כל הזמן חישובים...

boriska1

Well-known member
מודה שלא הבנתי ואשמח להסבר.
לפי ריקי - כולם מרוויחים מההרס שנגרם מהמלחמה. גם האזרחים וגם המדינה , כלומר גם מבחינת מיקרו-כלכלה וגם מבחינת מקרו-כלכלה הולכת להיות כאן פריחה. זה קצת לא מסתדר לי.
לרוב פוליסות הביטוח אינן מכסות נזקי מלחמה, זו המדינה מכסה. אז אוצר המדינה ירוויח מזה שהוא מפצה את האזרח ב 100 שקל לקנות משהו ואז גובה מכך 18 שקלים מס?
ובכלל - כל המלחמה הזו גבתה הרבה עלויות , ישירות ועקיפות, וזה עוד לפני הנזקים. אז הנזקים יגרמו לכולנו להרוויח? מהיכן בדיוק יבוא הכסף שכולנו נרוויח ממנו?
כסף חדש יכול להיכנס למערכת אם מתגלה פתאום אוצר טבע (מאגר גז טבעי) או חברה ישראלית עושה אקזיט נמכרת לחו"ל וכך מכניסה כסף למדינה (ובכלל יצוא).
מהרס של בניינים (שחלקם מבני ציבור) ותשלום תגמולים מוגדלים על צווי 8 לא נכנס שום כסף.
מה שכן, אולי יהיה ביקוש לטכנולוגיות צבאיות ישראליות, ומזה באמת המדינה יכולה להרוויח.
אבל מי יודע, אולי אני טועה והאוצר הולך להרוויח כל כך הרבה מהנזק שנגרם, שבמקום קיצוצים, יורידו את המע"מ ויעדכנו את מדרגות מס הכנסה. כי אם יש כל כך הרבה כסף, אפשר להקל על האזרחים.
מצד שני - אם נזק גורם לכסף, אז מדוע להמתין למלחמה? שהמדינה תתן הודעות פינוי לתושבים, תיקח דחפורים ותתחיל להוריד מבנים. כך לפחות אף אחד לא יפגע
ריקי כותבת יצירה ספרותית מזרחית/ערבית. לקח לי זמן להבין את זה.
לעצם העניין, אתה צודק, אין כסף מאין. לבנות יותר דירות, זה גם הרחבת תשתיות: אמנה כמה מהן שעולות לי ברגע זה בראש: כבישים וכבישי גישה, ביוב, מים, חשמל, קווי תקשורת, מוסדות חינוך ודת ובטח יש עוד כמה שלא זוכר או לא יודע. זה עולה המון, המון כסף. כאשר מוסיפים אחוזי בניה, הרשות המקומית לוקחת מס השבחה, לפעמים נוצר מצב שגם המדינה לוקחת מס שבח. כספים אלה מיועדים לכסות על מה שדיברתי מעלה. אם יש מס שבח, הכסף עובר למדינה והיא עושה איתו מה שרוצה. מס השבחה עובר לרשות המקומית, שם יש הגבלת שימוש - רק לפיתוח תשתיות. הרשות לא יכולה לקחת את הכסף ולהשמש בו למשל, ליחנוך.
הממשלה, מתקציבה היא גם מממנת תשתיות.

לפי ריקי - כולם מרוויחים מההרס שנגרם מהמלחמה. גם האזרחים וגם המדינה , כלומר גם מבחינת מיקרו-כלכלה וגם מבחינת מקרו-כלכלה הולכת להיות כאן פריחה. זה קצת לא מסתדר לי.
לרוב פוליסות הביטוח אינן מכסות נזקי מלחמה, זו המדינה מכסה. אז אוצר המדינה ירוויח מזה שהוא מפצה את האזרח ב 100 שקל לקנות משהו ואז גובה מכך 18 שקלים מס?
ובכלל - כל המלחמה הזו גבתה הרבה עלויות , ישירות ועקיפות, וזה עוד לפני הנזקים. אז הנזקים יגרמו לכולנו להרוויח? מהיכן בדיוק יבוא הכסף שכולנו נרוויח ממנו?
כסף חדש יכול להיכנס למערכת אם מתגלה פתאום אוצר טבע (מאגר גז טבעי) או חברה ישראלית עושה אקזיט נמכרת לחו"ל וכך מכניסה כסף למדינה (ובכלל יצוא).
מהרס של בניינים (שחלקם מבני ציבור) ותשלום תגמולים מוגדלים על צווי 8 לא נכנס שום כסף.
מה שכן, אולי יהיה ביקוש לטכנולוגיות צבאיות ישראליות, ומזה באמת המדינה יכולה להרוויח.
אבל מי יודע, אולי אני טועה והאוצר הולך להרוויח כל כך הרבה מהנזק שנגרם, שבמקום קיצוצים, יורידו את המע"מ ויעדכנו את מדרגות מס הכנסה. כי אם יש כל כך הרבה כסף, אפשר להקל על האזרחים.
מצד שני - אם נזק גורם לכסף, אז מדוע להמתין למלחמה? שהמדינה תתן הודעות פינוי לתושבים, תיקח דחפורים ותתחיל להוריד מבנים. כך לפחות אף אחד לא יפגע
מה שהצעת, יכול להיות מיושם במדינה עם שלטון דיקטטורי ולא במדינה דמוקרטי שאסור לך עפ"י חוק לעכור מישהו ממקום מגוריו בניגוד לרצונו.
אט אט, מתחילים לכופף את החוק הזה ולהתחיל ליישם את דעת הרוב, תחילה הורידו לרוב של 80% לפינוי - בינוי וכעת אם אני לא טועה, הורידו לרוב של שני שליש.

nothing but the truth

Well-known member
מה שהצעת, יכול להיות מיושם במדינה עם שלטון דיקטטורי ולא במדינה דמוקרטי שאסור לך עפ"י חוק לעכור מישהו ממקום מגוריו בניגוד לרצונו.
אט אט, מתחילים לכופף את החוק הזה ולהתחיל ליישם את דעת הרוב, תחילה הורידו לרוב של 80% לפינוי - בינוי וכעת אם אני לא טועה, הורידו לרוב של שני שליש.

ואת טוענת שפרויקט פינוי בינוי ביזמה ציבורית גם אוצר המדינה גדל וגם ההון האישי של האזרח גדל? איך בדיוק?
דרך אגב - מלחמה זה לא בדיוק "פינוי בינוי" הטילים לא עפים רק על מבנים ישנים - הם גם הורסים מבנים שלא מיועדים לפינוי - פשוט שם השרידות של הדיירים גדולה יותר.
נ.ב. - בשרשור אחר כתבת שאין לנו כסף מיותר לבחירות. אז אולי בעצם יש לפי התאוריה שמוצגת כאן , אנחנו הולכים להיות מוצפים בכסף...........

ואת טוענת שפרויקט פינוי בינוי ביזמה ציבורית גם אוצר המדינה גדל וגם ההון האישי של האזרח גדל? איך בדיוק?
בקלות, יש הרבה דירות נוספות למכירה תלוי בגובה המאושר ותהיה בטוח שהמדינה תקבל אישורי גובה יותר מאשר קבלן. כל מכירת דירה מכניסה |כסף| למדינה.
לגבי האזרח, דירתו מכפילה את שוויה, אולי אף משלשת, מקבל דירה חדשה במקום הישנה שהיה לו, בפינוי - בינוי גם גודל הדירה גדל, מקבלים מרפסת |שמש|, חניות (עד 100 מ"ר חניה אחת ומעל 2 חניות) ולעתים גם מחסן.
דרך אגב - מלחמה זה לא בדיוק "פינוי בינוי" הטילים לא עפים רק על מבנים ישנים - הם גם הורסים מבנים שלא מיועדים לפינוי - פשוט שם השרידות של הדיירים גדולה יותר.
אכן, במגדלים המדינה תפסיד |כסף| כי לא תוכל להוסיף עוד דירות חדשות.
נ.ב. - בשרשור אחר כתבת שאין לנו כסף מיותר לבחירות. אז אולי בעצם יש לפי התאוריה שמוצגת כאן , אנחנו הולכים להיות מוצפים בכסף...........
כתבתי (מניחה שאתה מתכוון לתגובה #2 שלי) על הטווח הארוך, בקצר אנו בגירעון רציני.
תחשוב על זה במונחים של חשבונך האישי, כאשר אתה במינוס, אתה חוטף ריביות גדולות מאוד, |הלוואי| עלינו ריביות כאלו בתוכניות חיסכון :) לכן עלינו קודם כל לסגור את הגירעון ואז נוכל להתחיל להנות מהפירות (פינוי - בינוי לוקח לפחות 5 שנים, לרוב 7 שנים ומעלה, אולם במקרה של המדינה, זה יכול לקחת שנתיים, כי הליך האישורים יהיה מהיר יותר בהרבה).

נערך לאחרונה ב:

nothing but the truth

Well-known member
בקלות, יש הרבה דירות נוספות למכירה תלוי בגובה המאושר ותהיה בטוח שהמדינה תקבל אישורי גובה יותר מאשר קבלן. כל מכירת דירה מכניסה |כסף| למדינה.
לגבי האזרח, דירתו מכפילה את שוויה, אולי אף משלשת, מקבל דירה חדשה במקום הישנה שהיה לו, בפינוי - בינוי גם גודל הדירה גדל, מקבלים מרפסת |שמש|, חניות (עד 100 מ"ר חניה אחת ומעל 2 חניות) ולעתים גם מחסן.

מהיכן יהיה לאנשים כסף לקנות את הדירות האלה? הם איבדו הרגע נכס. התשובה - מהמדינה שמפצה אותם. זה אותו כסף שמסתובב.

אכן, במגדלים המדינה תפסיד |כסף| כי לא תוכל להוסיף עוד דירות חדשות.

ולא רק במגדלים, גם בתשתיות, מבני ציבור, מבנים צבאיים שנפגעו (לא הכול התקשורת אומרת) ועוד. בסיכום הכולל יש הפסדים לא רווחים.

מהיכן יהיה לאנשים כסף לקנות את הדירות האלה? הם איבדו הרגע נכס. התשובה - מהמדינה שמפצה אותם. זה אותו כסף שמסתובב.
אלו שאיבדו את דירתם, מקבלים בחינם את הדירה בדיוק כמו בפינוי - בינוי.
ולא רק במגדלים, גם בתשתיות, מבני ציבור, מבנים צבאיים שנפגעו (לא הכול התקשורת אומרת) ועוד. בסיכום הכולל יש הפסדים לא רווחים.
תלוי בכמות של דירות ישנות שנפגעו.
למעט בפ"ת, לא זכור לי שנפגעו דירות חדשות, אולי גם בת"א?
לגבי תשתיות, מבני ציבור ומבנים צבאיים, אתה צודק לחלוטין, לכן גם התייחסתי רק לקטע של הדירות הישנות והרכבים בתגובתה של ריקי.
הערה: כתבת את תגובתך בזמן שערכתי את תגובתי הקודמת, לכן פספסת טיפה תוספת הסברים, אתה מוזמן לעיין :)

nothing but the truth

Well-known member
אלו שאיבדו את דירתם, מקבלים בחינם את הדירה בדיוק כמו בפינוי - בינוי.

בחינם זה אומר מהמדינה, קרי המדינה מוציאה כסף.

תלוי בכמות של דירות ישנות שנפגעו.
למעט בפ"ת, לא זכור לי שנפגעו דירות חדשות, אולי גם בת"א?
לגבי תשתיות, מבני ציבור ומבנים צבאיים, אתה צודק לחלוטין, לכן גם התייחסתי רק לקטע של הדירות הישנות והרכבים בתגובתה של ריקי.

נפגעו דירות חדשות בעוד מקומות. גם האירוע האחרון בבאר שבע.

הערה: כתבת את תגובתך בזמן שערכתי את תגובתי הקודמת, לכן פספסת טיפה תוספת הסברים, אתה מוזמן לעיין :)

ההתייחסות שלי בנוגע לבחירות ממילא הייתה בבדיחות הדעת.

בשורה התחתונה המלחמה לא הביאה לרווחים למדינה.

בחינם זה אומר מהמדינה, קרי המדינה מוציאה כסף.
אכן, גם הקבלן בפרויקט פינוי - בינוי מוציא |כסף| על הדיירים המתפנים.
לשם הפשטות, אקח את דוגמתה של ריקי, 12 דיירים פונו ע"ח הקבלן ונוספו 36 דיירים חדשים לרווחת הקבלן.
כעת, תוסיף את אלמנט הטיל ובמקום הקבלן, העלות נופלת על המדינה וגם תקבל נתח יפה מה-36 דיירים חדשים.
נפגעו דירות חדשות בעוד מקומות. גם האירוע האחרון בבאר שבע.
צריך לחשב במדויק ולראות, ייתכן שיש רווח למדינה וייתכן שיש הפסד.
כמובן, הכול במונחים כספיים, כי כל השאר הפסד ענק :(
ההתייחסות שלי בנוגע לבחירות ממילא הייתה בבדיחות הדעת.
הבנתי את זה ובכל זאת התייחסתי, כי אני מאמינה גדולה שבכל בדיחה יש מן האמת :)
בשורה התחתונה המלחמה לא הביאה לרווחים למדינה.
חולקת על מסקנתך הפזיזה ולטעמי לא ניתן לדעת כפי שהסברתי בפסקה 2 (חישוב מדויק).

nothing but the truth

Well-known member
אכן, גם הקבלן בפרויקט פינוי - בינוי מוציא |כסף| על הדיירים המתפנים.
לשם הפשטות, אקח את דוגמתה של ריקי, 12 דיירים פונו ע"ח הקבלן ונוספו 36 דיירים חדשים לרווחת הקבלן.
כעת, תוסיף את אלמנט הטיל ובמקום הקבלן, העלות נופלת על המדינה וגם תקבל נתח יפה מה-36 דיירים חדשים.

צריך לחשב במדויק ולראות, ייתכן שיש רווח למדינה וייתכן שיש הפסד.
כמובן, הכול במונחים כספיים, כי כל השאר הפסד ענק :(

הבנתי את זה ובכל זאת התייחסתי, כי אני מאמינה גדולה שבכל בדיחה יש מן האמת :)

חולקת על מסקנתך הפזיזה ולטעמי לא ניתן לדעת כפי שהסברתי בפסקה 2 (חישוב מדויק).

הדוגמה שלך יחד עם כל החישובים מניחה באופן סמוי שהתוספת של 36 דיירים היא כתוצאה מהמלחמה. אבל זו הנחה לא נכונה. בישראל ריבוי טבעי מהגדולים בעולם המערבי, הביקוש לדירות קשיח ואנשים צריכים לגור. אותם האנשים היו ממילא צריכים לקנות דירה ולשלם מסים, אלא שעכשיו בנוסף יש את הנזקים של המלחמה.

הדוגמה שלך יחד עם כל החישובים מניחה באופן סמוי שהתוספת של 36 דיירים היא כתוצאה מהמלחמה. אבל זו הנחה לא נכונה. בישראל ריבוי טבעי מהגדולים בעולם המערבי, הביקוש לדירות קשיח ואנשים צריכים לגור. אותם האנשים היו ממילא צריכים לקנות דירה ולשלם מסים, אלא שעכשיו בנוסף יש את הנזקים של המלחמה.
אני לא יכולה לדבר בשם ריקי, אולם מה שאני התכוונתי אליו מדוגמתה, שהבניין בין כה וכה ייהרס מתי שהוא (ייתכן שבעשור הזה, ייתכן שבעשור הבא) כפרויקט פינוי - בינוי והטיל פשוט זרז את התהליכים כי לא צריך אישור של הדיירים ושל העירייה כי הדבר נכפה עליהם, בדיוק כפי שהצעת לעשות כבדיחת הדעת בתגובה #19 שלך :)
אגב, ברור לכל, גם בלי קשר לרווח שהמדינה מקבלת מהדירות, המדינה מעוניינת שהשוק יוצף בדירות וכתוצאה מכך מחיריהן ירדו, מה שכל ממשלה רוצה לעשות ולא מצליחה.

Harrington

Well-known member
מנהל
הכל תלוי מה את בדיוק מכנה רווח. האם זה חייב להיות מעל 100%, או שגם הכנסה לא צפויה בשיעור נמוך יותר יכול להיחשב רווח. לא נכנסתי לחישובים של ריקי או לדיונים שהתקיימו בעניינם. אבל סיפר לי פעם מישהו שאחת הסיבות (להערכתו) שהמדינה לא משקיעה הרבה במניעת גניבת רכבים, היא שהיא מרוויחה מזה. כיצד? פשוט, חברת הביטוח משלמת על הגניבה וחלק לא מבוטל מהנגנבים רוכש רכב חדש. עליו הוא משלם מס גבוה כידוע וזה נכנס לקופת המדינה. הכנסה נטו, רווח נטו מבלי שהמדינה נאלצה לשלם עליה מאומה.

אז אני לא יודע אם זאת אכן הסיבה שלא מטפלים ברצינות בעניין הגניבות (אלו הרי מערכות שונות וספק אם הן מדברות האחת עם השניה ברמות כאלה). אבל תכל'ס זאת סתם דוגמה שמלמדת על רווחים ממקור כביכול לא צפוי שסותר את התחושה הכללית לפיה כולם ניזוקים ממכת הגניבות.

nothing but the truth

Well-known member
הכל תלוי מה את בדיוק מכנה רווח. האם זה חייב להיות מעל 100%, או שגם הכנסה לא צפויה בשיעור נמוך יותר יכול להיחשב רווח. לא נכנסתי לחישובים של ריקי או לדיונים שהתקיימו בעניינם. אבל סיפר לי פעם מישהו שאחת הסיבות (להערכתו) שהמדינה לא משקיעה הרבה במניעת גניבת רכבים, היא שהיא מרוויחה מזה. כיצד? פשוט, חברת הביטוח משלמת על הגניבה וחלק לא מבוטל מהנגנבים רוכש רכב חדש. עליו הוא משלם מס גבוה כידוע וזה נכנס לקופת המדינה. הכנסה נטו, רווח נטו מבלי שהמדינה נאלצה לשלם עליה מאומה.

אז אני לא יודע אם זאת אכן הסיבה שלא מטפלים ברצינות בעניין הגניבות (אלו הרי מערכות שונות וספק אם הן מדברות האחת עם השניה ברמות כאלה). אבל תכל'ס זאת סתם דוגמה שמלמדת על רווחים ממקור כביכול לא צפוי שסותר את התחושה הכללית לפיה כולם ניזוקים ממכת הגניבות.

כבר בפסקה הראשונה של התגובה שלי אותה ציטטת התייחסתי לכך שלרוב הביטוחים אינם מכסים נזקי מלחמה, לכן כל הדוגמה שלך אינה רלוונטית.

הרציונאל של הגדלת הכנסות המדינה ממסים כתוצאה מרכישה שהמדינה עצמה ממנה, שקול לרציונאל של הגדלת הכנסותיה של המדינה ממסים , ע"י כך שתעלה את המשכורות של עובדי המדינה (כי הרי אם ירוויחו יותר, אז ישלמו יותר מס הכנסה וביטוח לאומי).

ריקי זו אני

Well-known member
בוא נתחילבבית הפרטי. אדוני חטף טיל ישיר לביתו שבאמצע יער. המשפחה נפשה באילת ואין נפגעים. המדינה מפצה אותך. כל מ"ר בניה קבל מהמדינה מ"ר... אדוני צריך תוכנית לבית, הולך לארכיטקט מקבל חשבונית. מהחשבונית חוזר למדינה המע"מ שהארכיטקט גבה ממך בעבורה? ודאי.
אדוני צריך מהנדס. המהנדס מוציא חשבונית? כך המפקח וכך הקבלן??? הבנין עלה לאדוני -.300,000 ₪ ??? אז אני אומרת לאדוני שרק מהמע"מ המדינה החזירה לעצמה 18% מהסך.
הלאה...
בבית דירות 12 דיירים פגע טיל בליסטי... כ ו ל ם שהו בממ"ד 5 נפצעו קל ועוד 5 חרדה (לא מזלזלת בכלל)...
מגיע קבלן ואומר לכלל הדיירים שבמילא הבית הרוס ובמילא המדינה תממן בניה מחדש וכו'. בואו ננצל את המצב. קוראים לזה תמ"א 38... הקבלן בונה 48 יח' דיור... כל דייר יקבל דירה כמובן כולל ממ"ד וחדר 12 מ"ר תשופר... הדירה המופצצת היתה שווה -.2,000,000 ₪, הדירה החדשה במגדל תהיה שווה מכאן -.3,250,000 ₪, יהיו שתי מעליות נוף לים ועוד. כדאי לדיירים...? כדאי לקבלן??? ואני טוענת מעולה למדינה. בכסף?
48 יח' (כמשל למגדל) - 12 דיירים שווה 36 יח' למכירה. -.3,250,000 ₪ היחידה... 18% מע"מ לאוצר... -.585,000 ש"ח ליחידה כמובן שהחשבון לא מדוייק... אבל הכיוון ברור.
כנ"ל לגבי רכב...
היה לך רכב מודל 2020 במחירון -.80,000 ₪ ועוד רכב לאשה מודל 2018 מחירון -.80,000 ₪
הלכו המכוניות מטיל איראני... אומרת לך אשה אחרי הסיגריה שאחרי ה... 'רוצה לפנק אותך אביר שלי' ויצאתם לרכוש רכב חדש בעלות -.140,000 ₪ -.1,000 ₪ לחודש 5 שנים. נכנסתם לסוכנות.
'ומה איתי?' שואלת האששששה
' נפנק אותך סיני חשמלי בעלות -.140,000 ₪ לא חגש... מאוויס/שלמה/ וכו'. לאחר חישובי מע"מ המדינה הוציאה עליכם -.160,000 אבל מיד קבלה ע"ח העיסקה -.50,000 ₪ הפער צומצם כי המדינה הרויחה רכב חדש על הכביש ורכב ישן מאוד ירד מהכביש בסיפור הזה... מס מרווחי היבואן והמוכר...

למעלה