כלים מתאימים

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך
אצלי יש ביקורת

אצלך יש תיאוריות הבל שבנקל רואים כיצד הן משרתות צרכים רגשיים, תיפקודיים וכדומה, מה שמפיל אותן.
וכשאתה יוצא להגנתן זה עם טיעונים השוואתיים כמו "האמת שלי לא פחות טובה מהאמת שלך". אבל האמת שלך היא לא אמת, היא שקר.

ינוקא1

New member
טוב ,

כידוע לך , גם אני הייתי חסיד של אמיתות מוחלטות לא מעט שנים.
באיזשהו שלב צריך להתבגר.
האמת שלי היא אמת שלי , כי אני בוחר לחיות על פיה את חיי.
&nbsp
אין לך שום דרך לדעת "מהי האמת המוחלטת" , וכל שכן שאין לך שום זכות לקבוע שום דבר לגבי האמת שלי.
&nbsp
אני דווקא חש חיבה כלפיך , כי הטבע הבסיסי שלי הוא גם אמונה באמיתות מוחלטות , מלחמה עליהן , ונסיון "לכפות" את "האמת" המוחלטת.
לקח לי שנים רבות כדי להשיל מעלי הרבה מזה , ועדיין זה מרים ראש פה ושם.
&nbsp
מהסיבה הזו אני דווקא מבין אותך , אני חושב שיש ביננו דמיון לא קטן , ופרה או לא פרה , אני מאחל לך את כל הטוב שבעולם - בדרכך.
שבת שלום.

&nbsp

הדרך שלי לדעת

היא שלילית- אני יודע להעביר ביקורת. אני לא בא ומציג, כמוך, אמת "שלי", וזה לא אומר שאני בא ומציג "אמת מוחלטת" (מה שניסית לשים בפי).
אם אתה בוחר לחיות את חייך על פי אמונה, זה עדיין לא הופך אותה לאמת. זו לא "האמת שלך", זה השקר הנוח שלך.

סינבד

New member
מה הם הכלים הנכונים?

אשמח אם במקום הביטוי "מסקנות שגויות" תסביר ו/או תתן דוגמא למסקנות שגויות ולעבודה מזיקה... במה שינה וחלומות, אם זה מה שאני בוחר, פחות טובה מכל דבר אחר?
&nbsp
אני קורא בדברים שכתבת המון שיפוטיות וקביעה ערכית של מה טוב ומה רע. בהחלט יכול להיות שאתה צודק אבל אני אשמח אם תסביר ותפרט על מה הקביעות שלך מסתמכות.
&nbsp
תודה מראש.

Mist2

New member
טוב ורע

מבחינתי כל מה שעוזר לי להתעורר הוא טוב, וכל מה שמפריע לי להתעורר הוא רע.
&nbsp
מה שקשור בך, אין לי כל בעיה שתישן ותחלום ולא תתעורר, רק אל תשקר לעצמך שזו הבחירה שלך, כי אתה לא בוחר בכלום, הכל קורה לך.
ובכל זאת, הייתי מעדיף שגם אתה תתעורר, במקרה זה תוכל לעזור לי ולאחרים להתעורר גם...
&nbsp
מה הם הכלים הנכונים?
זו שאלה מאוד טריקית, כיוון שגם אם בתחילה ניתן למצוא כלים משותפים לאנשים שונים, הרי שבהמשך הדרך כל אדם והכלים המיוחדים לו.
והכלים היכולים לעזור לי יכולים להזיק או פשוט לא להועיל לך.
&nbsp
המסקנות הלא נכונות יכולות להיות רבות, בדיוק כפי שאותו מדען החליט שזבוב ללא כנפיים אינו שומע (אם אתה מכיר את הסיפור), כך האדם יכול לבלבל בכיוונים ולצלול יותר לעומק במקום לנסות ולצוף.
&nbsp
בכך שאתה קורא בדברי המון שיפוטיות, אתה שופט בעצמך.
&nbsp

סינבד

New member
תודה.

אם תרצה שאעזור לך להתעורר, אשמח לעזור כמיטב יכולתי.

סינבד

New member
אני יכול - אתה רוצה?

אני יכול להצביע ולהאיר לך את המחסומים שאתה מציב בפני עצמך, שמא תתעורר. אני יכול להזכיר לך מה משמעותם של הדברים...
&nbsp
אני לא יכול להסיר את המחסומים בעבורך, אני לא יכול לצעוד אף צעד אחד במקומך, את זה אתה צריך לעשות בעצמך.
&nbsp
אם וכאשר תרצה בכך.

למעלה