כלים מתאימים

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

Mist2

New member
כלים מתאימים

בהעדר כלים מתאימים, טוב יהיה אם האדם לא יעסוק כלל בעבודה ״רוחנית״.
בהעדר כלים מתאימים, התבוננות, גם אם מדובר בהתבוננות אמתית ולא דמיון, תוביל להסקת מסקנות שגויות.
מסקנות שגויות יובילו לעבודה בלתי נכונה ומזיקה: שינה תוך כדי חלומות על עבודה עצמית ומודעות.
בהרבה יותר קל להתחיל לבנות מאשר להרוס תחילה עולם שלם של חלום ודמיון.

mydearudi

New member
ובינתיים בעולם האמיתי

איך אדם בתחילת הדרך ידע להבחין בין "כלים מתאימים" לאחרים? הרוב מתחילים בחיפוש אחר אישור לפנימיותם בעולם מורכב שאינו מכיר בה. בבית הספר לא למדתי אפילו איך להתבונן בפרח, ולבטח לא להתבונן פנימה.

Mist2

New member
לא יודע מה למדת ואיפה, ועל איזה עולם אמתי אתה מדבר

(ובלי לפגוע, זה ממש לא מעניין אותי אישית).
&nbsp
אני יכול לדבר רק על מה שאני למדתי ומה הוא העולם האמתי מבחינתי.
ואני יודע ששנים רבות ניסיתי להתקדם לבד ללא עזרה ולא התקדמתי אפילו צעד אחד.
כל מה שהצלחתי לעשות היה לשכלל ולשפר את הדמיון השקרים והשינה שלי.
וכיניתי לכל אלה התקדמות ועבודה עצמית.
&nbsp
בית הספר העניק לי תחילה את הכלים הנכונים להתבוננות, ומאוחר יותר עזרה נוספת.
כמובן שאני זה אני ואתה זה אתה, ולא באנו לכאן לעשות השוואות.
לכן ״העולם האמתי״ עליו אתה מדבר הוא עולם סובייקטיבי ככל עולם אחר...
&nbsp

mydearudi

New member
מסכים ומצטרף

הסיפור שלי דומה ביליתי 3 שנים בחיפוש תועה שכלל אפילו פגיעה גופנית. אני מורגל בשיחה שבה כל אחד מדבר את עצמו ומשתדל להיות ער לזה, אנסח אחרת לשאלה, איך נוכל לעזור למי שרעב להתפתח, מניסיון לא יכולתי להמליץ לכולם להצטרף לדרך הרביעית ולא לכול אחד מתאים קבוצה.

Mist2

New member
מי אמר שאתה אמור או יכול לעזור?

גם כאשר פונים אלי ומבקשים ממני שאמליץ ספציפית על קבוצה של הדרך הרביעית, אני מסרב.
הקבוצה בה אני הייתי שותף, מאז שעזבתי השתנתה מאוד, איך אוכל להמליץ על משהו שאני כבר לא יודע מה קורה שם?
ועל קבוצות אחרות בהן לא הייתי, אני לא ממליץ כי אין לי מושג מה קורה גם שם.
&nbsp
לפני כ - 10 שנים הבנתי שאני יכול להתקדם בעבודתי רק אם אתחיל ללמד, לא משנה כרגע למה ואיך, אבל הדבר היה ברור מאוד.
אבל החלטתי לא לעשות זאת, כי היה לי ברור שגם אם מצבי באותו זמן היה לא רע כלל, הרי שהיה סיכוי גדול שייווצרו סטיות ובמקום לעזור לאנשים אני רק יזיק.
&nbsp
לכן אני לא מבין כלל את השאלה שלך.
אני יכול לנסות להסביר ולחלוק מניסיוני, אבל בדרך כלל זה לא יעזור.

ינוקא1

New member
בוקר טוב

רק לגבי הקטע :
"לפני כ - 10 שנים הבנתי שאני יכול להתקדם בעבודתי רק אם אתחיל ללמד, לא משנה כרגע למה ואיך, אבל הדבר היה ברור מאוד.
אבל החלטתי לא לעשות זאת, כי היה לי ברור שגם אם מצבי באותו זמן היה לא רע כלל, הרי שהיה סיכוי גדול שייווצרו סטיות ובמקום לעזור לאנשים אני רק יזיק."

אני חושב שנדרשת אמונה.
אמונה שמשהו מכווין אותך , אמונה שיבואו אליך האנשים המתאימים שיפיקו ממך תועלת , ושכל מה שצריך לקרות - יקרה.
ההתלבטות הזו היא התלבטות תמידית אצל מרפא או מורה טוב.

(ואם הם לא ילמדו , אז מי שילמדו זה אלו שאצלם ההתלבטות הזו איננה שייכת.....)

אם לא היית מרגיש את זה באופן "ברור מאוד" , לא הייתי אומר.
אבל הרגשה באופן "ברור מאוד" אומרת שאם לא תעשה זאת , אז אתה מפסיד והעולם מפסיד.

מה שכן , נדרשת עבודה תמידית על "טהרה" -
ללמד מתוך "מניעים טהורים".
זה בדיוק כמו בבהגווד גיטה , שקרישנה מסביר לארג'ונה שעליו למלא את חובתו , ולא משנה מהי.
אך מילוי החובה צריך להיות ממקום "נקי" : לא ממקום אינטרסנטי, לא ממקום של ציפיות ל"הצלחה" ו"כשלון" אלא ממקום אמיתי של מילוי חובתך הטבעית.

וזו העבודה העיקרית - מנסיוני הדל מה שהורס מורה טוב , זה שהוא מתחיל לחשוב על כמה הוא "יהיה גדול" , ושהתלמידים בעצם באים לשרת אותו , במקום לחשוב על עבודתו כשליחות ועל עצמו כמשרת.

ועוד משהו -
אני מאמין כי עדיף לא ללמד "התפתחות רוחנית" באופן ישיר.
אני חושב שכדי ללמד התפתחות , כדאי להשתמש בפלטפורמה אחרת - למשל ללמד קלפי טארוט או רייקי או אנליודע מה כנושא הקורס , ואת ההתפתחות להכניס "כבדרך אגב".

כאשר מלמדים התפתחות באופן "ישיר" , זה מעורר את השדים שבאדם מריבצם. האדם פשוט מתחיל לחשוב על כמה הוא יהיה "גדול" כשהוא יהיה "מפותח רוחנית" , על זה שתהיה לו דיפלומה של "מפותח רוחנית" , ושהוא יותר מפותח ממי שלא "התפתחו רוחנית" בקורס מסודר ..... כך בפועל הוא הולך אל המקום ההפוך מהתפתחות רוחנית.

כדי ללמד באמת , לא נדרש הרבה חוץ מאשר "השראה" של המורה אל התלמיד.
וההשראה , יכולה לעבור בכל דרך , ועל ידי כל פלטפורמה - גם אם אתה מלמד בישול ..... העיקר זה להתכווין להעביר דרך הבישול רעיונות שברוח.

אם אתה מלמד באופן זה , בוודאי לא תזיק , ואני בטוח שתלמידיך ירוויחו בגדול

Mist2

New member
צהריים טובים :)

כפי שידעתי בצורה ברורה שאם אלמד אוכל להתפתח, כך באותו צורה ידעתי שזה לא בשבילי. מה לעשות לא תמיד הדברים הם שחורים או לבנים.
ולא יכולתי להרשות לעצמי להגיע למצב בו אני אזיק לאנשים ואפריע להם להתפתח, אבל להאמין שזה לטובה, או שאקבל הכוונה.
אבל זו היסטוריה עתיקה, העלתי אותה לכאן רק כתשובה ל ״עודי יקירי״.

ינוקא1

New member
טוב , אם זה לא רלוונטי , אז זה לא.

ובכל זאת , אולי אם תלמד משהו אחר שלא קשור ישירות ל"התפתחות" , זה יעשה לך טוב ולעולם טוב.
&nbsp
זה "להעביר הלאה" את ההשראה שלך , להעביר את "מי שאתה" דרך הלימוד.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

Mist2

New member
אני מלמד משהו אחר, אבל אין לו כל קשר ישיר או עקיף להתפתחות..

ינוקא1

New member
אל תהיה כל כך בטוח.....

כשאתה מלמד , במיוחד אם אתה מורה טוב , אתה מעביר את עצמך.
ובוודאי שיש לזה קשר למי שאתה.
&nbsp
(אני גם חושב שככה עדיף ללמד התפתחות , ולא באופן ישיר)

Mist2

New member
זה נשמע נכון על הנייר :)

אבל להעביר את עצמי כשאני מלמד תכנות גרפיות???
וחוץ מזה, גם אם זה נכון, אני לא חושב שזה הוגן לנסות לדחוף לתלמיד תכנים, כאשר הוא בעצם בא ללמוד משהו אחר וכלל לא מעוניין בתוספות, ובמיוחד שזה מגיע בצורה סמויה.
וצורת לימוד כזה לא יכול לקדם אותי.

ינוקא1

New member
גם בתכנות גרפיות אתה מעביר

את עצמך , איכשהו .... אני בטוח בכך.
&nbsp
וכמובן שאינך צריך "לדחוף" כלום באופן סמוי או גלוי.
אני מאמין שעצם המודעות לכך שאתה "מעביר את עצמך" כולל "כל מי שאתה" , יוצרת את זה , ולא נדרש כלום מעבר לכך.
&nbsp
והיתרון בכך שלא מלמדים "התפתחות" באופן מפורש , אלא דרך פלטפורמה אחרת - שבצורה כזו כל אחד יקבל מה שנכון לו.
יהיה מי שיקבל ממך רק "תכנות גרפי" , ויהיה מי שיקבל ממך קצת יותר.
&nbsp
אלהים נמצא בהכל.
גם ב"תכנות גרפי".
&nbsp
שבוע טוב

&nbsp
&nbsp

התבוננות קודמת לכלים

האינטרס של הגורו לשעבד אותך גורם לו לרטוריקה שמעלה על נס את הפרשנות ("כלים") המסויימת שבשיטה שלו.
אותה הפנמה קנאית של פרשנות בלעדית (לדוגמא- חלוקה למרכזים כאלו או אחרים) היא חלק מהאינדוקטרינציה למערכת הסמכותנית של הכת.
לא ניתן להתקדם בהיררכיה הכיתתית מבלי להוכיח הפנמה קנאית של האכסיומות הפרשניות הללו, שלכשלעצמן עשויות להיות קרובות למציאות או רחוקות ממנה, אבל עצם העניין אינו בנכונותן או אי נכונותן אלא הוא בקבלה ללא עוררין של אכסיומות חשיבה סמכותניות.
אין מבחן מציאות לאכסיומות הפרשניות האלו- ועצם הדרישה למבחן מציאות היא עירעור על ה"דרך" של הכת ומוציאה את הדורש מבחן זה מכלל ה"הולכים בדרך", הוא נהיה ה"כופר", הסומך על שיכלו וספקנותו ולא על האמת המוחלטת של הגורו והדרך. הדרך של הכת לטפל בכופרים היא הוצאתם מחוץ לגדר, נידוי, התעלמות, גירוש, ביזוי, לעג וכ"ו
&nbsp
&nbsp

Mist2

New member

בחמש קם צייד
ויצא את ביתו.
אל היער צעד
ודרך קשתו.
עד הערב סבב,
לא הצליחה דרכו.

התגובה שלך היא דוגמא למה שאמרתי

הרי עירעור על האכסיומות הסמכותניות אינו משהו שאתה יכול להתמודד איתו, ולכן אתה מצטט שירים. זו דרך של שטוף מוח של כת. אבל אינך קולט שאתה לא בכת. אינך נמצא עכשיו בחברה הסגורה והמעוותת שהתרגלת לשהות בה. פה אתה המוזר שנפשו ורוחו עוותו על ידי כת והחברה האמיתית מעבירה ביקורת על פרדיגמות החשיבה הלקויות שלך. אתה יכול להמשיך לשיר שירים כדי לחזק את האמונה העיוורת, אבל במלחמת המילים- כבר הפסדת.

Mist2

New member

שם ראשו על הכר
הצייד שעייף,
וחלום לא מוכר
את שנתו טרף.
נערה מעונה
אל הבית פרצה,
בידה הקטנה
אחזה נוצה.

Mist2

New member

יהיה מה שיהיה
אני עוד אשנה
אני אגשים את חלומי
נושאי בשורה רעה
מכות או עוד גזירה
לא ישנו את מהותי.

השיר הזה הוא בדיוק ההיפך מהלימוד של גורדייף

אצלו אתה אמור להתעורר מהחלום, לא להגשים אותו.
ומכות וגזירות (זעזועים) כן אמורים לשנות אותך.
אצלו אתה אמור להתפכח מהאשליה שאתה יכול "לעשות".
אז עובדה שהלימוד שלו לא חי אצלך. אז למה אתה דבק בו? דבוק בעצמך, בחלומך, נקה עצמך מלימוד של תורות חיצוניות (חיצוניות לך). דברי גורדייף הם ליכלוך. אתה צריך אמבטיה יסודית כדי לשוב לעצמך.

Mist2

New member

יש לי חברה
ואני אוהב אותה,
ומשתדל
תמיד להיות איתה,
יוצאים לרחוב,
אני שם אפטר שייב.
היא עושה דפיקות
עם נעלי עקב.

למעלה