים עוסקים בטיעונים הכי מוכרים של הרבנים).
אם תראי לאדם דתי שבאת מעוניין באמת - מובטח שיחזור בשאלה.
&nbsp
אביא לך אחד לטעימה-
https://www.youtube.com/watch?v=m8TJAlhj8XY

pizi33

New member
כל הכבוד למיקי

הוא מנהל את העולם בדיוק כמו חדד (השם שאני בחרתי לבורא שאתם המצאתם).
מי ומה שלא מוצא חן בעינייו הוא מעלים.
חדד עשה את זה לפי הסיפור שאתם מאמינים בו בתקופת נוח.
ומיקי עושה את זה בימנו.
אבל לחדד מותר הכל כי ליצורים דימיוניים מותר הכל. אין להם מגבלות של חוק וחברה ושום דבר.
ואילו מיקי הוא בן אדם אמיתי (לפחות כך אני מקווה) והוא כן כפוף לחוק.
סתימת פיות זה נוגד את חופש הביטוי!!!

pizi33

New member
כל הכבוד לך

עלית על מטרת הניסוי שלי.
ואתה יודע שתזה שלי שאדם לא יודע פרטים יותר מכמה דורות אחורה.
אשמח לשמוע את הטיעונים שקיימים מאז שהייתי ילדה מדוע לגבי מעמד הר סיני התיאוריה שאפילו לא התאמצתי להוכיח אלא אתה אמרת שאלו הם פני הדברים אינה תקפה.

לגבי חוק העונשין?
לך תגיש תלונה במשטרה.
לכתוב את השם המפורש זה דבר שכל סופר סת"מ עושה כל יום כל היום.
השם כתוב בהרבה מקומות.
מדוע כשאני כותבת אותו זה נקרא "פגיעה גסה באמונתם או ברגשותיהם הדתיים של אחרים"?
כשאתה באים לפורום אתאיסתים וכותבים שהשם ברא את העולם זאת לא פגיעה באמונה שלנו?
אנחנו מאמינים שאין השם, ושהעולם התחיל במפץ הגדול.
כשאתה אומר השם בפורום שלי זה בדיוק כמו שאני כותבת את השם המפורש בפורום שלך.
אבל לדתיים (ולא חשוב באיזו דת) תמיד יהיו זכויות יתר.
אני גרה בעיר מעורבת והמואזין משמיע כל בוקר קולות שפוגעים באמונתי הדתית וגם מפריעים לי לישון.
האם יאסרו אותו?

pizi33

New member
אז אתה מאמין בדבר שאתה אומר בפירוש שלא קיימת שום הוכחה

לקיומו.
זאת ההוכחה שלי שמה ש"מחזיק אותו בחיים" זאת האמונה העיוורת שלך ושל עוד הרבה מאמינים.
אם אף אחד לא יאמין שהוא קיים הוא פשוט יעלם.

תסביר לי בבקשה מה גורם לך להאמין בדבר שאין לך שום הוכחה לקיומו.
אם אני אגיד לך שאני מאמינה בפיות ובחדי קרן אתה תצחק עליי נכון?
עבורי הישות שאתה מאמין בה ושמה המפורש או הכינוי שכל מאמין בוחר להשתמש בן אינו מעניין כלל, זה בדיוק אותו הדבר כמו פיות וחדי קרן, מי שמאמין בהם מאמין שיום אחד גם ימצא אותם. מי שלא מאמין בכלל לא מחפש.

קזרדי

New member
את עושה צחוק?

הרי כתבתי שאין ולא ייתכנו הוכחות.
אז מה פתאום שאציג הוכחות?

חוץ מזה, מה פתאום את תוקפת אותי כשאני עוזר לך?
את בכלל קוראת את תוכן ההודעות, או שאת רק מחפשת מילות מפתח בהודעה כתירוץ לירות חיצים אנטי-דתיים?

pizi33

New member
את ההרצאות של אמנון יצחק אני שומעת ביו טיוב.

למה לך לאנשים דתיים מותר למכור לי את מרכולתם באמצעות אתרים/ סרטונים של החזרה בתשובה, ולי אסור לעשות את אותו הדבר בכיוון השני?
אגיד לך למה הדבר דומה.
בבניין בעיר אחת גרים שני ילדים נחמדים משה פולנסקי ודוד מזרחי.
הוריו של משה לא מבינים דבר וחצי דבר בבישול, האוכל שאוכלים בביתו תפל ומשעמם.
הוריו של דוד מנהלים מסעדה ומבשלים היטב גם בבית.
ההורים בשני הבתים יודעים היטב מה קורה בבית השני.
יום אחד מגיע משה הביתה ואומר "אני הולך לאכול ארוחת צהריים אצל דוד"
אמו נזעקת "לא בשום אופן אל תאכל שם, הם שמים שם תבלינים שלא בריאים לך"
משה ילד טוב מקשיב ולא הולך לאכול בבית הוריו של דוד.
למחרת דוד בא להוריו ואומר "אני הולך לאכול ארוחת צהריים אצל משה"
אביו אומר "למה לא, בשמחה, אם תמצא שם משהו שימצא חן בעיניך תגיד לי ואבשל בבית"
עד כאן המשל.
הנמשל.
משפחת פולנסקי מייצגת את הציבור החרדי שחרד שמא ישמעו בניו דברים שיגרמו להם להפסיק "לאכול בבית" לחלוטין.
משפחת מזרחי מייצגת את החילוניים שלא מפחדים שילדיהם יטעמו מן הדת משפני שהם חושבים שמה שיש להם להציע טוב יותר, ואם בכל זאת הילד ימצא משהו שמדבר אליו בדת הם מוכנים לעשות שינויים באורח חייהם ובלבד שלא יאבדו את הבן/ת"

קזרדי

New member
מותר לך למכור מה שאת רוצה...

אבל נכנסת לפורום על תקן מישהי תמימה ששואלת שאלות ומחפשת תשובות, כולל אצל הרב אמנון יצחק.
מי שמכירה כל כך טוב את התעמולה של "דעת אמת" מוכיחה שהיא אינה תמימה אלא מיסיונרית לאתיאיזם.
אז רציתי לציין את מה שברור מהתנהגותך.

הצחקת אותי עם הטענה על החילונים שלא מפחדים שילדיהם יטעמו מן הדת.
בגלל זה כנראה שהחילונים צועקים בקולי קולות נגד הרצאות דת בצבא או פעילות של מחזירים בתשובה בשכונות חילוניות.
האמת היא שהרוב המכריע של החילונים מבועתים מכך שילדיהם ייחשפו למשהו קצת יותר רוחני מ"האח הגדול" או "המירוץ למיליון".

pizi33

New member
אבי האתאיסט בן אתאיסט לא יסכים איתך

עובדה כל הבנות שלו מנהלות מערכות יחסים עם גברים שומרי מצוות.
הצעירה אף הגדילה לעשות וחזרה בתשובה בעצמה.
אני והוא היחידים שנשארנו אתאיסתים, מתחשבים.
קניתי לכל האחיינים שלי בחנוכה ממתקים - הקפדתי שיהיו כשרים.
אם אני מזמינה אותם אליי הביתה אני קונה עבורם כלים חד פעמיים ומגישה מזון שאין מחלוקת לגביו.
אם אבא שלי מגיע לבית שלי מי מאיתנו בערב שבת או חג הוא שומע קידוש/ברכות של חג ולא מתלונן.
אף פעם הוא לא יגיע "ישר לאוכל".
תראה לי משפחה חרדית שבה כל הילדים התחתנו עם חילוניים גמורים ומנהלים אורח חיים חילוני וההורים מקבלים את הנכדים החילוניים שלהם ולא מנסים בכל דרך להחזיר אותם בתשובה.
זה בהנחה שהם לא ישבו שבעה על כל הילדים ונשארו הורים שכולים לילדים חיים.

למעלה