כל הזמן חישובים...

ריקי זו אני

Well-known member
אוצר המדינה הולך להרויח מיליארדים של ש"ח, בלי להרגיש...
כי כל בית קומות שנפגע או נהרס... מה שנקרא טוטלוסט, ישוקם. כל בית דירות ישן בן 4 קומות כמשל שנבנה בשנות ה-70, ה-60 וכאלה... יבנה מחדש. כמו בתמ"א 38... כל דייר יהנה מדירה חדשה בתקנים חדשים. ואם וכאשר בית דירות יהפוך למגדל... חשבון פשוט יראה שהמדינה תרויח 18% מע"מ כסף ישיר מרוכשים פרטיים שירכשו דירות חדשות במגדלים החדשים.
כל רכב שנפגע טוטלוסט יפוצה... ומהפיתוי הרבה מאות מכוניות חדשות יעלו על הכבישים וכמו בדיור... מאות מיליונים רק ב18% מע"מ...

הם בקשנו את הטוב הזה???ודאי שלא... אנחנו עם שומר שלום...

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כי כל בית קומות שנפגע או נהרס... מה שנקרא טוטלוסט, ישוקם. כל בית דירות ישן בן 4 קומות כמשל שנבנה בשנות ה-70, ה-60 וכאלה... יבנה מחדש. כמו בתמ"א 38... כל דייר יהנה מדירה חדשה בתקנים חדשים. ואם וכאשר בית דירות יהפוך למגדל... חשבון פשוט יראה שהמדינה תרויח 18% מע"מ כסף ישיר מרוכשים פרטיים שירכשו דירות חדשות במגדלים החדשים.
כל רכב שנפגע טוטלוסט יפוצה... ומהפיתוי הרבה מאות מכוניות חדשות יעלו על הכבישים וכמו בדיור... מאות מיליונים רק ב18% מע"מ...

לא נעים שהבית קורס, לא משנה הסכום שיתקבל, ויבנה בית חדש.
ריקי, צריך לראות בעינים את ההרס של הבתים כדי להבין את גודל האסון, צריך לחיות בבית מלון, לשנות את השגרה כדי להבין מה עובר על מי שנהרס ביתו, מכוניתו וכדומה. לעבור את הריצות בן המוסדות ולמלא ניירת כדי ואולי להגיע למצב שהיה לפני ההרס.

ריקי זו אני

Well-known member
לא נעים שהבית קורס, לא משנה הסכום שיתקבל, ויבנה בית חדש.
ריקי, צריך לראות בעינים את ההרס של הבתים כדי להבין את גודל האסון, צריך לחיות בבית מלון, לשנות את השגרה כדי להבין מה עובר על מי שנהרס ביתו, מכוניתו וכדומה. לעבור את הריצות בן המוסדות ולמלא ניירת כדי ואולי להגיע למצב שהיה לפני ההרס.
שלא יובן שאני שמחה מכל טיל שנוחת פה... ממש לא ולא... אני רק ציינתי את העובדה שאין נזק כלכלי... כי ההרס נראה כאילו הולכים להוציא כאן מיליארדים... וטענתי שלהפך.
גם הדיירים שהם נפגעים בכל מקרה, מי בגוף מי בנפש... לא יפסידו בלשון המעטה כלכלית. כלכלית בלבד!!!

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
שלא יובן שאני שמחה מכל טיל שנוחת פה... ממש לא ולא... אני רק ציינתי את העובדה שאין נזק כלכלי... כי ההרס נראה כאילו הולכים להוציא כאן מיליארדים... וטענתי שלהפך.
גם הדיירים שהם נפגעים בכל מקרה, מי בגוף מי בנפש... לא יפסידו בלשון המעטה כלכלית. כלכלית בלבד!!!
יש נזק נפשי, נזק כספי, ועוד נזקים שאינם נתנים לתיקון, נכות ומוות.( כל הנזקים הנ"ל כרוכים גם בכסף)
ועד שרואים את הכסף, ואם בכלל את השווי האמיתי,

מלחמה נזק בכל המובנים.

אין נזק כלכלי למדינה לטווח הארוך, אולם לאזרח יש ויש, כמו למשל, כל רכושך בבית החל מפרטי לבוש, ריהוט, תמונות, מוצרים חשמליים ועוד ...

הפיצוי הוא רק על השלד, מה עם הרכוש? ניירת חשובה?
המדינה מפצה בסכום זעום של 500 ש"ח.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

ריקי יקרה.
האם הכסף יכול לכסות לפצות את הנזק שנגרם לרותה?https://share.google/RWpBCYQt3dUjpaISf
1750698766271.jpeg

boriska1

Well-known member
כן. רק שצריך לחשוב עד הסוף. לא נראה לי שחשבת, למרות שאת מסוגלת. יותר דירות על שטח נתון, זה יוצר בעיה של תשתיות. כבישי גישה, חניונים, בתי ספר, בתי כנסת, הרחבת יכולות ביוב, מים, חשמל, תקשורת ועוד. איך זה ממומן היום? מס השבחה ותקציב המדינה. לפעמים מס השבחה מספיק, ולפעמעם המדינה מכניסה את היד עמוק לכיס. זה לא 18 אחוז. סדרי גודל הרבה יותר גדולים.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל

חישובי העתיד.

חודשים עד להערכת הנזק: להתכונן לעוד סבב עם איראן
מה באמת עשינו לגרעין ולטילים, האם יש היתכנות לפריצה מהירה ל"פצצה פשוטה", ועד כמה יסכימו האיראנים למו"מ אמיתי ולפשרות עם ארה"ב? זה מה שנהיה חייבים לבחון - במקביל לסגירת פערי המיגון. ולא לשכוח את החטופים ואת הסיום בעזה

raya

Well-known member
המדינה לא תרויח את כל הסכומים האלה כפי שכתבת.
צריך יהיה לשלם לכל מי שביתו או מכוניתו נפגעו פיצויים, מה שיירד מהסכום של המע"מ שנראה לך שימלא את אוצר המדינה.
מעבר לטראומה שכל מי שניזוק הרגיש על בשרו.

ריקי זו אני

Well-known member
צריך יהיה לשלם לכל מי שביתו או מכוניתו נפגעו פיצויים, מה שיירד מהסכום של המע"מ שנראה לך שימלא את אוצר המדינה.
איך היה אומר אישי - "שלילי קטלני"

א. כל אזרח שמפונה מביתו זכאי ל-.500 ש"ח לטובת רכישת ביגוד, מטרנה וכו'.
ב. עבור ריהוט לזכאים בעבור -.150 ש"ח ביטוח מיוחד תקבל המשפחה עד -.80,000 ש"ח בהצגת צילומי הבית.
ג. רכב - תשלום מידי על מחיר מחירון הרכב...
ד. בית טוטלוסט נמדד לפי מ"ר, יבנה מחדש לפי תקן עכשווי כמובן.
מלון - הכל כלול ע"ח המדינה או שכ"ד וכלכלה (כנראה לפי קריטוריון העוטף והגליל עליון) או שכ"ד וכלכלה
לפי רצון המשפחה

זה כרגע... על כל אלה רק יוסיפו...
נכון שאלבומי תמונות ישנים הלכו עם הפגיעה, כמו הזכרונות והשולחן שסבתא נתנה לי...נזק לא קל
אבל כל השאר מפורסם...

ריקי זו אני

Well-known member
לפני שנים רבות התהפכתי עם רכב שנהגתי... פניתי לעו"ד שייצג אותי מול חברת הביטוח... וכך כשאני מול העו"ד מברכת את הקב"ה שהציל אותי ואת הנס וכו.' אמר לי העו"ד... 'מה של בית כנסת בבית הכנסת ומה לבית המשפט... לבית המשפט.
כתבתי מפורשות כסף... רק כסף. זה שאנחנו רוצים הרבה ממנו..., זה שאנחנו קורעים את התחת שיהיה לנו לפחות מספיק... ואין לו ריח.
ולכל דבר שכזה יש שורה תחתונה...
1. מי יודע כמה בני אדם ניצלו כי הרכב המשומש שלהם טוטלוסט מטיל אירני... והנה הזדמנות לדמי קדימה לרכוש רכב חדש...?
2. נתתי דוגמא ל18% מע"מ. נכון וקל... אבל בית קומות 12 דיירים, בלי ממ"ד יקבלו את אותו המטרז' עם ממ"ד... וגם מרפסת. ע"ח בניה שקיימת ויש לה שם... (תמ"א 38), יקל ולו מעט על התרומה???
3. כאשר הנזקים עצומים חברות בניה יוסיפו לקופה תשלומי מס?
אז מה קשור הרכב החגש... המרפסת לחבל על כל יהודי??? כשברור לגמרי שזה אסון... נוראי שאין ממנו דרך חזרה.

לפני שנים רבות התהפכתי עם רכב שנהגתי... פניתי לעו"ד שייצג אותי מול חברת הביטוח... וכך כשאני מול העו"ד מברכת את הקב"ה שהציל אותי ואת הנס וכו.' אמר לי העו"ד... 'מה של בית כנסת בבית הכנסת ומה לבית המשפט... לבית המשפט.
כתבתי מפורשות כסף... רק כסף. זה שאנחנו רוצים הרבה ממנו..., זה שאנחנו קורעים את התחת שיהיה לנו לפחות מספיק... ואין לו ריח.
1. מי יודע כמה בני אדם ניצלו כי הרכב המשומש שלהם טוטלוסט מטיל אירני... והנה הזדמנות לדמי קדימה לרכוש רכב חדש...?
2. נתתי דוגמא ל18% מע"מ. נכון וקל... אבל בית קומות 12 דיירים, בלי ממ"ד יקבלו את אותו המטרז' עם ממ"ד... וגם מרפסת. ע"ח בניה שקיימת ויש לה שם... (תמ"א 38), יקל ולו מעט על התרומה???
אז מה קשור הרכב החגש... המרפסת לחבל על כל יהודי??? כשברור לגמרי שזה אסון... נוראי שאין ממנו דרך חזרה.
לא בטוח שתקבלי את תנאי תמ"א 38 שיש אינטרס לגרום לך להסכים לתהליך, כאן זה תהליך שנכפה עלייך, לכן תקבלי, כנראה, את אותו מטרז' שיכלול בתוכו את הממ"ד והמרפסת תהיה גם כלולה בתוכו תחת ההגדרה של המרפסת שהייתה בבית הישן.

Harrington

Well-known member
מנהל
לא לגמרי קשור לדיון שלכם, אבל ככלל המדינה (או חברת הביטוח) מפצה לפי הערך של הרכב שנהרס וזה לא בהכרח מאפשר רכישת רכב חדש. יש פער מובנה בקטע הזה.

ריקי זו אני

Well-known member
לא לגמרי קשור לדיון שלכם, אבל ככלל המדינה (או חברת הביטוח) מפצה לפי הערך של הרכב שנהרס וזה לא בהכרח מאפשר רכישת רכב חדש. יש פער מובנה בקטע הזה.
נכון...
לכן כתבתי שהמדינה משלמת לפי מחירון שיכול להפוך בהרבה מאוד מקרים לקפצה לרכב חדש בדמות דמי קדימה.

boriska1

Well-known member
ריקי, אולי את סופרת טובה, יזמית מצויינתאבל בנושא מקרו כלכלה, לא משהו.הנגנונים הכלכליים עובדים אחרת מלקנות דירות בקרית אתא. שני עולמות שונים. מביאה דוגמאות מהחיים שלך. אמנם את אולי מרכז ניקום, אבל לאחרים ניסיון אחר.

Harrington

Well-known member
מנהל
ועוד קצת על "חישובים"... כל נפגע הוא עולם ומלואו וכולנו כואבים את הירצחם של בני עמנו בידי משטר האייתולות הנפשע והעמלקי. אבל רק להבין למה נערכה מדינת ישראל לקראת המערכה, ראו בתמונה 3 מכולות קירור שהובאו מבעוד מועד לבית ההלוויות שמגר בירושלים. זאת אומרת היערכות לכ1,000 גופות וזה רק בעיר הבירה.

1750749295167.png

boriska1

Well-known member
כן. מידע חדש לי. בטח הכינו בעוד כמה מקומות. אבל פה אני מדבר רק על הנזק הכלכלי.

nothing but the truth

Well-known member
מודה שלא הבנתי ואשמח להסבר.
לפי ריקי - כולם מרוויחים מההרס שנגרם מהמלחמה. גם האזרחים וגם המדינה , כלומר גם מבחינת מיקרו-כלכלה וגם מבחינת מקרו-כלכלה הולכת להיות כאן פריחה. זה קצת לא מסתדר לי.
לרוב פוליסות הביטוח אינן מכסות נזקי מלחמה, זו המדינה מכסה. אז אוצר המדינה ירוויח מזה שהוא מפצה את האזרח ב 100 שקל לקנות משהו ואז גובה מכך 18 שקלים מס?
ובכלל - כל המלחמה הזו גבתה הרבה עלויות , ישירות ועקיפות, וזה עוד לפני הנזקים. אז הנזקים יגרמו לכולנו להרוויח? מהיכן בדיוק יבוא הכסף שכולנו נרוויח ממנו?
כסף חדש יכול להיכנס למערכת אם מתגלה פתאום אוצר טבע (מאגר גז טבעי) או חברה ישראלית עושה אקזיט נמכרת לחו"ל וכך מכניסה כסף למדינה (ובכלל יצוא).
מהרס של בניינים (שחלקם מבני ציבור) ותשלום תגמולים מוגדלים על צווי 8 לא נכנס שום כסף.
מה שכן, אולי יהיה ביקוש לטכנולוגיות צבאיות ישראליות, ומזה באמת המדינה יכולה להרוויח.
אבל מי יודע, אולי אני טועה והאוצר הולך להרוויח כל כך הרבה מהנזק שנגרם, שבמקום קיצוצים, יורידו את המע"מ ויעדכנו את מדרגות מס הכנסה. כי אם יש כל כך הרבה כסף, אפשר להקל על האזרחים.
מצד שני - אם נזק גורם לכסף, אז מדוע להמתין למלחמה? שהמדינה תתן הודעות פינוי לתושבים, תיקח דחפורים ותתחיל להוריד מבנים. כך לפחות אף אחד לא יפגע

למעלה