כל הדיון ביחד

אני דווקא חושבת שאת לא הבנת אותי

נכון. הדיון כבר מזמן מזמן מזמן יצא משאלה של נטשה והגיע למקומות שבכלל לא קשורות אלי באופן אישי. יש לי זכות לענות ולהגיד את הדעה בדיוק באותה צורה כמו לאורטל יש זכות להגיד את שלה. אין לי שום אגו פגוע והתגובות הראשונות של אורטל כלל לא גרמו לי להתקוממות. המכתב האחרון שעניתי עליו כלל נושאים לא פשוטים ועניתי עליו אולי קצת ב"ציפורניים". באותה צורה הייתי מגיבה למכתב כזה גם בלי שום קשר לנושא הראשוני. אני לא זקוקה שכולם יאהבו אותי. אני לא זקוקה למחמאות. אני מסתדרת יופי עם דעות שונות משלי. עשיתי משהו שהייתי גאה בו והחלטתי להציג את זה כאן , אולי קצת "להשוויץ", אולי קצת לביקורת ועצות. לא ציפיתי לשום דבר - לא לתגובות חיוביות ולא לשליליות. אהבתי את הדיון שהתפתח ולשם שינוי הרגשתי מרותקת לפורום . עד עכשיו אני לא מבינה מה הבעיה. לא הרגשתי נעלבת ולא נעליים.

י ע ל י ק

New member
לא מסכימה ניצתי היקרה ../images/Emo24.gif

הדיון שנפתח כאן בזכות אורטל הוא מרתק ואני לא זוכרת מתי היתה הפעם האחרונה שנוהל כאן דיון רב משתתפים/רב דיעות שכזה. נגעו פה בכל כך הרבה רבדים ובהחלט יש התייחסות רצינית לשאלות ובכלל לא מדובר כאן על יציאה להגנה על האגו של נטשה, אלא על הלגיטימיות של כל רקדנית שבוחרת בז'אנר הספציפי הזה (המצועצע/קיטשי/מיושן/פנטזיונרי וכד') להביע את עצמה בתוכו ובאמצעותו מבלי שתופנה אליה אצבע המאשימה בהזניית המקצוע בעיני הציבור. נאמרו כאן בהמשך השרשור המון דברים מאד חכמים. שושוצ הסבירה נפלא את הנוסחה כשא' מציג את א' באמצעות ב' בפני ג' (ואני הייתי מוסיפה שא' מציג את א' ואת הבנתו את ג' באמצעות ב' והבנתו את ב' בפני ג' ובפני א' עצמו -יש מבין?
) תמרה דיברה על אהבתה את הקיטש (כבר קודם רציתי לכתוב שגם לי זה מזכיר את הויכוח התמידי באומנות על מה נחשב קיטש? והאם קיטש זה דבר רע או סגנון אמנותי לגיטימי ככל סגנון אחר? ודעתי כמובן שהוא לגיטימי לחלוטין) פרסליון(? אני מקווה שלא עיוותתי את השם שלך
) קבעה שהבעייה היא בתפיסת העולם של החברה הישראלית הנובעת מהתנשאות ואי קבלת המזרחי או הערבי וגם עם זה אני לגמרי מסכימה! ועם נטשה אני מסכימה לכל אורך הדרך ובפירוש על הדרך ולא על האגו. אין ספק ובזה את צודקת
שאף אחד כנראה לא ייתייחס לאתר, אבל לא מתוך פחד מחוסר הרצון של נטשה לקבל ביקורת אלא מפני שצללנוו אל עומקים שמהם האתר נראה כמו עלה שצף על פני המים. ובאמת מה שלום הפטרייה הגוססת?

ORTAL12341

New member
זה מעייף

נראה לי שאת דגה את ההתנשאות הזה שאת מדברת עליה, כי ממני היא לא יצאה. יותר מלהזכיר לפני כל הודעה שזה לא קשור לתמונות שלך ושגם לי יש בארון נוצצים ואני מורה ורקדנית ועושה את זה בדיוק כמוך אין לי מה לעשות. על ראש הגנב בוער הכובע.... כשתסכימי להפסיק להעלב מכל שטות ולהסביר כל עיניין באלפי תירוצים אלא לדבר על הנושא הכללי יותר אני אסכים לשתף פעולה. לגבי ההופעות- אני מאד מחפשת מעבר ואני גם לא כזאת ביקורתית כמו שתארת, ראיתי הברה דברים יפים עם נוצצים.... אבל אם זכרתי רק את המנורה והערבסקות כנראה שלא היה שם הרבה...... נ.ב אני מאד אוהבת את עומר פארוק ולא כל כך את פאריד אל עאתרש..... לא אכעס אם גם את תאהבי...... הוא של כולנו!.... :)

אוי אורטל , כמה לא הוגן!

כמו שאמרתי כבר- מזמן מזמן שכחתי מהתמונות ... (אם את לא מאמינה תבדקי את ההודעות שלי ותראי שתמיד התיחסתי לדברים שלך וניסיתי לענות לך לעניין) . אין לי שום בעיה עם הביקורת שלך , להפך - תראי איזו יופי שלמ דיון יצא מזה. אם כבר מישהו לוקח פה משהו אישי - זאת לא אני. ושוב - כנראה שעל הדברים שאני כותבת צריך לחזור פעמיים - המכתב האחרון שכתבת היה שנוי במחלוקת ועורר בי התנגדות. לכן הגבתי כך ועדיין - מאוד השתדלתי להישאר בגבול הטעם טוב , להעביר ביקורת בונה, להיות מנומסת ולא להעליב. אני מקווה שהצלחתי. אם לא - אני מתנצלת. לא הייתה לי שום כוונה לפגוע בך. אורטל - אני נולדתי בתרבות שבה לוויכוח ודיונים חשיבות רבה. יש דבר כזה - תרבות הוויכוח. הלוואי ויכולנו ללמוד לעשות את זה כמו שצריך. אפשר , מותר ומומלץ לא להסכים - אבל חובה לא לעבור את הקווים האדומים נימוס וטעם טוב. בידידות - נטשה

n o a b i

New member
אורטל, רק עכשיו קראתי את דברייך

איפה היית כל חיי ?!! ומאיפה את יודעת כל כך מדויק ובהרחבה מה אני חושבת?? כל מילה בסלע!

שלום קרן וכולם

קודם כל, לי זו הפעם הראשונה להכירך ומיד נכנסתי לאתר. כל אתר של רקדנית הוא שמחה גדולה. אז ככה.. התמונות מקסימות והאתר שופע ונדיב בכמות הקטעים שבו. מה שתסכל אותי הוא ללא קשר לקרן בעצם, אלא לתגובות המטופשות של כל הלוקחים חלק בתוכניות בהן הקטעים שודרו. אם זו אודטה (ויסלחו לי מראש מעריציה) הדבילית הזו, עם כל הבדיחות בכל מקום וההערות על משמנים שצריך או לא צריך. היא אפילו לא ניסתה להקשיב למה שקרן ויעל לילה ניסו להסביר לה!! אפילו גדעון רייכר, שאני לרוב מאוד מעריכה כאדם מקצועי, שמציע לקרן שמכיוון שהאווירה באולפן הפכה "פיזית ותכלכלה" (מלשון סרט כחול!!) אולי הגיע הזמן שהיא תעלה לרקוד.. זה פשוט כל פעם מחדש מקומם אותי הקישור האוטומטי שאנשים עושים בין ריקודי בטן למשהו זול ואף, מה לעשות - יש לומר זאת בקול - זנותי. אני לא מיתממת, אני לחלוטין רואה קשר בין ריקודי בטן למיניות - אבל יש עוד מנעד כל כך גדול בין נשיות, חושניות ומיניות למשהו זול וזנותי. רציתי לשאול אותך, קרן, האם לא חשת התקוממות מהיחס של המנחים? אולי זו רק רגישות יתר שלי, אבל נראה לי שאם הייתי שם במקומך הייתי רוצה להכניס להם סטירה! או לפחות להיכנס בהם, או מקסימום - לקום וללכת..

keren alfasi

New member
למירב מזרחי 1 ולריקוד מהבטן טל

שוב שלום, כל כך לעיניין הביקורת שלכן בעיניין המראיינים. תודה. אני נורא מהססת אם לשחרר או לא... אבל נראה לי שאני מעזה לפרסם את הקישור הבא. אני מצרפת משהוא שכתבתי שהקאתי מתוכי ביום בו חזרתי מגדעון רייכר. מאז עברה כבר שנה- מפיקי התוכנית אמרו שזה היה אייטם מוצלח מאוד ושאני תמיד מוזמנת אליהם - מתי שאבקש... אני לא האמנתי ועדיין לא מבינה מה מוצלח מבחינתם. אנשים שראו ולא קשורים לריקודי בטן אמרו לי שגדעון ניסה להוריד את הרמה של הראיון ושזה ממש יפה איך כל פעם העלתי את הרמה והתעלתי מעבר לעלבונות שלו. בינתיים האייטם נכנס ללקט של המיטב, ושודר עשרות פעמים בשידורים חוזרים. רוב האנשים לא זוכרים מה היה שם, אבל זוכרים אותי וזה מה לעשות, טוב למכירות (מוכר=מוכר). הקובץ שצירפתי מאוד אישי, וכואב - אבל נראה לי מאוד רלוונטי בהקשר של הסרט ראקסה ששודר בערוץ שמונה. שוב סרט על רקדניות בטן וריקודי בטן - הופך להיות כמעט כמו סרט בערבית - עוסק כמו צהובון בחייהן האישיים של הרקדניות בלי שום רלוונטיות למקצוען. למה בחרה הבמאית שלא להראות דרכן כמה הריקוד הזה מחייה את הנפש והגוף, מה אפשר היה ללמוד דרכו על ריקודי בטן? במה הסרט הזה שינה במעט את הדעות הקדומות על ריקודי בטן? בכלום. קראתי את התגובות לסרט ובניהן כאלה ששאלו אם למעשה זה לא מה שרצו המרואיינות שיצולם. אני יודעת שמתוך יותר מ- 70 שעות צילום בחרה הבמאית להראות את הבנות על רקע מטבח ומאכלים, בדים ותכשיטים, סיטואציות וקונפליקטים משפחתיים וצבעוניים - ולא כלום משפע הידע והנסיון שיש להן בתחום ריקודי הבטן והתפתחותו לאורך השנים האחרונות או אפילו ייחודו בישראל. אז הנה מאחורי הקלעים בקישור המצורף. רייכר למבוגרים בלבד קרן אלפסי

פרסילון

New member
קרן אלפסי

נשבעתי לעצמי שאני יותר לא אגיב לנושאים השנויים במחלוקת בפורום הזה, משום מה אני מוצאת שהאנשים בפורום זה הם רגישים מידי, ובכל זאת אני מוצאת את עצמי מגיבה... קשה לי להבין מדוע בעידן הנוטף סקס מכל עבר אם זה בפירסומות ואם זה בתוכניות הטלויזיה ואם זה ברוקדים עם כוכבים, דווקא הרקדניות הבטן מרגישות עם זה כל כך לא נוח... הרקדניות של רוקדים עם כוכבים (אגב גם בכוכב נולד המצב לא שונה) נותנות שואו עם בגדים מינמלים ועם הופעות סקסיות שלא מותירות שום מקום לדמיון אז למה הן לא נחשבות לזולות והרקדניות בטן כן ? אז הסיבה לדעתי היא לא בסקס ולא במיניות שמקרין הריקוד (שהרי הריקוד הלטיני לצורותיו נחשב לריקוד סקסי לא פחות) הסיבה לדעתי, היא בתודעת הקהל הצופה בה. ריקודי הבטן נחשבו עם קום המדינה כריקודים הזרים לתרבות השלטת של המדינה, החברה הישראלית מסתבר, מתנגדת לכל סממן שמבטא ערביות ובינהם: מוזיקה ערבית וריקודי בטן, (גם היום המצב לא שונה בהרבה, אם כי המצב השתפר לאין שיעור) דרך אגב, את האווירה של אותה התקופה ניתן ל"ספוג" מהספר של אלי עמיר:, תרנגול כפרות (רוצו לקרא) רייכר, לדעתי מייצג את בני הדור הללו. חוסר ההיכרות של רייכר אינו תורם לאופי הראיון שהרי אם אתה לא מכיר את התרבות אין אתה יודע מה לשאול. רייכר דווקא ניסה ל"התחבר" למוזיקה ולריקוד והפגין תנועות ידיים המחקות נגינה בפסנתר ובכינור כי את זה הוא כן מכיר... (אותי זה מאד הצחיק) הראיון שנתנה קרן אלפסי, האיפוק העדינות והרקע ממנו הגיע, שבר לדעתי הרבה דימויים הרווחים בחברה שלנו בכל הנוגע לריקודי בטן, שאפו לך קרן והמשיכי בדרכך. לדעתי ככל שירבו הראיונות על ריקודי הבטן דווקא בתוכניות המכוונות לקהל רחב יותר, וככל שרקדניות הבטן יפגינו יותר איפוק בהתיחסותן לשאלות קלות הדעת של המראיינים כך יעלה קרנן של רקדניות הבטן וריקודי הבטן ככלל לא לדאוג, עם הסכם השלום הראשון שתהיה עם מדינה ערבית (וזה כבר הובטח תוך 5 שנים) גם ריקודי הבטן יעלה קרנן, או אולי תקום פה רקדנית בטן זריזה ותיזום עם צביקה הדר :רקדני בטן נולדים... חג שמח ומשקשק לכולכם
נ.ב.: ניצת הורד , מאד מטריד אותי מה קורה עם פטריית היוגורט שלך השלום לה ? בפעם האחרונה ששמעתי עליה הבנתי שהיא לפני גסיסה...

ORTAL12341

New member
צר לי

אבל בגלל שכל השיח הזה גורר תגובות רבות אני חושבת שיש לשים הכל על השולחן, ואלי לרגישות מאיתנו, להיות קצת פחות.... בכוכב נולד המצב ממש לא טוב.... בעניי אפילו מזעזע.. מסכימה איתך לגמריי לגבי הלבוש אבל באמת!!!! צר לי להגיד את זה... ממש צר לי! אבל רקדנית בטן היום היא לא רקדנית. היא רקדנית בטן. וזה לא סטיגמה וזה לא שום דבר.... זו אמת לשמה... הרקדניות סלסה שמופיעות שם חשופות שיהיו ופרובוקטיביות ככל שיהיו, הן יודעות לרקוד... יש שם טכניקה מסובכת.. שנים של השקעה מתמדת.. יום יום, ברכיים דפוקות וויתורים אין סוף... זה בעניי ראוי להערכה.... שוב, צר לי, ואני יודעת מה יעורר מה שאני אומרת אבל זו בעניי האמת.... כל תלמידה טובה שרקדה שנה וזזה מאד יפה באופן טסעי קוראת לעצמה רקדנית. אין שום תעודה ושום רף בשוק שגורם לה לקבל פורפורציות וזו בדיוק הבעיה.....

על פתיחות,גיוון,חוקים וחופש -לאורטל

אורטל, אני לא נוהגת לכתוב כאן, אבל הפעם דברייך קוממו אותי מהבטן. יש לי כמה שאלות אליך. ממתי תעודה או איזשהם קריטריונים מסוימים שנקבעו ע"י אנשים עושים אותך באמת לכשירה או לא כשירה? צייר שאין לו תואר באומנות הוא פחות צייר מצייר עם תעודה???? אם את חושבת שרקדנית שלומדת שנה היא פחות רקדנית מרקדנית שלומדת 5 שנים אז אני מציעה לך לבדוק את עצמך מאיפה בא הצורך שלך לקבוע ולשחק אותה אלוהים מי רקדן ומי לא. מה המטרה בללמד ריקודי בטן? האם זה כמו במחול מודרני, מורים קשוחים שמלמדים טכניקה קרה, 10 שעות ביום? תלמידות שמרגישות חרא עם הדימוי גוף שלהם ומרעיבות את עצמם כדי לעמוד בקריטריונים שקבעו כל מיני "רקדנים מקצועיים"? לא ולא זאת המהפכה האמיתית של ריקודי הבטן! הנגישות שלה ,העממיות שלה שמאפשרות לכל אישה להתפתח, להתקרב לעצמה החיבור האוניברסלי לאיזשהיא מהות נשית שקשה להגדיר אותה אבל כל אחת מרגישה אותה כשהיא רוקדת. בחורה שמוכשרת בזה, שאוהבת לרקוד, שמקבלת פידבקים מהסביבה , יודעת שהיא רקדנית וזה הגדרה אישית ופנימית. כן היא יכולה ללמוד אצל ההיא וההוא , להתפתח עוד ועוד ואיזה כיף שאפשר להתפתח. אבל האם חייבים תעודה קו אחד רציף שעובר בין כל המורות. בעיניי - בהחלט לא. אני רוקדת 4 וחצי שנים מתוכם למדתי רצוף טכניקה אולי שנתיים וחצי. למדתי עוד דברים כמו ביואנרגיה גופנפש, יוגה השנה התחלתי ללמד. נכון אין לי את הטכניקה הכי הכי גבוהה, ואין לי הרבה ידע על ההיסטוריה של הריקוד ואני צעירה. האם אני לא צריכה ללמד????. התחלתי ללמד כי הרגשתי שייש לי הרבה מה לתת. ואכן אני פורחת בתור מורה ומרגישה כי זה הדבר הנכון והטיבעי לי. ויעידו על כך תלמידותיי הנאמנות. אני יוצרת בעצמי תרגילים שנועדו לשחרר ולחבר את התלמידות על בסיס ההבנה הגופנית העמוקה שרכשתי בעיקר מתחום הביואנרגיה והיוגה.אני מלמדת טכניקה בשילוב דימיון מודרך, אני לומדת בעצמי ומתפתחת תוך כדי שאני מלמדת, במקביל לעולם שנפתח בתלמידותיי. מדוע כל כך קשה לנו לקבל את המגוון? מדוע יש לנו צורך להגיד זה טוב זה רע? זה נכון זה לא נכון? אני מאוד מסכימה עם נטשה שאומרת כי הטבע עושה סלקציה טיבעית מישלו. מי שטובה ויש לה מה לתת נשארת, מי שלא פשוט מאבדת תלמידות. אורטל , התרשמתי ממך כי את דווקא בחורה שמחפשת, מהות, אמת חיבור. האם יכול להיות שקשה לך או שאת מאוימת לקבל משהו שונה ממך? אחר? כשאת רואה רקדנית האם את באמת קשובה להרגשה שהיא מעבירה? או פוסלת אותה ע"פ רמה של טכניקה? נצנצים? או פרחים? ואגב האמת שאת ממהרת לשים על השולחן במעין תחושת שליחות ממש, היא בסך הכל ועם כל הכבוד האמת שלך הסוביקטיבית. הטעם שלך. ואם יורשה לי לבקר אותך אומר שאת לא באמת פתוחה.

שושוצ

New member
אכן, ריקודי בטן שונים במהותם

משאר המחולות. מדובר במחול-נשמה, וככזה, בלתי אפשרי ליצור קריטריונים מדוייקים למה יותר או פחות יפה, מי יותר ומי פחות רקדנית. המהות היא ביטוי אישי, אהבה עצמית שקורנת החוצה ושולחת אור לכל הכיוונים. הטכניקה חשובה, ברור, אבל זה רק כלי ביטוי. אני מרשה לעצמי ללכת רחוק יותר: גם במחולות אחרים זה יכול להיות ככה, וגם בכל אומנות אחרת. לא יודעת אם שמתם לב, אבל עולמנו עובר שינוי כלשהו... מן מהפיכת המונים שקטה, אבל מאוד (מאוד!) נוכחת. בעידן הישן למדנו לפעול בהגיון, להעניק ולקבל דיפלומות, להפעיל הרבה את השכל, את השיפוט (טוב, רע, יפה, מכוער), להתחרות, לשרוד, לתפוס כפי יכולתנו, לקנא, לפחד... זאת תקופת מעבר, וכל הדברים האלה עדיין קיימים בכולנו, אבל רעיונות חדשים חודרים לאט לאט לתודעה הקולקטיבית (איך אני יודעת? ראיתי בערוץ 2!
), וכולנו כבר יודעים שיש דרך הרבה יותר פשוטה להשיג את השפע שכולנו כל כך כמהים אליו, זאת דרך האהבה. דרך ההקשבה לעצמינו, דרך הביטוי האישי, וההבנה שהפחדים והכעסים והשיפוטים הם רק אשליה, ואפשר בקלות לבחור לשחרר אותם, צריך רק לבחור לעשות זאת. יש מקום לכולם! כל אחד הוא בעל ערך! כל אחד מאיתנו הוא יחיד ומיוחד, ואי אפשר בכלל להתחיל להשוות, כי ההשוואה היא מהשכל, והשכל הוא אחו-שלוקי מוגבל! לילה טוף
סיגל

שושוצ

New member
אני בשוק! עוד מישהי ערה בשעה כזאת?!

הלו!!! לכי לישון!!!
יאללה, אני קרועה! לילה טוב

ORTAL12341

New member
או.......

טוב, אז ככה, אני לא חושבת ששמתי שום אחת בתחושת שום שליחות..... אמרתי את דעתי... ואם כל כך הרבה חברות הגיבו בכזו עוצמה כנראה שזו שליחות, רק לא של אמת אלא של פתיחת דיון... אמרת דברים נפלאים שאני מסכימה עם כולם... רק חבל שסיימת במשפםט מגוחך כמו "אם אפשר לבקר אותך את ממש לא פתוחה..." מה?!?...... מעולם לא דיברנו, אפילו לא התכתבנו ובטח שלא רקדנו... אין לי מושג מי את, אולי נחמדה אולי לא.. אבל מאיפה הדרישה המוזרה הזו שאני צריכה להיות פתוחה?..... לא נפתחת ולא פותחת שום דבר...... אומרת את דעתי ומעלה שאלות כדי לדון... להפסיק לקחת את הכל כל כך אישי.... זה ריקוד!!!! זה כיף!!!! רקדנית נפלאה יכולה להיות מכשפה קטנה ומזוויעה... מה הקשר?!?...... זה פורום שעוסק בריקודי בטן ולא באופיו של בן אדם.... ואם נוצרו פה חבריות וכן עוסקים בכך טוב להם ושימשיכו, מי שרוצה להצטרף מוזמן ומי שלא אז לא!?.... מה הבעיה?1...... ולגבי הדברים הקצת יותר משכילים שהשמעת פה, אני מאד מסכימה, אי אפשר לשפוט אומנות על פי תעודה והאחרונה שיכולה לעשות את זה בעניי זו אלינה עם בית ספר נאצי לנפלאות הגוף והשרירים.... זו שאלה שלא הבאתי לה פתרון... אבל יש לדון בה. לדעתי קיימת בעיה ולהגיד אף אחד לא יכול לשפוט זה לא פתרון וזה לא מקדם..... לכל מורה שיש תלמידות יש הצדקה, בעניי..... א ב ל..... מה קורה בפועל בשוק?.... אני אגיד לך. אתמול הייתי במימונה ברמת השרון והייתה שם מישהי בשם איריס... מ ז ע ז ע ת !!!!! לא ראיתי דבר כזה בחיי היה נראה כאילו היא מאוננת ונתקפת בהתקף אפילפסיה בו זמנית..... אני פשוט לא יכולה להסביר לך ולכן את החוויה שעברתי שם.... פשוט התביישתי להסתכל עליה והתביישתי שהיא קוראת לעצמה רקדנית ודרך אגב לא כל המורים למודרי הם נאצים.... אפילו שאני שונאת מודרני פגשתי הרבה מורים מעניינים....... ושוב תפסיקו לקחת הכל כל כך אישי בואו נתעסק רגע במהות ובגדול ולא בתמונות של נטשה או בתלמידות של מיכל אם כל הכבוד.... ויש..

י ע ל י ק

New member
אורטל בחייך

להגיד שאלינה היא מורה בבי"ס נאצי ושאיריס מאוננת אפילפטית זה לא אישי????? דוקא אנחנו כל הזמן מגיבים ועונים על השאלות שאת מציגה (וטוב שאת מציגה אותן, כי זה גורם לנו לחשוב) ברמה העקרונית ולא ברמה אישית כזו או אחרת. בדיוק באותה המידה שאני יוצאת להגן על הזכות לרקוד (היטב) בתלבושת המציגה פנטזייה של פרפר מנוצנץ וקיטשי, כך אני גם יוצאת להגן על הזכות לרקוד היטב את המכשפה הקטנה והמזוויעה - אין זה משנה באיזו פנטזיה את בוחרת לרקוד ובלבד ותעשי זאת היטב. ועכשיו השאלה - מי קובע מהו ריקוד איכותי? יש תמימות דעים בינינו שזה לא משהו שבי"ס או הסמכה או תעודה או רשיון לעסוק במקצוע יכולים לספק. מפני שמדובר באומנות, ומה שקובע זה רק האופנה, המנטליות, החינוך וכל הדברים שמשפיעים על שוק של היצע וביקוש (וגם כאן יש 2 רבדים, זה של השוק המתוגמל כספית וזה של השוק האמנותי נטו). בתכלס באמת מדובר כאן בתחום שאי אפשר לעשות לו מוניטורינג ולקבע אותו בתוך מסגרת ברורה וחדה. אפילו בתוך הקונצנזוס יש את האסכולה של החזקת הבטן (או ה"יהלום", פיפי נס למשל) מול זו של הרפיית הבטן והשחרור (אורלי פורטל למשל) ושני הדברים טובים בעיני. מי קובע מה נכון ומה לא נכון? (אולי יכולים לקבוע שדבר אחד פוגע בפיזיונומיה של הגוף והשני לא פוגע? אין לי מושג בזה, אבל זה בכל מקרה אינו קשור לאיזה מהסגנונות האלה יפה יותר ונכון יותר ברמה המופע או האמירה האמנותית).

ליילה 1

New member
אורטל,הפריע לי מאוד

שאת מכנה את בית הספר למחול מזרחי בווינגייט בית ספר .נאצי ואני מצטטת:..... " אלינה עם בית ספר נאצי לנפלאות הגוף והשרירים"....את יכולה ורשאית להעביר ביקורת על כל בית ספר או אסכולה בריקוד שאינה נראית לך, זה בסדר גמור וזה לגיטימי . במקרה זה נראה לי שידך היתה קלה מידי על המקלדת. מעולם לא למדתי בווינגייט אין לי שום קשר אישי עם אלינה, אבל אני חושבת שאת חייבת לאלינה התנצלות. חרגת מכל כללי ההגינות והטעם הטוב.

ORTAL12341

New member
להבהיר עניין....

לא התכוונתי שאלינה נאצית ואפילו לא הבית ספר שלה.... התכוונתי לווינגייט מתוך היכרות אישית והשתמשתי במילה נאצית כדי להדגיש את הדידקטיות והחוקיות שמקפידים עליה שם. לא שזה בעייתי אבל זה הוזכר בהקשר לנושא של דדיקטיות בריקוד ובהוראה שלו..... אפילו שאלינה, היא מורה מאד דדידקטים אם כבר מדברים על בלאט קלאסי וריקודי בטן..... מצטערת אם מישהי נעלבה.. אין צורך, זה לא מה שאני חושבת....

איפה הבעיה?

שמחה שהסכמת עם הדברים שאמרתי, כי שכתבתי לא באמת פתוחה, התכוונתי לשיפוטיות צרת האופקים של מי רקדנית ומי לא... בנוגע לרקדנית שראית.. והתביישת לא הייתי שם אבל אני עדיין לא רואה בעייה.... לא כולן רוקדות לפי טעמנו, יכול להיות שהיא רקדה בצורה זולה. כל עוד את יודעת מי את וגם יודעת מי את לא אין שום בעיה... חופש הביטוי מותר לכל אני באופן אישי משתדלת להעביר את המסר לתלמידותי שאין מה להתבייש מלהיות מינית ההיפך! סוג של "חינוך מחדש" לגבר,שריקודי בטן הם לא חשפנות! שאישה יכולה להיות חושנית ומינית,ואפשר להנות מהיופי הזה והגבולות מאוד ברורים כמובן אסור לגעת, לזלזל לדחוף כסף(אצלי) בכל אופן גם עם אני מסכימה או לא עם דברייך -אורטל, קבלי כל הכבוד על העיניין והדיון שנוצר

למעלה