כל הדיון ביחד

י ע ל י ק

New member
מתי זה אסור ומתי זה מותר?

לגעת מותר אך ורק כשהאישה נותנת לכך את הסכמתה ואין זה משנה כיצד היא לבושה או לא או כיצד היא רוקדת או לא או האם היא משדרת מיניות או לא. אם היא לא רוצה - אסור לגעת חד וחלק. זוהי זכות אלמנטרית של כל אדם על גופו וכך גם על נפשו. לכן השאלה שלך היא במקום וזה באמת לא ההבדל. שוב אני חוזרת לעניין המוסכמות החברתיות שבכל חברה הן שונות (בחלק מהשבטים באפריקה אף אחד לא יחשוב שאת מנסה לפתות גברים בלכתך בחזה חשוף ובאפגניסטן יענישו אותך על לכתך בפנים חשופות). בחברה שלנו קיימת בעייתיות כי אנו לא עשויים מקשה אחת, יש חילונים ודתיים בלפחות 5 דתות שונות, יש עוד יותר מכך עדות שונות ולכל אחד דעות שונות - אז אין טעם לנסות בכלל לקבוע מראש מהו זול ומה אנין טעם. בעיני אחת מיניות היא דבר נפלא-עדין-ויפה ובעיני אחרת היא דוחה ומביכה. בכל מקרה בשם האמנות מותר לעשות הרבה דברים פרובוקטיביים שדווקא בהם יש אמירה נוקבת. האמן חייב להיות נאמן לאמירתו, גם אל מול תגובות שליליות. לכן, חלק מהאוכלוסיה רואה בריקודי הבטן סוג של חשפנות וחלק אחר רואה בהם אמנות או סתם צורה לגיטימית להנות מהחיים ורק חינוך ארוך טווח לדורות הבאים יוכל לשנות את הגישה הזו. אגב - אני עדיין חושבת שאי אפשר להגיד שזה כמו כל ריקוד חושני אחר (גם אם לדעתי ריקודי זוגות לטיניים הם הרבה יותר "גסים") כי ריקודי בטן בחלק מהסגנונות, מדברים בשפת גוף חושנית ומזמינה, תוך הנעה והרטטה מכוונת של אברי מין משניים בגופנו. אז מובן שזה יוצר תגובת התרגשות וזה כל המשחק - בתנאי שהקהל מבין את כללי המשחק. קחו למשל את האודם לשפתיים - הצבע האדום והברק גורמים לתגובה של התרגשות מינית (כי ככה זה אצל כל הפרימטים, כולל בני האנוש), לחיים ורדרדות משדרות נעורים ובריאות -הכל סממנים שמשפיעים על הצורך הבסיסי של המשך קיומנו על פני האדמה ומה לעשות - מין היא הדרך הקצרה ביותר להשגת המטרה הזו. אז זה אסור לצבוע את השפתיים באדום? זה נחשב יפה בעיני חלק ונחשב זול בעיני חלק. ככה זה וצרכים להפסיק להתרגש מזה.

dvd2000

New member
../images/Emo45.gifועל כן נאמר סחתיק יעליק../images/Emo45.gif../images/Emo140.gif

keren alfasi

New member
לאורטל

הדיון שנוצר בהחלט יכול להיות מעניין ועינייני. אני חושבת שיש מקום להביע ביקורת ומגוון דעות. הדבר היחיד שחסר לי בדרך שאת מביעה את דעותייך (האישיות) זה ואהבת לרעך כמוך.. אני לא מתכוונת לצביעות או חנפנות אלא לראות שהשונה הוא דומה. במובן שמי שבדיוק הפוך ממך הוא בדיוק ההשתקפות שלך בראי. כמו נגטיב ופוזטיב. שני קצוות שונים של אותו החבל. ובהחלט יש מקום לדעות מכל הקצוות. אני באופן אישי לא רואה עיניין במשהוא שהוא לא אישי. דיונים כללייים שלא נוגעים בי אישית מייגעים אותי ולא נוגעים בעיניי בעיניין. אני מאוד מקווה שאת לא נעלבת או נפגעת מכל הדיון (יש משהוא ב"דיבור" בפורום שלא עובד לי - תמיד הכל נראה לי מתלהם). לביתי אני תמיד אומרת "מה שאת נותנת בסופו של דבר זה גם מה שאת מקבלת". נסי אולי לומר את הדברים לגבי עצמך כמו: "לא עובד לי הדרך שמלמדת...", " לא עובד לי הרקדנית שראיתי אתמול...", "לא עובד לי במופעים שריאיתי ה..." ולא לדבר בהכללות "כל תלמידה מתקדמת...", "כל המופעים...". אני חושבת שזה יעזור לדיון יותר עינייני שבו אפשר יהיה גם להגיד דברי ביקורת. וביקורת זה בסך הכל ביקור. בסופו של דבר רק את עומדת על הבמה, את הרוקדת ואת יודעת הכי טוב מה מתאים לך. שלך, קרן אלפסי

קצת תשובה והרבה שאלות

אני מלמדת כבר 4 שנים , לפני זה למדתי 6 שנים , מעבירה חוגים רבים , עשיתי אין ספור הופעות , יש לי תלמידות רבות שחושבות שאני רקדנית הטובה בעולם (לכל מורה יש תלמידות כאלה , אני מאמינה) ועדיין - כמה רחוקה אני משלמות... אני חושבת שכל אחת מאתנו מרגישה כך . כשאני מגיעה (ליתים רחוקות לצערי ) למורה השניה שמלמדת באחד מקומות העבודה שלי אני מרגישה שנפתח לפניי עולם חדש לגמרי - סגנון שונה , טכניקה אחרת . יש לי המון מה ללמוד ממנה . כשאני רוקדת יחד עם השכנה שלי שלמדה אצל מורה אחרת ולא מגדירה את עצמה כמקצועית - אני נפתחת לריקוד שלה ולומדת ממנה. ואין לזה סוף! כיצד להגדיר מקצועיות? איפה עובר גבול בין מורה מקצועית וחובבנית? מי יגדיר את זה בשבילנו? האם זה מספיק שתלמידות רבות שלי חושבות שאני מעולה? או שאולי הן תועות ולא מבינות עניין? אני שואלת בשיא הרצינות , כי אני באמת לא יודעת. לא עובר יום בחיי שאני לא שואלת את עצמי : האם אני טובה? האם אני רוקדת טוב? האם אני מורה טובה? אני מקבלת המון פידבקים אבל לי זה לא מספיק. . האם יבוא יום ואוכל לדעת פעם אחת ולתמיד שאני טובה? וכמובן - יש רגעים בהופעות , בשיעורים או כשאני רוקדת לבד בבית - כשאני יודעת בוודאות גמורה שאני מוכשרת , יצירתית, מדהימה!!! מעניין אותי - האם התחושות האלה עוברות על כולנו - או שזאת רק אני - מזל תאומים טיפוסית , שאף פעם , אף פעם ממש לא סגורה על עצמי?

שושוצ

New member
נטשה יקרה../images/Emo140.gif

גם אני התחבטתי רבות בסוגיה הזאת, גם בריקוד, ואלוהים יודע שגם במשחק, ועוד ועוד ועוד!! הרגשתי במן רכבת הרים שבה פעם אני למעלה, פעם אני למטה... מאוד תלויה בפידבקים חיצוניים, מאוד מאמינה לכל הקולות בחוץ, לטוב ולרע. מאוד נוטה להאמין לקולות בפנים שמייאשים אותי ומפחידים אותי... מאוד מאמינה לביקורת חיצונית... ומצד שני היו גם קולות מאוד עקשניים שלא הירפו ודרשו ממני להמשיך ולא להתייאש, ובאופן זהה קיבלתי פידבקים חיצוניים מאוד מאוד מפרגנים, מהללים, תומכים, משבחים ומאמינים... הייתי מבולבלת, בקיצור! בשנה וחצי האחרונות אני עושה עבודת מודעות רוחנית, ובין השאר עבדתי הרבה על ניכוי השיפוט על עצמי, והתחברות פנימה, אל הלב, למקום שמשוחרר מפחדים וממגבלות השכל, מקום שאינו תלוי בבחוץ, ומייצר את כל ההכרה מבפנים. אני עוד לא שם, אבל אני כבר בדרך
איך שאני רואה את הדברים: המציאות שלנו היא יצירה שלנו, אנחנו בוראים אותה באמצעות מחשבותינו, רגשותינו, תפיסותינו, ואמונותינו הבסיסיות ביותר (והבלתי מודעות, לרוב) כשאת מקבלת פידבקים טובים, זה בסך הכל שיקוף של חלקים בתוכך שחושבים שאת טובה. כשאת מקבלת פידבקים לא טובים, זה בסך הכל שיקוף של חלקים בתוכך שחושבים שאת לא טובה. מה נכון? אין נכון! כשאת תאמיני בעצמך במאה אחוז, המציאות תשקף לך את זה במאה אחוז, וכל עוד יש לך ספק- המציאות תשקף לך גם את הספק מידי פעם. אין טוב או לא טוב... אלה שיפוטים מאוד מוגבלים! אנחנו עסוקים בלפחד, במקום להתחבר לתפארת שלנו, שאנחנו בכלל לא יודעים כמה היא עצומה! הנה כמה מנטרות שעבדתי איתן: אני מסכימה לתת לעצמי להיכנס למרחב חדש בתוכי אני מוכנה לפתוח דף חדש אני מוכנה לפתוח את עצמי אני מבקשת עזרה, כל ישויות האור- תעזרו לי לעשות את הצעד הזה אני מוכנה לשחרר את השיעבוד שלי לביקורת עצמית ולביקורת מבחוץ (שזה בעצם אותו הדבר!) אני מוכנה לשחרר את התלות שלי בשבחים על הריקוד שלי מבחוץ ובמפנים (שזה אותו הדבר!!) אני מוכנה להיות בקבלה מוחלטת על עצמי! אני מסכימה להתחבר לאומץ!! כשעולה פחד- אני משחררת אותו! אני נושמת אותו ומשחררת אותו, אני לא מתנגדת לו, אני נותנת לו להיות ואני נושמת אותו עמוק כך אני משחררת אותו מתוכי. אני בקבלה על הפיצול בתוכי אני לא מוכרחה להגיע לאולימפוס מה שאני מסוגלת זה בסדר וזה טוב ואני מוכנה לפתוח את עצמי הלאה, לרמה הבאה שלי אני בקבלה אני בקבלה אני מקבלת את עצמי איך שאני. מה שאני אני מושלמת!! מה יותר מושלם? ביצה? אפרוח? תרנגולת? איך אפשר בכלל להשוות ביניהם?? כל אחד מהם מושלם בדרכו! מי יותר מושלם? ילד בכיתה א' או ילד בכיתה ח'?? מי מהם בעל ערך ערך?? אני מסכימה להעלות את תחושת הערך העצמי שלי רק מתוכי!!!! אני משחררת את כל השיפוטים על עצמי! אני מתפתחת כל הזמן, אני בתהליך, ואני מוכנה לעלות כיתה, כשאהיה בשלה לכך, ואני שלמה ומושלת בכל כיתה שאני נמצאת בה! ואם אני גרועה... אז מה?? אז אני מתפתחת הלאה! ואם אני טובה, אז מה? האם עצם קיומי תלוי בזה? האם ערכי תלוי בזה? אני בעלת ערך עצום, שאני לא מבינה אותו אפילו!! אני בעלת ערך עצום ורב, ובלתי נתפס, אך ורק מעצם קיומי!! אני מסכימה להאמין בכך ואני משחררת את כל השיפוטים על עצמי, שמגבילים אותי מלהכיר בכך אני מקבלת את עצמי גרועה, טובה, בינונית, מצויינת, מופלאה, מדהימה, איומה ונוראה... זה מה שיש. זה מה שיש. זה מה שיש, ואני אוהבת את עצמי. אני מקבלת את עצמי בכל מצב ואני לא שופטת את עצמי. אני לא נותנת לעצמי ציונים! די! אני מסכימה ללכת לכיוון של להנות מהיצירה שלי הספיק לי השיפוט! אני רוצה להנות אני רוצה לחוות אני לא בתחרות עם אף אחד זה המקסימום שלי כרגע, ואני מקבלת את עצמי איך שאני וזהו זה כשאני שופטת את עצמי, אני תקועה כשאני מקבלת את עצמי, אני מתפתחת הלאה לרמה הבאה, בקלות ובמהירות, בשמחה ובאהבה, וללא סבל אני שואפת להיות עוד יותרמקצוענית.... באהבה ובקבלה עצמית!!!!
אני מתחברת לאומץ לבטא את עצמי במאה אחוז שלי אני מאחדת את כל חלקיי באור באהבה בהרמוניה בשמחה בחסד ובאיזון כאן ועכשיו בקלות ובמהירות אני מרפאה את עצמי אני מרפאה את חיי, לתמיד! לילה טוווובבבב הנה, בזכותך עשיתי עכשיו עוד עבודה, עוד יותר לעומק! כל גופי בצמרמורת ויש לי זרמים בידיים
תודה לך!
סיגל

פרסילון

New member
תגובה לאורטל

אני מעריכה את האומץ שלך להגיד דברים שאינם מקובלים בפורום. אין ספק שדבריך עוררו אותי לחשיבה, אני מסכימה איתך שכל רקדנית מקצועית אמורה לעמוד בקרטריונים אוביקטיבים ובכללן גם רקדנייות הבטן. לא מדובר בתעודות אלא בקרטריונים שאיגוד קובע, כך שגם אדם מוכשר ידע שישנם קרטריונים המחייבים אותו. יש הבדל בין רקדנית הרוקדת בשביל הנשמה ורקדנית מקצועית העוסקת במקצוע לפרנסתה ואמורה לעמוד בקרטריונים מסוימים. יחד עם זאת, כפי שאני רואה מכניסה לאתרים של רקדניות בטן, לא מעט מהן מגיעות מתחום ריקודי הבלט הנחשב לתחום הישגי אשר מעמיד קרטריונים מאד ברורים. אני מסיקה שרקדנית כזו מציבה קרטריונים דומים בריקודי הבטן שלה ומגיעה למקצועיות גבוהה. השאלה מדוע רקדניות אלו לא זוכות לחשיפה תקשורתית ? או שזוכות לחשיפה נמוכה ? האם זה נדמה לי ?

n o a b i

New member
אורטל, נהדרת !! ../images/Emo47.gif

אני רוקדת ריקוד קטן של שמחה אחרי כל הודעה שלך.

שושוצ

New member
מסכימה לחלוטין,

ומסכימה גם עם דברייך הקודמים בשרשור זה. ברוכה הבאה לפורום
סיגל ציפורי

לאורטל וכולנו

הדיון בעיניי מקסים הרבה זמן לא מצאתי בזמן האחרון להצטרף ולהגיב זההתחיל - והתפתח - וכל אחת מוסיפה ומתבלת משלה. מעניין לקרא את התגובות וזה נותן הרבה נקודות למחשבה. גם קרן הזכירה לי את השאלות של עומר שלי שהתגנדרה לקראת החבר שלה בן ה 5 . היא שאלה אותי עם היא יפה, אז אמרתי לה שזה לא קשור לבגד. אפילו לכלוכית הייתה מקסימה.כשהחבר שלה הגיע אלינו היא לבשה והתגנדרה לכבודו,אמאלה,אני מזדקנת.... ובאמת ירד לה האסימון שהנסיך בחר בה כשרה את טוב ליבה ושהיא אוחזת בנעל התואמת. הכי חשוב אני מתה על קלאסיקה על פריד . לא מזמן איזה חברת הפקות ראתה סרטון שלי והוא התחיל לצחוק על השיר.שאלתי למה ,בלי חשבון. אז הוא אמר שאני בוחרת שירים קלאסיים וישנים. כשהוא אמר את זה אז באמת באמת באמת באמת עמדתי על מה שאני אוהבת. אמרתי לי שים לי ננסי,הייפה וכל היפות והיפיפ,אני מתהעל פלפל אבל הכי אוהבת את הישן והעדין עם ניחוח אותנטי ולא פופ. לכן אין מצב שאני אוותר בהופעה על העקרונות שלי. אני אשלב ישן וחדש וסולו טבלה בניחוח מעודכן , כל יום , כל הופעה אני מגוונת. מאתגרת את עצמי וכדומה. ועוד על הריקוד ... ובאמת מקווה שריקודי הבטן ישארו הכי מכובד , הכי אומנותי וכל מה שאורטל איחלה לגבי מה שאמרת אורטל על מופעי הבמה שאת ראית. אני ראיתי כמה מופעים אחרים ראיתי את להקת ורטיגו והיהלומים שנתנה לי רעיונות. הם רקדו בתוך מבנה גיאודזי על חול לח וראיתי בקיץ את הלהקה מטורקייה ואת המופע של אלינה 'דלישס'וזה רק דוגמא קטנה גם כשאתה רואה מופע ולא אוהב משהו בו זה עושר לך להגדיר מי אתה. אם אתה תעלה מופע מה יהיה בו.שיהיה בהצלחה במופע המשותף ושיבואו ויראו בו את האמריה שלכן. כל הכבוד!! אני יכולה להוסיף כשאני השצתתפתי במופע 'אל פאן' התרגשתי מאד לרקוד ביחד עם הלהקה,לרקוד חי עם הכינור . אחרי חזרות עם ביצוע מעובד זה היה כמו קסם שנולד. עם אנרגייה בלתי מתוכננת.ואם בא אז פתאום מוסיפים עוד בית ומאלתרים .חוויה מופלאה . ועוד דוגמא , אני אהבתי שפסטיבל 'אשת' הייתה אנרגייה אחרת,אף אחת לא הייתה דומה לשנייה, היה משהו מיוחד שלא ידעתי להגדירו לאט לאט יש תהליכים, וכיווני מחשבה נפתחים. עצם זה שאנחנו כותבות הרבה ומגיבות מהבטן זה מצויין בעיניי אני חושבת שזו התבגרות,הבשלה,אמירה אישית. מזל שכולנו קצת שונות...ושונים . השימי שלי זה לא השימי של השכנה מימין.לכל אחת מבנה גוף,חיוך ונשמה אחרת. ואיך שאני מתחילה לכתוב על זה אני פשוט מתה להתחיל לרקוד . בבית,בכיף.. תיכף מצטרפת אלי הקטנה שלי. תאמינו לי לרקוד עם תינוק ביד ,בלי מוסיקה,זה אושר עילאי. אני מאחלת לכולנו חג שמח -באמת

ORTAL12341

New member
לגבי המופעיי במה

הייתי מעדיפה לא לפרט אילו אני ראיתי או מה דעתי על אלו שאת ציינת, לא בהכרח כי הם אינם מוצלחים אלא כי זה לא ניראה לי המקום הנכון להשמיע אותם... את הביקורות הפחות נלהבות.... אם את מבינה....... (מזכיר לי את השייח שהיה עם בן זוגה של אורית).... :) אבל אני עדיין עומדת מאחורי מה שאמרתי... ולגבי קרן, אני מסכימה עם מה שאמרו כאן. ראיתי את זה מזמן וזה עצבן אותי ברמות... אפילו הביך אותי... חבל שאת לא מורידה את הקטע הזה בעריכה.... אתאומנם מדברת מאד יפה אך הנוכחות והתגובות של הסובבים אותך גורמת לזה להראות ממש רע.........

כוונתי הייתה שמכל מופע יש מה ללמוד

חס וחלילה לא אמיץ. זה באמת לא המקום לפרט,וכמובן שזה סובייקטיבי רק לחזק אותך בתחושותייך ולהגיד-לכי על זה!! לגבי הוידיאו לא הבנתי למה התכוונת?

הנה ראיתי. גם לדעתי

זה מפריע מאד כל ההתייחסות מסביב למה הסקסולוגית נכנסה לשיחה. דווקא גדעון היה יחסית בסדר. טוב . אין הרבה ברירה . כנראה שלא תמיד זה יוצא כמו שרוצים או מצלמים,מתוך ניסיון. קרן - נתראה אחרי החג אה? יש לי כבר געגועים לדבר האמיתי - לרקוד בימי שני!!!

סליחה על ריבוי השרשורים-קרן את גדול

גם כשאני ראיתי את השידור היה משהו מוזר מאד באנרגייה הכל היה מבולבל ולא ענייני .. את איריס גם אני הכרתי בתוכנית 'יענקלה לאן'. זאת היא.. קראתי את דברייף , ומה לומר ? מצמרר. חבל חבל ושוב חבל , הוא הבור ולא אנחנו. תודה על השיתוף.בהחלט אישי אבל שיעור גדול לחיים.

ORTAL12341

New member
הנה למשל בעיה קשה

איך התכן, שפורום לריקודי בטן, עם מאות חובבות של ריקודי בטן אי אפשר להשמיע ביקורת רעה.... ותגידו מה שתגידו, אי אפשר! אני מסכימה לגבי מה שניצת הורד אמרת על נטשה... ומכלילה את אותה התופעה לגבי כולנו פה.... תשימו לב שעל כל תץמונה או הופעה או שיעור כתובים דברים מדהימים... האם יתכן שהכל כל כך מדהים פה?!.... או שלכולנו יש אותו הטעם?!..... או שיש פה אגו גדול מדי ונפש רגישה משי שרק חוסמת ולא מאפשרת שום התקדמות והקשבה......?......

למעלה