כלכלה vs חשבונאות

joe92

New member
כלכלה vs חשבונאות

סיימתי שנה א' משפטים כלכלה באת"א- לפני חודש הייתה לי גחמה שכזו להחליף את החוג לכלכלה לחוג לחשבונאות, ןהגשתי בקשה להרשמה מאוחרת, רצה הגורל והתקשרו הים להודיע לי שאני יכול לעבור אם אני רוצה... שאלתי היא האם סטודנט שעושה את השילוב הזה- "משפטים חשבונאות" יכול להסביר לי למה טוענים שהשילוב הזה כזה מוצלח- ולמה הוא עדיף \ לא עדיף ממשפטים כלכלה (מעבר לזה שמי שלומד חשבונאות יכול להיות רו"ח) מהם הייתרונות שאני מקבל בתור עו"ד שלומד חשבונאות מול עו"ד שלומד כלכלה? ואיך בדיוק אפשר להיות גם עו"ד וגם רו"ח ? נ.ב אני צריך להחליט עד יום רביעי אז אשמח לכמה שיותר מידע...

limorlim

New member
תשובות

בתור סטודנטית למשפטים וחשבונאות שנה ד' באת"א, אני חושבת שבשורה התחתונה אין טעם להחליף את החוג אם אתה יודע בודאות שלא תרצה להיות רו"ח. לשאלותיך (התשובות מתבססות על חוות דעתי האישית בלבד!): למה טוענים שהשילוב משפטים-חשבונאות כ"כ מוצלח? בין אם תבחר להיות עו"ד ובין אם תבחר להיות רו"ח, השילוב הזה נותן לך יתרון משמעותי בכל אחד מהתחומים. בתחום עריכת הדין (דגש על התחום המסחרי/המסים כמובן), ידע חשבונאי משחק כנראה תפקודי משמעותי, כי עו"ד שמתעסק בתחום מסחרי/מסים וכד' נדרש כנראה לכלים שמקבל מי שלומד חשבונאות, כגון: יכולת לקרוא ולנתח דו"חות כספיים, ידע במסים וכו'. בתחום ראיית החשבון, ידע משפטי עם ידע חשבונאי זה גם שילוב מנצח, בייחוד בתחום המסים, כי השילוב זה נותן לך ראייה מרחבית של התחום שאתה עוסק בו, דבר שמאפשר לך לבצע עבודה יותר טובה. למה השילוב משפטים-חשבונאות עדיף/לא עדיף על משפטים-כלכלה? התשובה תלויה ברצון שלך. אם אתה יודע בודאות שאתה רוצה להיות עו"ד, אפילו בתחום המסחרי, מסים וכו' -אני לא חושבת שיש טעם להחליף חוג. אם תתחיל לרפרף על הדרישות המוצגות בהצעות התמחות והצעות עבודה של עורכי דין בתחומים אלו - תראה שברובם יש אמנם דרישה לתואר נוסף בחשבונאות, אך התואר הנוסף לרוב יכול להיות גם כלכלה. אם אתה יודע בודאות שאתה רוצה להיות רו"ח - תעבור, כי תואר בכלכלה לא יסייע לך פה. לא יודע מה אתה רוצה להיות? כדאי שתשקול טוב טוב אם יש לך כוחות להתחיל עכשיו את התואר בחשבונאות... מדובר בלימודים קשים ומשעממים, כמעט כל קורס בפיננסית זה דם יזע ודמעות, וגם כשתסיים את התואר - אתה לא אוטומטית הופך להיות רו"ח! קודם כל, בסיום התואר בחשבונאות - צריך ללמוד עוד שנת השלמה, לעשות סטאז' של שנתיים בראיית חשבון ולגשת לעוד שתי בחינות מועצה, מה שאומר - תהליך ארוך ולא קל בכלל (וזה מתווסף כמובן לסטאז' ובחינות הלשכה בעריכת דין - עוד שנה). בנוסף, אפילו שיש אפשרות להחזיק בשני טייטלים - גם של עו"ד וגם של רו"ח - בפועל אין אפשרות לעסוק בו זמנית גם בראיית חשבון וגם בעריכת דין עקב ניגוד עניינים. לכן, מה שקורה בדר"כ זה שרוב האנשים שמסיימים ללמוד את השילוב משפטים-חשבונאות דבקים במסלול אחד - ראיית חשבון או עריכת דין. לרוב האנשים אין את הכוחות לעשות את כל המסלול הארוך והמתיש הזה.

Anabol

New member
אין יתרונות

לעו"ד שלמד גם חשבונאות אל מול עו"ד שלמד כלכלה. כדי להיות עו"ד טוב אין צורך בכלל לשלב עם תואר נוסף. זו אשליה שיש להרבה סטודנטים. אני הייתי ממליץ לעבור לחשבונאות רק אם יש רצון אמיתי לעסוק בתחום הפיננסי. אין סיבה לשלב את זה רק כי זה נשמע יותר טוב או על בסיס גחמה. והתחום היחידי שאני יודע שאפשר היות בו גם רו"ח וגם עו"ד הוא תחום המיסים (במשרדי רו"ח). ואפילו בתחום המיסים, אין חובה לשלב דווקא. אפשר להיות רק משפטן או רק כלכלן.

joe92

New member
סבבה

ראשית תודה על התגובות, מעבר לכך השאלה שלי היא יותר האם השילוב של משפטים חשבונאות פותח יותר דלתות ממשפטים כלכלה. תואר בכלכלה לפי הרושם שלי הוא דיי סתמי: העניין בא והולך - ובתכלס אני לא יודע כמה זה מועיל מעבר לזה שזה נראה יותר טוב להתעסק עם כל הגרפים האלו... ( יכול להיות שאני טועה- אם כן אשמח אם יתקנו אותי), פשוט חשבתי לעבור כי האווירה הזו של 50,000 עו"ד בישראל קצת לא באה לי בטוב- אני אוהב את התואר שלי במשפטים- הוא מעניין, מעשיר, ומרחיב אופקים... אני פשוט מחפש משהו שיאפשר לי לתת ביטוי לאהבה שלי למספרים (כמו הרבה מתלמידי הפקולטה- כל היום רק לקרוא זה קצת קשה) , יתן לי חיזוק מקצועי תעסוקתי לתואר במשפטים (מה שאני לא חושב שתואר בכלכלה נותן) , ויהיה סוג של אפשרות נספת ( כי אני לא באמת יודע מה אני רוצה לעשות).. מה עונה לקטגוריה הזו יותר טוב- כלכלה או חשבונאות? שאלה נוספת היא האם תואר בכלכלה מקנה אפשרויות שתואר בחשבונאות אינו מקנה? ( בקיצור אני שואל לא רק מה אני יכול להרוויח אלא גם מה אני יכול להפסיד)

Anabol

New member
חשבונאות לפי דעתי אכן מקנה יותר אפשרויות

תעסוקה בעתיד. אבל צריך להחליט האם אתה רוצה לעסוק בתחום הזה או האם אתה רוצה להיות עו"ד. זה מסלול ארוך וקשה מדי מכדי להיכנס אליו רק כי הוא נותן יותר אופציות.

למעלה